Fallout 4

poruka: 2.031
|
čitano: 273.558
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Fallout 4

Evo ako neko ima i5 4670k i GTX770 4GB moze kopirati ovaj OC 100% stabilan, fallout 4 sam odigrao 3.5 sati sa njim i bez ijednog problema.

Sve na ultra, HBAO+ i uGrids na 13 vrti u 40-50 slicica bez beda.

EDIT: http://i.imgur.com/lFgJZJ3.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 1:13 (Diazz72).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Fallout 4
Diazz72 kaže...

GTX770 4GB

Nema šanse!!

I znaš da overclok ovisi od čipa do čipa ne modela kartice...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 1:22 (doktor1).
17 godina
Tonči kaže...

Nisam, nisam ni primijetio da ga nema ako ga nema, nekako izgleda dovoljno dobro da me nije briga...

Btw, igra ima gadan bug? Nestali mi quicksaveovi odjednom.

Dobar poso napravi HBAO kada se usporede slike

Jutros našo da Lords of the Fallen compatiblity funkcionira sa Falloutom te netreba mastereffect; ali dosta velik udar na performanse ima quality opcija dok performance ipak manje a i dalje je vidljiv efekt..

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 1:20 (doktor1).
10 godina
Fallout 4

hej ja imam LGev ultrawide 29 inča monitor.....jel moguće raširiti preko cijelog ekrana igru ili moram trpiti ovu prazninu desno tj desktop što viri?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ReverseFlash kaže...

hej ja imam LGev ultrawide 29 inča monitor.....jel moguće raširiti preko cijelog ekrana igru ili moram trpiti ovu prazninu desno tj desktop što viri?

To run Fallout 4 at 21:9 without issue simply open Fallout4Prefs.ini in your documents (or just search for it), and change the following lines to how they are below:

bTopMostWindow=1
bMaximizeWindow=1
bBorderless=1
bFull Screen=0
iSize H=XXXX
iSize W=YYYY

Here XXXX is whatever your horizontal resolution is aand YYYY is whatever your vertical resolution is. Next do the same for the second Fallout4Prefs.ini located in wherever you insalled steam, then open steamapps, then common, then Fallout 4, then Fallout 4 again.

An increasing number of gamers have bought 21:9 displays, but most games don’t support this aspect ratio out of the box.

Here’s a fix for Fallout 4 (although the HUD will get stretched). If you want to use borderless windowed mode, open Fallout4Prefs.ini and make sure these lines are in the file:

bTopMostWindow=1
bMaximizeWindow=1
bBorderless=1
bFull Screen=0
iSize H=XXXX
iSize W=YYYY

If you prefer fullscreen mode, use these instead:

bTopMostWindow=0
bMaximizeWindow=0
bBorderless=0
bFull Screen=1
iSize H=XXXX
iSize W=YYYY

In both cases, iSize H is your horizontal resolution and iSize W is your vertical resolution.

Primjer slike

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 1:34 (doktor1).
11 godina
protjeran
Diazz72 kaže...

Evo ako neko ima i5 4670k i GTX770 4GB moze kopirati ovaj OC 100% stabilan, fallout 4 sam odigrao 3.5 sati sa njim i bez ijednog problema.

Grids ti je na 13 sa GTX 770? Nelose. Moralo bi onda i meni uz koji fps vise.

BATTLELOG: http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/GreenArrow1986/stats/842558983/pc/
12 godina
Hades86 kaže...
Diazz72 kaže...

Grids ti je na 13 sa GTX 770? Nelose. Moralo bi onda i meni uz koji fps vise.

Bez beda vrti 40-50 FPSa, kad se popnem na neki toranj pa gledam grad sa tornja onda padne na 35-40, no tu se drzi.

14 godina
neaktivan
Fallout 4

Šta se događa sa ovim terminalima? Svako malo zaglavim kad izađem iz njih i onda moram ponovno loadat. Bukvalno se ne mogu pomjerit. Ovi mi se dogodilo jedno 8 puta u sat vremena. 

Sad sam malo čitao. Izgleda da ako imate 144 FPSa ili više ovo se događa. Meni u gotovo u svakom objektu ide FPS na 200+. Valjda će lock to riješit.

Na muci se poznaju junaci ; Ako ne počneš, nećeš ni završit ; Bez muke nema nauke.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
doktor1 kaže...
ReverseFlash kaže...

To run Fallout 4 at 21:9 without issue simply open Fallout4Prefs.ini in your documents (or just search for it), and change the following lines to how they are below:

If you prefer fullscreen mode, use these instead:

bTopMostWindow=0
bMaximizeWindow=0
bBorderless=0
bFull Screen=1
iSize H=XXXX
iSize W=YYYY

In both cases, iSize H is your horizontal resolution and iSize W is your vertical resolution.

Primjer slike..

strasno, ok mi je da za new vegas moram cackat po .ini fajlu za ultrawide al u 2015. da igra izade bez supporta za 21:9 je smijesno ( ne ne pljujem samo po fallout-u 4 ) inace flash znam kak ti je kad nemres slozit igru za 21:9 i kolko ti black barovi sa strane trgaju zivce. imam isto lg 34" 21:9 freesync monitor i preporucam ti flawless widescreen i widescreen fixer (iako ovaj drugi rijetko kad radi), al moguce da vec znas za njih.

inace imas solidan forum "widescreen gaming" di ces nac fix za bilo koju igru u 21:9 ili triple monitor ako postoji.

no na kraju moras priznat kad poslozis sve kak spada gust je neopisiv :D sad mi 16:9 monitor zgleda ko 4:3

11 godina
Fallout 4

Odigrao par sati. Ono sitno što sam vidio mi je sasvim ok, dapače, i više nego dobro. Igra je praktički ista kao i prethodnici (kao što je Skyrim bio Fallout with swords, ovo sad je Skyrim with guns), dakle nema wow faktor već je više kao kad se opet nađeš sa starim prijateljem. Kroz prvih pola sata prođete što je novo i onda opet sve po starom.  Ono što mi je najvažnije - imerzija - je standardno odlična, igra te samo usiše u svoj svijet. To je i razlog zašto odigram Bethesdine RPGe.

Grafički je sasvim pristojno osim udjela muljavih tekstura, iako mi je grafika stvarno manje bitna. Meni osobno je zadovoljavajuća. Sve radi na ultra i bez problema, bar zasad. Nisam još naletio niti na jedan bug, ali sigurno će ih biti, ipak pričamo o Bethesdi i istom starom enginu sa svojim boljkama. ;)

Zvuk i glazba su odlični.

Što se mene tiče igra ima sve preduvjete da na nju potrošim podosta vremena. Hejteri nek' se svađaju, fanboyevi nek ju brane, ja ću je igrat dok mi ne dosadi. ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 7:42 (Moloch).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Fallout 4

Terminali generalno imaju problema, meni se na svakom petom otprilike desi neki bug - primjer pokrenem terminal, krene animacija gdje ga fokusira na ekran, ali gledam nešto prozirno ispred sebe, mogu mišem prelazit preko šifri i čuje se kad pređem, ali ne vidim ništa. Izlaz sa njega i ponovno vračanje pomaže. Sredit će to a, i nije gamebreaking.

Craftanje je fora, izrada naselja također, najveći problem kod toga, meni, zbog "imerzije" je što kao osoba koja je spavala 200 godina, izađem iz vaulta... bio sam "običan vojnik", sada odjednom uz korištenje oružja znam sastavljat oružja od cijevi i scrapanih dijelova, rušit i  gradit kuće... ali kaj je najgore odmah slažem generatore, water purifiere i slično... totalno ima smisla.... NE! I to sve na lvl 1, tj. dobije se maltene 2. OK, htjeli su to malo pojednostavnit, ali barem da neke recepte/nacrte moram nać prvo ili da ovi iz Crawforda mi daju neke osnovne recepte.

Naletio sam već na 2 vertibirda sa powerarmorima, imam nekoliko fusion coreova, a lvl 5 sam. Ima fusion core odmah u onoj "rocket station" benzinskoj na izlazu iz sanctuarya u špilji ispod, čitajte terminal, malo istražite, ulazi se blizu telefonske govornice, sa te strane.

Ono kaj mogu reći je da sve skupa za sada djeluje dobro. Za veličinu mape se ne brinem, imam osjećaj da će season pass donijet barem 1/3 igre. Uostalom nije li to i ideja da se više igra ne kupuje, već platiš skupo igru, a onda kupiš season pass da bi ju dobio cijelu.

Što se tiče performansi, iako vjerujem da Tončiu radi "bez problema" na titan x, dobra vijest je da meni radi savršeno, bez ikakvih trzaja, a i frendu sa R9 290, pa ne vidim zakaj se vi sa R9 380X bunite.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 7:50 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fallout 4

Ja imam GTX660 i launcher to prepozna kao dovoljno za medium detalje i mada drži 60ak FPS-a opadne i na 30 u nekim dijelovima. Probao sam dići na high, neke dijelove na ultra (teksture) i očekivano nešto su mi lošije performanse nego na medium, i dalje opada na 30, drži i 60, ali često je i na 50ak.

Sa pozitivne strane kada uključim SLI drži 60 i nemam problema sa frame dropovima. Jedino iritira što igra po defaultu ne koristi SLI, tj. driveri u fallout profilu nemaju uključen SLI, no dovoljno mi je bilo ručno forsati "alternate frame render 2" (ako sam dobro zapamtio kako se zove, najdonja opcija uglavnom) i sve fercera. Obje grafičke su na 60-70% vs 99% prva i 1% druga ako SLI nije uključen.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Solo761 kaže...

Ja imam GTX660 i launcher to prepozna kao dovoljno za medium detalje i mada drži 60ak FPS-a opadne i na 30 u nekim dijelovima. Probao sam dići na high, neke dijelove na ultra (teksture) i očekivano nešto su mi lošije performanse nego na medium, i dalje opada na 30, drži i 60, ali često je i na 50ak.

Sa pozitivne strane kada uključim SLI drži 60 i nemam problema sa frame dropovima. Jedino iritira što igra po defaultu ne koristi SLI, tj. driveri u fallout profilu nemaju uključen SLI, no dovoljno mi je bilo ručno forsati "alternate frame render 2" (ako sam dobro zapamtio kako se zove, najdonja opcija uglavnom) i sve fercera. Obje grafičke su na 60-70% vs 99% prva i 1% druga ako SLI nije uključen.

hm, meni sa 570 ne pada ispod 40 na medium (teksture na high), launcher postavke

grafe su pretpostavljam po snazi tu negdje, s tim da moja ima problematičnih 1,28gb vrama

doduše, pratio sam fraps prvih 10-ak minuta po izlasku iz vaulta pažljivo, kasnije tu i tamo, kad se vratim s posla malo ću bolje pratiti

17 godina
Rhodin kaže...

Terminali generalno imaju problema, meni se na svakom petom otprilike desi neki bug - primjer pokrenem terminal, krene animacija gdje ga fokusira na ekran, ali gledam nešto prozirno ispred sebe, mogu mišem prelazit preko šifri i čuje se kad pređem, ali ne vidim ništa. Izlaz sa njega i ponovno vračanje pomaže. Sredit će to a, i nije gamebreaking.

Što se tiče performansi, iako vjerujem da Tončiu radi "bez problema" na titan x, dobra vijest je da meni radi savršeno, bez ikakvih trzaja, a i frendu sa R9 290, pa ne vidim zakaj se vi sa R9 380X bunite.

U devet sati nisam imo probelam sa terminalima već bi se igra nekad znala zamrznut na sekundu kada bi odradio lock pick... Isto ponekad strimanje tekstura zna zaštekat no ništa napasno ili prečesto...

GTX 960 na ultra/1080p postavkama te god rays na low, (ultra vs low "razlika") trči u prosjeku na 50 FPSa sa padom na 40 u blizini Diamond Citya. Zaključano na 50 pošto igra u 90% vremena radi na tom framerateu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 9:31 (doktor1).
17 godina
Fallout 4
picajzla0707 kaže...

hm, meni sa 570 ne pada ispod 40 na medium (teksture na high), launcher postavke

grafe su pretpostavljam po snazi tu negdje, s tim da moja ima problematičnih 1,28gb vrama

doduše, pratio sam fraps prvih 10-ak minuta po izlasku iz vaulta pažljivo, kasnije tu i tamo, kad se vratim s posla malo ću bolje pratiti

Mislim da treba pričakati koji tjedan da se par update-a skupi. Zna se čudno ponašati. Npr. u Sanctuary-u na ulici mi i sa SLI-em opadne na 40 i ne ide gore. Izađem iz igre, pokrenem ponovo, loadam i sada drži 60 bez padova, u istoj sceni, tj. Sanctuary na ulici.

Malo sam čitao po redditu i to se događa i drugima, FPS zna jednostavno opasti, no za "restore" čak ni ne treba gasiti igru nego loadati save, valjda onda reinicijalizira grafički sustav pa opet fercera OK.

Sljedeći korak u igri mi nije vezan za FPS nego da skužim kako se riješiti dogmeata, našao sam nešto da ga se može disbandati pa ću ga ostaviti u sanctuary-u. Lijepo je to, ali više mi smeta nego koristi. Petlja se pod nogama, blokira put, gura me, zaleće se među neprijatelje itd... Spržiše me juče flamerom jer sam se ja šuljao do njih, a on zaletio :D.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 9:05 (Solo761).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Solo761 kaže...

Sljedeći korak u igri mi nije vezan za FPS nego da skužim kako se riješiti dogmeata, našao sam nešto da ga se može disbandati pa ću ga ostaviti u sanctuary-u. Lijepo je to, ali više mi smeta nego koristi. Petlja se pod nogama, blokira put, gura me, zaleće se među neprijatelje itd... Spržiše me juče flamerom jer sam se ja šuljao do njih, a on zaletio :D.

Zar nije da ga pogledaš, dođe meni i kažeš mu da ostane tu gdje je...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 9:08 (doktor1).
16 godina
Fallout 4

Bila je neka opcija da ga se pošalje primjerice u Sanctuary ako se dobro sjećam, ali jednom sam naletio na nešto takvo, osobno volim imat čistokrvnog njemačkog ovčara u post apokaliptičnom svijetu nakon 200 godina radijacije, gdje je sve mutiralo... Imam osjećaj da je cijena nečeg takvog izražena u milionima... a ja ga našo na cesti :D

Šalu na stranu, drago mi je imat psa... koliko god retardiran bio. Radi role play razloga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
doktor1 kaže...

GTX 960 na ultra/1080p postavkama te god rays na low, (ultra vs low "razlika") trči u prosjeku na 50 FPSa sa padom na 40 u blizini Diamond Citya. Zaključano na 50 pošto igra u 90% vremena radi na tom framerateu...

Ubij me ako ja vidim razliku!

Xtreme_Dama; Youtube: http://www.youtube.com/user/DamaTheCrow?feature=mhee
16 godina
Fallout 4

Netko je prije rekao da igra ima miksane dojmove i da se dosta ljudi ne sviđa, ne znam od kud se vade te informacije. Prema steam statistikama i recenzijama ne izgleda tako.

Igra ju trenutno 445 000 ljudi to još raste jer je u jutro bilo 430 000, a recenzije pozitivne 7500, dok negativne 1800 s tim da ima onih kojima piše da su igrali oko sat ili dva i već vade recenziju o svemu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Fallout 4

Krenuo sam polako igrat i za sada mi je to sve okey. ne izgleda uopće loše bar meni ne..

Evo par screenova

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Soldier977 kaže...
doktor1 kaže...

Vidljive razlike skoro uopće nema, dok su razlike u performansama velike, ako ćemo statistikama na nvidijinoj stranici vjerovati.

17 godina
Fallout 4

Eksplozije izgledaju i zvuče odlično; zamke na mostu koji je bio preliven gorivom i minama

Atmosfera je odlična; igrina dva dana su mi bila prekrivena maglom da bi jutro trećeg dana sve pozelenilo, počela kiša i nakon toga opet zasjalo sunce...

Za crafting treba puno smeća kupit jer svašta treba za unaprijedit oružje... Te je preporučljivo uzet Scrapper Perk

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
toxic kaže...

Krenuo sam polako igrat i za sada mi je to sve okey. ne izgleda uopće loše bar meni ne..

Evo par screenova

A prije par stranica si napisao kako izgleda loše prema twitchu :D

Jedno sam si zapamtio do sad, a to je da se ne smije suditi igri prema streamovima, čak i youtube smanjuje kvalitetu.

Jesus kaže...
Soldier977 kaže...
doktor1 kaže...

Vidljive razlike skoro uopće nema, dok su razlike u performansama velike, ako ćemo statistikama na nvidijinoj stranici vjerovati.

Ne vidi se baš ovdje ali ima više zasebnih zraka pa zato zahtjeva više. Primjerice ovdje se može vidjeti.

Inače meni je taj efekt baš loš, kao i blur i bloom. 

17 godina
Jack Sparrow kaže...

Užasno izgleda bez toga...

16 godina
doktor1 kaže...
Jack Sparrow kaže...

Užasno izgleda bez toga...

Tu pomaže malo jer posvjetljuje sliku, ali inaće u igri mi nekako previše to izgleda isto kao u battlefieldu gdje bih odmah izgasio tako jako isijavanje sunca.

Isto mi i blur smeta pogotovo kad je prejaki, a bloom isto tako na dosta igri previše posvjeljuje sliku pa blješti na sve strane.

13 godina

Ja s blurom nemogu nijednu igru igrat. Odma gasim

13 godina
neaktivan
Fallout 4

Samo sam stigao pokrenut ujutro F4 i izostao je wow efekt. Automatski je setapirao na ultra high/1080, kužim da nekaj ne štima u rezi, prebacim na 1440 i ne izgleda puno bolje osim kaj ukrade valjda 20 frejmova.

Zadnja dva-tri tjedna pičim DA:I na PS4 i najviše mi je žal kaj mi je sin zapljenil konzolu zbog izlaska F4. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

lol DA:I

17 godina
Jack Sparrow kaže...
toxic kaže...

Evo par screenova

A prije par stranica si napisao kako izgleda loše prema twitchu :D

Jedno sam si zapamtio do sad, a to je da se ne smije suditi igri prema streamovima, čak i youtube smanjuje kvalitetu.

A gle prema onome što sam vidio na Twitchu stvarno me se nije dojmilo, nije me se niti sada dojmilo no velim nije onako loše kako se čini prema raznim screenovima,streamovima. Također igram na 1440p a ovo što dobim na twitchu ne izgleda niti ko 720p.. Uglavnom grafika je zadovoljavajuća no nije za naslov godine 100%.. vidijeti ću kakav će mi gameplay biti pre malo igram da mogu nešto više zaključiti osim grafike..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice