Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.301.856
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Guild Wars 2!
Rhodin kaže...

Upravo to, ali to je za nas dobro, barem mislim.

Znam da sam, dok smo igrali WoW, na forumima citao o super jeftinim cijenama i nikad mi nije bilo jasno zakaj je bas moj server toliko skup. Ovdje to nece biti problem.

To mi pogotovo znaci ako ce i gemovi biti jeftini (relativno), makar to eventualno znacilo da ce i stvari koje ja prodajem biti nesto jeftinije.

Nadam se samo da se nisam preracunao pa ce to znaciti da je craftanje bezvrijedno jer se sve ionako prodaje u bescijenje, dok ce sa druge strane gemovi i pojedini rijetki itemi i dalje biti turbo skupi.

zato cu ja uzet leatherworker and jeweler...

It's not who u are, it's who u know.
17 godina
Guild Wars 2!

vidjet ce se sve jako brzo. najvise me u stvari zivcira sad ovo cekanje zadnja 3 i pol tjedna... jer eto, iako je igra gotova, nije jos idealan datum za release :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Rhodin kaže...

vidjet ce se sve jako brzo. najvise me u stvari zivcira sad ovo cekanje zadnja 3 i pol tjedna... jer eto, iako je igra gotova, nije jos idealan datum za release :D

uf, gadno je gledati svaki dan gw2 ikonu na desktopu a ne moci pokrenuti igru :) ali ajde ja sam mislio da ce igra izaci tek pred kraj godine :)

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan

Pricaj mi...

Primam donacije u ectima i zkeyevima...
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Stigao cca 570MB peč.

2 0 hvala 2
15 godina
Guild Wars 2!

Još bolje je kad nemaš nikakvu ikonicu na desktopu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Jel mi vjerujete da svaki dan provjeravam ima li vijesti o slijedecem stres testu :D

Mislio sam igrat cu ja D3... nista, neda mi se. Igram malo GW1 iz cisto sentimentalnih razloga, ali nije to to :D Uglavnom se drzim dalje od racunala, ali nikako ubrzat istjecanje vremena na GW2 countdown stranici.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2!

According to last weeks german buffedCast (at 71:37) they will be allowed to show us a video containing somereally unexpected content on the 3rd of August which they are not allowed to talk about yet.

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
AmonZero kaže...

According to last weeks german buffedCast (at 71:37) they will be allowed to show us a video containing somereally unexpected content on the 3rd of August which they are not allowed to talk about yet.

mislim i taj mi anet ide na onu stvar. 28 dana do izlaska igre, daj pustite sve zivo, dignite buku, pokazite sve segmente igre, pokazite end game... oni jos uvijek brane neke gluposti ovo ono...

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
16 godina
odjavljen

Možda nemaju end-game za pokazati :D

17 godina
Guild Wars 2!

Mislim da je prije da zele zadrzati dio mistike uz samu igru poslije levela 30 - nesto sto nec iscuriti prije releasea i da ljudi budu "simply blown away", da citiram malo njih, jednom kad na to nalete.

Ne bi si Anet dozvolio tako nesto, ide kontra njihove filozofije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

kao svaki je*eni studio... glavna filozofija im je zarada

2 0 hvala 0
16 godina
alscaul kaže...

Or not...

15 godina
AmonZero kaže...
alscaul kaže...

Or not...

ne zavaravaj se....

16 godina

Da su htjeli "zaradit" stavili bi mjesečnu pretplatu, a ne B2P opciju.

14 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Da su htjeli "zaradit" stavili bi mjesečnu pretplatu, a ne B2P opciju.

aha, jer sa mikrotransakcijama se ne može zaraditi... onda su RIOT osnovali sveci jer su stavili F2P(nema veze o milijunima koje služe).... malo nevino naivno djete {#}

17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Pa i ako zele zaraditi to je zbog toga jer zele nastaviti raditi na jos boljim igrama... tako da ih ne krivim zbog toga.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 21:00 (WItcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Anet <3

0 0 hvala 0
17 godina

sta se tice otkrivanja ostalih segmenata igre, meni ne smeta sto nisu sve pokazali.

a sto se tice mirkotransakcija, nitko vas ne tjera da kupujete bilo sta... ja cu kupit igru (vec sam je kupio) i to je sve

17 godina
Guild Wars 2!

Ovaj event sa vojskom nornova sam actually vidio. I da, jako mi je zabavno sto ima takvih stvari.

Jednu stvar sam skuzio u ovom svijetu. Ako ste na mapi i oko vas NPC-evi pricaju - ostanite, uskoro ce se desiti neki event.

Vidim, takodjer, rasprave o tome ko koliko voli zaradu, microtransaction ovo, ono. Nitko nece biti zakinut za nista ako ne koristi gemove. Svi itemi iz gem storea se mogu nabaviti u igri. Ako cete kupovati gemove, da, mozete ih imati vise. Ovo ide uz nekoliko iznimki, to su kostimi koji su cista kozmetika, extra character i bag slotovi koji su diskutabilni koliko je fer da ih morate placati. Ali ja to gledam ovako - korisni su bag slotovi, ali necete ostati bez iceg bitnog ako ih nemate, samo cete morat vise paziti sto i gdje cuvate. Sa druge strane ako vam stvarno nije dosta 5 character slotova ili bag slotovi koje vam igra daje besplatno, uvijek mozete kupiti nesto gemova za ingame novac - trebat ce vremena da ga skupite, ali ako cete igrati vise od 5 likova, pretpostavka je da vremena ionako imate.

Uostalom, mnogi su bili spremni placati 15ak dolara mjesecno pretplate za raznorazne MMO-e na trzistu - "donirat" 10-15$ tu i tamo za nesto "bez cega ne mozete" iz gem storea vam ne bi trebao biti toliki problem. A ako jest, necete ostat bez nicega bez cega ne mozete.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Meni je draze placat mjesecnu pretplatu i imat "sve full" nego imat mikrotransakcije.

100 ljudi, 100 cudi, ja se **rem na mikrotransakcije {#}

Nego, cemu toliko hvalisanje ArenaNeta?

Nebi da su dobrocinitelji, da rade humanitarni rad... kao i svako drugi u toj bransi, rade da bi zaradili! {#}

Sad cu dobit brdo minusa {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Virty kaže...

Meni je draze placat mjesecnu pretplatu i imat "sve full" nego imat mikrotransakcije.

Nebi da su dobrocinitelji, da rade humanitarni rad... kao i svako drugi u toj bransi, rade da bi zaradili! {#}

Za razliku od blizzarda su se dobro pripremili za navalu.

Nikad vise onaj error 37:).

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 22:42 (WItcher).
17 godina
WItcher kaže...

Ne reci 2 puta {#}

17 godina
WItcher kaže...
Virty kaže...

gw2 je mmo a ne sp igra... velika razlika

17 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
WItcher kaže...
Virty kaže...

Mozda je D3 sp al koristi internet vezu za igranje sto znaci automatski da blizzard treba servere za igru.

Al necemo mi sad o tome...

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 22:50 (WItcher).
17 godina
WItcher kaže...

Mozda je D3 sp al koristi internet vezu za igranje sto znaci automatski da blizzard treba servere za igru.

Al opet nije MMO igra i tocka! {#}

Imaju oni i MMO, da ne sagrijesim bludno i napisem to ime {#}

17 godina
Guild Wars 2!

Ja i dalje ne vidim u cemu ste toliko hendikepirani ako ne kupujete gemove?

Radije placas pretplatu pa imas sve nego ovako, a sto to gubis ako ne kupujes gemove?

Da su radili igru bez microtransactiona i rekli OK, imas 5 bag slotova, 3 bank slota, 5 character slotova, malu sansu da ti dropaju boje, bonusi, kljucevi itd., chestovi, da si bez kozmetike tipa ovi kostima... Svi bi rekli igra je savrsena i bili zadovoljni sa njom, nikome ne bi nista falilo.

Medjutim, tu je sad taj prokleti microtransaction i pojedinci, koji kupuju gemove, mogu:

- imat vise od 5 bag slotova - iako je ovo uz dobar space management i craftanje bagova dovoljno

- imat vise od 3 (otprilike, nisam 100% siguran da je 3) bank slota - copy paste ovo gore

- imat vise od 5 charatcer slotova - vjerojatno i vise nego dovoljno da vam zaokupi svo slobodno vrijeme na nekoliko mjeseci

- imat bonuse cesce od vas - osim onog 50% magic find koji tek treba istestirat sto tocno znaci, svi ostali su relativno nebitni jer se odnose na exp. - buduci nije toliko bitno izrushat na max lvl to ne bi trebalo biti zabrinjavajuce

- imat kljuceve taman kad im treba umjesto da ih nalaze/zaraduju radeci achievemente i koljuci mobove

- imati vise boja - kozmetika

- imati kostime koji su cool - kozmetika

... i odjednom je to problem

Ajde da imaju mountove, a vi nemate. Ajde da imaju pristup 1 rasi koju vi ne mozete igrat ili 1 ili vise klasa koje su OP, a vi ih ne mozete igrat. Ajde da imaju pristup odredjenom end game contentu kojemu vi ne mozete pristupit, da imaju bolesnije weapone ili armore od vas. Onda bih razumio zasto se svi zale. Ali Anet je doista pazio na to da stvari koje gem useri mogu dobit su vise-manje drugacije dostupne, samo sporijim tempom, ili samo praktivne, ali ne neophodne, ili kozmetika.

Stovise, dana je svima mogucnost da farmaju ingame stvari i putem AH-a kupuju (dovoljno) gemove da si priuste ono sto smatraju prakticnim/neophodnim da bi igrali ovu igru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Virty kaže...
WItcher kaže...

Al opet nije MMO igra i tocka! {#}

Imaju oni i MMO, da ne sagrijesim bludno i napisem to ime {#}

ja sam bio sarkastican... naravno da je d3 mmo, samo blizzard maze oci ljudima...

16 godina
odjavljen
Guild Wars 2!

Ako nekome već nije jasno, "bez mjesečne pretplate" ne znači da ne žele novac. Njihov poslovni model je samo drugačiji. Čak i F2P model može iznjedriti daleko veće prihode i od mjesečne kupovine i serijskog izdavanja nadogradnji (GW model). Ne postoji firma u svijetu (pa ni Sveta stolica) koja se ne brine za zaradu i ne traži najisplativiji (maksimiziranje profita) poslovni model. ArenaNet je samo odabrao model za koji smatraju da im je najprofitabilniji, a sami efekt izostanka mjesečne pretplate već je ogroman bonus na profit. Indirektno naravno.

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Razdvajam post da ne bi bio roman preko N ekrana.

Dakle, u ocekivanju navale postova koji tvrde da branim Anet:

Svi moraju/zele zaradjivati. Anet ne zeli zaradjivati tako da prisiljava igrace da mjesecno placaju najam igre koju su kupili (sto je defakto ono sto igre sa pretplatom rade) vec smatraju da ako ste igru kupili onda imate pravo igrat ju dalje bez potrebe da ju iznajmljujete od firme koja vam ju je prodala.

Sa druge strane planiraju vecinu zarade ostvarivati cescim izdavanjem ekspanzija - ovo je dio vremena bilo dovoljno, medjutim taj model nije bio sasvim zadovoljavajuci u GW1. Vise je razloga tome - cesto izdavanje ekspanzija, iako moguce, lako dovede do toga da su one lose, dosadne, nedovoljno balansirane, postaju repetitivne i nezanimljive, nedovoljno stabilne, bugovite i slicno. Zakljucak -  potrebno je osigurati dodatni izvor zarade jer odrzavanje servera, dodavanje novog besplatnog contenta, ispravljanje bugova, balansiranje igre... koje zahtjeva da firma ima odredjeni broj zaposlenih koji se time bave, zadovoljavanje dionicara i slicne stvari, zahtjevaju novac na mjesecnoj bazi. To nije nuzno moguce postic u dovoljnoj mjeri povremenim boom-om u prodaji igre/ekspanzije.

Logicno rjesenje koje se desilo u jedinici je bilo uvodenje microtransactiona. Tamo je to znacilo dodatne bank tabove, dodatne character slotove, kostime, otkljucavanje skilova za PvP likove, otkljucavanje weapona i upgrada za PvP likove, otkljucavanje petova za rangera - sve sto ste mogli napraviti naprosto igrajuci igru, dakle nije bilo nedostupno igracima koji ne uplate novac, ili stvari koje nisu presudne za to da bi igra bila igriva, a dovoljno su prakticne ili "cool" da bi ih ljudi zeljeli.

Slicno tome nastavljena je ta praksa u GW2 i opet... stvari su tu na prodaju za pravi novac da bi osigurale konstantan priljev sredstava Anetu - logicno ako zelite firmu koja ce nastaviti raditi na ovaj nacin, sto ja zelim, umjesto da su pod presingom da rade neke ustupke na racun kvalitete zbog nedostatka sredstava. I dalje tvrdim na niste nimalo hendikepirani ako im ne dajete novac osim onog potrebnog da igru nabavite. Da, postojat ce ljudi koji ce biti vise cool od vas, imat vise likova ili vise mjesta na njima/u banci i brze ce izlevelat, ali je li vam to doista toliko presudno, znajuc da je eventualna alternativa placat mjesecni najam igre?

Ako imate visak novaca i/ili ste spremni placati pretplatu u iznosu 10-15$ mjesecno, uvijek to mozete ciniti, praviti se da placate pretplatu, i tim novcem u kratkom vremenu otkljucat sve ono sto vam eventualno fali.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice