Elite: Dangerous

poruka: 2.518
|
čitano: 373.376
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Elite: Dangerous

Pristup tutorialu uvijek imaš kroz main menu.

Igru nemoš resetirat pošto postoji samo jedna jedinka tebe mada mozes si mijenjat izgled pilota on the fly,a i nema razloga zasto resetirati makar i taj minorni progress od 3 sata kad je igra više manje grind based...

Samo igraj i opusti se,nije klinac ništa uspio ''zajebat''

12 godina

možeš krenut iz početka, ima u opcijama "clear save" ili nešto slično.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

hvala na odgovrima, probat cu veceras kad se vratim s posla pokrenut s mejsta di je on stao, ak ne uspijem skuzit nista - clear save :)

0 0 hvala 0
13 godina
duxx369 kaže...

hvala na odgovrima, probat cu veceras kad se vratim s posla pokrenut s mejsta di je on stao, ak ne uspijem skuzit nista - clear save :)

Biće ti isto ko i da nisi nis napravio....Igra nema tutorial kroz igranje,spawnaš se u sidewinderu i to je to.

10 godina
neaktivan

dali je moguće imati par turreta na brodu koji će stalno pucati na neprijatelja dok ja koristim neki drugi tip oružja? pokušavam to upravo ali turreti pucaju jedino dok su mi odabrani kao glavno oružje

13 godina

U bilo koju fire grupu ih stavi,kliknes samo 1 za napad i to je to. Kad su u line of fire pucat ce...

14 godina
Skullscar1989 kaže...

dali je moguće imati par turreta na brodu koji će stalno pucati na neprijatelja dok ja koristim neki drugi tip oružja? pokušavam to upravo ali turreti pucaju jedino dok su mi odabrani kao glavno oružje

Moguće je, trebaš složiti fire grupe u desnom panelu broda. 

Btw, sve što trebaš znati o elite-u, malo poduži guide ali pokriva apsolutno sve:

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=773670824

10 godina
neaktivan

pokušavao sam to, glavna oružja mi u fire group 1 a turreti u 2. kad su turreti odabrani kao glavni, pucaju stalno. čim maknem na drugo oružje, prestaju sa pucanjem

13 godina

Ajde pogledaj u desnom panelu sve opcije,imas negdje turret fire mode siguran sam. Mozda ti je nariktano tako,prolistaj šta ima od opcija neznam napamet sad,tamo ti je sigurnooo. Mislim da je default tipka za taj screen 4 ?NIsma dugo igraož

EDIT:Ako se dobro sjecam to je na onom screenu di je i report crimes against me i tako to...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.7.2017 1:39 (Rocinante2112).
10 godina
neaktivan
  1. uspio sam namjestiti, ja budala nisam sve stavljao u isti fire group :(

edit: onaj fuel scoop je GENIJALAN. sad letim naokolo i nemam više briga sa pronalaskom stanica za fuel, samo dođem do sunca i malo sačekam da se napunim. odlična stvar. još samo da u igri postoji zoom opcija, da ne moram nabijati nos na ekran kako bih vidio nečiji brod par kilometara od sebe....

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.7.2017 16:35 (Skullscar1989).
8 godina
neaktivan
Zato spoji komp na tv, 106 full hd, kucno kino i zvuk i slika fenomenalni samo se moji srde. A sto im mogu ;))
Nego ima li tko problema sa mapom u igri, mis mi skace nemogu oznaciti ni planetu ni putanju. Jer ako je samo kod mene kako da to popravim?
dododomba
11 godina
dododomba kaže...
Nego ima li tko problema sa mapom u igri, mis mi skace nemogu oznaciti ni planetu ni putanju. Jer ako je samo kod mene kako da to popravim?

Pokušaj se poigrat s ovom opcijom u postavkama, ova koja je odabrana na slici bi ti trebala radit. http://i.imgur.com/YiGHSmr.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 14:24 (Moloch).
14 godina
8 godina
neaktivan
Hvala, probat cu!
dododomba
8 godina
neaktivan

hvala, radi bio sam poludio

dododomba

1 0 hvala 0
13 godina

Uzeo sam igru sad na sale-u (a planiram već dugo...) pa se učim. Iz nekog razloga toliko se mučim s tutorialom da jednostavno nisam siguran dal je problem u meni ili nečem drugome. Kako ovakve igre više volim igrat zavaljen u fotelji, igram s Xbox One kontrolerom. Sve je bilo super dok nisam došao do combat tutoriala. Prvi sam još nekako prešo (samo sam lupao po liku i on odjednom ode u x komadića), ali na drugom ginem samo tako. Par puta mi se desilo da me i onaj prvi lik raznese.

Jel ja možda krivo koristim oružja, krive taktike imam ili postoji razlika u upravljanju brodom preko miš+tastatura i xbox one kontrolera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nije do kontrola, vjerovatno nesto radis krivo.

10 godina
neaktivan

pokušaj sa prebacivanjem powera u system, shield, weapons. kada sam počeo igrati isto sam zapeo na tom advanced combat tutorialu. ne brini, slobodno ga preskočiš ako ne ide

11 godina

Jesi pogledao one "elementarne" filmiće koji ti igra nudi? Ima još hrpetina tutoriala i videa online, ali najvažnije od svega za combat ti je slijedeće:

Najbrže manevriraš (roll/yaw/pitch) kad ti je indikator brzine broda u plavom području - pun gas ili bez gasa i okrećeš se jako sporo.

Distribucija energije između štitova, pogona i oružja (tzv. pips)  - po defaultu ih pomičeš kursorskim strelicama:

Kad si u borbi i pod vatrom - uvijek 4 u štit, 2 u oružja ako vraćaš vatru ili u pogon ako si defenzivan. Ogromna je razlika između štitova s 0 ili 2 pipe u štitovima ili 4. Isto vrijedi i za pogon (brži si i bolje manevriraš) i oružja (duže možeš pucat prije nego se isprazni kapacitator). Ima sad tu iznimki naravno, ali ovo je ok početna mantra.

Pravilno upravljanje pipovima je vrlo bitno u igri - pogotovo za PvP, ako se planiraš bavit PvPom - no i protiv NPCa itekako igra ulogu.

Slobodno navrati na naš Discord server navečer, netko ti može pomoć savjetom ili mentoriranjem ako hoćeš. Zadnej vrijeme nas nema puno online, ali ostavi poruku ako ništa drugo pa će se netko sigurno pojavit ili odgovorit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.7.2017 9:25 (Moloch).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Hvala na savjetima.

Pohvatao sam ovaj dio da sam najokretniju u "plavom" i da bi trebao managat pip, samo sto sam jos uvijek trom. S obzirom da tek imam par sati u igri svjestan dam da imam x stvari za naucit, a i opet kad pogledam bolje da sr ovako mucim s nekim stvarima. Meni je to neki dokaz da igra nije prejednostavna i samo point-n-shoot sto mi je ogroman plus

Navratim na discord pa se cujemo
10 godina
neaktivan

boze kako me ova igra rasp... da to nisu istine

obicno nemam problema sa uhodavanjem i brzim kopcanjem stvari, al da ga ubijes ovdje sam zapeo valjda na osnovnoj stavri - putovanju

dakle, slozim ja nekako da treba doc u taj i taj sustav, okrenem brod u dobrom pravcu i poletim i dodem di treba

e sad treba skoknut u tom sustavu do jedne planete - nebi da sam bog isus pogodio kak se zaustavit na vrijeme - uzalud on meni pise slow down kad me tutorial nije naucio osnovnu stvar - di je kocnica? :D

citao sam o famoznih 7 sekundi i pricekam ja tih 7 sekundi, al kaka onda zaustavit/usporti brod?

kad sam konacno napiknuo prokleti planet (ni sam ne znam kako) i dobio dozvolu za slijetanje - opet problem - namjestim se iznad sletne piste, izbacim landing gear polako krenem prema dolje, dodem do dna i nista - jel reba jos nesto stisnut ili kaj? jer ode 15 minuta, i naravno neda svemirac dozvolu da ponovno sletim pa sad letim okolo bezveze

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Drzi brzinu u plavom  brod ce ti sam usporit kako ces se priblizavat odredistu pa neces preletit, pokazat ce ti se plavo i zvucni signal kad stignes na odrediste ali moras sam ugastit fsd i uletit u normalni svemir da dodes do stanice, ima tipka za to.

Sto se tice sljetanja brod mora bit poravnat i pravilno orjentiran u odnosu na pad gdje slijeces  ili nis od toga, za one ljene postoji i docking computer koju sam sljece ali uzima koristan prostor u brodu i ponekad pati od sindroma hal 9000.

Ima link za discord par postova gore pa navratite ako trebate pomoc.

11 godina
duxx369 kaže...

boze kako me ova igra rasp... da to nisu istine

obicno nemam problema sa uhodavanjem i brzim kopcanjem stvari, al da ga ubijes ovdje sam zapeo valjda na osnovnoj stavri - putovanju

dakle, slozim ja nekako da treba doc u taj i taj sustav, okrenem brod u dobrom pravcu i poletim i dodem di treba

e sad treba skoknut u tom sustavu do jedne planete - nebi da sam bog isus pogodio kak se zaustavit na vrijeme - uzalud on meni pise slow down kad me tutorial nije naucio osnovnu stvar - di je kocnica? :D

citao sam o famoznih 7 sekundi i pricekam ja tih 7 sekundi, al kaka onda zaustavit/usporti brod?

kad sam konacno napiknuo prokleti planet (ni sam ne znam kako) i dobio dozvolu za slijetanje - opet problem - namjestim se iznad sletne piste, izbacim landing gear polako krenem prema dolje, dodem do dna i nista - jel reba jos nesto stisnut ili kaj? jer ode 15 minuta, i naravno neda svemirac dozvolu da ponovno sletim pa sad letim okolo bezveze

"Slow down" u supercruisu ne znači da moraš usporit, nego da je brod u blizini izvora gravitacije koji ga usporava. Slažem se da je zbunjujuće.

Ispravan način prilaza stanici je da letiš prema odredištu u maksimalnoj brzini dok ti indikator udaljenosti ne padne na 9-10 sekundi, nakon čega odmah spusti brzinu (throttle) u donju trećinu "plave zone". Nakon toga održavaj taj indikator oko 7 sekundi ostatak leta, odnosno dok ti se ne pojavi poruka da možeš dropat u normalan svemir. Pristup planeti radi okomito na orbitu stanice inače ćeš se teglit oko planeta kad upadneš preblizu jer će te usporit (gore spomenuti "slow down"). Trebat će ti malo prakse, s vremenom ćeš prilazit i sa 6 sekundi, ili čak i brže uz korištenje "corkscrew" manevra, korištenjem gravitacije planeta za naglo kočenje i slično.

Video:

Za samo slijetanje, moraš biti pozicioniran iznad landing pada tako da ti hologram broda na skeneru (gdje je inače rada) bude okrenut prednjom stranom prema gore. Landing pad ima samo jednu ispravnu orijentaciju.

K'o što kaže i Brane, nafataj nas na Discordu ako hoćeš mentoriranje od strane nas starih ED lisaca. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2017 20:30 (Moloch).
13 godina

Malo sam zadnja 2 dana uhvatio po par sati za provest u igri i moram reći da mi niti malo nije žao potrošenih novaca. Imam osjećaj da ću ovdje provest sate i sate... :)

E sad, igranje s xbox kontrolerom mi je bolje nego key+mouse, ali pošto igram elitu i skinuo sam DCS, planiram si uložit u neki entry level HOTAS.

Vidim da se po temi spominjao Thrustmaster T-Flight Hotas X kao dobar odabir. Kako idem u DE na godišnji za par tjedana, planiram tamo nešto uzet. Vjerujem da ne bi nešto pogriješio s ovime, ali otvoren sam za prijedloge ako postoji neka druga bolja opcija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ima nas ovdje i sa po preko 1000 sati u igri. :)

T.Flight je neloš izbor, no ako imaš mogućnost malo se više ispružit preporučam http://www.thrustmaster.com/en_US/products/t16000m-fcs-hotas . Magnetni senzori,

Ja sam prešao s T.Flighta na X52 Pro i potonji je puno precizniji i bolje opremljen, no svi Saitek proizvodi X52/X52Pro/X55/X56 imaju problema s pouzdanošću. 

13 godina

Hmm, po feature-ima izgleda super, ali cijena je cca $130 naspram $50 od T.Flighta prema Amazonu.

Svakako ću vidjeti na što ću se sve istrošiti gore. Ide se na nurburgring, a to traži dosta love :) Ako mi ostane toliko viška, možda i uzmem ovoga. Hvala na preporuci

12 godina
Grozni_Zabac kaže...

Malo sam zadnja 2 dana uhvatio po par sati za provest u igri i moram reći da mi niti malo nije žao potrošenih novaca. Imam osjećaj da ću ovdje provest sate i sate... :)

E sad, igranje s xbox kontrolerom mi je bolje nego key+mouse, ali pošto igram elitu i skinuo sam DCS, planiram si uložit u neki entry level HOTAS.

Vidim da se po temi spominjao Thrustmaster T-Flight Hotas X kao dobar odabir. Kako idem u DE na godišnji za par tjedana, planiram tamo nešto uzet. Vjerujem da ne bi nešto pogriješio s ovime, ali otvoren sam za prijedloge ako postoji neka druga bolja opcija.

Moloch kaže...

Ima nas ovdje i sa po preko 1000 sati u igri. :)

T.Flight je neloš izbor, no ako imaš mogućnost malo se više ispružit preporučam http://www.thrustmaster.com/en_US/products/t16000m-fcs-hotas . Magnetni senzori,

Ja sam prešao s T.Flighta na X52 Pro i potonji je puno precizniji i bolje opremljen, no svi Saitek proizvodi X52/X52Pro/X55/X56 imaju problema s pouzdanošću. 

evo mene sa nekih 1100h u igri. :D

nažalost u zadnjih godinu dana stvarno mi je opao interes za elitu, ali kad-tad ću se vratiti, pogotovo kad uvedu hodanje po stanicama i još neke vrste planeta za slijetanje.

ja nikad nisam igrao sa hotasom, uvijek samo miš i tipkovnica. igrao sam dosta pvp-a u areni, i nikad se nisam osjećao ugroženim od strane ovih što imaju hotase. sve je stvar navike :)

vjerojatno je veći gušt igrat sa hotasom, ali nevjerujem da si zakinut ako igraš sa m&k. 

12 godina

Ovaj vikend napokon krećem u ELITEu! nakon što sam nabavio potrebnu opremu jelte. :)

Kakvo je stanje? Jel vas ima? Može savjet kojoj frakciji da se pridružim? Kako najbolje krenuti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
duxx369 kaže...

kupio igru nocas, i dowloadala se do ujutra al dok sam ja spavao klinac pokrenuo i fino odigrao ca 3 sata

koliko sam vidio krivulja ucenja je teska, pa me zanima moze li se resetirati igra, da krenem ispocetka i predem tutoriale?

Ne trebaš resetirati igru. Prođi tutorijale, čitaj guideove, posjeti reddit itd.

Samomrzeći hrvat
12 godina
neaktivan
Kreni sa tutorialom, pridruživanje nekoj frakciji ostavi za kasnije.igraca s naših prostora nema puno, nekoliko je ljudi povremeno aktivno.ako trebaš pomoć navrati na discord.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice