Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.012.140
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013
drajo kaže...

sa čime se i kako može preuređivati mapa

Sa editorom. GIANTS editor, dobijes ga skupa s igrom.

14 godina
odjavljen
Farming Simulator 2013

E od kuda ti taj mod? Našao sam jedan slični, ali su nekakvi kockasti silosi :/

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ja sam novi, nisam novi u FS ali na forumu jesam :D igrao sam odkako je igra izasla jedno 2 tjedna, pa sam presto sada sam naso igru u fajlovima i opet poceo moze preporuka neke stranice za modove?
12 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 22:05 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
drajo kaže...

Gdje da nađem giants editor.

12 godina
neaktivan
drajo kaže...
BULIGO kaže...
drajo kaže...

Gdje da nađem giants editor.

Datoteka za instalaciju SDK je ovdje:C:\Program Files\Farming Simulator 2013\sdk\GIANTS_Editor_5.0.1......  pokrenes je i imas instalirani Editor OVDJE:

"C:\Program Files\GIANTS Software\GIANTS_Editor_5.0.1\editor.exe"

Editor ne moras pokrenuti. Samo ides u folder sa mapom koju zelis editirati i tamo samo kliknes na njen .i3D, i to ce samo pozvati editor, mapa ce vec biti ucitana. Ovisno o velicini i kompleksnost mape, dok se sve ucita moze ptoci xxx sekundi. Meni na mojem starom mlinu treba oko 15 sekundi da se ucita Hagenstedt mapa, dakle, ako se sve smrzne, sve je OK.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 22:34 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Neželi mi učitati mapu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 23:25 (drajo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
drajo kaže...

Neželi mi učitati mapu.

Imas li instaliran patch 1.4??

Najdraze doba dana, stize mljekar!!{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 23:57 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Deawood kaže...

E od kuda ti taj mod? Našao sam jedan slični, ali su nekakvi kockasti silosi :/

http://www.modhoster.de/mods/silos--3

{#}

Mislim da nije cheat ako izgradim silos za Canolu blizu INN-a, ionako samo njima prodajem canolu (kad je cijena pristojna). Tako umjesto u silos kod farme, direktno vozim kanolu ovamo. Kad odlucim prodati, tu mi je na dohvat ruke, ne moram voziti preko pola mape. Znam da seljaci i u stvarnosti koriste usluge silosa u blizini, tamo skladiste vlastite proizvode.

Jos cu jedan sagraditi u dvoristu mlina, za psenicu. Kad kombajniram, koristim Perard Interbenne chaser/overloader od 30.000L, i s njim kipam u silos doma. Kad je vrsidba gotova, i nemam sto raditi, onda sa velikim sleperom vozim zito/kanolu u te silose blizu mjesta prodaje.Nisma jos isprobao ima li teleportiranja proizvoda ili ne.

Nadam se da nema. Ako ima, brisem ih, imam drugo rjesenje, bez teleportiranja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 0:19 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Jos jednom posadim canolu,prodam i onda se bacam u biznis sa kravama..Valjda ce mi ovaj put ic a ne kao na central kansas..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Jos jednom posadim canolu,prodam i onda se bacam u biznis sa kravama..Valjda ce mi ovaj put ic a ne kao na central kansas..

Zasto?? Sto tamo nije valjalo??

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Nikakve zarade nisam imao..Napravio sve potrebno ali od novaca ni N..Neznam dali sam ja negdje pogrijesio ali imao sam preko 70 krava,zarada je morala bit barem 10.000$ dnevno ako nista drugo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
drajo kaže...

Neželi mi učitati mapu.

Imas li instaliran patch 1.4??

Najdraze doba dana, stize mljekar!!{#}

imam instaliran pack 1.4

12 godina
Farming Simulator 2013

Koju mapu preporućujete onako starinska

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tomo104 kaže...

Pozdrav, evo danas sam počeo igrati nakon par mjeseci pauze. Prije sam igrao FS 2009 i 2011. Imate koju mapu za preporučit? Ova defaultna mi ne sjeda baš.

meni je my big country odlična recimo two rivers mi nije baš nekaj al svako ima drugačije ukuse 

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ima netko nekakvo rješenje za jaja da ne moram trčati po dvorištu i sakupljati ih

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
drajo kaže...

Ima netko nekakvo rješenje za jaja da ne moram trčati po dvorištu i sakupljati ih

Imas neki mod gdje ti se sva jaja nalaze u kokosjoj kucici sva na hrpi.Skupljanje jaja po dvoristu je zamisljeno da bude zabavno, a ne tlaka. Meni je zabavno. Mnogima nije. A buduci da je zarada toliko kilava, ne moras to ni raditi. Kupi ovce, nasjeci im malo trave i-gotovo. Kad paleta vune bude na 100%, makni je sa postolja (najbolja je za to ona mala samohodna kosilica Profihopper: samo se zaletis u paletu i izbijes je sa postolja. Gotovo. Kad ih se skupi par punih, odneses u predionicu i eto love. Najbolje za pocetak uzeti samo-krcajucu mod-prikolicu za bale/palete. Djecja igra. Kasnije pocnes ulagati u mnogo bolji biznis: krave.

12 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Koju mapu preporućujete onako starinska

Meni se svidja ona mapa Australia. Bas mi pase onaj ugodjaj, sve nesto crvenkasto, prasnjavo  itd. Meni steka i na medium pa je zasad necu igrati dok jednom ne kupim jaci PC.

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Zato sam ja malo zapeo i zaradio para pa idem odma na krave...Kokoske ovaj put nisam ni kupovo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
drajo kaže...

Imas neki mod gdje ti se sva jaja nalaze u kokosjoj kucici sva na hrpi.Skupljanje jaja po dvoristu je zamisljeno da bude zabavno, a ne tlaka. Meni je zabavno. Mnogima nije. A buduci da je zarada toliko kilava, ne moras to ni raditi. Kupi ovce, nasjeci im malo trave i-gotovo. Kad paleta vune bude na 100%, makni je sa postolja (najbolja je za to ona mala samohodna kosilica Profihopper: samo se zaletis u paletu i izbijes je sa postolja. Gotovo. Kad ih se skupi par punih, odneses u predionicu i eto love. Najbolje za pocetak uzeti samo-krcajucu mod-prikolicu za bale/palete. Djecja igra. Kasnije pocnes ulagati u mnogo bolji biznis: krave.

Našao sam neki mod kokošinjac i tamo bi navodno trebalo da se sakupljaju jaja ali imam problem nejde mi graditi niti jedna mod građevina.

12 godina
neaktivan
drajo kaže...
BULIGO kaže...
drajo kaže...

Našao sam neki mod kokošinjac i tamo bi navodno trebalo da se sakupljaju jaja ali imam problem nejde mi graditi niti jedna mod građevina.

Pa vjerojatno taj mod treba nstalirati sa Editorom, malo ih je slicnih koje mozes postaviti na mapu samo tako. Problem je s tzv. 'gradjevine s funkcijom', jer one rade uz pomoc skripti, koje GIANTS ne daju da se ugrade u gradjevine koje se postavljaju slobodno na mapi, vec te skripte rade samo kad se postavi na mapu s Editorom.

12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Zato sam ja malo zapeo i zaradio para pa idem odma na krave...Kokoske ovaj put nisam ni kupovo..

U pocetku je najlakse doci do para odradjivanjem mislija. Cim startas igru, ovrsis ono prvo polje 16, i onda prodas sve osim 2 mala Kramera. Prodas sve iz silosa, kombajn, (odvezes sve u prodavaonu vozila i postavis prije prodaje na oznaceno mjesto na podu, dobijes 20% vise novaca).Buhrera si ostavim ako mogu. Sve u cilju da se skupi tih oko 130K dolara da si kupis najjaci viljuskar, onaj Agrotron plus viljusku za bale. Dignes i preostalih 100k kredita. Ako preostane novaca, kupis i 2 najjeftinije kosilice, one koje zakacis za Kramere sa strane. I odvuces jednu u kamp drugu na golf. Odvuces, jer Kramer nema snage ih podici u voznji. Tako mozes raditi sve misije. Misije postavis svake 2 minute, pa nema praznog hoda.

Sve sto radis su misije, nista oranje kopanje sijanje.Cim se skupi malo love, kupis si nesto za sadnju/sjeckanje kukuruza.Trebat ces i neki jeftini kultivator.I fertilizator (ZAX?), onaj najmanji. Ja koristim kratko vrijeme onu sjeckalicu sto se vuce za traktorom plus nekakva prikolica za chaff. Chaff istovaris u BGA bunker i pokrijes ceradom, poslije prodas silazu koja se stvori. I to je to. najbrzi nacin osim varanja. Kasnije pojacam sa MOD-sjeckalicom koja radi brze ali ipak puno sporije od BigX. Krave se pocinju isplacivati tek od 5-og dana u igri nadalje sto je predugo za pocetak. Sjeckanje se isplati istog dana, vec nakon nekoliko sati koliko treba da se iz sjecke stvori silaza.

Ovo nije namijenjeno tebi, Xperiax1, vec novim igracima jer se uvijek postavlja isto pitanje, i mnogi zaglibe u pocetku jer se pocnu baviti djelatnostima koje im ne donose profit, ne tako rano u igri, kao krave i slicno. U krave investiras kad vec imas novaca koji ti odmah ne trebaju, jer vec imas solidnu opremu koja odradjuje svoj posao.Isto je s foto-voltaicima i vjetroelektranama koje se pocinju isplacivati (donositi dobit) tek nakon nekih 25 dana!!! bacanje novaca u..vjetar tako rano u igri.

A za one koji su mudro tvrdili da se moze kupiti votovoltaike, pcele i slicno i pustiti preko noci igru da tece na 120x, dodati milijardu dolara u save game uzme 15 sekundi ;)

I jos ustedis na struji i lezajevima diska i ventilatora u PC-u hehe.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 15:58 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

E a vidis ja kad sam tek poceo igrat,sve sto sam znao procitao sam u ovoj temi..Nisam prodavao opce one male traktorcice nego njih koristio za sijanje i tako i kupovao sve skuplje strojeve..Jbg krenio sam na tezim nacinom ali mi opet igrica nije dojadila :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 15:58 (Xperiax1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

E a vidis ja kad sam tek poceo igrat,sve sto sam znao procitao sam u ovoj temi..Nisam prodavao opce one male traktorcice nego njih koristio za sijanje i tako i kupovao sve skuplje strojeve..Jbg krenio sam na tezim nacinom ali mi opet igrica nije dojadila :D

Po meni, cilj igre je zabaviti se, ne doci do...nekog 'kraja'. Ne moras odmah biti bogat, super ako ti je zabavno raditi s onim malim prethistorijskim strojevima. Vidim na netu ima sve vise malih farmi, sa desetak-petnaest oranica, ali se ljudi ogranicavaju na prastare male traktore , kombajne i slicno, kao npr. onaj set sto dobijes sa zadnjim sluzbenim DLC-om.

Zasad, to nije za mene. Jos nisam uspio zasititi svoj impulzivno-kompulzivni nagon da je vise i bolje. Ako nemam 2000+ krava, postajem nemiran. novac je nebitan, to me ne zabavlja kao podaci o tisucama tona (milijuni litara) trave, slame, silaze itd u silosima/skladistima hrane :)

Kad se zasitim, startam novu karijeru na nekoj maloj 'obiteljskoj' mapi i koristit cu samo prastaru opremu od prije 3 rata, sjest u naslonjac, upiknuti slusalice i pustiti neku staru country redneck glazbu sa net-stream-a :)

14 godina
odjavljen
Farming Simulator 2013

Postoji nesto bolji nacin za pocetak:

Dignes kredit do kraja, kupis onu drugu prikolicu (crvena od oko 20000l), prodas sve iz silosa, prodas stari kombajn, prodas sva 4 Krampera, kupis najbolji viljuskar i prikladni nastavak, onu kosilicu sto dođe iza traktora (ili ispred, znaći ne sa strane nego onda crveno-crno-bijela tako nešto) i to je to. Radiš sve misije i zaćas imaš za puno bolju opremu.

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
drajo kaže...
BULIGO kaže...
drajo kaže...

Pa vjerojatno taj mod treba nstalirati sa Editorom, malo ih je slicnih koje mozes postaviti na mapu samo tako. Problem je s tzv. 'gradjevine s funkcijom', jer one rade uz pomoc skripti, koje GIANTS ne daju da se ugrade u gradjevine koje se postavljaju slobodno na mapi, vec te skripte rade samo kad se postavi na mapu s Editorom.

Sa čime se krečeš po mapi s giants editorom.

Mogu samo sa kotačičem udaljavati se i približavati kuči i ništ drugo ni ljevo ni desno ni gore ni dolje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 18:25 (drajo).
12 godina
neaktivan
Nadji si neki dobar tutorial na youtube. Inace za pomicanje po mapi koristis tipke misa dok drzis stisnuti ALT.
14 godina
odjavljen
Farming Simulator 2013

Držiš ALT i onda koristiš miš. Koristi samo Lijevu i desnu tipku zato jer kotačić je mukotrpan.

0 0 hvala 0
15 godina
Farming Simulator 2013

Evo, krenuo i ja opet u nove pohode na novoj mapi. Tako mi je krivo da nema Glenvar mape, kao što je bila u FS11. 

Al eto, kroz tjedan sam igrao možda 2 sata, danas malo više i uspio dovršiti kombajniranje pšenice na jednoj njivi. Pola prodao, pola čeka u silosu bolja vremena.

I trenutno stanje što se tiče mehanizacije. Fendt power. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Koja je to mapa s tim kamencugama??

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice