Fallout 4

poruka: 2.031
|
čitano: 273.216
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Fallout 4
DeniZg kaže...

Problem kod konzola nisu niže postavke, što je i za očekivati, nego loša optimizacija i frame-rate dropovi.

Prvo je to krenulo s Witcherom, a nastavlja se i sa Falloutom,  tako ću ovo igrati na PC-u.

Definitivno nešto što nisam očekivao kad sam uzimao PS4.

Jako puno PC igara pati od iste stvari tako da nije ništa čudno

Ali sa GTX 960 na Ultra igra radi odlično; od 45-60 FPS no ja sam ga zaključo na 45 jer ne volim kada FPS trči gore dole... Obavezno TAA, (temporal antialiasing) jer izgleda predivno..

Inače, nisam uopće mjenjo izgleda lika; super mi je dizajniran po deafultu... Dodo sam mu malo ožiljaka da kasnije izgleda kao da je prošo kroz postapokaliptični svijet..

Survival težina...

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 20:45 (doktor1).
15 godina
neaktivan
Fallout 4

Igra je čista bolest, od grafike do svega ostaloga. Al power armor je sve.

0 2 hvala 0
17 godina
Fallout 4

Savjet za postavke; godrays su veliki potrošač resursa a razlika u prezentaciji je užasno mala!

Low VS Ultra

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 20:56 (doktor1).
Moj PC  
4 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
Fallout 4

Pitanje!
Ako sada kupim igru, prije nego je dostpuna, hoće mi Steam početi skidati igru automatski čim postane dostupna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Jesus kaže...

Pitanje!
Ako sada kupim igru, prije nego je dostpuna, hoće mi Steam početi skidati igru automatski čim postane dostupna?

Hoce

Darko
17 godina
doktor1 kaže...

Savjet za postavke; godrays su veliki potrošač resursa a razlika u prezentaciji je užasno mala!

Low VS Ultra

Is this some kind of a joke?

- Psiho246
17 godina
Tonči kaže...
Veliki Brat kaže...
doktor1 kaže...

... unutrašnjost trezora zbilja izgleda fantastično!

Slika1

Slika2

Jao majko, kad vidim ove lebdeće šalice i časopise na kuhinjskom otoku sa slike1, dođe mi zlo. Netko je spomenuo da je svijet imerzivan - uz ovakve propuste iz osnovne škole? Bič pliz...

Ništa tu nije lebdeće. Bejkano svjetlo i sjene su drugačije od ovog u prostoru (i nedostaju). To je gotovo sigurno namjerno napravljeno zbog uštede resursa.

Pa da, na to i ciljam - objekt koji ne baca sjenu ili sjedi na plohi i propušta svjetlost 100% ili lebdi. Obzirom da ga vidim, jedini logičan zaključak je da lebdi... ;)

Jedna od prvih stvari koju sam još kao klinac crtajući naučio i prije crtanja i nacrtne geometrije na faksu je da ako imaš jedan izvor svjetla, sjene ga moraju pratiti. Scene u kojoj su sjene makar različite (a kamoli da ih nema) jednostavno su neuvjerljive. Mogli su makar neke mrlje staviti i furati se na kao ambijentalno svjetlo (mislim da je čak i Doom imao nekakve mrlje za sjene kad je izašao). Ako netko ovo može progutati, svaka mu čast, meni je ovo fakin' katastrofa, pogotovo za 2015. godinu i publiku stariju od osam godina.

Okej, ja malo rejđam jer ih mrzim što su kompletan Fallout serijal izvukli iz izometrije i turn-based načina igranja, ali ljudi, pa dajte si nabavite bar neke kriterije, ovo su elementarne stvari...

Gledam te!
17 godina
neaktivan

Vec sat vremena ko neka baba tu čistim selo, metem podove i sl. :D

12 godina
Fallout 4

Falloput 3 sam obozavo, New Vegas onak ok, ali ovo za sad mi se nikako ne svidja.

Pre monotono.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Fallout 4

Krenuo sam igrat, prvo zabrio da sam jednostavno mutav i da idem ko muha bez glave.. Strasno. 

Kao da te nešto koči i ko tele se zabijaš u zidove i vrtiš u krug 

V-sync mi je bio upaljen, lock na 60 i to je bila katastrofa. Kad sam ugasio to sranje (u nvidia panel) 

taman sam bio u kazalištu, fps je skočio na 130 i tad je postalo igrivo 

Ne znam, nisam još tak nešto primjetio kod nijedne igre bilo na 30 ili 200fpsa jbt promjenile su

se teksture i kad sam izašel van kazališta upalio se bloom (brijem da je to to) 

i na otvorenom nede ispod 75 fpsa 

Još da izađe nešto da mogu narihtat kontrole na numeričku bilo bi krasno jer navikavat se 

na swad i tu gužvu oko tih gumbi fraze bum dobil..

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
17 godina
Fallout 4

Ja ću original sutra nakon posla, naravno nisam se mogao suzdržati pa sam probao samo prvih sat i pol danas. Od onog što sam vidio i na temelju prošlog iskustva ovo su neki plusevi i minusi za sada (neću spoilati ništa, ali ako ne želite čitati ni nemojte).
P.S. default FOV je smeće, to sam odmah editirao

+ + + Zvuk i glazba još koplje iznad Skyrima

+ + + +Vizuala; iako je engine ograničen, art je baš pravi retro fallout, a svjetlosni efekti su fantastični (pogotovo narančasto sunce oko 7pm); pipboy light sada svjetli kako treba ;)

+ iako nije mass effect, witcher ili sl. ovo je za sada ipak nešto bolje od drugih Bethesdinih igri što se tiče naracije, odnosno korak naprijed u odnosu na f3/skyrim

+ + +akcija je fluidna, kao i looting koji isto tako ima više smisla i u F4 ništa nije tek smeće

+ +igra radi sasvim fino; sve na ultra, samo shadow na high i nemam nekog štucanja na R9 280X

+ sve one građevine koje su prije tek punile svijet sada su otvorene, tj. može im se pristupiti

+ početak igre vas baš nabrija

+ power armor je bolji nego to izgleda na trailerima

- učitavanja su nešto duža prilikom ulaska u zgrade gdje su ona potrebna

- - - - leveling je na žalost ipak preglupast za jedan RPG (ovo je zapravo jedini pravi minus)

- ipak fali malo tmurnosti u svemu tome, barem za sada

- -UI je koma, pogotovo za izbor weapona, no isto je bilo i kod skrima i ne sumnjam da će skoro UI mod 

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 21:10 (Lovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Fallout 4

Je neko skuzio kako se izadje iz onog govna od T-45 Power Armora?

EDIT: Aha skuzio sam, treba drzati (E)

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 21:27 (Diazz72).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lovac kaže...

P.S. default FOV je smeće, to sam odmah editirao

Ima to u postavkama igre ili si morao drljati po .ini datoteci ili sl.?

PSN - DeniZg80
17 godina
Fallout 4

Iskreno, nisam ni gledao nego sam izašao i google. Treba ti 30 sekundi doslovno (ini edit). 95 se čini taman na 1080p

Odgovor na pitanje iznad, drži "E" da izađeš.

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 21:27 (Lovac).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Fallout 4

Di je v-sync u ovoj igri ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koliki vam je prosjek fps-a? Meni nekih 40 na ultra

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
12 godina
Ag008 kaže...

Koliki vam je prosjek fps-a? Meni nekih 40 na ultra

50-60 Ultra settings sa TAA na x16

EDIT: Jbt. popizditi cu sa ovim bestijama svakih 5m neka buba, divlji pas, zombi...itd, malo mi je vec to pocelo ici na zivce da se ne mogu maknuti 5m da me nesto ne napdane...u FO3 i NV to nije bilo tako.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2015 22:40 (Diazz72).
10 godina
Fallout 4

Ja sam izgleda jedini tupan ovdje koji se jedva suzdržava od krekirane verzije dok mi ne dođe fizička kopija za koji dan 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ReverseFlash kaže...

Ja sam izgleda jedini tupan ovdje koji se jedva suzdržava od krekirane verzije dok mi ne dođe fizička kopija za koji dan 

Ako te to tješi, ti si moralni pobjednik. 

PSN - DeniZg80
16 godina
Fallout 4

OK, kratka recenzija, nadam se samo da će raditi save na original verziji, nakon isprobavanja, odlučio sam da je OK... za sada.

Recimo ovako - sve što sam se bojao je istina, ali je puo bolje od onoga što sam zamišljao.

SPECIAL je tak-tak, ali ima toliko perkova koji su postavljeni kao i prije u neke treshold varijante ograničene iznosom pojedinog stata, ali i iznosom levela za veće levele samog perka, da je nebitno - pozitivan dojam - 4/5

Power armor je vozilo, ali je ujedno i armor - pojedini djelovi mogu se oštetit, popravljat, mijenjat, farbat, modificirat na raznorazne načine. Može se koristit unutra i vani, pojedini dijelovi, kako budu uništeni, fale i vidi se da ih nema - taj dio je jako pozitivan. Ono što je negativno je da sam prvi fusion core potrožio u maltene jednom fightu sa banditima i dethclawom. Dao bih tome ocjenu 5/5 i reko apsolutno genijalno da znam da power core nije nešto što je ekstremno rijetko- ovo ćemo vidjeti unutar igre, ali nadam se da nije nešto što ću morat ostavljat u garaži, koristit samo na najtežim dijelovima tako da ću "fast travelat" (ne troši bateriju), odradit misiju i vratit ga u garažu, naime htio bih i istraživat u njemu.

Grafika je 3.5/5. Krajolici su apsolutno prekrasni, od kristalno čistih pejsaža do dijelova prepunih nekih particle effekata. Ono što me užasno smeta su pojedine građevine i pojedini oklopi (npr power armor odmah na početku - nema oštečenja, kao nov je i djeluje kao plastična dječja igračka - za razliku od onoga kojeg pronađemo nešto malo kasnije u jednoj od prvih misija) koji djeluju plastično, sa oštrim linijama i totalno dosadnim teksturama - ono što sam htio ranije reć, al ste se svi uhvatili rezolucije streama, a nema veze jer jednako izgleda neovisno o tome.

Priča je za sada ok, neki setting mora postojati, moramo li ponovo loviti nekoga tko je otišao ili je otet iz vaulta... pfff. Da ne spomenem babu vračaru koja odmah zna što tražimo. Nadam se da će se ovo malo razvit, ali spomenuli su da priča počinje jaaako sporo, pa vjerujem da će se poboljšat. Nedovoljno sam prošao da bih dao ocjenu, recimo početak 4/5.

Modifikacije su živo ludilo, kako oružja, oklopa, crafting, mogućnost taganja predmeta koji ti trebaju kao quest, pa da ti igra pomogne tražiti to po svijetu. Rastavljanje naselja, sastavljanje vlastitog.... 4.5/5 - ima sitnih problema koji se večinom vežu na slijedeću točku.

Upravljanjem inventorijem, work benchevima.... 1.5/5 - apsolutni horor, strašno, nije mi game breaking, ali proklete konzole i kontroleri i kompanija koja ne može razvijat 2 UI-a, jedan za konzolaše kojima je to OK i bolje ne znaju, te jedan za normalne ljude koji imaju tastaturu i miša i sposobni su ih koristit. Srećom i za skyrim je došo mod koji je to dosta popravio, vjerujem da će i ovdje.

Ostatak viđenog, uvodni film, kreiranje lika, setting, ugođaj, glazba.... 5/5. Srećom za preload je došo "aktivator", jučer sam ga skinuo misleč si ako ispadne ovo dobro da ipak naručim igru, uspio sam ju iprobat već danas, sad samo treba dočekat dostavu i nadat se da će se save moć prebacit.

Ukupni prvi dojam 4.5/5. Razmišljao sam dati manje radi pipboya i workbench komandi, ali toliko me ugodno iznenadio power armor, nakon što sam mjesecima imao nočne more od njega, da ću im zaboraviti ono što su retardirani sami napravit da valja, a znam da će biti ispravljeno modom.

EDIT: kasno je pa sam uspio preskočit nekoliko stvari - karme nema, za sada ne znam kako će se to odrazit na igru, ali jedini pas ostaje uvijek uz vas, ostali članovi ovisno o odlukama - neki sustav postoji, treba vidjet kakav je.

Repair je živa šteta kaj ne postoji jer sve što sam pisao da bi ga moglo učinit dobrim naspram onog iz F3 i F:NV je u igri i moglo se iskoristit za repair... Druga stvar je što toliko ima modifikacija koje troše materijale da su vjerojatno mislili da bi to bilo rudimentarno i donekle se sa time slažem, te mi ne fali

Ono što me malo smeta je što na lvl 3 imam power armor, minigun i laser rifle bez cheatova - I NE MOŽETE TO PRESKOČIT jer je dio PRVE MISIJE izvan Vaulta, pretpostavljam da sada neće biti municije ni fusion corea, te rezervnih dijelova za power armor i da će neko vrijeme stajat u skladišti.

Ono što me brine kod naselja je što sam već napisao, trošit će brdo vremena. Drugo je što je sustav nespretno napravljen, ponovo prokleti controleri i konzole... Neću tu pisat puno, malo još moram skužit neke stvari, ali zamišljene release komande su neintuitivne (osim vjerojatno sa controlerom, iako i tamo gotovo sigurno nisu idealne).

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 0:02 (Rhodin).
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Fallout 4

Pimp my power armor lol, moze te ga sprejati u razne boje. Jedan koristan link za tweek neke stvari u igri, ovaj FOV radi, samo ako stavite ovdje recimo 90 i onda u igri otvorite konzolu i upisete 90 kada zatvorite konzolu onda se reseta nazad na 80, onda opet otvorite konzolu i upisite: refreshini, i onda se opet vrati na 90.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=551069501&tscn=1447077828

Why should you be afraid to die? Your soul has been dead for a long long time.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja nemam municiiiijeeeeeeeeeee, za doslovce ništa. Strava i uzas suljam se ko kakvi jado

11 godina
neaktivan
ReverseFlash kaže...

Skini igraj, experimentiraj, ionako si platio igru, saves su ti u Documents/my games/fallout4, tako da ih prebacis bez prbolema ako odlucis krenuti sa pricom.

Why should you be afraid to die? Your soul has been dead for a long long time.
17 godina
neaktivan

LoL šta. Ima neki link gdje pise što se tocno treba modificirati?

11 godina
protjeran
BATTLELOG: http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/GreenArrow1986/stats/842558983/pc/
12 godina
Ima li netko gtx 570 da znam kako se igra ponasa, pogotovo radi 1,28gb memorije?
Ostatak konfe je ok (pod moj pc)
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
BATTLELOG: http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/GreenArrow1986/stats/842558983/pc/
17 godina
Fallout 4

Ti sa GTX 970 bez problema možeš na 9!

Ako meni sa sedam na GTX 960 FPS ne pada ispod 45...

Ali ima mnogo drugih stvari koje se isto tvikaju šta doprinosi još ljepšoj prezentaciji

Ali i sa sedam je render daljnjih objekata mnogo kvaliettniji

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 0:38 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice