Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.003.327
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013
luka1991 kaže...
Strm kaže...

Jel ima ko neki mod za široki kultivator jer imam puuno polja,i dali može neki link moda da je dobra mapa?

kultivator http://www.modhoster.de/mods/horsch-joker12rt ,  meni osobno najbolja mapa  http://www.modhoster.de/mods/heavens-gate--2

Luka, hvala za link za mapu Heavensgate. nakon 1 sata skidanja konacno je tu za testiranje. Pregledao sam mapu i sve izgleda ok, samo me muce polja nepravilna oblika. Znam da je to vise realisticno nego da su sva kvadratna.I super izgledajui veelika su. I jeftina. Ne znam kako se vi tu snalazite, ali moji pomocnici se obavezno izgube kad dodju na kraj reda na polju a ako kraj nije pod pravim kutem, stanu i ni makac. ima li lijeka tome? Zato preferiram mape sa 'nerealnim' cetvrtastim poljima.A ljepse su mi ove druge, bolje izgledaju.

16 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
luka1991 kaže...
Strm kaže...

Jel ima ko neki mod za široki kultivator jer imam puuno polja,i dali može neki link moda da je dobra mapa?

kultivator http://www.modhoster.de/mods/horsch-joker12rt ,  meni osobno najbolja mapa  http://www.modhoster.de/mods/heavens-gate--2

Luka, hvala za link za mapu Heavensgate. nakon 1 sata skidanja konacno je tu za testiranje. Pregledao sam mapu i sve izgleda ok, samo me muce polja nepravilna oblika. Znam da je to vise realisticno nego da su sva kvadratna.I super izgledajui veelika su. I jeftina. Ne znam kako se vi tu snalazite, ali moji pomocnici se obavezno izgube kad dodju na kraj reda na polju a ako kraj nije pod pravim kutem, stanu i ni makac. ima li lijeka tome? Zato preferiram mape sa 'nerealnim' cetvrtastim poljima.A ljepse su mi ove druge, bolje izgledaju.

ima lijeka.........na slici 1 pogledaj polje di su strelice, ako pustiš radnika da radi po crvenoj liniji on ce doci do kraja i stat, a ako ga pustis po zelenoj liniji nastavit ce, znaci uvijek pustit ga na kracoj strani polja, nemora ti bit pravi kut.............druga opcija je da sam poravnaš polja, polje di je crna crta tu posiješ travu po toj crti i ovaj mali čošak sto je ostao isto posijes travu i radiš si oblik kakav želiš, jer radnik tu travu poslije neće dirati. Neznam jel samo na ovoj mapi al meni radnici rade skoro savršeno svaki put po pitanju zahvata radnog stroja (slika 2) znaci nije da metar ili vise opet ide po več obrađenom, s tim da sam ga pustio da radi s lijeva  na desno, da sam ga stavio s desna (s one strane di se kombajn vidi) prema lijevo da radi zemlju onda bi trečina širine tog kultivatora išla opet po obrađenom.

slika 1 slika 1
slika 2 slika 2
16 godina
neaktivan
luka1991 kaže...
BULIGO kaže...
luka1991 kaže...
Strm kaže...

ima lijeka.........na slici 1 pogledaj polje di su strelice, ako pustiš radnika da radi po crvenoj liniji on ce doci do kraja i stat, a ako ga pustis po zelenoj liniji nastavit ce, znaci uvijek pustit ga na kracoj strani polja, nemora ti bit pravi kut.............druga opcija je da sam poravnaš polja, polje di je crna crta tu posiješ travu po toj crti i ovaj mali čošak sto je ostao isto posijes travu i radiš si oblik kakav želiš, jer radnik tu travu poslije neće dirati. Neznam jel samo na ovoj mapi al meni radnici rade skoro savršeno svaki put po pitanju zahvata radnog stroja (slika 2) znaci nije da metar ili vise opet ide po več obrađenom, s tim da sam ga pustio da radi s lijeva  na desno, da sam ga stavio s desna (s one strane di se kombajn vidi) prema lijevo da radi zemlju onda bi trečina širine tog kultivatora išla opet po obrađenom.

ovo lijevo i desno mislim ako gledate iz perspektive kako je na slici 3

slika 3 slika 3
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 12:43 (luka1991).
16 godina
neaktivan
Strm kaže...
luka1991 kaže...
Strm kaže...

Trebam barem 20m,jel ima takvo šta?? Mapu skidam,hvala!

probaj ovo http://www.modhoster.de/mods/terrano-22-fx-new

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Luka, razumijem sto hoces reci, i u pravu si. I ranije sam primijetio da im je 'skretanje u lijevo' problem kod neravnih rubova oranica, dok u desno skrecu uglavnom bez problema. Malo sam testirao njihovo ponasanje i cini se da je ponekad, kad imaju problem bas na tom mjestu, dovoljno uzorati/tanjurati samo mali komadic zemlje, sasvim malen, i to oni vide kao 'oranicu' i pomaze im da s ene izgube. Malo je tlaka pronaci/nastimati sva ta mjesta, ali jednom kad je ucinjeno, sve ide ko po loju. A ja se na nekim mapama koje mi se svidjaju zadrzim i po 150+ sati :) Nikad nisam radio sa svinjama, jer su prvi svinja-modovi bili komplicirani, dolazilo je do borbe izmedju modova itd, pa sam to izbjegavao kao nepotrebnu gnjavazu, posvecivao sam se iskljucivo kravama. Vidim da na 'tvojoj' mapi ima instaliran Marhuov mod za skupljanje paleta vune, jos jedan bonus. Postalo mi mrsko micati palete s vunom svaki puta kad su na 100% puni. opet i opet. Sad je ito automatizirano, samo trebam ofgovarajucu prikolicu i to je to. Re: svinje: kako to radi? Vidim (na tablici statistika) da im treba voda, zito, pa silaza? i krumpir/repa jedno od dvoje? I sto onda? oni se kao, tove i onda? pojavi se nova svinja negdje koju ukrcas na neku prikolicu koja prevozi svinje i s njom u klaonicu? kao kad predajes palete s vunom ili?

Sori na dugom postu :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 22:09 (Coko).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Farming Simulator with John Deere at Agritechnica???

Hehehe... Šta kažete na to?

zzzZZzzzZZzzzZz...
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
johi bro kaže...

Farming Simulator with John Deere at Agritechnica???

Hehehe... Šta kažete na to?

Vidio sam samo sliku s ovoga, hvala na videu :D

Možda nas u sljedećem nastavku čekaju John Deere kombajni, traktori, priključci :)

11 godina
neaktivan

Znam,ali nema nigda prikolice sto kupi bale,jedino ako mislis na onu dugacku sto ja moram da tovarim

12 godina
neaktivan
Coko kaže...

Znam,ali nema nigda prikolice sto kupi bale,jedino ako mislis na onu dugacku sto ja moram da tovarim

Coko, nasao sam ti nekakvu prikolicu koja na sebi ima prikazane iste one 'problematicne' bale kao sto su tvoje, mozda ti proradi:

http://www.modhoster.com/mods/ballenwagen-klein

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

STEYR CVT

dali netko ima takav traktor?? a da mu radi ja nemogu naci bio je jedan ali nesto nevalja :(

i najbolje bi bilo ako se moze zaprljati  :))))))

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Netko je tražio široki kultivator? Evo jedan video, link za download nemam

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Po prvi puta sam poceo uzgajati svinje, osim krava. I razocarao sam se. imam ih 1000, i svako toliko se okoti jedna. Nakon duuugo vremena se skupilo njih desetak na prodaju, pa sam kupio prikolicu za vozit svinje, ukrcao ih i odvezao u klaonicu. Ispalo je da sam dobio oko 200$ po svinji. Ukupno malo vise od 2000$ za sve. WTF??{#}

Cini mi se premalo. Istina, malo i jedu/piju ali svejedno... 1000 krava daje lijepu dnevnu zaradu. Koliko svinja moram drzati da bi davale pristojnu zaradu? Cini mi se da bih vise zaradio da hranu koju dajem njima prodam, recimo silazu u BGA, pa slamu... cak isti broj ovaca mislim da daje vise zarade u vuni?? Mozda ih moram imat milijun??{#} Svinjar-milijunas.

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala puno,probacu :D 

16 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Po prvi puta sam poceo uzgajati svinje, osim krava. I razocarao sam se. imam ih 1000, i svako toliko se okoti jedna. Nakon duuugo vremena se skupilo njih desetak na prodaju, pa sam kupio prikolicu za vozit svinje, ukrcao ih i odvezao u klaonicu. Ispalo je da sam dobio oko 200$ po svinji. Ukupno malo vise od 2000$ za sve. WTF??{#}

Cini mi se premalo. Istina, malo i jedu/piju ali svejedno... 1000 krava daje lijepu dnevnu zaradu. Koliko svinja moram drzati da bi davale pristojnu zaradu? Cini mi se da bih vise zaradio da hranu koju dajem njima prodam, recimo silazu u BGA, pa slamu... cak isti broj ovaca mislim da daje vise zarade u vuni?? Mozda ih moram imat milijun??{#} Svinjar-milijunas.

ş ovcama se nisam nikad bavil, a svinje mi se čine otprilike isplative ko krave možda malo manje, ipak svinju nemoraš kupit. kolko si ih prodal da si dobil samo 2000? ak si ih prodal 1000 komada i cjena je 200 trebal si dobit 200 000$. Meni je cjena inače 100 kad dođe great demand onda 200 il malo manje. a što se hrane tiče dajem im miksanu hranu ko i kravama (trava + silaža), ne dajem im silaža+repa/krumpir+pšenica/ječam/repica jel to čak ne daje 100% produktivnost i to su vrijedne stvari :D za razliku od silaže i trave koji su skoro pa besplatni. isto tako s BGA se nikad nisam bavil, al vjerujem da je puno isplativiji od svinja

14 godina
Farming Simulator 2013

Trebam jedan mod ili mapu koja ce mi igricu zasnježiti,može link?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
balvanar kaže...

STEYR CVT

dali netko ima takav traktor?? a da mu radi ja nemogu naci bio je jedan ali nesto nevalja :(

i najbolje bi bilo ako se moze zaprljati  :))))))

neznam dal si ovog probal http://www.modhoster.de/mods/steyr-cvt ? nemre se uprljat, ja sam ga koristil ima mane, vise se ni ne sjecam koje sve pa da te odma upozorim al moguce je s njim igrati. Ja imam fiata 180-90 koji je na modhosteru ocjenjen sa jednom zvjezdicom, svi ga pljuju a meni je baš zakon {#} s tim da sam mu maknul dim jel je previše dimil (dojde prijatelj i vidi mog fiata, pita gdi je dim? ja velim napravil sam generalku na motoru {#} .............. poanta priče meni ak se mod sviđa kakav god da je koristil ga budem

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Luka, prodao sam 11 komada {#}

imam 1000 svinja, i misljio sam da sam uhvatio Boga za bradu. Ocito za kakav bolji biznis treba imat bar 10000 svinja (da bi zarada bila bar priblizna zaradi od krava). No, Ok, sve u redu, niti nisam ocekivao milijune od svinja, zapravo ih nisam uzeo zbog zarade, nego da mi grokcu po dvoristu {#}

Jos jedna stvar o kojoj treba brinuti kad se nema sto raditi, nema problema. Preradio sam mapu tako da sam maknuo neke zgrade/skladista/strehe na farmi krava (Australia OGF mapa), pa imam jos mjesta i za farmu teladi, ali vidim da je to isto ko i sa svinjama, a vec imam krave koje mucu u blizini, pa mi ne treba jos. Samo da sam podalje od onog PIJETLA!

Da, od svih silnih hrana za svinje otkrio sam da im treba zapravo samo mix+voda+slama, isto ko i kravama. Na ovoj mapi nije moguce instalirati cow water mod (ne radi, na svim mapama radi ali s ovom Australijom ima neki problem). No, ima vode cak na 2 mjesta kod krava (valjda za staklenike), pa nije problem. Svejedno dajem svinjama zito (jer ga imam 3 milijuna litara a potraznja nikako da stigne), a i dosadno mi samo s zitaricama, pa sam kupio obliznju manju oranicu i tamo sadim krumpir i repu, strogo sa onim malim strojevima, nikako sa Tectron/Maxtron, ovako je zabavnije, a i lijepo je vidjeti hrpu repe/krumpira u onom bunkeru od svinjske farme, iako ne sluzi nicemu, dok ne usfali mixa, nece ni pipnuti krumpir/repu/zito/kukuruz. A bas sam se prosirio s jednim novim 14Ha poljem tako da ima nesto malo preko 2 milijuna litara gotovog miksa (dokon pop jarice krsti). U pauzama izmedju radova na polju bavim se krumpirom repom i kosim travu :)

Uz pomoc editora sam u gradu namjestio otkup krutog i tekuceg gnojiva, sad i svinje proizvode gnojivo pa tako, da se ne baca. Stavio sam cijenu 250$ po toni. puno? malo? ipak je kolicina ogranicena brojem zivotinja, ne moze se obogatiti na dreku a i cijena padne nakon svake prodaje..

A to o tom tvom starom traktoru.. i ja koristim kombajn Claas Tucano 440 skoro od prvog dana. Probao stotine drugin, nabrijanih i usminkanih, i jos sam na svom Tucanu. Meni dobar, i gotovo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 15:52 (BULIGO).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

kolega Mr.GsII ona mapa sto si mi poslao gore prije par postova za sada je dobra,koliko sam skuzio moras kupiti vecinu stvari tj objekata an farmi sto mi se svidja

onu uski putevi do polja,farme,garaze itd su super odradjeni pravo realno :)

sve mi je OK za sada samo me ubi jedna stvar i nadam se da se moze iskljuciti onaj hebeni F7....

zasto svaki puta kad ides sa slovom W naprijed ide super a onda stisnes slovl S za unazad on nece vec moras sa F7 prebaciti da ide nazad

pa opet F7 za naprijed... uzas to me jedino ubija a sto je najgore i na ostalim savegame sto imam ostale 3 mape sto imam isto to mi se pojavilo.....

dali se to moze nekako izbrisati....

0 0 hvala 0
14 godina
Farming Simulator 2013

Pitanje,šta mi je s ppoljem?! Usred sijanja mi je polje postalo nekakvo sivo plavo..Dali je obolilo ili se sasušilo? Brzo!

Strm
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 20:00 (Strm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Strm kaže...

Pitanje,šta mi je s ppoljem?! Usred sijanja mi je polje postalo nekakvo sivo plavo..Dali je obolilo ili se sasušilo? Brzo!

Propalo...

14 godina
Xperiax1 kaže...
Strm kaže...

Propalo...

Fak,propalo mi 6/11 polja -.-" Propade mi 2 dana posla...

Strm
12 godina
neaktivan
Strm kaže...
Xperiax1 kaže...
Strm kaže...

Propalo...

Fak,propalo mi 6/11 polja -.-" Propade mi 2 dana posla...

Kad si nestrpljiv! kad sijes i zanjes ne koristi ubrzanje vremena! Osobito kad sijes jer ces dobiti nejednake kvadratice po polju.Kad si kombajnirao, istanjurao, posijao i pognojio, onda udri na 120x ubrzanja ako zelis.

Na mapi mozes vidjeti na kom stupnju rsta t je urod po poljima. Beres odmah cim postane zelene boje (na mapi). Ima 3 stupnja zelene, svaki stupanj je jednako dobar. Ako zakasnis, postane crvene boje. Sasusilo se. na polju se vide stabiljke sivo-bijele boje, na mapi je crveno.Sad to pretanjuraj i sadi ponovno, a u save game si dodaj iznos novca koji si izgubio ako se sekiras zbog love.

P.S.

Ja se bacio na biznis s repama, i to s onim malim pocetnickim strojevima. Da bar nisam! Zabavnije je gledati travu kako raste i farbu kako se susi! Nista ne mozes dati pomocniku, moras sve sam. S krumpirima je ocajno, kopas red po red !Morat cu kupiti Maxtron, nema druge {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 23:20 (BULIGO).
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Al sam ih izmorio,hehehe... 63,7 ha su maleni oprašili zajedno

zzzZZzzzZZzzzZz...
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
johi bro kaže...

Johi, koja je to mapa? Lici malo na Central Kansas, koliko se vidi na PDA..

12 godina
neaktivan
johi bro kaže...

Koji je to mod što ti pokazuje status strojeva? Znam da sam neki skidao i kad sam ga uključio FPS mi je pao na 15-20. Možda bude ovaj bolji.

12 godina
neaktivan
tomo104 kaže...
johi bro kaže...

Koji je to mod što ti pokazuje status strojeva? Znam da sam neki skidao i kad sam ga uključio FPS mi je pao na 15-20. Možda bude ovaj bolji.

Probaj ovaj:

http://fs-uk.com/mods/view/31093

Postoji jos jedan, ime je slicno kao 'load status'. Meni rade oba OK.

http://fs-uk.com/mods/view/28618

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 15:07 (BULIGO).
15 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
johi bro kaže...

Johi, koja je to mapa? Lici malo na Central Kansas, koliko se vidi na PDA..

LS 2013: Grenzlandmapxxl Multi v 4.0 4fach Maps Mod für Landwirtschafts Simulator 2013 | modhoster.de

Ono je inspector 2.2 i radi mi čisto ok.

Mapa je x4 ogromna, multifruit, 21sorta, isvega natrpano,ali teže se "vrti" jer ima png. textura piše i u logu. Gledam 5-6 traktora u polju kako rade i vrti 40-60 fps, a pogledam u selo di ima samo kuće, padne na 20, a ako gledam u tom smjeru preko onih traktora onda dobro "štekće".

Nešto me vuče pa ću ju probat sredit ako neizađe nova verzija. Sviđa mi se veće mape. Odaberem šta hoću radit, i na kojoj strani, i to radim. Mislim nemoram cjelu posijat, to je puno previše. Pogledaj link pa vidi pda. To su dvije "manje" table za start 43 i 44, kombajni pokazuju da su ovršili 63,7 ha. lol

Ali trebalo bi ju dosta doraditi, pogotovo pda, iako je kolko sam primjetio dosta precizan, ima natrpano gluposti sa stock karte, razni tokkeni po poljima

Follow me!! u žetvu Follow me!! u žetvu
dobra ova J&b prikolica dobra ova J&b prikolica
1 zadnji prohod, a 2 ga prati sa drugog kraja njive 1 zadnji prohod, a 2 ga prati sa drugog kraja njive
zzzZZzzzZZzzzZz...
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Johi, ti koristis FollowMe i za zetvu, ne samo za konvoje? Radi pouzdano kao Courseplay? Ja ne koristim nista, radim sve sam (zabavnije mi je) ali to da me slijede od tocke A preko mape do tocke B bi mi bilo korisno.Vidio sam na Jutjubu filmice o courseplayu i djeluje mi komplicirano, a i ne zelim bas sve automatizirati. Ma, funkcija koja meni najvise fali je da odaberem traktor/stroj, i posaljem ga nekud. GET UP AND GO THERE! Jednostavno da se pokupi i ode na mjesto X gdje mu kazem. I to je to.Npr trebam traktor na polju sa repom koje je na drugom kraju mape, i kazem mu da ode tamo i gotovo. Ostalo mogu sam. mozda jednom bude.

Ah, velike mape. Pokusao i neide, stara masina ne moze. Ma ok, zadovoljan sam i s normalnom velicinom, ako je mapa OK. ionako su te x4 x6 (vidio X9!!) vecinom podesne za multi. Tko moze obradjivati/paziti 100+ polja, nema smisla. Ja ih na kraju 'karijere' na nekoj mapi obradjujem max 12-tak. Najcesce ispod 10.Ova mapa OGF Australia mi je bas prirasla. Dobra je, onako, egzoticna sa krzljavim malim stablima i crvenom prasinom. ima puno malih oranica, nekoliko srednjih i 2-3 ogromne, od 40+Ha. Za svakog ponesto. I da, kosta 100.000$ po hektaru, tako da se moras pomuciti za se prosiriti. To volim.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Narode imam probelem sa kisom nece da padne, jel zna neko sta je u pitanju? {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 11:28 (Stepic).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice