11.10 izlazi volan full kompatibilan s ETS/ATS, 1800°, hrpetina tipki.... 630€ pa ako ima netko viška para a igra puno ove igre mislim da bi uživao s ovim. Vidim da se može prednaručiti i u nekim našim shopovima.
Premotajte na 12. minutu pa nadalje
11.10 izlazi volan full kompatibilan s ETS/ATS, 1800°, hrpetina tipki.... 630€ pa ako ima netko viška para a igra puno ove igre mislim da bi uživao s ovim. Vidim da se može prednaručiti i u nekim našim shopovima.
kupio iberia i balkan
sta znaci ova druga iberia za kupit 2 sam imao jeftinija i skuplja kao
to neki dodatak za skuplju?
Kako misliš skuplja i jeftinija? Gdje si uzimao DLC?
ja sam ga već naručio. Prekršio sam svoje pravilo da nema nikakvih preordera ali ko ga jebe, jednom se živi haha
Opa, ajde napravi review sa slikama kad sve složiš i isprobaš
Ako nekoga zanima, od jučer je dostupan Moza Trucking Bundle po dosta povoljnijoj cijeni.
Bundle uključuje R5 direct drive bazu od 5.5 NM, TSW volan od 400 mm, SR-P Lite pedale i truck mount za bazu.
Šteta, zakasnili su malo haha
Iako isto mislim da su trebali ubaciti i žmigavce u bundle. Bez toga mi jednostavno nije to to, a bez kvačila i mjenjača bi se i navikao nekako. Doduše, tad bi bundle bio sigurno minimalno 150€ skuplji tako da je dobro i ovo
Samo da javim da je HORI napokon stigao!
Nisam ga još stigao niti izvaditi iz kutije ali nadam se da ću sutra uspjeti sve srediti i baciti par tura. Tako da očekujte neke slike i review u narednih par dana.
U međuvremenu, ako netko želi, dajem kod za ETS2 i ATS koji sam dobio s volanom
Ne mogu vjerovat da ova igra na 4K sa RTX 4080S, daje samo 100 fps average... Jel ima još neko sličnu konfu usporedbe radi? Proc je I7 14700
Ono što je nevjerovatno je da na pragu 2025. ETS 2 i ATS još uvijek vrti single core. Zato i imaš takav fps, proc je bottleneck.
Odlično da je izašla Grčka, al nemaju više ni centa od mene dok ne izbace multi-core proc podršku.
Ne razumijem kak je proc botleneck?? 14700 savrešno paše na rtx 4080.
Možeš mi molim te pojasnit to single core i multicore vezano za igru?
Nije problem ni u procesoru, ni u grafi nego u samoj igri koja zbog optimizacije ne može iskorištavati hardver kako spada. To ti hoće reći.
Ono što je nevjerovatno je da na pragu 2025. ETS 2 i ATS još uvijek vrti single core. Zato i imaš takav fps, proc je bottleneck.
Odlično da je izašla Grčka, al nemaju više ni centa od mene dok ne izbace multi-core proc podršku.
evo ostala im je istočna europa, irska, sjeverna skandinavija, eventualno turska i sjeverna afrika ako planiraju ići van europe. tko zna, možda je gotovo s dlc-ovima, ili samo budu radili update na postojećoj mapi.
pitanje je koliko je izvediv multi-core na tom engine-u, vjerujem da bi to davno napravili da je jednostavno.
Ne razumijem kak je proc botleneck?? 14700 savrešno paše na rtx 4080.
Možeš mi molim te pojasnit to single core i multicore vezano za igru?
cpu i grafička koje spominješ odlično rade u većini slučajeva koje danas imamo - moderne igre, cpu (multi-core) zahtjevni taskovi, grafički zahtjevni taskovi..
međutim, ako igra koristi jednu jezgru to je kao da imaš procesor s jednom jezgrom na tom taktu i u kombinaciji s tom grafičkom naravno postoji bottleneck u toj igri.
ok, pozadinski procesi i windows će se vrtiti na drugim jezgrama, ali to je zanemarivo.
btw. svaki sustav ima bottleneck, samo nismo uvijek svjesni - nekad je to monitor, internet, što god..
A na kraju krajeva je li za ETS2 potrebno više od tih 100fps-a?
Je ili nije, to je subjektivno. Meni je i stabilnih 60-70 fps ok. Ali mi nije ok povremeno cukanje, stutter i sama spoznaja da igra koristi samo jednu jezgru procesora, a neki su dali masne pare za hardver.
Multi-core svakako dolazi, Pavel je više puta to potvrdio, ali cijela priča oko uvođenja multi-core podrške je vrlo maglovita. Znamo samo da dolazi, ali nema niti jednog konkretnog bloga na temu što se radi na tome, kako napreduje, koji je time-line..a da ne govorim da je već nekoliko godina prošlo od prvog spominjanja multi-core podrške.
Znači imamo igru koja bi ovakva trebala davati par sto fps-a na modernom hardveru, ali radi zastarjelog engine-a jedva daje nestabilnih 70-80 fps-a, a uza sve imamo i realno zastarjelu grafiku. Ali nemamo pravu konkurenciju, pa su stvari kakve jesu..u 2025.
U ETS 2 mi je zadnji DLC Road to the Black Sea, reko ajde idem u Ameriku dok ne dodaju multi-core, pa mi je u ATS-u Kansas. Kad dovedu igru u moderno doba, kupujem do zadnjeg DLC-a u obje igre, al do tada se čeka.
BTW ajd javi kakav ti je taj HORI, izgleda ovako jako dobro!
Kakav je Hori? Je li zbilja toliko plastičan da su ga neki vratili koliko sam pročitao reviewe po Amazonu.
Multi-core svakako dolazi, Pavel je više puta to potvrdio, ali cijela priča oko uvođenja multi-core podrške je vrlo maglovita. Znamo samo da dolazi, ali nema niti jednog konkretnog bloga na temu što se radi na tome, kako napreduje, koji je time-line..a da ne govorim da je već nekoliko godina prošlo od prvog spominjanja multi-core podrške.
Pa to već minimalno 5 godina govore. Prije će ETS3 nego multi core.
Kakav je Hori? Je li zbilja toliko plastičan da su ga neki vratili koliko sam pročitao reviewe po Amazonu.
A gle, ljudi su možda imali prevelika očekivanja, a i još su takva vremena došla da svakom sve smeta.
Meni je dobar, ima nekih sitnica koje su mogli bolje izvesti npr. kad ubaciš mjenjač u 3. brzinu blokiraš si pola onih tipki haha
Ali recimo veliki plus je što, čim ga spojiš, automatski je svaka tipka i opcija na svom mjestu. Spojiš se i igraš, nema nikakvog namještanja. Žmigavci su tamo gdje trebaju biti, svjetla su tamo gdje trebaju biti itd...
Je da je većinom plastika ali sami osjećaj i imerzija prilikom igre je daleko iznad od g29 na kojem sam igrao do sad. Dakako, MOZA je miljama daleko od ovoga ali nisam baš bio spreman iskeširati oko 1200€ za cijeli setup od Moze.
Sve u svemu ja sam i više nego zadovoljan. Ali opet, to sam samo ja jer sam ja malo skromniji i ne očekujem previše. Kolega iznad, eto, ne može igrati na 100fps-a. Ima nas svakakvih haha
Za sad mi je montiran ovako na stolu pa je sve zbrda zdola ali za vikend cu napraviti opet cijeli kokpit.
I kad se malo bolje upoznam s njim ide detaljniji review :D
Nice Za 600€ ne možeš naći nešto bolje za tu igru. Veći monitor bi ti još dobro došao sad, npr. neki ultrawide 34''
A ne znam bi li stao u ovaj moj kutak, nema baš puno mjesta.
Ali kako se vidi iz priloženog, djeca su već počela zauzimati sobu tako da mi selidba ne gine tako da ću razmisliti o nečemu takvom kad dođe vrijeme za to
Ma meni je čudno to što sam prije godinu dana, sa ryzen 9 7900 i RX 6650 XT imao stabilnih 180 FPSa na 2K,
A sada godinu dana poslije sa RTX 4080Super imam isto na 2k, čak i manje, a na 4K 100 fps-a... A 4080 i 6650 xt su nebo i zemlja...
Gamad lihvarska pojačala igru samo da se može prodavat hardver... Sve je to porka politika... Inače bi i danas ekipa igrala sa RX 6650, brijem da bih danas imao sa njom 60-70 fps-a i manje na 2K...
Btw usput... Nebih se baš složio sa vama da ets radi na single core-u... Baš danas išao provjeriti. Upalio HWINNFO i gledao rad jezgara na drugom monitoru, i mogu reći da su sve jezgre jednako opterećene, tj rade punom parom dok igram...???
Ma meni je čudno to što sam prije godinu dana, sa ryzen 9 7900 i RX 6650 XT imao stabilnih 180 FPSa na 2K,
A sada godinu dana poslije sa RTX 4080Super imam isto na 2k, čak i manje, a na 4K 100 fps-a... A 4080 i 6650 xt su nebo i zemlja...
Gamad lihvarska pojačala igru samo da se može prodavat hardver... Sve je to porka politika... Inače bi i danas ekipa igrala sa RX 6650, brijem da bih danas imao sa njom 60-70 fps-a i manje na 2K...
Nebi vjerovatno ali drugi procesor, tj. 7800X3D bi ti popravio stvari cak i na 4K... Ako vec dosta ljudi ne zna, 7800X3D i 9800X3D su kraljevi sim racinga jer daju tonu fpsa vise od konkurencije. Eto ti tipa na ytu neki gameplay, 7800X3D + 4080S na 4K i max postavkama i lik ima 220+ AVG fps u gradu i minimum mu ne pada ispod 160
To znam, pogotovo bi fps-i divljali da imam 7800 X3D i RX 7900 XTX... Ali samo uz ETS2 IGRU. Ipak sam se odlučio za Intel + RTX kombinaciju radi drugih igara koje igram...
Izašla grčka, kupio!
Da vas pitam, jel ima neki kamijon koji je Best da nemorram kupovati jedan po jedan pa istraživat.... Ako ima neki koji je spešl ko što je bio u igri NFSW Mclaren F1, bio bih zahvalan da me uputite.
A što ja znam, Scania i Volvo imaju kamione s najviše konja. Ali manje više sa svakim možeš vući sve. Na glavnom profilu vozim MAN sa 460 konja i ne treba mi više, čak mi je i gušt kad vučem tešku prikolicu pa se moram malo mučiti hahah
A na drugom profilu, koji mi je za testiranje modova i čekanje dok se promods ne updatea, vozim samo quick jobs pa što me dopadne.
Tako možeš i ti. Odradi par quick jobova sa razlicitim kamionima pa vidi sto ti se svida najvise. Da ne kupujes bezveze novi svaki put
Dajte pomoć, koju točno prikolicu moram kupiti za prijevoz automobila, tražim ali ne nalazim??? Htio bih prevozit automobile...
Prikolicu za transport auta ne možeš kupit. Možeš ih samo vozit preko liste poslova.
Jučer prvi put prešao kamionom preko Pelješkog mosta..
Nakon duže pauze sa povremeno odvoženom turom, vratio se ja aktivnije u ETS/ATS.
Pošto sam si sredio gaming sobu i napokon imam mjesta, konačno sam osposobio svoj G27 koji mi je godinama zbog nedostatka prostora na radnim stolovima stajao u kutiji na tavanu. Usput se malo počastio i kupio stalak za volan. Moram priznat da mi je to bila jedna od boljih kupnji, prezadovoljan sam. (Ovaj kaos sa kablovima na slikama je sređen, slikano je odmah nakon sastavljanja stalka i isprobavanja, pa je bilo svega posvuda )
Doduše, sad imam i drugih problema jer se i ženi sviđa volan, pa često zna preuzeti ulogu vozača tako da moram čekat na red. :D
Nakon duže pauze sa povremeno odvoženom turom, vratio se ja aktivnije u ETS/ATS.
Pošto sam si sredio gaming sobu i napokon imam mjesta, konačno sam osposobio svoj G27 koji mi je godinama zbog nedostatka prostora na radnim stolovima stajao u kutiji na tavanu. Usput se malo počastio i kupio stalak za volan. Moram priznat da mi je to bila jedna od boljih kupnji, prezadovoljan sam. (Ovaj kaos sa kablovima na slikama je sređen, slikano je odmah nakon sastavljanja stalka i isprobavanja, pa je bilo svega posvuda )
Doduše, sad imam i drugih problema jer se i ženi sviđa volan, pa često zna preuzeti ulogu vozača tako da moram čekat na red. :D
Svaki stalak za volan je bolji nego prisarafit na stol, uzivaj
Ja bi se isto uskoro trebao vratit jer mi se neda vise vozit sa stola, pred cca 2mj. skliznule pedale (zaljepljenje sa 3m trakom i to je super drzalo dok..) tokom racea i tu sam doslovno napravio altf4 i stavio sve sa strane dok ne uzmem neki playseat. E sad, dosel je black friday i uzel sam playseat challenge (najbitniije mi je bilo da se sklapa, tak da ga poslije voznje mogu stavit iza vrata), jos uvijek je zapakiran u kutiji jer playseat nema rupe za fanatecove pedale, tak da sam narucio 3d prinate nosace pedala i uz to ojacanje za plocu gdje sjeda baza (to sam uzeo cisto iz razloga jer tak prek alija moram uzet 3d printan nosac za mjenjac, a tam ima isto kupit 8nm boost kit za fanateca za sitnu lovu..)
super izgleda stalak za volan
samo, čini mi se predaleko od monitora. vidi se sve ok?
ma neka, bolje da žena vozi, nego da joj se ne sviđa volan, pa imaš druge probleme