Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.290.248
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

E ljudi di mi je najpovoljnije kupiti Eye of the North? Želim Fiery Dragon Sword putem Hall of Monuments, kolko sam skužil u GW2 ih neće biti a to mi je najdraže oružje iz GW, pogotovo plava varijanta. U vrijeme kad sam igrao je bio jedan od najskupljih i rijetkih itema, pljunuo sam par tjedana farme za njega XD.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Guild Wars 2!
crash11 kaže...

Koja rokačina

Eeee! steta sto je kratko trajalo :( a bilo jako zabavno nadam se da ce ovaj vikend biti ponovo :)

16 godina
neaktivan

Slušam podcast od TB..

S obzirom da je vrlo dug (42 min) evo ukratko:

+ najbolji dynamic event sustav ikad

- moraju pripaziti na ritam resetiranja (beta je vjerojatno ubrzana)

+ pozitivno zahtjevna borba, posebice solo ili u malim grupama

- ako previše ljudi dođe, neki eventovi postanu prelagani

+ genijalna ideja: eventovi i zone ne zastarjevaju

- volio bi da ponekad izbace X od Y jer se previše očitava skriptiranje

+ nema forsiranja uloge u eventovima, tj. birate što želite raditi (skupljati, ubijati i sl.)

+- osobna priča mu je bila dosadnija jer su ga eventovi oduševili

+ nije mu jasno zašto prigovaraju borbi

* u wowu je često koristio samo par napada jer je dio vrlo "situational"

* u gw2 često mora koristiti sve jer su svi korisni

* button mashing je apsurdna konstatacija

+ blagoslov je što nemate 80 mogućnosti u svakom trenu

+ sustav bi trebao biti hvaljen jer elimira redundantnost

+ ako krivo odabere oružje (melee vs ranged) zaključani ste na desetak sekundi i možete biti uništeni u pvp

+ ako ostanete bez energije za dodge "gotovi ste"

+ morate ciljati i lako je promašiti što smatra važnijim nego memorirati hrpu mogućnosti

* igrao je elementalista, warriora, rangera, guardiana, necra i najviše thiefa

* naravno nemoguće je donijeti sud o "end game"

+ explorable je bio rock hard

+ kad su konačno shvatili, zaključili su da su zapravo oni loši

* downed state nije poraz, developeri nisu željeli da smrt jednoga zahtijeva reset

+ ne traži se savršenstvo izvedbe da bi pobijedili

+ konstantno je mijenjao oružja i vjeruje da je trebao mijenjati i traitove

+ morate razmišljati koje mogućnosti ima vaša grupa i prilagoditi se

* primjer: odaberete cripple i slične efekte za određenu borbu kako bi lakše odradili neprijatelja

* izbjegavao je WvW jer su zapravo svi bili na jednom serveru

* radio je pomalo structured

+ smatra tko je bashao da je bio vrlo loš

+ individualni dueli su bili vrlo "skill based"

+ particle efekti će biti smanjeni

+ next gen osječaj

+ leveling obično smatra "pain in the ass" ovdje mu je iznimno dobar

+ uživao je

+ ovo je njegov sljedeći mmo

+ priča vam "nije nagurana niz grlo" kao da netko čita tekst već više "vi ste priča"

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 15:21 (NightShadow).
16 godina
neaktivan

Evo intervju sa predsjednikom ANeta o mirkotransakcijama..

Nema revolucionarnih vijesti, ali zanimljivo je pročitati što kaže.

http://www.pcgamer.com/2012/03/27/arenanet-president-talks-microtransactions-and-the-risks-of-going-subscription-free/

Također još WvW

http://www.gamebreaker.tv/mmorpg/breaching-the-walls-guild-wars-2-wvw/

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 21:39 (NightShadow).
17 godina
neaktivan
NightShadow kaže...

Evo intervju sa predsjednikom ANeta o mirkotransakcijama..

Nema revolucionarnih vijesti, ali zanimljivo je pročitati što kaže.

http://www.pcgamer.com/2012/03/27/arenanet-president-talks-microtransactions-and-the-risks-of-going-subscription-free/

We’re betting our entire company on Guild Wars 2, and so we need to have the relationship with our fans where we’re giving content that people value. If people value the work that we’re doing, then they’re going to pay for the work that we’re doing.

Evo. I onda nek netko kaze da ce te mikrotransakcije bit lose, a ljudi na kocku stavljaju svoju kompaniju. Jednostavno si ne mogu dozvoliti los model. Bit ce sve to dobro, ne brinite.

Microtransactions should unite communities. It shouldn’t be the case that there is a group of players in the game that I would really like to hang out with, but they’ve decided that anybody who hangs out with them needs to spend 30 hours a week playing the game. We’ve taken a one-two punch as far as our philosophy goes. Punch number one is that Guild Wars is not that kind of game anyway – Guild Wars is not a grindy game, and Guild Wars is not a game where your success is dependant on whether you have the right gear.

Punch number two is that there’s now an equivalence between time and money. If I’m a player who can play the game a lot and there’s something I want, I don’t need to pay for it. If I’m a player who can’t play the game a lot, but I want things in the game also, I can spend money on microtransactions.

A ovo je upravo ono o cemu sam pricao pred par stranica. Ako netko ne moze igrati 80 sati tjedno, svejedno moze parirati nekome tko provodi 80 sati tjedno u igri. A ionako je to bitno jedino prilikom levelanja, kad se na kraju dode do 80. lvla nebitno je kako je tko dosao do njega. Jel je kupio 10% xp boost ili ne, na kraju je svejedno. A k tome sve se moze traidati preko ingame golda, tako da netko tko i ne plati euricima, moze nafarmati golde i opet kupiti taj famozni 10% xp boost.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 21:55 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan

Ovo je najluđi video dosad, na jednom mjestu TB i YogsCast, a to nije ni trunčica ludila u videu

Interesantna izmjena dana i noći

17 godina
neaktivan
NightShadow kaže...

Ovo je najluđi video dosad, na jednom mjestu TB i YogsCast, a to nije ni trunčica ludila u videu

Jaoooo, TB i Yogscast zajedno, hahahaha. Trebate pogledati njihovu zajednicku recenziju Magicke, pisal sam od smjeha xD

EDIT: Odlicna muzika na videu o izmjeni dana i noci :D

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 23:02 (1domagoj1).
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Evo jos jedan...

Battlelog ~ UrbanFsk
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

http://wiki.guildwars2.com/wiki/User:Stephane_Lo_Presti/GW2_prepurchase_retailers_list Evo ga kaže bit ce i u algoritmu... Samo kolika li ce cijena bit...?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2!

trenutno 350, ako ne budu mjenjali s tim sto unaprijed treba platit 100 kn.

http://www.algoritam.hr/?m=6&p=proizvod&kat=264&id=152352

e sad mene zanima, dal se isplati kod nas ili radije preko neke druge stranice ( jeftinija opcija naravno)

edit

gledao po drugim, izgleda ako ostane ova cijena kod algoritma, bu jos skoro pa najjeftiniji, malo cudno ali neam nis protiv. samo da se moze saznat cijena kod crovortexa. oni su obicno bili jeftiniji od algoritma.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 8:06 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ah, volio bih uzeti u algoritmu, al jbg daleko mi je, ipak cu online...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nigdje ne vidim šta je sa dungeonima (kolko ih ima?), raidovi?

13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Koliko se sjećam, bit će osam dungeona, sa story i par explorables moda, sve skupa 24 različita puta. Što se tiče raidova, njih neće biti, al tu su world bossevi koji će to nadoknaditi. Meni osobno se više sviđa što nema raidova jer su mi s vremenom više postali obveza a ne zabava (naravno da bih bio sretan kad bi napredovali i kad bih dobio mofoic insane piece of loot). Ovo za obvezu mislim da me razumiješ, ono budi tu i u to vrijeme, odvoji 3 sata za jedan raid, čak i za jednog recimo HC bossa koji zahtijeva progress. Neće ti falit PVE-a, to sigurno. Raidanje me je čak i prisililo da se okanem wow-a jer jednostavno posao mi ne dozvoljava da se prilagodim terminima koje je moj guild zahtijevao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Septah kaže...

E ljudi di mi je najpovoljnije kupiti Eye of the North? Želim Fiery Dragon Sword putem Hall of Monuments, kolko sam skužil u GW2 ih neće biti a to mi je najdraže oružje iz GW, pogotovo plava varijanta. U vrijeme kad sam igrao je bio jedan od najskupljih i rijetkih itema, pljunuo sam par tjedana farme za njega XD.

Wait, what? U HoM možeš staviti Destroyer, Tormented i Oppressor iteme. FDS nemreš stavit ni da je zlatni req 7 15^50. Osim toga, ne postoji plava varijanta Fiery Dragon Sworda, već se radi o Icy Dragon Swordu. Kojega dropaju Ice Impovi u Southern Shiverpeaksima.

FDS bi trebao postojati i u GW2 jer ga fura jedan od Charr vođa. Bilo u filmićima.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Nista jos o Collector Editionu?

Vidim da ga nema u Algoritmu.

Ah well...Lova se vec stavlja sa strane :)

A trebat ce i komp unaprijedit,ali vrijedit ce svake kune ^^

SW:TOR nick: Ash'a lv50 Sith Sorcerer , Nightmare Lands PvE server
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Haha, ja brate taman svoj otplatio :D A love za GW 2 će bit. Plaća osmog, taman. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gozz kaže...

Haha, ja brate taman svoj otplatio :D A love za GW 2 će bit. Plaća osmog, taman. {#}

Hehe i meni je osmog,samo tu su zena i sin u jednadzbi.Pa ipak moran pazit kako s troskovima.

Iako koliko sam skuzia Collector Edition ce bit pre order,a placanje kad igra izade,jer je ipak trebas preuzet u ducanu.

A za komp cekam Ivy Bridge ekvalivent 2500K,i odgovarajucu MBO :)

13 godina
neaktivan
Ashelor kaže...
Gozz kaže...

Hehe i meni je osmog,samo tu su zena i sin u jednadzbi.Pa ipak moran pazit kako s troskovima.

Iako koliko sam skuzia Collector Edition ce bit pre order,a placanje kad igra izade,jer je ipak trebas preuzet u ducanu.

A za komp cekam Ivy Bridge ekvalivent 2500K,i odgovarajucu MBO :)

Opa opa, ti si dobro miran s tim. Ja još nemam ženu , a ni dite tako da mi je zgodnije što se toga tiče :D Neznam za taj collectors edition, slabo sam upućen ova zadnja 2 tjedna, jedva sam išta pogledao, stiskao me posao...

17 godina
Guild Wars 2!

Žena, 2 pišulinca, krediti, al bit ce 10.4 za digital edition {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Meni je ovo najdraži dio intervjua:

“Punch number one is that Guild Wars is not that kind of game anyway –Guild Wars is not a grindy game, and Guild Wars is not a game where your success is dependant on whether you have the right gear.”

Uvijek sam imao velikih problema objasniti ove stvari škvadri, posebno zagriženim WoW-ovcima. Izuzetno mi je drago što u GW2 nastavljaju filozofiju jednakog geara i nadam se da će prekinuti filozofiju nebalansiranih skillova.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Septah kaže...

I meni je nedostaja samo EotN pa sam ga kupia preko steama za10-ak eura kad je bilo neko manje snizenje(ima srece :P )

http://store.steampowered.com/app/29700/ trenutna cijena je 15 Eura ~ 115 kn sta nije skupo jer ekspanzija je odlicna.

Odma nakon uvodnog "run for your life" questa koji te odvede do EotN dobijes Monk i Elementalist heroje,i nakon toga 2 minute hoda do sljedeceg questa dobijes Mesmer heroja.

Koji su ti korisni ako odlucis stare kampanje prelazit.

Uhvatia sam se igrat ponovo prije tjedan dana i sad sam na 15 bodova unlockanih u HoM. Ide to i skroz je zabavno,daje ti neki smjer i motiv u igri.

Free tip,ako imas dosta likova,a nisi igra godinama(poput mene) nakupilo ti se dosta birthday presenta,s malo srece mozes dobit i po par zelenih ili zlatnih minijatura.Za HoM ti je potreban jedan zeleni i jedan zlatni i ostalo mozes trpat bijele.

Ako kojim slucajem dobijes visak zelenih/zlatnih prodaj ih u Kamadanu u Americkim districtima(tu rulje ima masu)

Ja sam svog Miniature Kuunevanga(unique zeleni Factions Collector Edition mini) proda za 60 ectoa (ako prodas ecto za 8k golda to ti ispada oko 480.000 golda) jer sam dobia iz bday presenta mini Gwen (Zeleni Unique koji ide za okolo 80-100k golda),nju sam stavio u HoM.

Isto tako proda sam gold mini Licha(duplikat) 60k golda i Dagnara Stonepate-a za 45k.

Skoro 600k golda odma u startu,sta mi olaksava hvatanje elite armor bodova i kupovinu jednog Tormented weapona (svaki kosta 22-25 ectoa) koji je pain in the ass za farmanje.

Dakle 1 zeleni,1 zlatni i 18 bijelih/ljubicastih u HoM (kasnije mozes jos bijelih stavljat za dobit bod za 30 minia),a ostatak zelenih/zlatnih prodaj.

Ez 5 points u HoM {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 10:13 (Ashelor).
17 godina
neaktivan
cropunk kaže...

Kopiram sa ovog linka :

Pre-purchase standardno izdanje

Pakirano u DVD kutiji koja sadržava serijski kod i upute za instalaciju
Bez diska u kutiji, isključivo download  kompletne igre

Znaci u biti kupuje se praznu kutiju?{#}

Koja je prednost ovoga u odnosu na kupovinu prek weba? Osim ako nije jeftinije (sumnjam)

17 godina
dretva kaže...
cropunk kaže...

Kopiram sa ovog linka :

Pre-purchase standardno izdanje

Pakirano u DVD kutiji koja sadržava serijski kod i upute za instalaciju
Bez diska u kutiji, isključivo download  kompletne igre

Znaci u biti kupuje se praznu kutiju?{#}

Koja je prednost ovoga u odnosu na kupovinu prek weba? Osim ako nije jeftinije (sumnjam)

Eto, dobijes praznu DVD kutiju pa se veseli :)

Kao i obicno, kupit cu preko neta uz par klikova misem {#}

17 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

Wait, what? U HoM možeš staviti Destroyer, Tormented i Oppressor iteme. FDS nemreš stavit ni da je zlatni req 7 15^50. Osim toga, ne postoji plava varijanta Fiery Dragon Sworda, već se radi o Icy Dragon Swordu. Kojega dropaju Ice Impovi u Southern Shiverpeaksima.

FDS bi trebao postojati i u GW2 jer ga fura jedan od Charr vođa. Bilo u filmićima.

Oprosti ali model je potpuno isti samo kaj je "vatra" na Icy Dragon Swordu plava :D Zato mi je to "plava varijanta".

Evo direktno s GW2 wiki: U reward galeriji imaš Fiery Dragon Sword, 10/30 (valjda se na bodove misli, neznam). A u trivii piše: "These swords have become almost unheard of in the last 100 years."

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
17 godina
neaktivan

Btw sad sam primjetio i ovo da pise na algoritmovoj stranici :

Tog dana, naime, možete nabaviti paket s aktivacijskim kodom za punu verziju igre, a nju ćete moći zaigrati tri dana prije službenog izlaska u lipnju.

Algoritam izmislja ili su im rekli release date? Ak su im rekli, pretpostavljam da je pisalo negdje malim slovima "ovo nemojte objaviti na svom webu" {#}

17 godina
neaktivan
Gozz kaže...

Koliko se sjećam, bit će osam dungeona, sa story i par explorables moda, sve skupa 24 različita puta. Što se tiče raidova, njih neće biti, al tu su world bossevi koji će to nadoknaditi. Meni osobno se više sviđa što nema raidova jer su mi s vremenom više postali obveza a ne zabava (naravno da bih bio sretan kad bi napredovali i kad bih dobio mofoic insane piece of loot). Ovo za obvezu mislim da me razumiješ, ono budi tu i u to vrijeme, odvoji 3 sata za jedan raid, čak i za jednog recimo HC bossa koji zahtijeva progress. Neće ti falit PVE-a, to sigurno. Raidanje me je čak i prisililo da se okanem wow-a jer jednostavno posao mi ne dozvoljava da se prilagodim terminima koje je moj guild zahtijevao.

Imaš pravo, u wow-u su me tako i tako počeli živcirati ti raidovi, bolje da ih nema. Daj mi reci, imam quad core 9450, 4gb rama, hd4850, oće ić? :) Pošto vidim da si već igro :) Koju kofu imaš i na kojim detaljima si igro?

14 godina
neaktivan
crash11 kaže...
Gozz kaže...

Imaš pravo, u wow-u su me tako i tako počeli živcirati ti raidovi, bolje da ih nema. Daj mi reci, imam quad core 9450, 4gb rama, hd4850, oće ić? :) Pošto vidim da si već igro :) Koju kofu imaš i na kojim detaljima si igro?

Ja sam igra bez vecih problema na kompu pod Moj PC u full HD rezoluciji.Fps je vecinom bia oko 30 ,sve high postavke AA ukljucen,shadows(jedina moguca ultra postavka) i depth of field off ,jer su mi stvarali neki black screen bug) 

S tim da igra jos nije prosla optimizaciju i to je bila closed beta naravno.

13 godina
neaktivan
Gozz kaže...

Poprilično je štopala igra kad sam igrao na norn početnom području, a dok je u pvp matchevima gdje je manje ljudi i manja mapa nije. Igrao sam na rezoluciji 1280*720 intel core duo 2.4, ati 4850 grafa, 2 gb ramova ddr3 1333 mhz

Evo da citiram sebe, na ovome sam igra, sve ti piše iznad, nažalost nisam mogao igrati više od sat vremena, beta vikend a ja u poslu do grla, jbg, bit će ubuduće :D

Edit: na high je sve bilo

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 12:18 (Gozz).
13 godina
protjeran
Septah kaže...
Langsdorff kaže...

Oprosti ali model je potpuno isti samo kaj je "vatra" na Icy Dragon Swordu plava :D Zato mi je to "plava varijanta".

Evo direktno s GW2 wiki: U reward galeriji imaš Fiery Dragon Sword, 10/30 (valjda se na bodove misli, neznam). A u trivii piše: "These swords have become almost unheard of in the last 100 years."

Nisam ni rekao da se radi o različitim modelima... Rekao sam kako "plava varijanta" ne postoji, već da ima svoj vlastiti naziv. Ne iz pobude da ispadnem pametan ili da tebe poserem, već da koristiš ispravan naziv itema. Hoćeš li i kako ćeš prihvatiti sugestiju i pomoć ovisi isključivo o tebi.

BTW. Official Wiki ima dobar guide kako najjednostavnije do 30 pointa potrebnih za sve in-game rewarde u GW2. http://wiki.guildwars.com/wiki/Guide_to_earning_Hall_of_Monuments_rewards Možeš mi ostavit IGN na private pa mogu pretražit accounte da vidim imam li kakvih minija koji ti fale. Online sam uvijek navečer i većinom age farmam. XD

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 12:29 (Langsdorff).
17 godina
neaktivan
Gozz kaže...
Gozz kaže...

Poprilično je štopala igra kad sam igrao na norn početnom području, a dok je u pvp matchevima gdje je manje ljudi i manja mapa nije. Igrao sam na rezoluciji 1280*720 intel core duo 2.4, ati 4850 grafa, 2 gb ramova ddr3 1333 mhz

Evo da citiram sebe, na ovome sam igra, sve ti piše iznad, nažalost nisam mogao igrati više od sat vremena, beta vikend a ja u poslu do grla, jbg, bit će ubuduće :D

Edit: na high je sve bilo

Ma dobro je to, onda se nadam da ću moć :) Još kad optimiziraju, trebalo bi ići fino :)

Uzet ću preko njihove stranice digital edition prepurchase  i ko ga jeb :) ne trebaju mi ovi dodatci.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice