Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.290.485
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Guild Wars 2!
NightShadow kaže...
smiglcro kaže...

cek cek, sto si odustao od price da su to sve kozmeticki ukrasi i da nece davati nikakve prednosti igracima? jesam ja kreten ili je boost = prednost! ne kuzim, prvo ste branili pricu da su mikrotransakcije super i da nece biti prednosti, sada ste promijenili pricu kako ipak ti boosteri nisu nista znacajno... daj reci vise da su sjebali, da nisu napravili kako su obecavali pa cemo dalje raspravljati koliko bi ti boosteri trebali utjecati na igru.

Boost je prednost pod pretpostavkom da isto vrijeme uložiš u igru..

Recimo ako imaš i ti i ja 1h za igrati dnevno onda ako ja platim boost sam u prednosti jer ću nešto brže završiti od tebe (makar je ta prednost mala)..

Ali ako ti imaš 3h, a ja 1h onda će mi boost samo smanjiti tvoju prednost koju ti imaš preda mnom, a koja je puno veća i izraženija nego bilo kakav boost koji mogu smisliti.

Ergo, boosteri su samo "time inconvience" itemi.

Stari savršeno si to opisao...

Za istu stvar meni treba 3x više truda/vremena od tebe (ako uzmemo u obzir da ti daješ pare za boostere)!

SAVRŠENO!

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Bez obzira koliko X puta brže to bude išlo ipak nije ono što su obećavali...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo drugim riječima..

Ako dva igrača imaju 40h mjesečno za igrati, a jedan cosmetic item treba 10h za skupiti..

Onda će onaj koji ne plaća, mjesečno skupiti 4 cosmetic itema.

Dok će onaj koji plati, mjesečno skupiti 5 cosmetic itema.

Taj jedan dodatni item će platiti 40h * 75 = 3000 bodova / 400 bodova = 7,5 kupnji u shopu * 4,8 eura = 36 eura = 270 kn

Tko voli nek izvoli..

16 godina
neaktivan
smiglcro kaže...
NightShadow kaže...

Recimo ako imaš i ti i ja 1h za igrati dnevno onda ako ja platim boost sam u prednosti jer ću nešto brže završiti od tebe (makar je ta prednost mala)..

Ali ako ti imaš 3h, a ja 1h onda će mi boost samo smanjiti tvoju prednost koju ti imaš preda mnom, a koja je puno veća i izraženija nego bilo kakav boost koji mogu smisliti.

Za istu stvar meni treba 3x više truda/vremena od tebe (ako uzmemo u obzir da ti daješ pare za boostere)!

SAVRŠENO!

Fakat se moram suzdržati da ti sad ne kažem što te ide...

Ako ti imaš 3 PUTA više vremena, a ja si pomognem 20% boosterom, tko još ima prednost??

Znači ti zaradiš 300 dok ja zaradim 120 umjesto 100..

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 14:13 (NightShadow).
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Night shadow, sve to stoji što ti govoris, i slažem se da je to samo mali bonus, ali tako nisu obećali shvaćaš. Ja prvi necu to uzimat i neću whine-at ako netko drugi to koristi, jednostavno stvar principa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
smiglcro kaže...

cek cek, sto si odustao od price da su to sve kozmeticki ukrasi i da nece davati nikakve prednosti igracima? jesam ja kreten ili je boost = prednost! ne kuzim, prvo ste branili pricu da su mikrotransakcije super i da nece biti prednosti, sada ste promijenili pricu kako ipak ti boosteri nisu nista znacajno... daj reci vise da su sjebali, da nisu napravili kako su obecavali pa cemo dalje raspravljati koliko bi ti boosteri trebali utjecati na igru.

Za početak, ja uopće nisam imao priču, već mišljenje. I da, i dalje mislim da se radi o čistoj kozmetici. Ovi boostovi su tako minorni da će samo zaista potfutrani za njih iskeširati RL novac. Ja ću, kao casual igrač, te stvari kupovati in-game goldom. Ako baš želiš, mogu ti reći da su sjebali, ali zaista ne vidim potrebu za laganjem. Ne smatram da su sjebali i vjerujem kako je davanje izbora igračima uvijek pozitivna stvar.

Boosteri će na igru utjecati ili nikako ili pozitivno. XP boost je totalna banana jer xp dobivaš od killova, a 50% xp boosta je ništa u usporedbi s trenutno dostupnim xp scrollovima u GW. Uostalom, veći xp i veći level ti daje kakvu prednost jednom kada si max level? Nikakvu. Boost za 10% bolje šanse za magic item drop je... Zapravo nitko nema pojma jer ne znamo kolike su uopće defaultne šanse za magic drop. I sam znaš kako rijetko GW bossevi dropaju zelene iteme čak i za vrijeme evenata koji tu šansu dižu dva ili tri puta. O "triple lockpick drop" vikendima dovoljno govori uzrečica "three times zero is still zero".

Na kraju dana - daju nam hrpu opcija i daju nam da biramo hoćemo li trošiti RL novac ili in-game zlatnike. Meni se široka paleta opcija uvijek činila pozitivnom.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
15 godina
NightShadow kaže...
smiglcro kaže...
NightShadow kaže...

SAVRŠENO!

Fakat se moram suzdržati da ti sad ne kažem što te ide...

Ako ti imaš 3 PUTA više vremena, a ja si pomognem 20% boosterom, tko još ima prednost??

Znači ti zaradiš 300 dok ja zaradim 120 umjesto 100..

o cemu ti pricas? zelis reci da je tvoje vrijeme vrijednije od mojeg pa je ok da ti koristis booster da bi me stigao?

ako ja moram farmati 3 sata bez boostera a ti moras farmati karikiram 2:20 s boosterom za istu stvar kako ti nisi u prednosti? kako je to ok?

ti trosis rl novce pa si placas recimo magic drop inc. booster

meni treba 6 run.ova kroz instancu da mi dropa item koji trebam tebi karikiram 5 runova. ako je jedan run prosjecnih 40ak minuta ti si upravo tih 40min u prednosti da radis nesto drugo i napredujes na nekom drugom podrucju dok ja moram odraditi i taj dodatni sesti run...

ja bi rekao da tebe matematika nije nikako isla u skoli... ali ajde da jos jednom razjasnimo

ja cu za 3 sata zaraditi 300 golda (100 po satu) - ti ces za 3 sata zaraditi 330 golda (110 po satu s 10% boosterom)

utrositi cemo isto vrijeme za koje ces ti dobiti vecu nagradu, sto tebi tocno tu nije jasno ???

@Langsdorff

Recimo booster za craftanje u trajanju od 1h

pa naravno da cu skupiti xxxx matsa da imam sto craftati sat vremena, necu trositi taj booster da bi skraftao 2 itema, nego 700 itema koji ce mi s boosterom dati dodatnih matsa, skilova koje cu kasnije bolje prodati na AH i zaraditi vise golda/gemova od ekipe koja nije koristila booster. pricate tu o nekih 5-10 godina mmo iskustva, jeste vi uopce igrali kakav mmo s mikrotransakcijama ili lupate gluposti iz glave?

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 14:25 (smiglcro).
16 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

Za početak, ja uopće nisam imao priču, već mišljenje. I da, i dalje mislim da se radi o čistoj kozmetici. Ovi boostovi su tako minorni da će samo zaista potfutrani za njih iskeširati RL novac. Ja ću, kao casual igrač, te stvari kupovati in-game goldom. Ako baš želiš, mogu ti reći da su sjebali, ali zaista ne vidim potrebu za laganjem. Ne smatram da su sjebali i vjerujem kako je davanje izbora igračima uvijek pozitivna stvar.

Boosteri će na igru utjecati ili nikako ili pozitivno. XP boost je totalna banana jer xp dobivaš od killova, a 50% xp boosta je ništa u usporedbi s trenutno dostupnim xp scrollovima u GW. Uostalom, veći xp i veći level ti daje kakvu prednost jednom kada si max level? Nikakvu. Boost za 10% bolje šanse za magic item drop je... Zapravo nitko nema pojma jer ne znamo kolike su uopće defaultne šanse za magic drop. I sam znaš kako rijetko GW bossevi dropaju zelene iteme čak i za vrijeme evenata koji tu šansu dižu dva ili tri puta. O "triple lockpick drop" vikendima dovoljno govori uzrečica "three times zero is still zero".

Na kraju dana - daju nam hrpu opcija i daju nam da biramo hoćemo li trošiti RL novac ili in-game zlatnike. Meni se široka paleta opcija uvijek činila pozitivnom.

Drugim riječima..

Ako će onaj isti naivac koji financira Zyngu financirati moje nadogradnje GW2 tako da ja moram manje platiti ili ništa, onda se nemam što buniti..

16 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

o cemu ti pricas? zelis reci da je tvoje vrijeme vrijednije od mojeg pa je ok da ti koristis booster da bi me stigao?

ako ja moram farmati 3 sata bez boostera a ti moras farmati karikiram 2:20 s boosterom za istu stvar kako ti nisi u prednosti? kako je to ok?

meni treba 6 run.ova kroz instancu da mi dropa item koji trebam tebi karikiram 5 runova. ako je jedan run prosjecnih 40ak minuta ti si upravo tih 40min u prednosti da radis nesto drugo i napredujes na nekom drugom podrucju dok ja moram odraditi i taj dodatni sesti run...

ja bi rekao da tebe matematika nije nikako isla u skoli... ali ajde da jos jednom razjasnimo

ja cu za 3 sata zaraditi 300 golda (100 po satu) - ti ces za 3 sata zaraditi 330 golda (110 po satu s 10% boosterom)

utrositi cemo isto vrijeme za koje ces ti dobiti vecu nagradu, sto tebi tocno tu nije jasno ???

Ja sam se sližio da UKOLIKO utrošimo isto vrijeme da ću ja dobiti više..

Samo sam kritizirao tvoju primjedbu da ću dobiti TRI PUTA više..

I dalje međutim tvrdim da tih 10% ne vrijedi plakanja..

Ako ćemo već uzeti 3 sata farmanja i golde..

Onda ti zaradiš 300 dok ja zaradim 330..

Međutim ja sam taj boost platio efektivno goldima..

Ja sam napravio prednost u odnosu na tebe u farmanju golda ako i samo ako mi je oportunitetni trošak nabavke boosta manji od ovih 30 golda..

A samim time moj boost niti ne vrijedi 10% već manje..

Ako ti je prekomplicirano za shvatiti, tough luck.

EDIT: upisao sam tvoje vrijednosti da ti bude lakše

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 14:28 (NightShadow).
13 godina
protjeran
smiglcro kaže...

Mislim da NightShadow priča o tome kako GW nije grindfest, niti je grind potreban da bi se raspolagalo max opremom. Imam dojam kako dosta bivših i trenutnih GW igrača zaboravlja da je grind potpuno opcionalan i da zaista ne donosi nekakve prednosti hard-core igračima nad onima opuštenijima. Isto tako, imam dojam da se zaboravlja kako GW nije gear-based MMO poput WoW i SWTOR, već je najveći naglasak na skillu i snalažljivosti samog igrača. Nadalje, svi igrači su različiti i imaju različite stilove igre. Netko želi što prije doći do max levela, netko drugi želi pratiti questove i storyline. Samim time, usporedbe koliko će kome vremena trebati da dođe do nečega padaju u vodu.

Spomenuo sam već Survivor titulu. Moja draga je uzela svog elea i nafarmala je titulu u par sati koristeći scrollove. Ja sam napravio necra, krenuo iz Presearinga, merchao scrollove, pratio questove i storyline i maksao titulu par tjedana kasnije. Je li ona bila u prednosti? Mislim da ne.

15 godina
NightShadow kaže...
smiglcro kaže...

Ja sam se sližio da UKOLIKO utrošimo isto vrijeme da ću ja dobiti više..

Samo sam kritizirao tvoju primjedbu da ću dobiti TRI PUTA više..

I dalje međutim tvrdim da tih 20% ne vrijedi plakanja..

Ako ćemo već uzeti 3 sata farmanja i golde..

Onda ti zaradiš 300 dok ja zaradim 360 (ajmo koristiti vrijednosti iz BETE)..

Međutim ja sam taj boost platio efektivno goldima..

Ja sam napravio prednost u odnosu na tebe u farmanju golda ako i samo ako mi je oportunitetni trošak nabavke boosta manji od ovih 60 golda..

A samim time moj boost niti ne vrijedi 20% već manje..

Ako ti je prekomplicirano za shvatiti, tough luck.

tocno tako, sada smo se razumijeli. nije to neka znatna prednost niti nesto sto ce me otjerati od igre, barem po ovome sto se vidi u beti. nije u tome poanta cijele ove price.

poanta je da su nam mjesecima obecavali da nece biti nikakve prednosti za igrace koji ce koristiti mikrotransakcije da bi iznenada promijenili pricu. nije bitno jel to 1% ili 100% prednost, ako su se drzali price da ce sve biti iskljucivo i samo kozmeticke naravi LAGALI SU! ja sam i prije govorio da nece dovoljno zaraditi s kozemtickim transakcijama da odrzavaju igru na visokom nivou. sto se mene tice drago mi je da ce zaraditi vise para jer ocekujem da ce nam se to vratiti kroz sadrzaj, samo ne podnosim sto su muljali oko toga svega. trebali su otvoreni reci kako ce biti i gg.

13 godina
protjeran
smiglcro kaže...

@Langsdorff

pa naravno da cu skupiti xxxx matsa da imam sto craftati sat vremena, necu trositi taj booster da bi skraftao 2 itema, nego 700 itema koji ce mi s boosterom dati dodatnih matsa, skilova koje cu kasnije bolje prodati na AH i zaraditi vise golda/gemova od ekipe koja nije koristila booster. pricate tu o nekih 5-10 godina mmo iskustva, jeste vi uopce igrali kakav mmo s mikrotransakcijama ili lupate gluposti iz glave?

I kaj buš onda s tom hrpom golda? Hoćeš li moći kupiti nešto što će ti dati prednost nad igračem koji nema zilijune golda u storageu?

Vidi, ti i ja razgovaramo s dijametralno suprotnih pozicija. Dok je tebi vrlo važno koliko brzo ćeš doći do nečega i koliko ćeš golda imati, meni je važno koliko sadržaja ću ja imati za igrati i koliko će zanimljiv storyline biti. Tebi je bitno doći do što većeg levela što prije, sakupiti što više in-game novca i pokazivati bogatstvo. Meni je bitno što ću ja sve moći istražiti, kakve ću skrivene stvari pronaći.

Tvojih 1.000.000 golda nikako ne utječe na moju igru i mojih 10.000 koje sam skupio quest rewardima jer mene power-trading i farmanje ne zanimaju. Koristio ti boostere za xp i magic drop, mene se to savršeno ne tiče, jer - osim što ne utječe na moj doživljaj igre - tebi ne daje nikakvu prednost jednom kada oboje dođemo na max level. Sve to iz jednostavnog razloga što se ne radi o gear-based igri.

16 godina
neaktivan

Što uopče znači "prednost"??

Meni nije nikakva prednost sve dok se ta prednost ne prenese na pvp borilište (tj. u krajnjem slučaju do te mjere da ja nemogu prevagnuti borbu u svoju korist ako ja ne platim isto što i moj protivnik) ali postavimo principe u bilo kakvoj prednosti na pvp borilištu bez obzira koliko netko bio bolji ili lošiji..

Ako ja želim neki kozmetički item u koji treba uložiti 10 sati, mene nije briga što postoji kozmetički item koji zahtijeva 100 sati niti što netko tko plati RL novcem može do toga doći za 8 ili 80 sati..

Zaboravljate da se GW2 više igra kao BF3 / CoD nego kao WoW ili LOTRO..

Dok vas igra zabavlja i dok uživate igrajte..

Nema "mrkve na štapu" koja vas tjera da svaki mjesec iskeširate 100kn da bi išli u raid i da bi dobili +3 item koji vam je potreban za sljedeći raid.

Ljudi su "zatrovani" postojećim filozofijama pay-2-play i "free"-2-play igara..

Vrijeme je da se to promijeni..

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 14:43 (NightShadow).
13 godina
protjeran
smiglcro kaže...

ja sam i prije govorio da nece dovoljno zaraditi s kozemtickim transakcijama da odrzavaju igru na visokom nivou.

Na to sam ti ja argumentirao kako to zapravo i ne drži vodu. Sorrow's Furnace post par stranica ranije.

Moguće je da si ga propustio zbog flejma. XD

15 godina
Langsdorff kaže...
smiglcro kaže...

@Langsdorff

I kaj buš onda s tom hrpom golda? Hoćeš li moći kupiti nešto što će ti dati prednost nad igračem koji nema zilijune golda u storageu?

Vidi, ti i ja razgovaramo s dijametralno suprotnih pozicija. Dok je tebi vrlo važno koliko brzo ćeš doći do nečega i koliko ćeš golda imati, meni je važno koliko sadržaja ću ja imati za igrati i koliko će zanimljiv storyline biti. Tebi je bitno doći do što većeg levela što prije, sakupiti što više in-game novca i pokazivati bogatstvo. Meni je bitno što ću ja sve moći istražiti, kakve ću skrivene stvari pronaći.

Tvojih 1.000.000 golda nikako ne utječe na moju igru i mojih 10.000 koje sam skupio quest rewardima jer mene power-trading i farmanje ne zanimaju. Koristio ti boostere za xp i magic drop, mene se to savršeno ne tiče, jer - osim što ne utječe na moj doživljaj igre - tebi ne daje nikakvu prednost jednom kada oboje dođemo na max level. Sve to iz jednostavnog razloga što se ne radi o gear-based igri.

totalno suprotno, ja inace sporo levelam jer volim istrazivati. ne znam samo od kuda si to zakljucio.

s druge strane, igra ti nudi mogucnost zarade preprodajom golda/gemova/itema koje mozes ili ne moras iskoristiti. Svojevremeno sam preprodajom golda sam sebi placao mjesecne pretplate za wow. Vise od toga mi se nije dalo, neke moje kolege su zaradjivali jednu prosjecnu hrvatsku placu s pametnim iskoristavanjem takvih sistema. a mozes jednostavno sjesti i uzivati u igri nebitno sto se dogadja oko tebe. tako i planiram taj gw2 odigrati, casual, lagano bez hc pristupa jer nemam vise ni volje ni vremena za to.

ipak ostaje zanimljivo kako ti dolazis do svojih zakljucaka o mojoj osobnosti na osnovu 3-4 forum posta... :)

17 godina
smiglcro kaže...

totalno suprotno, ja inace sporo levelam jer volim istrazivati. ne znam samo od kuda si to zakljucio.

s druge strane, igra ti nudi mogucnost zarade preprodajom golda/gemova/itema koje mozes ili ne moras iskoristiti. Svojevremeno sam preprodajom golda sam sebi placao mjesecne pretplate za wow. Vise od toga mi se nije dalo, neke moje kolege su zaradjivali jednu prosjecnu hrvatsku placu s pametnim iskoristavanjem takvih sistema. a mozes jednostavno sjesti i uzivati u igri nebitno sto se dogadja oko tebe. tako i planiram taj gw2 odigrati, casual, lagano bez hc pristupa jer nemam vise ni volje ni vremena za to.

ipak ostaje zanimljivo kako ti dolazis do svojih zakljucaka o mojoj osobnosti na osnovu 3-4 forum posta... :)

..ne samo o tvojoj :)

Inace, i ja vidim poprilicno isto glede mikro transakcija.

Sve u svemu, igru cu preorderat, kakva bila da bila {#}

13 godina
protjeran
smiglcro kaže...

Nisam uopće došao do tvoje osobnosti, već sam stvorio sliku o tvom načinu razmišljanja (samim time i igranja) na osnovu tvojih postova. Kako kristalnu kuglu ne posjedujem, jedino po čemu mogu donijeti mišljenje su tvoje vlastite riječi za koje po defaultu pretpostavljam da su iskrene i istinite, a ne trolidba. Do zaključaka o osobnosti dolaze neki koje nećemo spominjati da ih ne dozovemo.

Obzirom koliko uskličnika koristiš u postovima i koliko dramiš oko boostova - jedini dojam koji mogu dobiti je onaj kojega sam i napisao. Nigdje nisam rekao kako je takav način igranja loš ili negativan, već sam konstatirao da je različit od mog. Različitosti su dobre jer od njih koristi ima čitav community. Kako meni nije jasno zašto se ti kao explorer type opterećuješ nekakvim opcionalnim dodacima, tako tebi nije jasno zašto sam ja skroz okej s njima. Različitosti su pozitivne, kao i normalan razgovor kakvoga ovdje vodimo.

Uzmimo za primjer GW boostove - Essence of Celerity, Grail of Might i Armor of Salvation. Daju li oni nekakvu bitnu prednost pri normalnom igranju? Daju, ali je li zaista bitno hoćeš li vanquish završiti za 50 ili 60 minuta? To je isto kao i ganjanje auta po ulici. Došao ja 10 minuta ranije na odredište ili ne mi zaista ne igra nikakvu ulogu. Posebno ne kada se lako razbahatim i završim u sudaru, jednako kako se grupe s consima razbahate i ulijeću u prevelik aggro pa gube dragocjeno vrijeme na resurrect. Na kraju, kada dobijemo Legendary Vanquisher titule obojica, je li zaista bitno tko ju je napravio u kraćem roku? Meni je apsolutno bitna činjenica jesam li ja zadovoljan ostvarenjem te titule, a tvojom se ne zamaram.

Toliko o prednostima koje pružaju boostovi.

Virty kaže...

..ne samo o tvojoj :)

Ovo je tako preloše, jadno i smiješno u isti mah da se mogu samo fejspalmati. Jer onak, jedini koji je o tuđoj osobnosti pričao je tvoj prika Ashelor.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 15:01 (Langsdorff).
16 godina
neaktivan

Crafting booster tekst:

Improves your chance to score bonus experience from crafting items by 10% for one hour.

Dakle samo ubrzava crafting speed.

Evo video craftinga za one koji će opet poludjeti

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 16:29 (NightShadow).
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Cak i kad vam objasnim u poduzem postu (na primjeru "skill unlocka"), opet ili ne kontate ili ne zelite kontati. LOL.

EDIT: Btw, rasprava je o stvarima koje nisu uklesane u kamen (jer je beta u pitanju) i koje su leakale. Prema tome, ne vidim neku vrijednost ili bitnost iste.

EDIT2: Jedan prilicno dobar komentar s FB-a: "Since this seems to be the biggest focus of the complaints (most are waiting to see what the overall economy effect will be), I am curious... Why is it a problem for someone to be able to speed their progress in the game, even if they do it through spending extra money in a cash shop? How does that affect anyone else at all in PvE? I could totally understand this is PvP or WvWvW was affected, but since everyone is level set in those at max level and stuff abilities, where is the problem??? If someone buys a Res Orb and joins my PvE group/event/task, that player being able to self-res is only going to HELP me accomplish my goal. In GW2 PvE, anyone having enhanced ability is only GOOD FOR EVERYONE ELSE around them. Rare instances of people who cash-shop purchase things who are doing it to farm ~something~ will happen, but that is something that will play out in the economy, so we cannot judge that yet. Everyone really needs to stop making comparisons to other games and relax until we can actually see how it will all work out. :)"

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 17:33 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Cak i kad vam objasnim u poduzem postu (na primjeru "skill unlocka"), opet ili ne kontate ili ne zelite kontati. LOL.

EDIT: Btw, rasprava je o stvarima koje nisu uklesane u kamen (jer je beta u pitanju) i koje su leakale. Prema tome, ne vidim neku vrijednost ili bitnost iste.

Ma naravno da nije set in stone

SW:TOR nick: Ash'a lv50 Sith Sorcerer , Nightmare Lands PvE server
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 17:44 (Ashelor).
16 godina
neaktivan
Ashelor kaže...
1domagoj1 kaže...

Ma naravno da nije set in stone.

Ja bih na tvom mjestu izbrisao određene dijelove, mislim da si tekao par neprijatelja koji bi te mogli prijaviti {#}

14 godina
neaktivan
NightShadow kaže...
Ashelor kaže...
1domagoj1 kaže...

Ma naravno da nije set in stone.

Ja bih na tvom mjestu izbrisao određene dijelove, mislim da si tekao par neprijatelja koji bi te mogli prijaviti {#}

Istina, iako mislim da nije mnozina u pitanju {#} but who knows? 

Ugl. ko god zeli moze me pokusat prijavit,ali account mi je raden pod totalno drugcijim imenom i s drugog maila.

Te mi likovi u GW prate totalno drugciju name-ing shemu nego ostatak igara koje sam igra. {#}

SW:TOR nick: Ash'a lv50 Sith Sorcerer , Nightmare Lands PvE server
17 godina
neaktivan
Ashelor kaže...

Ma naravno da nije set in stone,ovaj beta vikend ce testirat cash shop.

P.S. oh yae gods of the NDA,please forgive my breaching transgressions {#}

Jep, znam, ne brini nisi prekrsio NDA :P

Citat: "In this month’s closed beta event, we’ll do some early testing of the Guild Wars 2 microtransactions system."

Stvar je u tome sto je igra dizajnirana sa svim tim stvarima na umu. To znaci i da je cijelokupna igra balansirana na taj nacin. U teoriji. Zato je tu jos i beta koja ce pokazati kako ce se to u praksi odigrati da se prema tom feedbacku mogu napraviti korekcije.

Ne kuzim, cemu onda takvo skakanje na nesto sto: 'em jos nije do kraja iskristalizirano, 'em nije Bozja rijec pa da tak bude, 'em je leakalo, 'em je u beti, 'em nemate apsolutno niti jedan takav sustav u niti jednoj igri (PLEX ne racunamo, ipak je EVE van kategorije po tim stvarima) slicnoj za usporediti vec sve pretpostavke temeljite na postojecim igrama koje niti najmanje nisu slicne s GW 2, pa cak niti orginalni GW.

Chill out. Vidjet cemo. Goddammit, ima ljudi koji igru cekaju cijelu vjecnost, zar zbilja mislite da bi si ArenaNet dozvolio da svo savrsenstvo koje trenutno imaju uprskaju tu nekakvim sustavom mikrotransakcija? LOL. Chill ljudi, sve bude okej. ;)

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 17:50 (1domagoj1).
17 godina
neaktivan

Ja sam iz ove zadnje rasprave zakljucio (ne citam previse o igri,zelim samo kad izadje da ju isprobam) dvije stvari:

1. da igra nije gear-based sto mi se veoma svidja (iako je naravno gear i bitan jer ne mozes ici gol koliko god skila imao) i

2. druga stvar su boosteri koji ti daju prednost koliko god to neki ne zeljeli priznati (bilo to 0,011% ipak je prednost). Mislim stvarno,kakvi boosteri!!!Ma cemu to,pa stvarno radje bi im placao mjesecnu pretplatu ukoliko je to cijena koju trebam platiti za fer igranje.Nadam se da je to samo malo napuhano razocaranje i da to nece zazivjeti.

I da naravno,kupit cu je i igrati,ali dajte ljudi molim vas pa sve je to kapitalizam i pare,zaboravite sentimente!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 18:23 (drocketman).
17 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

gle 10% mozda ne zvuci puno ali nije fer, pogotovo jer su tvrdili totalno suprotno

sada ce za isto ulozeno vrijeme u igru netko tko ima para i spreman je placati boostere ce biti nagradjen vecim levelom, boljim itemima, s vise golda, imati ce prednost na AH jer ce njegov DE davati vece sanse za kvalitetnije matse.. uglavnom sjebali su JAKO!

btw za sada

10% crafting boost

20% carma boost

50% xp boost

Evo da probam objasnit zasto mi se ovo ne cini kao veliki zajeb:

50% xp boost - dobivas vise xp, brze skupljas lvl, brze ces doci do max lvl, to su cinjenice ali to je nebitno jer je sve u pve prilagodeno za odredeni lvl koji su developeri dodijelili tom dynamic eventu/dungeonu/personal story questu. Znaci npr. ti si lvl 50, odes nazad u neku raniju zonu i igras DE kojem je dodijeljen lvl 30, tvoj lvl se spusta na 30, tvoj hp i atributi se spustaju na vrijednosti od lvl30 lika. Ostaje ti bolji lvl50 gear, ali ipak ne mozes solirat/one-shot sve zivo.

Osim toga, mozes to gledati i ovako: sto brze skupljes lvle to vise imas potrebu doci do "kraja" i pritom propustis hrpu sadrzaja usput. Iliti : It's not the end that matters, but the journey.

10% crafting boost - crafting XP ali ne kolicina materijala koje napravis, znaci neces imati vise materijala za prodaju. Brze ce dobivat crafting profesion lvle, sto je nekakva prednost (ne znam dovoljno o crafting sistemu da mogu rec kakvu), ali ak pogledas ovaj video sto je NightShadow linkao vidices da crafting xp ionako jako brzo ide.

20% karma boost - ok ovo i mene smeta, jer mi se karma cini kao najbitnija valuta s obzirom da se dobiva iskljucivo kroz gameplay. Ali "quest" sistem nije takav da mozes skupiti 20 questova u logu, sve ih zavrsit pa ukljuciti karma boost kad ides predat kod npca. Umjesto toga kad ukljucis taj 1hour boost da bi maximizirao skupljanje karme moras sto brze proci sto vise DE, sto mi se ne cini bas tolko jednostavno jer to nisu oni stari "go kill 10 rats" questovi.

Da zakljucim, za sve koji namjeravaju trosit svoje real life pare na boostove: hvala sto umjesto mene financirate buducnost moje omiljene igre/developera! {#}

13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Možeš ić bez opreme ako si dovoljno sposoban i blesav te ako imaš dovoljno sposobne suigrače. S monkom sam, u guild grupama, znao vanquishati bez armora. Stavil bih samo PS na sebe i vozi. Naravno, takve gluparije nisam izvodio u mapama s puno enchantment removala. XD Nemrem opisat koliko će falit monkanje jednom kada krenem s GW2. Posebno prot. Prekul mehanika igre i nikada mi neće biti jasno koji im je vrag bio da maknu monka. Q__Q

EDIT: Ninja'd by dretva. Odgovor na post iznad njegovog. >_>

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 19:27 (Langsdorff).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Sve mi se cini da stize jos jedan EPIC FAIL ove godine... nothin but hype..

SWTOR=Fail of The Year
17 godina
Oberstleutnant kaže...

Sve mi se cini da stize jos jedan EPIC FAIL ove godine... nothin but hype..

Sad ce te gnjevni narod zasut drvljem i kamenjem :)

14 godina
Guild Wars 2!
pozdrav decki... naime imam jedan problem. Otisao sam skinuti igru preko onog downloadera, ali mi se nije dalo cekati pa sam ugasio download, provjerio sam hard disk i imao 3 gb manje jer se toliko downloadalo u medjuvremenu, e sad gdje da ja nadjem folder od guild warsa da ga maknem. Trazio sam mapu ali je nisam nasao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Virty kaže...

Sad ce te gnjevni narod zasut drvljem i kamenjem :)

Kakvim kamenjem. Strojnicom ;)

Pricekajte izlazak pa cemo onda vidjeti hoce li ili nece biti epic fail.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice