Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.002.177
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Zanimljiva stvar za nas koji volimo drzati puno krava :)

Spremiste za gotovu hranu sadrzi 100 tona mixa.

Vidim da dosta sporo proizvodi mix, nesto u stilu: 'nakrcaj i zaboravi'. Napunimo ulazne kontejnere i on polako proizvodi mix. kad zatrebamo, samo grabimo i  vozimo.

Meni je za sada jos uvijek dobar moj futterlager + velika mjesalica od 48.000 litara i koja uz to uzima za mix i kukuruz :)

EDIT: nakon sto sam taj mix station neko vrijeme koristio na farmi, poneki utisak.

-Mijesalica radi ok, jest da je 10000 kila mixa na sat sporo, ali nitko ne brani da se postavi nekoliko mijesalica jednu do druge. 5 komada= 50000l mixa na sat i ukupni sadrzaj svih kontejnera 500.000. Dosta i za zahtjevnije.

Za nekoga tko nije vican editoru, velika stvar. Jedino nema skladista za pojedine vrste hrane, trava, slama, silaza.. jedna verzija je da travu i slamu baliramo, i drzimo u blizini.Stvar prima bale bez problema.Bale trave mogu biti zelena trava ili sijeno.ili kupimo pokosenu travu i trpamo. Silazu iz bunkera na rancu ili kod BGA. Druga verzija: neki od onih modova gdje se moze kipati bilo gdje. Jednu 'hrpu' za slamu, drugu za travu, silazu  vozimo iz bunkera.

I jos nesto: mix stanicu se moze 'trpati' i sa utovarivacem ako podrzava sve tri vrste hrane, travu, slamu i silazu. Moj je multi-fruit i radi bez problema.

P.S. Ne pisem sve detalje za vas stare macke, nego i za ove novije igrace kojima bi ta stvar mogla pomoci ako nisu vicni da sami mijesaju mix.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 18:15 (BULIGO).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013
BULIGO kaže...

Zanimljiva stvar za nas koji volimo drzati puno krava :)

Spremiste za gotovu hranu sadrzi 100 tona mixa.

Vidim da dosta sporo proizvodi mix, nesto u stilu: 'nakrcaj i zaboravi'. Napunimo ulazne kontejnere i on polako proizvodi mix. kad zatrebamo, samo grabimo i  vozimo.

Meni je za sada jos uvijek dobar moj futterlager + velika mjesalica od 48.000 litara i koja uz to uzima za mix i kukuruz :)

EDIT: nakon sto sam taj mix station neko vrijeme koristio na farmi, poneki utisak.

-Mijesalica radi ok, jest da je 10000 kila mixa na sat sporo, ali nitko ne brani da se postavi nekoliko mijesalica jednu do druge. 5 komada= 50000l mixa na sat i ukupni sadrzaj svih kontejnera 500.000. Dosta i za zahtjevnije.

Za nekoga tko nije vican editoru, velika stvar. Jedino nema skladista za pojedine vrste hrane, trava, slama, silaza.. jedna verzija je da travu i slamu baliramo, i drzimo u blizini.Stvar prima bale bez problema.Bale trave mogu biti zelena trava ili sijeno.ili kupimo pokosenu travu i trpamo. Silazu iz bunkera na rancu ili kod BGA. Druga verzija: neki od onih modova gdje se moze kipati bilo gdje. Jednu 'hrpu' za slamu, drugu za travu, silazu  vozimo iz bunkera.

I jos nesto: mix stanicu se moze 'trpati' i sa utovarivacem ako podrzava sve tri vrste hrane, travu, slamu i silazu. Moj je multi-fruit i radi bez problema.

P.S. Ne pisem sve detalje za vas stare macke, nego i za ove novije igrace kojima bi ta stvar mogla pomoci ako nisu vicni da sami mijesaju mix.

Ovo sam počeo koristiti na trenutnoj mapi koju igram :) Jeftiniji je taj mixer od onog samohodnog Kuhna, jednom natrpam nutra i bez brige sam :D Stvar ljepo funkcionira.

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ja sam instalirao 4 mixera :)

3 sa svake strane, izmedju redova prolaz za traktor i prikolicu. Tako da mogu prolaziti izmedju 2 reda po 3 mixera i samo pazim kad se pojavi znak za kipanje, tako trpam u jednom prolazu u sva 4 mixera. Da ih napunim, trebalo mi je 600.000 l materijala! Ali sada proizvode mix brzinom od 40.000/sat i kad bude sve puno, bit ce tamo spremno 400.000l mixa :D

Ja uzimam materijal iz futerlagera (s utovarivacem pa tovarim na Krampe prikolicu), to mi ide ok. Tko nema futterlager, morat ce se snaci s onim 'hrpama'. Ne izgleda uredno kao futterlager, ali jbg, glavno da radi.

P.S.

Nasao sam i verziju koja se instalira sa Editorom, tako da bi imali jedan mod manje na popisu (Karlo666 bi to cijenio hehe). No, kad se ugradi jedna mix stanica, sve slijedece ne rade nego se igra rusi. Cudno, ali ipak.. kod mod-verzije program sam dodijeli broj Mix-stanice, prva, druga itd,i na taj nacin javlja onu poruku na vrhu ekrana kad je mix stanica broj xy puna itd. To nekako ne radi u verziji za Editor. Briga me, ova prva radi super.

Jos sam pronasao  okrugli veliki tank za tekuce gnojivo, moze se postaviti bilo gdje na mapi i nije povezan s onim na rancu krava, vec ga treba puniti tankerima za tekuce gnojivo. Tada se moze iz njega tociti u one prikolice sa strcaljkama za gnojiti oranice. Prvi sam postavio bas u farmu, i to ravo u - kokosinjac! Tu mi ne smeta a kokosi ne drzim vise.Lako je povecati kapacitet (originalno je 200.000, ja promjenio u 500.000), ali se ispostavilo da je 200.000 vise nego dovoljno, nema bas TOLIKO te smrdljive tekucine. Imam samo 1000 krava, pa uspijevan sve potrositi.

P.P.S. Tomo jesi li primjetio one prozirne cijevi sa strane na svakom silosu? Tocno se vidi koliko cega ima u svakom silosu, ne moras doci tik do njega i citati brojeve, samo bacis oko na te cijevi i odmah vidis fali li cega i koliko :)

Taj Marhu je hebeni genije!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 2:42 (BULIGO).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

P.P.S. Tomo jesi li primjetio one prozirne cijevi sa strane na svakom silosu? Tocno se vidi koliko cega ima u svakom silosu, ne moras doci tik do njega i citati brojeve, samo bacis oko na te cijevi i odmah vidis fali li cega i koliko :)

Taj Marhu je hebeni genije!!

Nisam :D Tnx na informaciji. Sad baš idem malo igrati pa da vidim.

13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2013

Ima li tko mod da bot prati chaff vozilo (odnosno Bix X-a)?

Jer sam lijen pratiti ga sam pošto sam kupio cijeli Hagenstadt.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Imam pitanje. Zašto moj kolega s kojim igram MP ne vidi neke moje modove u igri? Dal ko zna do čega je to?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mr. GSII kaže...

Imam pitanje. Zašto moj kolega s kojim igram MP ne vidi neke moje modove u igri? Dal ko zna do čega je to?

Dal on ima iste modove kao i ti?

12 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Ima li tko mod da bot prati chaff vozilo (odnosno Bix X-a)?

Jer sam lijen pratiti ga sam pošto sam kupio cijeli Hagenstadt.

Courseplay.

13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2013

Još jedno pitanje, dali netko zna kako da povećam kapacitet ulaženja silaže u BGA? Znam da se sa 1.4 patchom ograničio taj kapacitet, ali se više ne sječam kako izmjeniti.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Još jedno pitanje, dali netko zna kako da povećam kapacitet ulaženja silaže u BGA? Znam da se sa 1.4 patchom ograničio taj kapacitet, ali se više ne sječam kako izmjeniti.

Eh, Deawood, dosadno ti siliranje, 1+milijun litara dnevno progutane sjecke u BGA ti je malo..mislim da si prerastao ovu igru. Treba tebi EVE online, tamo sigurno neces nista..prerasti hehe

Zanima me sto bi bilo kad bi se s editorom kloniralo onu jamu u BGA, da li bi sada duplo vise 'trosio' sjecku? Pare bi sigurno dobivao kod prodaje silaze. Nisam siguran za tekuce gnojivo, bi li ga bilo duplo vise ili ne?

Sto ce ti brzi BGA? Zbog novaca sigurno ne. nagomilalo se sjecke, a? :D Ja sam prestao sa radomu BGA, sad se bavim kravama. Ne puno, imam ih samo 2013 lol.

13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2013

Tko će silirati cijelu Hagenstedt mapu, stavio sam 20miliona kapacitet za Big X-a i kupio sam ih 20 te na svaku veliku parcelu stavio jednog pa kasnije na manje itd itd

Imam 4 puna spremnika i još duplo toliko u moddanim prikolicama. {#} ne volim Star Wars i slične ScFi gluposti, jedina MMORPG igra koju igram je WoW.

Ma presporo je milja po danu, mora biti barem 10.

Zbugalo se, sjecka se zaustavila pa sam se ponadao da će se pokrenuti ako povećam kapacitet/h. Već sam izgubio 400.000 silaže zbog tog bugga, a baš mi se neda igrati novi gameplay.

BG <3, you're not taking that for me!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...
Mr. GSII kaže...

Dal on ima iste modove kao i ti?

Naravno, kopirani svi moji modovi na njegov komp i ne radi. ista stvar kad on pokrene igru, onda pak ja ne vidim neke modove.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 22:41 (Mr. GSII).
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Imal koji hrvatski server...ja igram sa nekim švabama nikaj ih ne razumijem jbt

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Cekanje se isplatilo!!! :D

3 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
BULIGO kaže...

Cekanje se isplatilo!!! :D

Daj plz link od te mape i mod za ovoga silage pretovarivača (žuti na slici).

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

i ja bi link od mape ako nije problem :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Evo vam link od Mausa:

http://mods2013.com/ropa-nawaro-maus-featured/

A mapa je 'blueprint', tj. kopija originalne Hagenstedt mape, tako da mi original ostaje netaknut (ako se ikad zazelim multiplayinga), a ovu kopiju kasapim po zelji bez straha.

0 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Vidi se da smo usli u Europu: neke stvari se na Engleskom pisu isto kao i na Hrvatskom {#}

4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jedno pitanjce, ne znam dal je već bilo(69str je puno za čitanje) jel postoji neki način za spriječit "nasađivanje" na ograde? Malo prebrzo vozam traktor, doleti auto i pljus zavalja me na drvenu ogradu i ne mogu se odglavit. Jedini način koji znam je da odem do prodavaonice prodam pa opet kupim traktor. Jel ima još koji(il koji update koji to rješava) ili se to samo meni dešava {#}

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
12 godina
neaktivan

Odi na mapu (tipka ESC) i kad si na mapi gdje vidis svoja vozila, dolje desno imas kvadratic u koji stavis krizic, pise kao 'reset next vehicle'. Sad klikni na tvoj zaglavljeni traktor i PUF!! teleportirat ce se na parkiraliste od tvoje farme, ziv i zdrav. Naravno, otpast ce mu svi dodaci kao prikolice, utezi, extra kuke itd pa i njih moras 'teleportirati' na isti nacin. tako mzes varati kod misija transporta ;)

Tako mozes teleportirati svu kupljenu masineriju od prodavaone u gradu  direktno na farmu. Ja skoro uvijek vozim masineriju doma sam, ali ponekad je to mukotrpno, osobito ako kupis vise istih dodataka. Na nekim mapama je prodavaona grozno daleko, npr. Two Rivers mapa, skroz je dolje na kraju mape s druge strane rijeke. Glupo mi voziti doma 9 utega jedan po jedan lol.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 23:21 (BULIGO).
11 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Odi na mapu (tipka ESC) i kad si na mapi gdje vidis svoja vozila, dolje desno imas kvadratic u koji stavis krizic, pise kao 'reset next vehicle'. Sad klikni na tvoj zaglavljeni traktor i PUF!! teleportirat ce se na parkiraliste od tvoje farme, ziv i zdrav. Naravno, otpast ce mu svi dodaci kao prikolice, utezi, extra kuke itd pa i njih moras 'teleportirati' na isti nacin. tako mzes varati kod misija transporta ;)

Znam to, i to radi kad se sudarim s drvetom il odem na krivu stranu(žemsko šta češ) al kad se nasadim na ogradu neće. Ostane tamo zaglavljen i ne mrda. {#} Jel moguće da je to glitch i zato neće?

Edit: I ja volim vozit svoje nove dijelove sama doma zato me ovo i živcira toliko. Ako kupim više dijelova obavezno se bar jednom nasadim na tu vražju drvenu ogradu. A ovi ko da znaju pa namjerno šalju ogromni broj automobila(ni jedno selo nije toliko prometno) {#}

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 23:31 (ddarknessfairyy).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Probaj ga 'izbit' nekim jacim strojem, npr. utovarivacem.Ja sam se tako izvukao jednom kad sam ostao visiti na guard-railu i nikako se odglavit. Dosao sam sa  utovarivacem, zakacio traktor sa onom zlicom, podigao,i prevrnuo ga na drugu stranu. Upalilo je.

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Probaj ga 'izbit' nekim jacim strojem, npr. utovarivacem.Ja sam se tako izvukao jednom kad sam ostao visiti na guard-railu i nikako se odglavit. Dosao sam sa  utovarivacem, zakacio traktor sa onom zlicom, podigao,i prevrnuo ga na drugu stranu. Upalilo je.

E vidiš to nije loša ideja...probat ću, možda upali {#} Fakat mi je dosadilo stalno novce trošit na kupnju novih(istih) traktora {#}

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

buligo moze link od te mape  'blueprint',

nemogu je naci  ja igram isto neku preinaku org mape ali da vidim kakva je ova mozda ima nekih bolji stvarcica :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
balvanar kaže...

buligo moze link od te mape  'blueprint',

nemogu je naci  ja igram isto neku preinaku org mape ali da vidim kakva je ova mozda ima nekih bolji stvarcica :)

http://fs-uk.com/mods/view/27898

To je tocna kopija originalne mape, nema nikakvih novih 'stvarcica' :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 12:00 (BULIGO).
13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2013

Meni se cini da ti je silage buker siri.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Nije, to je onaj kod BGA, oni jesu veci od onih kod krava. Mozda i siri, ali nema veze, vazan je kapacitet. I onaj na rancu kod mene ima sada 500.000l kapacitet. Meni je to obicno dosta, ali sam napravio gresku i zasijao kukuruz na polju 40, i nikako ga pokupiti sa Big-x1000, na kraju ispalo da sam dobio preko 1.2 milijuna litara sjecke, sto, naravno nije stalo u moj 500k-litarski  bunker pa sam koristio usluge bunkera iz BGA.

Ae, konacno sam pomaknjo glupi tanker iz mljekare u stranu. A bas je morao parkirati nasred prolaza! malo sam slozio one razbacane kutije i sada je prolaz sasvim sirok, ne moram vise usporavati kad prolazim onuda. Jos sam klonirao jednu od onih malih fontana (izdubljeni balvan) i postavio ga uz onaj mali vodotoranj kod predionice vune, malo mi je blize za tankat vodu za krave nego uzimati iz rijeke (s mosta). :)

Ne radi mi novi Water Mod, neznam zasto. Verzija igre mi je 2.009 i opet nece..

Volio bih imati taj mod jer omogucava da vozis vodu kravama s bilo kojim tankerom za vodu, ne samo s onim plavim specijanim.. Ae, plavi ima kuku pa se moze zakaciti vise njih pa opet sve ok.

Izasao je onaj novi addon sa mapom u Americi, neki teren zuckasto-srackasti. Ali mapa izgleda OK. Bolja od Hagenstedta. Problem je sto je mapa zakriptirana pa se ne moze prckati po njoj. Srecom, moze se koristiti modove.

http://support.focus-home.fr/FS_EN_Map_Westbridge_HD.png

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 13:56 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
Deawood kaže...

Nije, to je onaj kod BGA, oni jesu veci od onih kod krava. Mozda i siri, ali nema veze, vazan je kapacitet. I onaj na rancu kod mene ima sada 500.000l kapacitet. Meni je to obicno dosta, ali sam napravio gresku i zasijao kukuruz na polju 40, i nikako ga pokupiti sa Big-x1000, na kraju ispalo da sam dobio preko 1.2 milijuna litara sjecke, sto, naravno nije stalo u moj 500k-litarski  bunker pa sam koristio usluge bunkera iz BGA.

Ae, konacno sam pomaknjo glupi tanker iz mljekare u stranu. A bas je morao parkirati nasred prolaza! malo sam slozio one razbacane kutije i sada je prolaz sasvim sirok, ne moram vise usporavati kad prolazim onuda. Jos sam klonirao jednu od onih malih fontana (izdubljeni balvan) i postavio ga uz onaj mali vodotoranj kod predionice vune, malo mi je blize za tankat vodu za krave nego uzimati iz rijeke (s mosta). :)

Ne radi mi novi Water Mod, neznam zasto. Verzija igre mi je 2.009 i opet nece..

Volio bih imati taj mod jer omogucava da vozis vodu kravama s bilo kojim tankerom za vodu, ne samo s onim plavim specijanim.. Ae, plavi ima kuku pa se moze zakaciti vise njih pa opet sve ok.

Izasao je onaj novi addon sa mapom u Americi, neki teren zuckasto-srackasti. Ali mapa izgleda OK. Bolja od Hagenstedta. Problem je sto je mapa zakriptirana pa se ne moze prckati po njoj. Srecom, moze se koristiti modove.

http://support.focus-home.fr/FS_EN_Map_Westbridge_HD.png

Ima gdje ta mapa i ostalo iz titanium DLC-a za nabavit osim na official stranici? :D

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Moja modernizirana baza za proizvodju mijesane hrane za krave :)

U futterlageru s lijeva: sijeno, silaza, slama i vec gotova mjesavina. Vide se tri stanice za mijesanje hrane, dvije pune sa vec gotovom hranom 200.000l i jedna u pogonu :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 23:32 (BULIGO).

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
kako skupljaš sijeno i slamu koja stohi u tom spremniku, sa onom prikolicom koja može dizati sijeno/slamu izravno sa zemlje?
What's the difference between a whore and a ps3/360? Nothing, they both suck and leave your wallet empty!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice