Ima istine sto ti kazes i sto Romano kaze, igra je negdje izmedju, svakako nije ispunila ocekivanja koja sam imao...to je kad si u glavi stvoris hype
Ali svejedno su tu negdje u performansama! Ipak hd4870x2 najbolje vrti farcry2 i to dosta brze od gtx280 ,a hd4870 i gtx260 su jednake u ovoj igri.
Ali svejedno su tu negdje u performansama! Ipak hd4870x2 najbolje vrti farcry2 i to dosta brze od gtx280 ,a hd4870 i gtx260 su jednake u ovoj igri.
Ima li ko ode slabiju masinu...odnosno da je igru igrao sa PCem koji je zadovoljavao malo više od minimuma i koliko je imao FPS....
Jel mi moze neko rec minimalnu konfi za ovu igru posto mi je novi komp na popravku i igram trenutno na starom:
AMD X2 5200+, GeForce 7950GT,2giga RAM-a
Napravio sam onaj benchmark na FC 2 pa me zanima da li je ovo ok(nekako mi se cini da je mali Framerate):
Average Framerate: 32,17
Max. Framerate: 43,63
Min. Framerate: 26,03
Sve je na ultra high,1280x1024(75HZ),DX 9,bez Vsync i bez AA na vista X64.
Konfa je dolje navedena.
Pozdrav!
Osnovni problem s Far Cry-om 2 je razvikanost igre. Toliko su najavljivali efekte i grafiku da ljudi očekuju čuda, a igra je samo vrlo solidna.
Vatra je jako dobro odsimulirana i uništavanje biljaka je ok, a protivnici padaju malo realnije nego u jednom Crysisu (ipak ga ne moraš pogoditi 4,5 puta nego je dovoljno 2,3 puta ). Vrijedi zaigrati.
Igri bi dao cca 8/10 (prvenstveno zbog engine-a i grafike).
Pa ne znam što ljudi očekuju od grafike? Možeš djetetu prodati neku revoluciju nakon Crysisa, ali svakome tko nešto zna o računalima jasno je da grafika ne može biti bolja od Crysisa nikako. Ista kao u Crysisu? - Da, što uglavnom jest. Bolje? - Apsolutno nemoguće jer je CryEngine 2 vrhunas tehnologije koji današnji hardver može zavrtjeti.
Napravio sam onaj benchmark na FC 2 pa me zanima da li je ovo ok(nekako mi se cini da je mali Framerate):
Konfa je dolje navedena.
Pozdrav!
Stvarno kvalitetna recenzija.
Konfa je dolje navedena.
Pozdrav!
Igra je prosjek...
Plus: Dobra grafika, dobra optimizacija, zanimljiv koncept (afrika)
Minus: Putovanje između misija (ok da treba par puta ići tamo-vamo.. Ali 80% igre se svodi na putovanje a samo 20% na obavljanje misija), igra nije nelinearna (nemože se ići preko brda da se skrati put, svugdje su planine oko ceste)
Igra je prosjek...
Minus: Putovanje između misija (ok da treba par puta ići tamo-vamo.. Ali 80% igre se svodi na putovanje a samo 20% na obavljanje misija), igra nije nelinearna (nemože se ići preko brda da se skrati put, svugdje su planine oko ceste)
Igra je prosjek...
A ja sam je kupio i zabavnija mi je od Crysisa... igram 7 sati, a tek sam na 13% igre. Imaš 3 vrste misija: priču (unikatne), buddy (unikatne-djelomično), konvoje (repetitivne), atentate (repetitivne). Kombiniraš to ako si malo pametniji i igra postane jako zabavna. Možeš birati način izvršenja misije, uvijek imaš alternativu; možeš birati doba dana i noći (samo odspavaš koliko hoćeš), neprijatelji su pametni (skrivanje, lov, ako si pješice zalete se autom na tebe)...
Svijet je ogroman, ima hrčak-element u dijamantima... mali akcijski RPG s grafikom uz bok Crysisu, duplo većim frejmrejtom..
Da, priča je mogla biti intenzivnija, ali tada bi te vodili za ruku kao u Crysisu i Falloutu 3. Da, misije su mogle biti još raznolikije i više vezane uz glavnu priču.... ali sve ostalo je meni super. Pogledaj recenziju na HCL-u.
Zasto se svi bune oko tog putovanja? Pa jeste li vidjeli autobusne stanice? Ima ih 5, u svakom kutu mape po jedna, plus jedna u sredini. Na taj nacin se za 10 sekundi dolazi s kraja na kraj, a i u grad na sredini.
Prvo istraziti mogucnosti u igri, pa onda pricati.
Meni je putovanje najdrazi dio ove igre...
Stvarno, da nema putovanja onda bi se zalili da je igra premala ono ovo.
Mislim da igru vrijedi kupit u originalu, stvarno je dobra.
Mislim da bi neki psiholog mogao doktorirati čitajući gamerske forume.
Ljude je u oblivionu smetalo što si imao mogućnost brzog putovanja jer je to kvarilo igru. U FC2 morate putovati između misija i sad vam ni to ne valja. Oblivion mi je izgledao puno veći, kako biste se tek tamo naputovali da nije bilo mogućnosti brzog putovanja. A tek stalker gdje si za pojedine misije morao prolaziti kroz dva područja bez ikakvog prijevoznog sredstva.
Kad je izašao Crysis svi su kenjali kako je grafika pre zahtjevna i da ljepota ne opravdava takve ogromne zahtjeve. Sad je izašao FC2 i odmah kukate da nije tako lijep kao Crysis. A to se još moglo skužiti i iz screenova bez da pokrenete igru. Mene to inače ne smeta, jedino me zasmetalo kad sam jučer vidio da tip ima poligone na ramenom mišiću, izgleda k'o nogometna lopta.
Igra mi se uvukla pod kožu i uživam igrajući je iako primjećujem neke nedostatke. Misije koje dobivam od dviju zaraćenih frakcija nisu repetitivne i još u kombinaciji sa savjetima prijatelja znaju biti zanimljive. Dobro je što likovi mogu umrijeti zauvjek. Osjećao sam se kao Desmond iz Losta koji zna da će mu prijatelj umrijeti ma koliko ga on pokušavao spasiti. Tako sam ja Paula Ferenca spašavao nekoliko puta, relodao igru po potrebi, dok ga nisam zadnji put odlučio pustiti da umre.
Sviđa mi se i nastojanje developera da igra bude što realnija (način prikazivanja karte, u većini igre nema HUD-a, namještanje budilice...) iako su neke druge stvari skroz nerealne ( ne možeš srušiti zgrade, kupiš jednom pištolj i imaš neograničenu zalihu, pa i ne moraš brinuti o različitoj municiji...)
Oduševila me je jedna anegdota: Kad sam prolazio prokraj utočišta vidio sam da su ga neprijatelji okupirali pa sam ga odlučio osloboditi. Utočište je bilo povišeno na stijeni i ja sam vidio samo torzo od tipa. Zapucao sam, on padne. Prijatelj mu odmah krene pomoći i vidio sam da ga odvlači van vidokruga. Krenuo sam stazom do kuće i pobijem sve neprijatelje ali još se ne pojavljuje poruka da sam otključao utočište. Napravim krug oko kuće i vidim tipa kojeg sam prvog pogodio leži glavom naslonjen na kuću sa pištoljem u ruci i čeka kraj. Smilovao sam mu se pa sam mu skratio muke.
Igra ima zaista super trenutaka, a taj AI oduševi koji put. Međusobno se pomažu, odvlače ranjenike s nišana, dočekuju sa strane, skriju se u žbunje, flankaju, zalijeću autima, čak sam doživio da mi ubace bombu u sklonište (iza kamena) bez da se direktno izlažu. - Koji put su blesavi, ali rijetko.
Pa onda bi moglo biti dobro.
Da li su postavke ultra i very high za directx 10??
Iz ovih testova se vidi koliko je radeon 4870x2 brza kartica. Pojede u večini slučajeva i dvije gtx260 216 kartice, iako je far cry2 naslov iz poznatog nvidia programa.
Nisam znao da se istrosene puske mogu raspasti, doslovno. Ostade mi samo kundak i rucka :)))
@Naxeem: Imas li ti na X2 kartici mogucnost da sve ukljucis na ultra high ili je kao i kod mene u onom screenshotu nesto (kao post npr.) ostalo na high?
Nisam znao da se istrosene puske mogu raspasti, doslovno. Ostade mi samo kundak i rucka :)))
@Naxeem: Imas li ti na X2 kartici mogucnost da sve ukljucis na ultra high ili je kao i kod mene u onom screenshotu nesto (kao post npr.) ostalo na high?
Iz ovih testova se vidi koliko je radeon 4870x2 brza kartica. Pojede u večini slučajeva i dvije gtx260 216 kartice, iako je far cry2 naslov iz poznatog nvidia programa.
daj ajde pa tko je ovdje lud... Radeonkama su dali hotfix za FC, a neVidiji stare drivere 178.xy... novi driveri 180.24 daju puno bolje rezlutate nVidiji u odnosu na 17x.yz (pogotovo u SLI-u) tako da ovaj test nije ravnopravan.
svarno im je jaka taktika. nema šta.
daj ajde pa tko je ovdje lud... Radeonkama su dali hotfix za FC, a neVidiji stare drivere 178.xy... novi driveri 180.24 daju puno bolje rezlutate nVidiji u odnosu na 17x.yz (pogotovo u SLI-u) tako da ovaj test nije ravnopravan.
svarno im je jaka taktika. nema šta.