Elite: Dangerous

poruka: 2.518
|
čitano: 373.427
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Elite: Dangerous
quickr kaže...

Ja ću samo reći: 10 year development plan, a ti se slobodno vrati EVE-u 

Samo sam rekao da su mogli ukrasti neke ideje i dat igri neki sadržaj. ED bi pomeo EVE. 

Ovako je igra šuplja. Priče o 10 year developmentu...hmm.. živi bili pa vidjeli.

A te dječje komentare tipa go back to EVE, go back to wow, opće ne želim komentirat 

16 godina
quickr kaže...

Cemu takav odgovor?

I sto to tebi znaci 10 godisnji razvojni plan? Ako je to mjerilo uspjesnosti, onda je Star Citizen megagenijalna igra.

Pa da cak i zanemaris njegov post kao subjektivan dozivljaj i dalje nista nije receno krivo.

Upravo suprotno, igru je prilicno dobro opisao.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
Mlitavi kaže...

Sad ispadam kao netko tko ne voli ED. A nije tako. Igrao sam Elite još davno na C64. Stvarno želim igrat ovu igru, ali toliko nešto dosadno

treba znat napravit.

Ako se ne varam, nije li orginalna Elite bila samo "Trading, bounty hunting, piracy" gamplay? Čar ove "nove" Elite je upravo dijelom u tome da je gotovo ista kao i stara Elite, koju onda polako nadograđuju sa "modernim" feature-ima.

Ja osobno Elite Dangerous gledam kao space ekvivalent Microsoft Flight Simulatoru. I igra kao takva ima svoju publiku i svoje fanove. Napraviti od Elite EVE ili nešto treće, bi bilo isto kao da veliš da je Flight Simulator dosadan i da su ga trebali napraviti kao Ace Combat. 
Elite će polako s vremenom dobivati sve više i više sadržaja (kao što je i do sad; kad je igra izašla krajem 2014, nije imala skoro pa ništa), ali i ovako kako je sad, ima dovoljno sadržaja da onima kojima je zanimljiva, pruži stotine sati zabave.

http://www.dd3d-studio.com/
14 godina
syncmaster245b kaže...
quickr kaže...

Cemu takav odgovor?

I sto to tebi znaci 10 godisnji razvojni plan? Ako je to mjerilo uspjesnosti, onda je Star Citizen megagenijalna igra.

Pa da cak i zanemaris njegov post kao subjektivan dozivljaj i dalje nista nije receno krivo.

Ako pogledaš njegove prijašnje komentare na forumu još sam mu i lijepo odgovorio. 

A ono što me je "pogodilo" je to kaj kao padobranac uleti u temu i krene pljuvati. Lik u godinu dana napiše 2 i pol posta na forumu i eto baš mi je došao tu u elite srat. E pa nemože 

Berko je ipak glas razuma u ovoj temi pa je on dao normalan odgovor. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 8:10 (quickr).
11 godina
Berko kaže...

Ako se ne varam, nije li orginalna Elite bila samo "Trading, bounty hunting, piracy" gamplay? Čar ove "nove" Elite je upravo dijelom u tome da je gotovo ista kao i stara Elite, koju onda polako nadograđuju sa "modernim" feature-ima.

Ja osobno Elite Dangerous gledam kao space ekvivalent Microsoft Flight Simulatoru. I igra kao takva ima svoju publiku i svoje fanove. Napraviti od Elite EVE ili nešto treće, bi bilo isto kao da veliš da je Flight Simulator dosadan i da su ga trebali napraviti kao Ace Combat. 
Elite će polako s vremenom dobivati sve više i više sadržaja (kao što je i do sad; kad je igra izašla krajem 2014, nije imala skoro pa ništa), ali i ovako kako je sad, ima dovoljno sadržaja da onima kojima je zanimljiva, pruži stotine sati zabave.

Elite je igra u kojoj interdictam commandere i natjeram ih da eksplodiraju 

Samomrzeći hrvat
14 godina
Entry Point kaže...
Berko kaže...

Ti si samo jako zločest  Ali da, poanta je da svatko nađe svoju zabavu. Najlakše je plakati "nemam kaj za raditi" samo zato što te igra ne primi za ruku i pokaže ti: "Gle tu kupiš brod za jeftinije, gle tu ga opremiš, gle tu ga engineeraš, gle tu ideš bounty huntat..." Većinu stvari moraš sam otkriti ili potražiti po forumima, redditu ili raznim 3rd party stranicama/aplikacijama. I tu je čar elite-a jer ga "igram" i dok sam na poslu, a nisam u igri. Malo šnjofam po forumu/redditu, malo se igram u coriolisu, malo pratim kaj se dešava sa elijenima, itd... 

Nije ovo direktan odgovor tebi Entry više na one padobrance gore 

11 godina

EDIT: dodam najavu pvp lige kad završi flamewar :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 11:23 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
quickr kaže...
syncmaster245b kaže...
quickr kaže...

Cemu takav odgovor?

Ako pogledaš njegove prijašnje komentare na forumu još sam mu i lijepo odgovorio. 

A ono što me je "pogodilo" je to kaj kao padobranac uleti u temu i krene pljuvati. Lik u godinu dana napiše 2 i pol posta na forumu i eto baš mi je došao tu u elite srat. E pa nemože 

Berko je ipak glas razuma u ovoj temi pa je on dao normalan odgovor. 

Oprosti mi molim te što "lik"nema vremena visit svakodnevno po forumima i što sam izrazio svoje mišljenje na mjestu koje služi za isto.

I izrazio sam ga bez vrijeđanja ikoga. Zato ne vidim smisao tvojeg vrijeđanja. Samo pokazuje stupanj tvojeg odgoja. Uostalom ovo je tvoj osobni forum?

Tebe smeta kad netko napiše mišljenje suprotno tvojem? Ne razumijem ...

15 godina
neaktivan
Berko kaže...
Mlitavi kaže...

Sad ispadam kao netko tko ne voli ED. A nije tako. Igrao sam Elite još davno na C64. Stvarno želim igrat ovu igru, ali toliko nešto dosadno

treba znat napravit.

Sve stoji, samo ovo je 2017 godona, a ne 1982. 

Dat ću ti primjer. Npr, sletiš na planetu. Pokupiš neko kamenje, rafiniraš u minerale i ideš to prodat. Kome prodaješ? Nekom npc za kredite s kojima ćeš kupit

brod s kojim ćeš radit opet istu stvar.

E sad uzmi primjer nekog smislenog gameplaya. Pokupiš neko kamenje, rafiniraš u minerale i ideš to prodat. Prodaš na marketu nekom igraču koji će te minerale

iskoristit za izgradnju opreme za brod ili za sami brod koji će opet neki drugi igrač kupit.

Šta tebi bolje zvuči od ovoga? Šta ti je smislenije, realnije, zanimljivije? Trenutno kako igra stoji je igračka zajednica je rastrgana na solo play i open play.

Ne bili bilo zanimljivije da je sve open play, da postoji iterakcija izmeđue igrača, da se vidi život u toj galaksiji, trgovina, proizvodnja, politika, istraživanje sa nekim

smislom?

15 godina
neaktivan
quickr kaže...
Entry Point kaže...
Berko kaže...

Ti si samo jako zločest  Ali da, poanta je da svatko nađe svoju zabavu. Najlakše je plakati "nemam kaj za raditi" samo zato što te igra ne primi za ruku i pokaže ti: "Gle tu kupiš brod za jeftinije, gle tu ga opremiš, gle tu ga engineeraš, gle tu ideš bounty huntat..." Većinu stvari moraš sam otkriti ili potražiti po forumima, redditu ili raznim 3rd party stranicama/aplikacijama. I tu je čar elite-a jer ga "igram" i dok sam na poslu, a nisam u igri. Malo šnjofam po forumu/redditu, malo se igram u coriolisu, malo pratim kaj se dešava sa elijenima, itd... 

Kontradiktoran si. Prvo mi kažeš da se vratim u EVE, a onda mi nabijaš na nos da hoću da me igra vodi za ruku. Ako imalo znaš išta o EVE to je da te ne vodi za ruku.

16 godina
quickr kaže...

Jedan od tih padobranaca je igrao Elitu jos 1985. i utrosio >500 sati na nju boreci se sa gumenim tipkama Spectruma, prastarim RIZ-ovim kazetofonom da bi snimio poziciju i uzivao u famoznoj "vektorskoj nepopunjenoj grafici" i dosao do 7 galakticke mape ( od ukupno 8)

Uzivao je i u Elite II: Frontire na Amigi i imao sigurno preko 1000 sati na njoj, i bio je baja kada je kupio Panther Clippera i nakrcao ga shield generatorima do te mjere da vise nisam naoruzanje koristio nego sam "rammao" sve sitnije brodove.

Pokusao sam uzivati u Eliti 3 First Encouters ali se toliko cesto rusila da sam odustao.

U mejduvremenu sam iz neke nostalgije upucao i sasvim slidnu kolicinu sati u OOlite, no to je vise bilo sporadicno.

I onda kada sam cuo da Braben radi novu Elitu, od odusevljenja doslovno sam se vratio u djetinjstvo i u tu 1985. Backer sam postao gotovo iste minute nakon otvaranja trgovine.

Uzivao sam prvih 5-6 mjeseci, no nakon sto je splasne odusevljenje grafikom, shvatis da igras igru od prije 20 godina u ljepsem pakiranju.

Horizons je dao mali boost za dodatnih 2-3 mjeseca medjutim nedovoljno da me zaokupi jer nakon 15. planeta/Mjeseca na kojeg sletis shvatis da si ih vise manje vidio sve.

Dakle, za nekoga tko je igrao Elitu prije nego sto si se ti rodio (ako je datum tvog rodjendana tocan na tvom profilu) jednostavno ne mozes reci da je padobranac.

Iz moje perspektive to izgleda i zvuci prilicno smijesno

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
11 godina

Za svoje pare sam dobio preko 1000 sati gameplaya i igra mi je još uvijek zabavna. Kad pogledaš da ljudi kupuju AAA igre s po 6-7 sati gameplaya (ne računajući MP komponentu)...

ED je igra malene niše ciljane publike. Naravno da će prije ili kasnije dosadit svima - bilo nakon 20, 100, 500 ili 5000 sati. Neki će je igrat stalno, neki samo kad izađe novi patch, neki će prestat igrat, a neki će se razočarat što igra nije ono što oni žele da je pa će kenjat o igri na forumima/redditu. :)

It's all good

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 12:01 (Moloch).
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina

Krenula je nova sezona PVP lige:

https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/644hg0/season_3_of_the_pvp_league_launches_on_the_17th/

Evo i teaser videa (malo se usput i hvalim jer sam ga ja napravio ;) ):

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
syncmaster245b kaže...

Ajde, ljudi, pa nismo u Star Citizen temi  Lakše malo.

Generalno, moja politika je da svaka igra na koju potrošim 100+ sati, uz sve svoje mane, mora biti dobra igra. Pogotovo ako je nešto za što ne daješ mjesečnu pretplatu. Ja sam u Elite utukao preko 500h, ali ju ne igram već valjda 6mj (a i prije toga sam igrao periodično). Dok nisam došao do nekog "end-game-a" di sam kupio sve top brodove, igrao sam non-stop. Do tad mi je bila full zabavna i zarazna. Istina, sad mi je laganini dosadna, jer sam isprobao sve što se može napraviti i više me ništa ne vuće naprijed. Ali da li bi sad radi toga, nakon 500h poprilično zabavnog gameplay, mogao reći da je igra sranje? Nikako. Bilo bi licemjerno od mene to tvrditi. 
GTA 5 je igra na koju sam potrošio blizu 100h, ali kad sam završio sve glavne misije, sve side misije, odigrao sve multiplayer misije, našao sve collectables i sl. nemam više što raditi u igri i ne igram ju više. Da li bi radi toga mogao reći da je GTA 5 sranje? Jok; igra je mrak! Ima mana i nedostataka, ali s obzirom koliko sam ju igrai i koliko mi je to igranje bilo zabavno, nikako ne bi mogao reći da je igra sranje.

Osobno, ako mi je igra sranje, neću na nju potrošiti nekoliko desetaka sati (ili stotina), jer ako budem, onda mi sigurno nije sranje... To mi je ko da mjesecima svaki dan jedem pizzu, a onda okolo govorim kak pizza ništ ne valja...  
Ali, rekoh; to je moj stav i moje mišljenje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 17:08 (Berko).
16 godina
Berko kaže...
syncmaster245b kaže...

Ajde, ljudi, pa nismo u Star Citizen temi  Lakše malo.

Generalno, moja politika je da svaka igra na koju potrošim 100+ sati, uz sve svoje mane, mora biti dobra igra. Pogotovo ako je nešto za što ne daješ mjesečnu pretplatu. Ja sam u Elite utukao preko 500h, ali ju ne igram već valjda 6mj (a i prije toga sam igrao periodično). Dok nisam došao do nekog "end-game-a" di sam kupio sve top brodove, igrao sam non-stop. Do tad mi je bila full zabavna i zarazna. Istina, sad mi je laganini dosadna, jer sam isprobao sve što se može napraviti i više me ništa ne vuće naprijed. Ali da li bi sad radi toga, nakon 500h poprilično zabavnog gameplay, mogao reći da je igra sranje? Nikako. Bilo bi licemjerno od mene to tvrditi. 
GTA 5 je igra na koju sam potrošio blizu 100h, ali kad sam završio sve glavne misije, sve side misije, odigrao sve multiplayer misije, našao sve collectables i sl. nemam više što raditi u igri i ne igram ju više. Da li bi radi toga mogao reći da je GTA 5 sranje? Jok; igra je mrak! Ima mana i nedostataka, ali s obzirom koliko sam ju igrai i koliko mi je to igranje bilo zabavno, nikako ne bi mogao reći da je igra sranje.

Osobno, ako mi je igra sranje, neću na nju potrošiti nekoliko desetaka sati (ili stotina), jer ako budem, onda mi sigurno nije sranje... To mi je ko da mjesecima svaki dan jedem pizzu, a onda okolo govorim kak pizza ništ ne valja...  
Ali, rekoh; to je moj stav i moje mišljenje.

Ma nitko nije niti rekao da je igra sranje.

Igra je odlicna, i dobro zamisljena i kao sto je Mlitavi rekao ima potencijala, ali za sada, nakon 2 i nesto sitno godina od izlaska, igri kronicno fali sadrzaja.

Iskreno, ocekivao sam u startu skok sa FFE na ED, kao sto je bio sa originalne Elite na Frontier. Ok mislio sam, dodati ce sadrzaja po izlasku, no 2 godine kasnije i dalje nema skoka i tu lezi moje lagano razocaranje.

S druge strane pozitivno je sto u igri, barem ja nisam dozivio, nema bugova, no to je vjerojatno zasluga sporijeg razvoja, ali i FFE-a jer valjda je jos uvijek Brabenu urezan u sjecanje fijasko sa FFE-om i izdavanjem nedovrsene igre.

Uglavnom, znam se uloviti navecer sa ogromnom zeljom da zaigram. Sjednem za komp nabrijan i nakon 2 hyper jumpa trazim prvo parkiraliste da izadjem iz igre.

Da se razumijemo, nisam odustao od igre, samo cekam novi sadrzaj.

12 godina
neaktivan

Pa koji bi tebe sadržaj zadovoljio?

Moguće je da imas prevelika očekivanja.

Mlitavi uspoređivat Eve i Elite je kao uspoređivat kruške i jabuke.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 18:38 (brane82).

0 0 hvala 0
16 godina
brane82 kaže...

Moguće je da imas prevelika ocekivanja.

Pa neznam bas.

Kao sto sam gore vec napisao, igra kad je izasla bila je prepakirani Frontier minus slijetanja na planete, dakle jos manje nego Frontier.. Da sam ne znam kakva malena ocekivanja imao, ne bi bila ispunjena.

Ok, Horizon je malo popravio situaciju, no ako cu biti bezobrazan, to je taman da kazes "ok sad ima nesto vise od Frontiera".

Ideja i to dobrih, na sluzbenom forumu ima hrpetina, i nadam se da ce velika vecina biti uvrstena.

Za sada, barem s moje strane, nakon sto sam se izgustao u grafici,predivno dizajniranom cockpitu i upravljanju sa HOTAS-om, vrlo malo toga mi je ostalo a da ne mogu reci "been there done that.....20yrs ago"

'bem ga sada, ispada kao da vam zelim zgaditi igru, no to mi stvarno nije namjera. Iznosim samo svoju stranu price.

Nemojte mi zamjeriti previse.

17 godina

Evo jedan video od Kirk Fickert-a vezano za neke probleme sa Elite: Dangerous. Osobno se slažem sa svim stvarima koje je spomenuo; kao što sam rekao ranije; igra je super, ali ima ogromni neiskorišteni potencijal....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Berko kaže...

Evo jedan video od Kirk Fickert-a vezano za neke probleme sa Elite: Dangerous. Osobno se slažem sa svim stvarima koje je spomenuo; kao što sam rekao ranije; igra je super, ali ima ogromni neiskorišteni potencijal....

Iako se ne slazem nacinom na koji je iznosio prigovore (tipicno americko baljezganje sa vrha), manje vise spomenuo je osnovne nedostatke u razvoju i generalno se slazem sa prigovorima.

Na kraju krajeva, mozda je i u pravu kada kaze da se velike promjene cuvaju za 3.0.

Vidjeti cemo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.4.2017 17:23 (syncmaster245b).
12 godina
neaktivan

Ja vidim samo uzastopni pulse laser malfunction :D

Witch hunt na glavnog dizajnera.

0 0 hvala 0
14 godina
Berko kaže...

Znaći ovako:

1)Kaže da se igra ocjenjuje po MMO RPG standardima - zaraditi što više kredita u što manje vremena ilitiga grind. E pa već u startu je u krivu, Elite se ne igra zbog grinda i definitivno se može naći zabava ako ne grindaš bezumno kredite po cijeli dan. Tu sam već mislio odustati od gledanja jer je već u startu promašio poantu ali ajde...

2) Kaže da nema late game contenta - donekle je u pravu, Ali pazi, dok dođeš do late game-a ti si već uložio 100-200-300 sati u igru. Igra se već debelo isplatila i dobio si value for the money. Late game content je u biti Role play koji teško nekim igračima pada. U početku, prvih 100-njak sati još te igra zabavlja, ali kasnije zabavu moraš naći sam, a to nemože svatko.

3)Pljuje po powerplayu - tu se apsolutno slažem ali samo zato što ga ne igram tj. od starta me nije zanimao. Opet, kontra argument je da je Braben sam priznao da su pogriješili sa powerplayom i da će ga prepraviti, kompletnu mehaniku. Treba im dati vremena. Prva polovica rješavanja problema je kad priznaš da si u krivu a Braben je upravo to napravio. Powerplay je prevelik da bi se riješio sa jednim patchem u tjedan dana. 

4)Crime and punishment - tu apsolutno nemam prigovora i to je jedina stvar sa kojom se apolutno slažem. 

5)Slušanje ekipe sa foruma i podlijeganje "cry bully-ima" - Samo ću reći, ne da je teško, nego je nemoguće udovoljiti svima. Uvijek će biti netko kome neki feature neće pasati ili odgovarati i šta god Frontier napravi uvijek će biti plačljivaca na forumu. Od toga se nemože pobjeći. 

6)Beskorisni feature (wings/CQC) - ovo je čisto subjektivan dojam youtubera koji je napravio video. Meni je powerplay beskoristan i ne igram ga, ali to ne znaći da ću ići po forumima i redditu i plakat. To kaj ga ja ne igram ne znaći da ga drugi ne igraju. 

A kao zaključak ću c/p jedan od komenatara na njegov filmić. Mislim da je odlično sročio zaključak koji bi i ja donio:

"I can see now that you're just upset that game isn't exactly what YOU want it to be. You're upset the content being added isn't exactly what you want. you're upset the feature that you specifically want were either nerfed or haven't been implemented. you're just upset in general. this video is less of a "how FDev can make the game better" and more of a "here's a list of gripes I have."

13 godina
quickr kaže...

E pa nemože, za imati mišljenje trebaš biti aktivan na forumu, i to ne lurkati, nego moraš pisati svaki dan cijeli dan.

Kad skupiš 4 godina staža i bar 1200 poruka napisanih poruka, kvartalno, tek onda možeš dođi ovdje u temu.

Je te pogodio, dobro si živu glavu izvuka.

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.4.2017 21:37 (Et_Tu_Brute?).
14 godina
Et_Tu_Brute? kaže...
quickr kaže...

E pa nemože, za imati mišljenje trebaš biti aktivan na forumu, i to ne lurkati, nego moraš pisati svaki dan cijeli dan.

Kad skupiš 4 godina staža i bar 1200 poruka napisanih poruka, kvartalno, tek onda možeš dođi ovdje u temu.

Je te pogodio, dobro si živu glavu izvuka.

17 godina

Evo jedan overview patch-a 2.3:

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.4.2017 21:55 (Berko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

jel znas kad ce igra biti dostupna

dododomba
11 godina

Kažu ovako:

The Commanders Update 2.3 will be going live today! The Elite Dangerous servers will be unavailable from around 9.30am BST until the new updates are live. We expect the downtime to last until around 6PM BST. In the meantime, we will have a livestream starting at 2PM BST, so join us there! David Braben will also be doing an AMA on Reddit at 11am too!

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

a moramo cekat, sta se moze. hvala na odgovoru

dododomba
11 godina

Dosta zanimljivih pitanja i krenuo je Braben i sa zanimljivim odgovorima:

https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/64pp4c/ask_him_anything_david_braben_obe_fdev_ceo/

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Patch je live.

Ujedno info: 33% popusta na igru

http://store.steampowered.com/app/359320/

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.4.2017 19:26 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice