Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.290.698
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

haha ovo sam sad naso ja i drug sami s hencima FoW! ocistili skroz bez jb a trebalo nam je oko 3 sata

Slika iz 10.09.2007 godine!

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Evo screenie s prvog druženja hr igrača u Ascalonu, 19.06.2005. Kakva spaljena ekipa... XD

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Guild Wars 2!
zzXXy kaže...

e tako je CeL nije cura je bila oficir! mislm da se zvala Claiara il tako nes

Mislim da je bila oficir ako me pamcenje sluzi {#}

17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

haha pa et i mene na toj slici dole lijevo predzanji red prvi moj mesmer! :) pa to je bilo jako dobro vrijeme :) haha

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Virty kaže...
zzXXy kaže...

e tako je CeL nije cura je bila oficir! mislm da se zvala Claiara il tako nes

Mislim da je bila oficir ako me pamcenje sluzi {#}

da bila je oficir i igrala je s worriorom i bila jako dobra fajterica :)

17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

zbiljam lijepo se sjetiti tih dana bilo je jako super :) steta sto nemam tih slika vise al bilo ih je ko u prici moro bi mal po DvD i CD potraziti mozda nadjem i nas prvi FoW zajednicki kad smo ocistili sto je u to vrijeme bilo zbiljam uspjeh a jos u to vrijeme nije bilo ni TS ni ventrila i picili na modemima joj kad se samo sjetim a preko chata se dogovarali sto i kako! i onda mi stara uleti u sobi i jb me za tel da ona oce nekog zvati u pol 11 navecer da joj sve po u..... i normalno na kraju pukne veza i onda ponovo sve ispocetka!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zzXXy kaže...

haha pa et i mene na toj slici dole lijevo predzanji red prvi moj mesmer! :) pa to je bilo jako dobro vrijeme :) haha

Ni max level nisam bio, LOL. {#}

17 godina
neaktivan
dretva kaže...

Evo novog blog posta : Mike O'Brien on Microtransactions in Guild Wars 2

Ovaj dio treba istaknuti

We think players should have the opportunity to spend money on items that provide visual distinction and offer more ways to express themselves. They should also be able to spend money on account services and on time-saving convenience items. But it’s never OK for players to buy a game and not be able to enjoy what they paid for without additional purchases, and it’s never OK for players who spend money to have an unfair advantage over players who spend time.

Kasnije usporeduje njihov gold-karma-gems sistem sa EVE Online PLEX, o kojem osobno nemam pojma pa necu nis pametovat :D Procitatajte cijeli post!

Ajmo se vratiti na temu o parama! Ako je slicno kao u EVE,u EVE je ovako:

In-game pare:isk (inter stelar kredits)

PLEX mozes kupiti za prave pare i kosta oko 15$

E sad taj plex mozes iskoristi za mjesec dana igranja(jer Eve ima mjesečnu pretplatu) ili ga mozes prodati na aukcijskoj kuci i dobiti oko 400k ISK. Za 400k ISK mozes kupiti svasta,npr. solidan batleship sa dobrom opremom,ali ga isto tako mozes i vrlo brzo izgubiti u fajtu i nema ga vise:-) . U principu za prave pare kupio si in-game pare i mozes kupiti sta god hoces tj. sta god se nudi.

Tako ce vjerojatno biti i kod GW2,s tim da u GW2 su uveli karmu koja ce mozda biti i najvaznija jer ju dobijas razvijanjem lika.

U WOW-u toga nema,ali zato stalno ima spamaju ko zna koji kinezi i prodaju gold,farmaju i prodaju to debilima sto je takodjer shit i to ovi iz GW2 zele izbjeci i te pare staviti u svoju kesu. Ne znam ne svidja mi se to općenito nigdje,ali nekako mi se cini da ti koji trose prave pare da bi imali neku prednost u igri  su u stvari uvijek neki debili kojima nista ne moze pomoci u nadmoci... 

15 godina
neaktivan
drocketman kaže...
dretva kaže...

Evo novog blog posta : Mike O'Brien on Microtransactions in Guild Wars 2

Ovaj dio treba istaknuti

We think players should have the opportunity to spend money on items that provide visual distinction and offer more ways to express themselves. They should also be able to spend money on account services and on time-saving convenience items. But it’s never OK for players to buy a game and not be able to enjoy what they paid for without additional purchases, and it’s never OK for players who spend money to have an unfair advantage over players who spend time.

Kasnije usporeduje njihov gold-karma-gems sistem sa EVE Online PLEX, o kojem osobno nemam pojma pa necu nis pametovat :D Procitatajte cijeli post!

Ajmo se vratiti na temu o parama! Ako je slicno kao u EVE,u EVE je ovako:

In-game pare:isk (inter stelar kredits)

PLEX mozes kupiti za prave pare i kosta oko 15$

E sad taj plex mozes iskoristi za mjesec dana igranja(jer Eve ima mjesečnu pretplatu) ili ga mozes prodati na aukcijskoj kuci i dobiti oko 400k ISK. Za 400k ISK mozes kupiti svasta,npr. solidan batleship sa dobrom opremom,ali ga isto tako mozes i vrlo brzo izgubiti u fajtu i nema ga vise:-) . U principu za prave pare kupio si in-game pare i mozes kupiti sta god hoces tj. sta god se nudi.

Tako ce vjerojatno biti i kod GW2,s tim da u GW2 su uveli karmu koja ce mozda biti i najvaznija jer ju dobijas razvijanjem lika.

U WOW-u toga nema,ali zato stalno ima spamaju ko zna koji kinezi i prodaju gold,farmaju i prodaju to debilima sto je takodjer shit i to ovi iz GW2 zele izbjeci i te pare staviti u svoju kesu. Ne znam ne svidja mi se to općenito nigdje,ali nekako mi se cini da ti koji trose prave pare da bi imali neku prednost u igri  su u stvari uvijek neki debili kojima nista ne moze pomoci u nadmoci... 

da nisi fulao koju nulu?

400K = 400000 ISK-a, za to nemozes kupit ni vijak od Battleship-a. {#}

Plex ide za 400-500 milijuna ISK-a, cijena je malo porasla jer su pocistili i banali hrpu botova zadnjih mjesec dana. (inace se dosta dugo drzala na 350-375-390 milijuna)

ali ono sta sam ustavri htio reci, PLEX for ISK u EVE hoda jer imas Moneysink, odnosno kupis brod, netko ga unisti i nema vise broda. sto te opet dovodi do toga da kupis PLEX i prodas ga, (jer ti se neda farmat misije, incursione, rudarit...).

Sto nas dovodi do pitanja sta ce biti "moneysink" u GW2, jer bez moneysink-a, nemas ni potrebe prodavat Gem-ove za ingame GOLD.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.3.2012 20:44 (Zmalamuth).
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!
Garamel kaže...

Ja sam nešto čuo da ćese za prave pare moči kupovati samo mountovi i određeni outfiti ( ali nemoj te me drđati za riječ, naglašavam da je ovo glasina :) ).

U GW 2 nema mountova niti ce ih biti u dogledno vrijeme. Igra je dizajnirana bez mountova na umu, ako ih ubace treba onda mijenjati cijeli core dizajn, nije to samo tak, ubacit cemo ih i bok. Tako da, nista od mountova.

smiglcro kaže...

kako to nije prednost? kada se nadjemo u pvp.u kako nije prednost sto si ti pokupovao sve skillove i opremu a ja sam tek poceo grindati za njih?

Sve sto se in-game da osvojiti, a nabaviti u nekom shopu ne bi se bas moglo nazvati prednoscu, ako cemo cjepidlaciti, to je privremena prednost. Prednost u igri je ako ti niti na koji drugi nacin osim novcima ili nekim bjesomucnim grindanjem (pritome mislim na kojih stotinjak sata grindanja) ne mozes do nekog komada opreme. Ovdje to nije slucaj.

Dakle, hipotetski, recimo da postoji taj "PvP unlock" za kupiti. Ti dobis sve te skillove. S druge strane, ako si upoznat sa sustavom ucenja novih skillova znas da cim uzmes novi komad oruzja u ruke dobis samo jedan skill. Druge moras "farmati", tj. boriti se s tim oruzjem dok ih lik ne "otkrije". Ovakav sustav je tu da dobis neki learning curve, a ne da te overwhelma odmah s 20 skillova. Da otkrijes svih 5 skillova treba ti, bar prema trenutnom feedbacku iz bete, otprilike izmedu 20-30 minuta normalnog igranja. Znaci fino balansirano sve. Da je u pitanju 100 sati grindanja onda mogu slobodno foff s tim, onda mogu igrati i korejski MMO.

Zakljucak? Ta prednost je toliko mizerna i privremena (tocnije, balansirana od strane developera) da nema smisla uopce pricati o nekakvoj prednosti. Ovo je naravno slucaj ako govorimo o World PvP-u. U Structured PvP-u svi dobijemo sve skillove i sav gear na biranje, tako da tu nema nikakve price o "gear unlocku". Eh i posto je naglasak u igri na sidekick sustavu i tome da sidekickani lvl 5 nije jednako jak kao i pravi lvl 80 upravo zbog neotkrivenih skillova sumnjam da ce tako nesto i u World PvP staviti. Iako mogu, ali kao sto rekoh, prednost je mizerna i privremena. Ako je nekome gust kupiti otkljucavanje skillova za koje ti treba cijelih 20 min da ih otkljucas "rucno" neka mu. Mozda nema vremena za to. Oprema, ponavljam se ziher nece moci kupovati.

Nitro233 kaže...

Jel' igra ima release date?Sad sam u zbunjoli dati pare za GW2 ili kupiti nesto od djelova za kompjuter,treba mi pod hitno novi hard disk ovi ce mi brzo riknuti, a nekako mi je puno iskeširati 400 kuna za igru da je 300 onda opet ajde moze...uffff

Moga bi ja pricekat sa kupnjom dok ne oslabi malo cijena :/

Nema release datea. Trenutno je najpreciznija informacija koja je izasla iz ArenaNeta da igra izlazi ove godine. Preciznije od toga nema.

Sto se tice rasprava mikrotransakcije (ali ovaj ArenaNetov model) vs. mjesecna pretplata, definitivno tu pobijedu odnose mikrotransakcije.

Ako cemo gledati free2play model mikrotransakcija vs. mjesecna pretplata, onda definitivno mjesecna pretplata. Ako gledamo buy2play model mikrotransakcija (ArenaNetov model) onda definitivno mikrotransakcije. A taj model ocito FUNKCIONIRA jer evo, GW je vani skoro 7 godina, a igra se nije srozala nesto po kvaliteti, tako da brige oko toga hoce li se moci financirati daljnji kvalitetni razvoj igre zapravo nema. Ljudi jako puno kupuju te mikrotransakcije. Nemojte misliti da ne. U free2play igrama (gdje se moze kupiti gear koji se inace ingame NE moze dobiti ili se JAKO tesko dobije) ljudi su znali mjesecno spickati i po 1000 kn na mikrotransakcije. Zato kad su u pitanju f2p MT, onda veliko ne, radije pretplata. B2P MT da, sto puta prije nego pretplata. Razlog je ocigledan. Igra je balansirana i koncipirana na nacin da nitko ne moze biti u prednosti nad nekim cak i ako postoje neki "boosteri" jer se sve moze ingame dobiti u razumnom vremenu (primjer je ovo sa skillovima sto sam ranije objasnio). Evo ja za sebe znam da cu ziher nesto uzeti iz tog ducana, cisto da ljudima dam support. Najradije bih uzeo i CE da im na taj nacin dam support, ali ne znam kako ce to funkcionirati, ako mi se salje postom opalit ce mi carinu... -.- Jednom sam prilikom iz Canonicalovog shopa kupio Ubuntu-branded mis i nekog medeka kojeg sam poklonio frendici iako te stvari ne vrijede toliko novaca za koliko se prodaju, ali dio tih novaca ide kao support Canonicalu pa sam im na neki nacin pomogao da izdaju jos bolju verziju Ubuntu Linuxa (posto je sam OS, naravno besplatan). A vjerujem da postoji hrpa ljudi koji razmisljaju kao i ja, samo citajuci komentare na FB profilu od GW 2 svaki drugi je: "ArenaNet, take my money."

Tako da, apsolutno se ne brinem niti za ducan, niti za te mikrotransakcije, niti za to hoce li se njima isplatiti igra, a predlazem da se niti vi ne brinete, zato sto ce ducan biti odlican, mikrotransakcije sasvim u redu, a njima ce se igra itekako isplatiti.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zmalamuth kaže...

da nisi fulao koju nulu?

400K = 400000 ISK-a, za to nemozes kupit ni vijak od Battleship-a. {#}

Plex ide za 400-500 milijuna ISK-a, cijena je malo porasla jer su pocistili i banali hrpu botova zadnjih mjesec dana. (inace se dosta dugo drzala na 350-375-390 milijuna)

ali ono sta sam ustavri htio reci, PLEX for ISK u EVE hoda jer imas Moneysink, odnosno kupis brod, netko ga unisti i nema vise broda. sto te opet dovodi do toga da kupis PLEX i prodas ga, (jer ti se neda farmat misije, incursione, rudarit...).

Sto nas dovodi do pitanja sta ce biti "moneysink" u GW2, jer bez moneysink-a, nemas ni potrebe prodavat Gem-ove za ingame GOLD.

GW2 ima moneysinkove, a primjeri za koje znam su: placanje gold za fast travel, gold za trait points respec i gold za siege opremu u WvW (tj. gold za nacrte opreme, i onda jos WvW materijal (supply) za izgraditi po tom nacrtu). Osim tih sigurno ce biti jos moneysinkova jer su nuzni za ekonomiju.

Ja se nadam da ce karma biti najvrijednija valuta, jer se moze skupiti jedino igranjem i nije trade-able.

Ono sto zele sa gemovima : 1. sjebat kineze goldfarmere i skup s njima kradu accounta, tako sto im uzimaju trziste 2. izgraditi ekonomiju izmedu igraca kroz Trading post gdje ce se razmijenjivati gold<->gem

Sad neki genijalac moze mislit: prvi dan kad igra izade cu kupit 10 gemova za 10€, prodat ih za milion in-game golda i biti bogat 4 ever! Sto naravno nece ici, jer prvi dan nitko jos nije skupio ni 100 in-game gold i svaki trade gem->gold je bacanje tih 10€ u vjetar. (brojke koje sam napisao su samo za primjer, prave cijene gemova jos nisu poznate)

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.3.2012 23:42 (dretva).
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Anyway, nisam dobio betu nažalost, ali našao sam nacin da odigram barem 2 sata. Potpuno nenadano, zove me bivša kaže imam betu {#}!! Vidimo se :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 9:10 (Gozz).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Očekujem skrinšote igre i slike bivše. {#}

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pojavili su se screenovi što će biti dostupno u CS..

BETA JE BETA UPOZORENJE ZA PRE REVNE!!

Prvo da riješimo valutu:

- 4.8 eura je 400 dukata

sve što je dostupno u CS je dostupno u igri preko golda

Najvažnije stvari:

Character slot 800

Bag slot 400

12 slotna torba 300

razni kozmetički outfit (kuhar npr) 300 - 700

Boosteri:

xp od killova za 1h 150

karma 20% za 1h 75

Misc:

ress stone 250

repair stone 70

mystic key 125

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 10:27 (NightShadow).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Guild Wars 2!
League Of Legends EUW IGN: slinA ...ONE SHOT, ONE KILL, NO LUCK JUST SKILL!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

jebo ih b... znao sam da ce zasrati.... toliko su pricali da nece mikrotransakcije davati igracima nikakve prednosti i onda izbace boostere... i to crafting, karma, xp, magic drop boostere... e ne mogu vjerovati...

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
16 godina
Guild Wars 2!

Vidim da će u CS-u biti mogučnost kupnje character slota.

A koliko dobiješ uz igru, samo 1 ili više?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

jebo ih b... znao sam da ce zasrati.... toliko su pricali da nece mikrotransakcije davati igracima nikakve prednosti i onda izbace boostere... i to crafting, karma, xp, magic drop boostere... e ne mogu vjerovati...

Da, definitivno razocarenje.... Al dobro nemora znaci da je ovo definitivno!

14 godina
Gozz kaže...
smiglcro kaže...

Da, definitivno razocarenje.... Al dobro nemora znaci da je ovo definitivno!

Shebali su stvar!

17 godina
neaktivan
NightShadow kaže...

mystic key 125

Pod dukati mislis na gemove? To im je sluzbeno ime.

Pogledao sam slike i sve mi se cini ok i opcionalno, osim ovih Mystic Keyeva za koje pise opis :

This key will unlock one Mystic Chest. Mystic Chests can be found randomly on enemies or in hidden places in the world.

Prema opisu ti keyevi su bas MUST HAVE, jer mislim da bi poludio da nadem taj chest "in a hidden place" a nemam ga cime otvorit {#}

edit: po cemu su boostovi od jadnih 10% sjebali sve? nemojte pretjerivati

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 13:30 (dretva).
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Uh, tad bi popi*dio pravo , hahaha

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
smiglcro kaže...

Ja mogu, nazalost {#}

15 godina
dretva kaže...
NightShadow kaže...

mystic key 125

Pod dukati mislis na gemove? To im je sluzbeno ime.

Pogledao sam slike i sve mi se cini ok i opcionalno, osim ovih Mystic Keyeva za koje pise opis :

This key will unlock one Mystic Chest. Mystic Chests can be found randomly on enemies or in hidden places in the world.

Prema opisu ti keyevi su bas MUST HAVE, jer mislim da bi poludio da nadem taj chest "in a hidden place" a nemam ga cime otvorit {#}

edit: po cemu su boostovi od jadnih 10% sjebali sve? nemojte pretjerivati

zato sto su napravili kontra onoga sto su nas cijelo vrijeme uvjeravali, da ce sve s trznice biti samo kozmeticko ukrasavanje i da NECE davati nikakve prednosti nad igracima koji nece kupovati ta sranja.

gle 10% mozda ne zvuci puno ali nije fer, pogotovo jer su tvrdili totalno suprotno

sada ce za isto ulozeno vrijeme u igru netko tko ima para i spreman je placati boostere ce biti nagradjen vecim levelom, boljim itemima, s vise golda, imati ce prednost na AH jer ce njegov DE davati vece sanse za kvalitetnije matse.. uglavnom sjebali su JAKO!

btw za sada

10% crafting boost

20% carma boost

50% xp boost

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 13:46 (smiglcro).
13 godina
protjeran
JackIsBack kaže...

Vidim da će u CS-u biti mogučnost kupnje character slota.

A koliko dobiješ uz igru, samo 1 ili više?

Sumnjam da ćeš dobiti samo 1 slot uz igru. Kupnjom i aktivacijom nekog od od trenutnih GW chaptera dobiješ 4 char slota. Nema razloga da u GW2 dobiješ manje.

13 godina
protjeran
smiglcro kaže...

sada ce za isto ulozeno vrijeme u igru netko tko ima para i spreman je placati boostere ce biti nagradjen vecim levelom, boljim itemima, s vise golda, imati ce prednost na AH jer ce njegov DE davati vece sanse za kvalitetnije matse.. uglavnom sjebali su JAKO!

btw za sada

10% crafting boost

20% carma boost

50% xp boost

Nije li rečeno da će se gemsi moći kupovati i s in-game goldom? Dakle, opet ne moraš dat RL novac, a ako daš - samo ćeš nešto brže odrađivat neke stvari. Zaista ne vidim problema s 50% xp boost itemima, posebno kada u GW trenutno imamo nekoliko različitih vrsta xp scrollova koje možemo kupovati od vendora. Ne sjećam se da je itko dramio kada su Survivor titulu učinili dostupnom svim likovima i kada je masa škvadre krenula u boksanje ili farmanje Vaettira uz obilatu pomoć scrollova. To što sam ja odabrao ići po Survivora igrajući igru, a ne farmajući sa scrollovima je isključivo moja odluka i sasvim je u redu da su igračima dali na izbor kako će tu titulu maksati.

Izbor je odlična stvar.

16 godina
neaktivan

Vidim da i naši ljudi čitaju sa razumijevanjem, a još im je boldano..

Sve dostupno preko CS je dostupno u igri preko golda..

50 % xp je od killova, a s obzirom koji jad killovi pridonose levelanju, plakanje oko toga zaslužuje facepalm.

Ključevi je pitanje što će biti u škrinjama, ali kao što sam rekao, dostupni su i unutar igre..

Kao druga stvar ako nađete tu škrinju a niste kupili "mystic key" biti ćete zahvali CS-u jer će vam omogučiti otvaranje škrinje..

Evo vam o karma boosterima

Lets say that it takes 10 dungeon runs to get a specific item and that each run takes around 1hr..

This means that an average person is going to need 10 hrs to get the item..

1) what if the person can complete a dungeon run in 50 minutes. That means that this person will get the item 1h 40minutes before an average person.
Big deal?? I think not.

2) on the other hand a person can buy 20% karma boosters making each run worth more and in the end playing 8hrs for the task thus getting the item 2hrs sooner.
Big deal?? I think not.

3) now imagine casual vs hardcore.. A hardcore player will do the 10 runs in 2 days while the casual will do it in 10 days. My point? There are factors in the game that will affect rewards more than some cash booster.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 13:54 (NightShadow).
15 godina
Langsdorff kaže...

Nije li rečeno da će se gemsi moći kupovati i s in-game goldom? Dakle, opet ne moraš dat RL novac, a ako daš - samo ćeš nešto brže odrađivat neke stvari. Zaista ne vidim problema s 50% xp boost itemima, posebno kada u GW trenutno imamo nekoliko različitih vrsta xp scrollova koje možemo kupovati od vendora. Ne sjećam se da je itko dramio kada su Survivor titulu učinili dostupnom svim likovima i kada je masa škvadre krenula u boksanje ili farmanje Vaettira uz obilatu pomoć scrollova. To što sam ja odabrao ići po Survivora igrajući igru, a ne farmajući sa scrollovima je isključivo moja odluka i sasvim je u redu da su igračima dali na izbor kako će tu titulu maksati.

Izbor je odlična stvar.

cek cek, sto si odustao od price da su to sve kozmeticki ukrasi i da nece davati nikakve prednosti igracima? jesam ja kreten ili je boost = prednost! ne kuzim, prvo ste branili pricu da su mikrotransakcije super i da nece biti prednosti, sada ste promijenili pricu kako ipak ti boosteri nisu nista znacajno... daj reci vise da su sjebali, da nisu napravili kako su obecavali pa cemo dalje raspravljati koliko bi ti boosteri trebali utjecati na igru.

16 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

cek cek, sto si odustao od price da su to sve kozmeticki ukrasi i da nece davati nikakve prednosti igracima? jesam ja kreten ili je boost = prednost! ne kuzim, prvo ste branili pricu da su mikrotransakcije super i da nece biti prednosti, sada ste promijenili pricu kako ipak ti boosteri nisu nista znacajno... daj reci vise da su sjebali, da nisu napravili kako su obecavali pa cemo dalje raspravljati koliko bi ti boosteri trebali utjecati na igru.

Boost je prednost pod pretpostavkom da isto vrijeme uložiš u igru..

Recimo ako imaš i ti i ja 1h za igrati dnevno onda ako ja platim boost sam u prednosti jer ću nešto brže završiti od tebe (makar je ta prednost mala)..

Ali ako ti imaš 3h, a ja 1h onda će mi boost samo smanjiti tvoju prednost koju ti imaš preda mnom, a koja je puno veća i izraženija nego bilo kakav boost koji mogu smisliti.

Ergo, boosteri su samo "time inconvience" itemi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 14:03 (NightShadow).
13 godina
protjeran
NightShadow kaže...

3) now imagine casual vs hardcore.. A hardcore player will do the 10 runs in 2 days while the casual will do it in 10 days. My point? There are factors in the game that will affect rewards more than some cash booster.

Ovo je najveća istina. Hard-core igrači i brzina rješavanja dungeona/questova će puno više utjecati na dostupnost i vrijednost itema.

Kada je NF izašao, DoA runovi su trajali satima. Satima. Forge se čistio nekoliko sati, uz visoki postotak neuspjeha, a to je samo jedna od 4 DoA mape koje je trebalo proći. Kako su se mape rješavale jedna po jedna, gemstoni su dropali u najmanjoj mogućoj količini. Sve to je uzrokovalo odurno visoke cijene Tormented opreme. Priuštiti si je su mogli samo ultra-bogati power-traderi. XP boostovi i consi nisu uopće utjecali na dostupost i cijenu ovih itema. Sve se promijenilo kada su speed clear runovi od oko 35 minuta postali uobičajeni. Cijena Armbracea je pala s par stotina ecta na oko 45. To masovno, brzo i efikasno farmanje je utjecalo na igru i na tržište unutar igre.

17 godina
NightShadow kaže...

Boost je prednost pod pretpostavkom da isto vrijeme uložiš u igru..

Recimo ako imaš i ti i ja 1h za igrati dnevno onda ako ja platim boost sam u prednosti jer ću nešto brže završiti od tebe (makar je ta prednost mala)..

Ali ako ti imaš 3h, a ja 1h onda će mi boost samo smanjiti tvoju prednost koju ti imaš preda mnom, a koja je puno veća i izraženija nego bilo kakav boost koji mogu smisliti.

Ergo, boosteri su samo "time inconvience" itemi.

U svakom slucaju je prednost, ipak je boost kako god mali bio.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice