Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.004.364
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013
gefufna kaže...

http://farming-simulator.com/mod.php?lang=en&mod_id=382

kako postaviti ovaj mod u igru, rijec je o novom forest modu.

moras skinit mapu koja podrzava sumarstvo,ja sam skino i super je {#}

12 godina
neaktivan
DM-969 kaže...
gefufna kaže...

http://farming-simulator.com/mod.php?lang=en&mod_id=382

kako postaviti ovaj mod u igru, rijec je o novom forest modu.

moras skinit mapu koja podrzava sumarstvo,ja sam skino i super je {#}

ok. a kamo da iskopiram ovo sto je u ovo zip fajlu

ETS2 Croatia http://www.facebook.com/pages/Euro-Truck-Simulator2-Croatia/431952926867042
14 godina
neaktivan

ma mozes i u orginalnoj mapi,sad sam probo,nemoj nist kopirat,taj zip stavi kompletan u modove i odi u trgovinu u igri i tamo su ti svi strojevi i objekti..to je sličan mod kao i onaj sa uzgojem jabuka

eo par slika {#},jos malo sa giants editorom doteras mapu i to je to

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

ok, sve radi samo me sada zanima kako da pricvrstim trupce dok ih natovarim.? jer kad krenem poispadaju na sve strane

ETS2 Croatia http://www.facebook.com/pages/Euro-Truck-Simulator2-Croatia/431952926867042

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ubacio i ja mod,moram probat bas je fora {#}

Dali vise usjeva dobijem kad pospricam sa gnojivom ili onim fertilizerom? Ili je to sve isto?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.6.2014 0:55 (Xperiax1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
gefufna kaže...

ok, sve radi samo me sada zanima kako da pricvrstim trupce dok ih natovarim.? jer kad krenem poispadaju na sve strane

Kako operirati sa kliještima (claws) na kranu?Sve mi funkcionira ali ne znam kako ih otvoriti....

Riješeno...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.6.2014 20:47 (goransmy).
12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Ubacio i ja mod,moram probat bas je fora {#}

Dali vise usjeva dobijem kad pospricam sa gnojivom ili onim fertilizerom? Ili je to sve isto?

Gnojis samo jednom, nije vazno cime, isti je ucinak.

14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

e jel zna neko kako da ubacim one aute da voze po mapi,to je onaj mod traffic,ima i autobusa i kamiona,vozaju se po gradu,ja stavim mod al njih nema na mapi,pa ak neko zna da mi kaze? {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

PC se vratio sa popravka! opet farmamo! Ideeemooo!! {#}

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

{#}.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2014 17:28 (goransmy).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Kako funkcionira to sumarstvo? Sadis stabalca i cekas da narastu pa ih sijeces, obradjujes i nekud teglis balvane na prodaju? Koliko gusto se sade? kamo ih prodajes? Dobijes nekakvu mod-pilanu za staviti u igru? Izgleda zabavno {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Kako funkcionira to sumarstvo? Sadis stabalca i cekas da narastu pa ih sijeces, obradjujes i nekud teglis balvane na prodaju? Koliko gusto se sade? kamo ih prodajes? Dobijes nekakvu mod-pilanu za staviti u igru? Izgleda zabavno {#}

da,meni je dobar mod,bas sam sad posadio jednu šumu pa cu vidit jel se isplati to radit uz sijanje :)

12 godina
neaktivan
DM-969 kaže...
BULIGO kaže...

da,meni je dobar mod,bas sam sad posadio jednu šumu pa cu vidit jel se isplati to radit uz sijanje :)

Da,mod je fenomenalan.Sve dobiješ što ti treba.Strojevi,prikolice,pilana,sadnice....samo pusti maštu na volju i sadi šumu!!!!Malo treba vremena da se privikne baratati sa kranom ali baš je zabavno.Uz krave ovo će biti dobra popuna vremena.Kupio sam polje br.1,prvo posadio travu (da izgleda malo kako treba) i posadio ne znam ni ja koliko sadnica.

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Stoje konacni proizvod? balvan ili drveni peleti? Ona mala zelena masinica kao melje drvo u ... nesto??

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Drveni peleti.Ta mašinica i pilana ih proizvode i onda to voziš u Bio heat plant (placeable mod) i dobivaš pare.

14 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Stoje konacni proizvod? balvan ili drveni peleti? Ona mala zelena masinica kao melje drvo u ... nesto??

mozes i rezat drvo na komade i prodavat u onaj drugi objekt :)

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

{#}.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
goransmy kaže...

{#}.

WOW, koja suma! Bajno izgleda u jutarnjoj magli! Vidim da su GIANTS-i posvetili puno truda sumarenju u FS2015! I na ostalim forumima sve vrvi od postova o sumarenju :)

Gorane, ima li kakvo ogranicenje koliko stabala mozes 'natrpati' na pojedinu 'ledinu'?Mislim, ne da ti da posadis novo drvce ako se nisi udaljio x 'metara' od zadnjeg posadjenog? Cisto radi stimunga pitam, jer novac ionako nije problem jeli..

Daj jos slika, kako pilis stabla, kako rezes grane, tovaris na prikolicu, itd.

Ja sam opet startao moju minimalisticku Hagenstedt farmu (samo mali strojevi, headeri, kultivatori i sijaci ograniceni na 6 metara sirine, samo mali kombajni (omiljeni je Clayson i donekle Bizon). BGA necu koristiti, ovaca samo 1200, krava samo par stotina (toliko da imam posla za ih hraniti SAMO BALAMA, a dovoljno da mi ne bude dosadno). Cak sam preradio onu 6-m sijacicu za repu i kukuruz sada moze sijati sve, ali necu uzimati nijednu od onih vecih. To sumarenje bi bas super pristajalo mojoj maloj farmi, vjerojatno ne mozes nagrabiti neke masne pare sa loggingom. Bitno da se nesto radi a da je zabavno.

EDIT: bas sam pogledao par  filmica o tom modu za sumarenje (forstmod, to je to??) i bas izgleda zabavno. Sve nesto razmisljam da bi jedna od idealnih mapa za to bila Two Rivers. Parcele su dosta velike i najvaznije, stabla tamo nemaju collision, znaci da se moze natrpati 'svojih ' stabala koja bi se fino slozila sa postojecima i napravila neke zbilja impresivne sume...

two Rivers ionako ima vec puno stabala na mapi.A pilane bi se mogle postaviti preko rijeke kod BGA, tako da ne bude bas prelako.

to je to??

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 14:58 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
goransmy kaže...

{#}.

WOW, koja suma! Bajno izgleda u jutarnjoj magli! Vidim da su GIANTS-i posvetili puno truda sumarenju u FS2015! I na ostalim forumima sve vrvi od postova o sumarenju :)

Gorane, ima li kakvo ogranicenje koliko stabala mozes 'natrpati' na pojedinu 'ledinu'?Mislim, ne da ti da posadis novo drvce ako se nisi udaljio x 'metara' od zadnjeg posadjenog? Cisto radi stimunga pitam, jer novac ionako nije problem jeli..

Daj jos slika, kako pilis stabla, kako rezes grane, tovaris na prikolicu, itd.

Ja sam opet startao moju minimalisticku Hagenstedt farmu (samo mali strojevi, headeri, kultivatori i sijaci ograniceni na 6 metara sirine, samo mali kombajni (omiljeni je Clayson i donekle Bizon). BGA necu koristiti, ovaca samo 1200, krava samo par stotina (toliko da imam posla za ih hraniti SAMO BALAMA, a dovoljno da mi ne bude dosadno). Cak sam preradio onu 6-m sijacicu za repu i kukuruz sada moze sijati sve, ali necu uzimati nijednu od onih vecih. To sumarenje bi bas super pristajalo mojoj maloj farmi, vjerojatno ne mozes nagrabiti neke masne pare sa loggingom. Bitno da se nesto radi a da je zabavno.

EDIT: bas sam pogledao par  filmica o tom modu za sumarenje (forstmod, to je to??) i bas izgleda zabavno. Sve nesto razmisljam da bi jedna od idealnih mapa za to bila Two Rivers. Parcele su dosta velike i najvaznije, stabla tamo nemaju collision, znaci da se moze natrpati 'svojih ' stabala koja bi se fino slozila sa postojecima i napravila neke zbilja impresivne sume...

two Rivers ionako ima vec puno stabala na mapi.A pilane bi se mogle postaviti preko rijeke kod BGA, tako da ne bude bas prelako.

to je to??

Kada se sadi onda ima određeni razmak po duljini.Nisam redao guste redove ali mislim da možeš koliko ti dozvoljava traktor jer i mala drvca imaju collision.Ovo mi je prva šuma (na igraćem profilu) pa ću vidjeti kako će biti.Strojevi i oprema nije skupa pa se može kupovati bez prevelikog odraza na zaradu od poljoprivrede.Čak i na hard (tako ja igram) se može.Postavio sam pilanu i još samo moram naći mjesto za Bio heat plant i skinuti si nekakav dooobar traktor za šumarenje.Ovaj Mercedes je stvarno dobar ali ipak bih želio nekakav razbijen,pravi šumarski.

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

OK, hvala na informacijama. Jos nesto: moze li se mod instalirati na bilo koju mapu, ili bas treba mapa biti predodredjena za sumarstvo?Pokusao bih najprije na Hagenu sumariti ako je moguce...

Da, zanima me moras li saditi stabla na prethodno pripremljen teren, sto ja znam, uzorati pa kultivirati, ili mozes bilo gdje? Mogu li npr. kupiti oranicu, zasijati je travom (da bolje izgleda) pa na travu zasaditi sumu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 19:36 (BULIGO).

0 0 hvala 0
15 godina
Farming Simulator 2013

Inače što se tiče tih drvca, ovako nemaš maksimum limit, ali autori moda napominju da više drvca utječe na samu igru i fluidnost, tak da ne sadit više nego trebaš.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

OK, hvala na informacijama. Jos nesto: moze li se mod instalirati na bilo koju mapu, ili bas treba mapa biti predodredjena za sumarstvo?Pokusao bih najprije na Hagenu sumariti ako je moguce...

Da, zanima me moras li saditi stabla na prethodno pripremljen teren, sto ja znam, uzorati pa kultivirati, ili mozes bilo gdje? Mogu li npr. kupiti oranicu, zasijati je travom (da bolje izgleda) pa na travu zasaditi sumu?

mozes na bilo koju,samo stavi u modove zip od sumarije i igraj,ja sam na orginalnoj stavio,preuredio je malo sa giantsom,umesto onog golf terena sam napravio kao brdo i tamo sadim veliku sumu,a pilane sam stavio umesto onog kampa kod bga,taj golf teren i kamp ko cirkus u igri su mi bili {#}

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

OK, hvala. Skinuo sam mod sa nekog engl. sajta, do sada su svi modovi tamo bili odlicni bez problema. Dakle, dobio sam odgovor na gustocu sadnje, masina za sadnju je podesena da sadi svakih toliko-i-toliko metara u redu, isprobao bezveze, i radi. Moze se saditi po zemlji, travi, posred ceste, na sljunku,usred potoka, po stijenama valjda. Znaci, kupim oranicu, zasijem je travom i onda sadim. I cekam x dana (u igri) dok suma ne poraste.Navodno se pojave oni crveni markeri kad je stablo 'odraslo'.

Super. Potom zakacim kutiju sa Stilericom i alatom za traktorcic neki i odoh sjeci sumu. Pilim, stabla padaju. Dobijem oborena stabla kojima porezem grane, dobijem trupce, cijelo stablo. Mogu ga takvog vuci onim Mercedesom okolo zakacena straga ( i vise njih!) ili motorkom ispiliti u balvane, oznaceno na stablima gdje se treba piliti. Onda uzmem Mercedesa i trupce slazem ako zelim na onaj 'konj' da dobijem snopove balvana pa sa kandzama grabim i trpam u prikolicu. onda ih vozim u pilanu. Tu ih istovarim na neku hrpu, pa opet s mercedesom (ajj morat cu kupit bar dva) grabim i trpam balvane ili u sjeckalicu ili na tekucu traku pilane. U svakom slucaju dobijem sjecku od drva. Recimo peleti. njih grabim i vozim/trpam u elektranu i dobijem lovu.

To jos nista nisam napravio, tek sadim stabla {#}

Odlucio sam se za lokaciju kod zelj. stanice, taman ima mjesta za sve, i za pilanu i za elektranu i skladiste sjecke. No, to je bas tu odmah kod sume. je li to logicno? Da je pilana tu blizu? Ako ne, onda mogu recimo elektranu postaviti negdje npr. u gradu (uvijek govorim o mapi Hagenstedt). meni nije problem veza Zelj.stanica--farma--grad jer imam svoju cestu koju sam jos davno napravio.

Pitanja: dobio sam svu silu strojeva, cak 2 marke razlicite istih stvari. ALi nijednu prikolicu za sjecku?? Cime vozim sjecku? Cime je uopce grabim? Ne vjerujem da normalne prikolice i bageri mogu voziti sjecku? Na slikama po netu vidim mali utovarivac kako grabi sjecku i trpa u toplanu. ima i prikolica u koju sjecka trpa proizvod. Izgleda ko ona normalna mala prikolica koju se dobije na pocetku igre?

-Pilana. Od pilane NE dobijem novac/placu za balvane? Nego samo sjecku isto kao od sjeckalice? U cem je razlika? ko tu drzi pare? Samo elektrana ili?

Uff puno pitanja.

Ali, suma raste i raste :)

A ja ne bi bio ja da nisam povecao kapacitet onog sanduka za sjecku na pilani. orig. drzi 10.000, ja stavio 24.000. Zato jer elektrana trosi 4000L sjecke na dan, pa je logicno da se moze natrpati za do 6 dana zalihu, isto kao za ovce i krave. Ne cini mi se bas kao neki cheat. Ako nekog zanima, zavirio sam u sve .i3D-ove i skladiste sjecke (ona baraka) moze drzati 175.000L materijala. Vise no dovoljno, stabla valjda nece uvenuti kao kupus, jeli? Ako ih ostavim neposjecene, mozda se u sumi pojave vjeverice i medvjedi {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mystik kaže...

Inače što se tiče tih drvca, ovako nemaš maksimum limit, ali autori moda napominju da više drvca utječe na samu igru i fluidnost, tak da ne sadit više nego trebaš.

Jbg, bas sam planirao posaditi Amazonsku prasumu!! To sto govoris o performansama, ima smisla. Moguce da se igra sa stablima ponasa kao sa balama: pamti u 'vehicles.xml' fajlu gdje se nalazi svako pojedino stablo i na koju je stranu svijeta je okrenuto {#}

Nema veze, ako pocne stekati, posijecem veci dio sume i kvit. uostalom, treba mi max 4000L sjecke na dan jer elektrana ne moze probaviti vise od toga, pa...

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Meni je prijevoz tih jelovih sadnica prava tlaka!{#}

kako to vi radite??

najbolje da si nabavim jos koji stroj za sadnju pa ce mi ici brze nego da se mucim s viljuskarom i paletama od stiropora!

EDIT: U stroj za sadnice stane samo 1 paleta sadnica, 17 komada. Ipak je brze ovako, natovariti neku prikolicu paletama i voziti tamo u sumu nego 10 puta ici vamo-namo sa samo 1 paletom.

Posadio sam 170 stabala (10 paleta). puno? Malo? Vidjet cemo :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 0:54 (BULIGO).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Meni je prijevoz tih jelovih sadnica prava tlaka!{#}

kako to vi radite??

najbolje da si nabavim jos koji stroj za sadnju pa ce mi ici brze nego da se mucim s viljuskarom i paletama od stiropora!

EDIT: U stroj za sadnice stane samo 1 paleta sadnica, 17 komada. Ipak je brze ovako, natovariti neku prikolicu paletama i voziti tamo u sumu nego 10 puta ici vamo-namo sa samo 1 paletom.

Posadio sam 170 stabala (10 paleta). puno? Malo? Vidjet cemo :)

meni je isto tesko vozit te sadnice,a one prikolice od kamiona sto sam skino uopce nedozvoljavaju da stavim paletu u njih,a stane puno vise nego u te male,al jbg sad sam uzo 3 prikolice male i sa follow me modom igram pa vozim 3 odjednom {#}

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

http://www.modhoster.de/mods/actros-palfinger-pk-34002-sh

ovaj mod actrosa je najbolji za prijevoz paleta..otvoris stranice natovaris palete sadnica i zatvoris..vozis kuda hoces i ne ispadaju..
ali ne koristim njegov kran nego imam malog Linde viljuskara sa kojim natovarim, a na podrucju sadnje si traktor sam uzme s kamiona sadnice... 

http://www.modhoster.de/mods/mercedes-actros-iv

ima i ovaj samo ga nisam isprobao dali isto funkcioniira...

i jedno pitaanje koje sam vec postavio ali nisam dobio odgovor....natovarim trupce na prikolicu i kad krenem sve poispada, dali ima neki nacin kako ih pricvrstiti...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Gefufna, ove prikolice za trupce koje sam ja dobio s modom imaju neko automatsko ucvrscivanje, cini se, jer mi ne ispadaju? Probat cu malo vozit ostrije okolo.

A taj Mercedes mi izgleda super, skidam. Ima samo 12MB sto je iznimno ok za takav mod (imam staru karticu sa malo video memorije). Zanimljiv mi je i stoga sto bih mozda mogao i s njime prevoziti vunu u predionicu.

Istina, i meni masina za sadnju sa 'R" sama skine paletu sa prikolice :)

Nes cudno mi se dogodi kad pilim stabla: cim dodjem blizu stabla, i okrenem stilericu vodoravno, stablo se samo od sebe 'slomi' na onom prvom rezu (prvi prema korijenu kad je stablo oboreno, tj. onaj prvi, najdeblji i najkraci komad balvana), bude vidljivo prekinuto ali se i dalje drzi i nemoguce ga je slomiti npr. udarom viljuskara. Cudno. Svejedno mogu oboriti stablo tako prekinuto sa motorkom i onda sve radi ok. bah. Jeste li primjetili da vam logging mod ubrzava sve akcije sa telehandlerima? Navodno se to moze ublaziti ako SVIM kranovima smanjimo onu njihovu brzinu na 50%-60%. ja sam jednostavno skinuo Telehandler kao mod, i na njega to ne utjece.

Imam problema sa trpanjem onih vrhova stabla u sjeckalicu, uvijek mi jedan kraj 'visi' tesko ga je 'ubosti' u sjeckalicu. Zasto svi trupci nisu isti? Meni od jednog stabla ispadne: 1 debeli i kratki trupac, jedno valjda 2 normalne velicine i vrh. I meni je najlakse micati balvane sa telehandlerom plus onaj nastavak crni za grabiti trupce. Ali Merdzo mi je zbilja naj-naj!

gah, dugo mi je trebalo da skuzim kako se zakace cijela stabla za onaj stit (shield). Kasno sam primjetio one 2 sajle. Moram izac van i rucno privezati svaki od 2 balvana. A cemu zapravo sluzi stit?

Primjetio sam da sjeckalica od 1 normalnog balvana napravi 2100 litara sjecke. Termocentrala trosi 4000L na dan, znaci svaki dan joj je dosta samljeti samo 2 balvana? Trosi jedva malo vise od POLA stabla na dan? A ja sadio 170. Imam za godinu dana sjecke jbt. I lova ce bit sitna, vjerojatno. kako vi radite? Uglavnom prodajete cijele balvane pilani a vrhove meljete ili?

Svidja mi se stroj za cupanje panjeva. na sve su mislili :)

P.S. PC mi se jedva malo uspori kad radim u svojoj sumi. Dakle ok je. Tek sam poceo balirati slamu i sijeno zakrave, vidjet cemo kako ce to kasnije biti kad naslazem koju stotinu bala...

'Otkrio' sam da za prijevoz sjecke treba bilokoja prikolica koja moze voziti chaff (globalni mod??).

P.P.S. Ne preporucam cackati po .i3D-ovima jer su mi poceli se javljati errori kad sam instalirao termocentralu kojoj sam povecao kapacitet sanduka sa 10000 na 24000. Vratio na original i sve pet za sada. Mod je super. Ranije sam se jako dosadjivao dok sam cekao da urod dozori ili da se oranice zasiju. Sada bogme imam sto raditi. Koliko stabala vi posadite?

0 0 hvala 0
15 godina
Farming Simulator 2013

Ja kad sam prvi dan isprobavao mod, muka je bila sa kranovima. Onda sam se prebacio na Weidermanna i laganica. 

Nisam primjetio da mi drva ispadaju sa Schwarzmullerke, iako nisu super posložena. 

Nisam imao vremena za igranje sa sječkom, dobro je što se može kupiti BGA pogona pa onda nakrcaš njih i riješiš problem.

Jedino što sam probao, bila neka mapa Hagenstedt forestry, stavili su pilanu u grad, nasuprot shopa. I dofurao trupce za probu, stavio na traku i ništa, Jel možda treba staviti i prikolicu na drugi kraj inače ne želi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Pise da sa druge strane pilane, gdje je onaj kanal da tamo ispada piljevina. Ako ti ne treba piljevina, tu parkiraj neku prikolicu koja prihvaca silazu. Probaj. Ja pilanu nisam jos probao, jos me zivo zanima rad sa sjeckalicom. ne radim to zbog novaca, nego zbog fore :) Probat cu i pilanu svakako, cim mi poraste dovoljno stabala :)

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice