Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.009.758
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

ja nisam nista dirao oko tih silokombajna.... jednostavno ja odem daleko iz reda dok se on okrene i kad se okrene priđem mu blizu i vozim se pokraj njega, ali iza hedera, ne idem ispred njega, jer on valjda pomisli da ce mo se sudarit pa zna usporit ili stat... ja uglavnom igram na default mapi, dok ne izađu neke sa vise vrsta usijeva, obozavam ove multifruit mape....

btw.... evo jedan simpa mod... idem ga sad isprobat :)

http://www.modhoster.com/mods/cowwatermod

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013

Nasao, skinuo i pogledao OGF mapu. OMG, zbilja su se naradili! Jedva da se i poznaje Hagenstedt tamo lol! Farma je prehebana!! ono, ko mali grad. sto drzis na onom velikom tavanu? bale?? Provozao sam se  po cijeloj mapi i ima puno novih stvari, bas su korisna ona stovarista za usjeve, ne moras stalno vozit doma. Malo je cudan taj teleport usjeva ali ajde. Ima citava gomila novih cesta, sestica, prosjeka i puteljaka, nema vise zabacenih dijelova mape, sad je sve dostupno. Radis li spajanja parcela oranjem??

Super! Moze se spojiti vise cisterni s vodom!!!! {#}

Ma vidi ti to! 110% proizvodnja mlijeka! Toooo!!

Nije da nam fali para na tom stupnju igre, ali je svejedno odlicna ideja!! nadam se da program stvarno daje tih +10% od  mlijeka haha.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 3:20 (BULIGO).
14 godina
odjavljen
E ćemu služe te cisterne za vodu?
15 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Nasao, skinuo i pogledao OGF mapu. OMG, zbilja su se naradili! Jedva da se i poznaje Hagenstedt tamo lol! Farma je prehebana!! ono, ko mali grad. sto drzis na onom velikom tavanu? bale?? Provozao sam se  po cijeloj mapi i ima puno novih stvari, bas su korisna ona stovarista za usjeve, ne moras stalno vozit doma. Malo je cudan taj teleport usjeva ali ajde. Ima citava gomila novih cesta, sestica, prosjeka i puteljaka, nema vise zabacenih dijelova mape, sad je sve dostupno. Radis li spajanja parcela oranjem??

Super! Moze se spojiti vise cisterni s vodom!!!! {#}

Ma vidi ti to! 110% proizvodnja mlijeka! Toooo!!

Nije da nam fali para na tom stupnju igre, ali je svejedno odlicna ideja!! nadam se da program stvarno daje tih +10% od  mlijeka haha.

daje... bas gledam sliku od tog moda i lik stvarno produktivnost ima 110% lol.... a nije to ni bitno, para mi ne fali, a zanimljivo je uz hranjenje davat i vodu... :)

njive spajam, one koje mogu da mi nista ne smeta... npr u default mapi odma onu na pocetku sto imam spojim (to su valjda 15 i 16)... uglavnom samo one za koje sam siguran da nece bit problema kasnije... samo pripazi da ne postavis neku glupost, kao ja, postavim si novu zgradu kod krava da imam gdje parkirat strojeve i onda skontam da tuda prolazi kamion za mlijeko lol... a isto mi se desilo i kad sam prosirio njivu, sreca pa sam travu posijo :) momak direktno pici preko moje njive :D

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
14 godina
odjavljen
Kako da povećam kapacitet kombajna pomoću Giants Editora? I opet ćemu služi cisterna za vodu?
15 godina
neaktivan
Deawood kaže...
Kako da povećam kapacitet kombajna pomoću Giants Editora? I opet ćemu služi cisterna za vodu?

kapacitet bunkera se ne povecava u GE nego jednostavno u xml fajlu... a cisterna za vodu pa cemu bi sluzila???? sigurno ne za prevoz krava lol... sluzi da se prevozi voda do onih plastenika sto se kupe i postave na mapu :) odnosno sad s ovim modom da se preveze voda do krava :)

14 godina
odjavljen
Ok, hvala. Još nekoliko pitanjca xD
Krenuo sam u biznis s kravama tj. opskrbit se najprije, na polje 40 (defualt mapa) sam posadio wheat, e sad što s njim dali ga prodam ili služi kao hrana? Što je hay tj. kako ga napraviti?
12 godina
neaktivan
Deawood kaže...
Ok, hvala. Još nekoliko pitanjca xD
Krenuo sam u biznis s kravama tj. opskrbit se najprije, na polje 40 (defualt mapa) sam posadio wheat, e sad što s njim dali ga prodam ili služi kao hrana? Što je hay tj. kako ga napraviti?

hay su bale sijena (osušene trave), wheat uradiš s kombajnom i ono šta ostane isjeckaš sa kidd sjeckalicom i dobiješ chaff, kad on fermentira u onom bunkeru dobiješ silažu, a možeš i ono šta je ostalo izbalat pa dobiješ bale slame

14 godina
odjavljen
E hvala, znam da sam već dosadan, ali pošto sam već tu da to riješim jednom zauvijek. Dali se bale slame mogu koristiti kao bale sijena tj. za hranu krava?
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Pozdrav! Eto i ja sam poceo igrati danas FS 2013.Jel ima netko savjet neki kako da pocnem igru? Kupio sam si prikolicu sa 24.000l zapremine,pa sam iz silosa sve odvezao u vlak onaj i zaradio novce.Dali mi jos sta treba od strojeva? Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Farming Simulator 2013

Što se sve spada pod chaff, jel to samo silaža ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...

Što se sve spada pod chaff, jel to samo silaža ili?

kad s krone bix x kosiš travu ti je ustvari sjeckaš i ona se pretvara u chaff, isto tako kad radiš kukuruze sa krone big x on sjecka cijelu stabljiku i pravi chaff, taj chaff možeš iskoristiti jedino da ga pretvoriš u silažu tj staviš ga u onaj veliki bunker kod krava ili u jedan od 6 bunkera kod BGA (biogas postrojenja) i kad si napunio više od 10 posto imaš opciju blanket silo pritisneš i pokrije se ceradom, to fermentiranje traje od 45min do 2 sata (NE TREBAŠ UBRZAVATI VRIJEME jer to neće utjecat na brzinu fermentacije) kad je fermentiranje gotovo dobio si silažu

14 godina
odjavljen
Traje 1 sat
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

izgleda da FS ipak nije svemoguc sto se modova tice... bas sam bio uvjeren da moze ic bezbroj modova "unutra" kad ono... da, u folderu mods sam imao oko 540 datoteka i znam da sam neke modove ubacio u igru, međutim nisu se pojavili u dućanu... i fino ja pogledam malo po mods folderu i ustanovim da neke modove nisam raspakirao, tako da ih on ustvari nije ni prepoznao, nego je brojka modova bila na 492 moda... i krenem ja sa raspakiravanjem svega sto mi je promaklo i dođem do broja od 602 moda... reko super idem sad sve isprobati, kad ja u igru da cu loadat save game, a ono nista... ne da mi se dogodilo ono da uđem u savegame pa nema strojeva, nego mi je komplet savegame obrisan!!!??? mislim wtf sta sam sad napravio, al nema veze idem pocet ponovno... odaberem savegame i tezinu i sad treba odabrati mapu, kad na hangestedtu (defaultnoj mapi) ono kad odabires mapu nema slike! ma reko idem probat, mozda se nesto pobrkalo od toliko modova, al nakon dobrih 15-ak minuta on nije uspio loadat igru... ljepo alt+f4 i odem i obrisem sve one modove koje sam najnovije raspakirao... probam sad kreirat igru, vidim slika se od mape vratila i loada igru u par sekundi... i tako ja dodajem jedan po jedan mod i dođem do broja 512, kad ono opet ista stvar, nema slike nece da loada, obrisem ja taj zadnji mod i ubacim drugi za koji znam da 100% radi jer sam ga prije koristio... i nece... tad mi sine ideja, reko ostavicu taj mod a obrisat neki drugi, uđem u igru ono opet radi sve OK... aha znaci tu smo, 11 modova su oni koji se ne kupuju u dućanu, kao courseplay, follow me, fast switcher i njih nije bitno koliko ima, ali svi oni modovi koji su pokazani u dućanu, ne moze biti vise od 500... veliko razocaranje, sad slijedi brisanje dragih modova (bar 150) i moram nekako izabrati najgore od najboljih :( mislim da cu se sad ostavit igranja farming simulatora na neko krace vrijeme dok prebolim gubitak svoje flote traktora, kombajna i njihovih prikljucaka :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Pa ostavi stare modove.
15 godina
neaktivan
Deawood kaže...
Pa ostavi stare modove.

ma ima i novih koji su jako dobri :) puno bolji od starih :) jbg morat cu neke izbacit, odabrat cu ono sto je najbolje i ostavit i gotovo :) nista mi drugo ne preostaje :/

14 godina
odjavljen
Blago meni ja imam 0 modova pa mi nije problem.
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Karlo ja nakon pregledanih/isprobanih 2000+ modova, koristim jedva 30. Skoro se upisao od smijeha kad sam citao tvoj post :)

Kad bi ja imao 500 modova,meni bi ucitavalo igru cijeli tjedan da mogu u subotu igrati :)

Kako ti se svidja water mod? Ja sam natankao nekih 400.000 litara vode kravama i sad one sretne :) Odma sam uzeo u ruke digitron papir i olovku i isao racunati jel daje taj 10% bonus na mlijeko ili ne, i dosao do brojke 11%. Valjda sam neki broj krivo prepisao, ali stvar radi. malo je prelakojer lako dodjes do potoka. Mozes natociti cak 2 tankera bez da se pomaknes, isto sa istakanjem. G-R pa G-q i opet q i gotovo. Svejedno dobra fora, ai tankeri dobro izgledaju.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Karlo ja nakon pregledanih/isprobanih 2000+ modova, koristim jedva 30. Skoro se upisao od smijeha kad sam citao tvoj post :)

Kad bi ja imao 500 modova,meni bi ucitavalo igru cijeli tjedan da mogu u subotu igrati :)

Kako ti se svidja water mod? Ja sam natankao nekih 400.000 litara vode kravama i sad one sretne :) Odma sam uzeo u ruke digitron papir i olovku i isao racunati jel daje taj 10% bonus na mlijeko ili ne, i dosao do brojke 11%. Valjda sam neki broj krivo prepisao, ali stvar radi. malo je prelakojer lako dodjes do potoka. Mozes natociti cak 2 tankera bez da se pomaknes, isto sa istakanjem. G-R pa G-q i opet q i gotovo. Svejedno dobra fora, ai tankeri dobro izgledaju.

a dobro, vidi na cemu ja igram, ne mogu se pozalit na lagg i sporo ucitavanje... sa svim tim silnim modovima ucitavanje igre traje kojih 30-40 sec... ja ne mogu ovu igru zamislit bez modova... kad vidim one dajceve, nekako mi dođe mucnina, vjerovali ili ne ja neznam kako defaultni dajc izgleda jer ga nikad nisam kupio :) oni default kombajni su toliko jadni... modovi su ti koji ovu igru cine zabavnom :) nema mi boljega nego kad sjednem u kombajn, pa prvo fino otvorim bunker, podignem lasere, nastimam visinu hedera, i lagano sa svojom zvjerkom od volana krecem vrsit :) pretpostavljam da ste vi vecinom djeca i ljudi iz grada i ustvari neznate kako to tocno funkcionira kod nas na selu... vi samo znate mali dio toga... vjerujem da su samo neki od vas imali priliku traktor voziti par puta u zivotu, a meni je to svakodnevica! meni je svaki detalj najbitniji, jer znam kako strojevi funkcioniraju za pravo, i meni onaj defaultni dajcov kombajn koji ima funkciju "ukljucihederotvoricijevzapraznjenjeiiskljuciheder" nije dovoljan! podesavanje hedera po visini u igri nema nikakvu ulogu, ali u stvarnom zivotu ima, i te kako i ja volim to primjeniti i u igri :) znate kako kazu: "svaka budala ima svoje veselje" a moje veselje su modovi koji imaju puno funkcija i detalja ;)

samo bacite oko na ovog ljepotana, koliko detalja ima, funkcija i siguran sam da ce te shvatit zasto koristim modove... ovo je inace video od FS11 ali je SFM modding izbacio ovaj kombajn i za 2013! ;) definitivno moj najdrazi mod! :

14 godina
odjavljen

.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.10.2014 21:13 (Deawood).
15 godina
neaktivan
Deawood kaže...
...

pa ok... zato sam i rekao vecina vas... jer znam da si ti spominjao biogas i to... i koliko god se ovo zvalo simulacijom, daleko je to od toga, i dalje je ovo samo igra :) ja se trudim da je igram sto realnije i puno paznje posvecujem detaljima :) a ti si nam mogo ovdje postavit koju slikicu svojih strojeva i farme da vidimo taj bio gas ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2014 17:28 (karlo666).
14 godina
odjavljen
Ovo je informaticki forum necu postavljat svinje xD
15 godina
neaktivan
Deawood kaže...
Ovo je informaticki forum necu postavljat svinje xD

pa ne moras svinje slikat... a i ovo je podforum farming simulator, i zasto nebi mogao postavit slike nekih traktora, kombajna, biogasa... ne moras postavit cijeli foto album, al ono, 3-4 slikice da vidimo :) ne zanima mene gica, vidim ih svaki dan :D pohvali se kad imas s cim ;)

14 godina
odjavljen
Ajde pofotkam traktor, sijačicu, plugove, bioelektranu i farmu izvana.
15 godina
neaktivan
Deawood kaže...
Ajde pofotkam traktor, sijačicu, plugove, bioelektranu i farmu izvana.

pa da :) ako imas kakvih zanimljivih traktora poslikaj... ;)

14 godina
odjavljen
Imam Hurlimana s modnim dodatkom zvanim blato xD i one pluge koji se okreću.
12 godina
Farming Simulator 2013

I ja živim na selu, PIK farma svinja je udaljena od moje kuće 1km.Prošlo ljeto su napravili postrojenje za bio plin. Njihovo polje je udaljeno 500m od moje kuće na kojem beru silažu sa krone bix x-om a silažu voze sa Fendt-ovima 924 vario imaju 3-4 takva, sa njima oru siju uglavnom rade sve veče poslove s njima. Imaju i Fendt 615, s njim voze dekući drek (sorry na izrazu :D) fendta 615 vidim par puta na dan a ove 924 par puta u mjesecu. Poslikat ću farmu pa ću stavit slike ovdje. Ja nemam traktor ali sam vozio imt-a 539 {#} . Vidim i Todorića u helikopteru kako obljeće farmu, nekad se zna i spustit pa zapraši cjelo selo sa njim dok se spušta. Btw selo u kojem živim se zove Gradec.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Ne trolaj xD
Dobra priča anyway :-P
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Kako tocno funkcionirau oni plastenici za salatu, paradajze itd? Vozim im vodu? I kravlji drek? A kamo ga stavljam? na svaku biljcicu posebno ili neku hrpu/jamu/posudu?!?Ili ga spricam okolo?{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Kako tocno funkcionirau oni plastenici za salatu, paradajze itd? Vozim im vodu? I kravlji drek? A kamo ga stavljam? na svaku biljcicu posebno ili neku hrpu/jamu/posudu?!?Ili ga spricam okolo?{#}

kad ih postavis na mapi gdje hoces u njih vozis vodu i đubre koje kipas u one posude sto su ugrađene na plasteniku... buduci da đubre moras tovarit sa loaderom (mislim da ne moze iz prikolice kipat u posudu) preporucam da ih metnes sto blize kravljoj farmi odnosno sto blize đubretu :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice