Elite: Dangerous

poruka: 2.518
|
čitano: 374.156
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Elite: Dangerous

Mislim da ce bit uskoro nekakav sale,cesto zna bit cca 40% off na steamu.

14 godina

2.1 beta odgođena za Svibanj, to vjerojatno znate

Sve očekivane Promjene:

• Persistent, mostly generated NPCs will be added: mission givers + engineers, will have some form of mug shots based on the future commander creator/character editor
  • Relationship with minor faction will determine which character will be mission giver
  • NPCs will give feedback about the situation of a minor faction and ways to support them
  • Engineers have their own backstory and specialization
  • Engineers are spread throughout human space (initially ~30 engineers)
  • Engineers can modify weapons and modules (using loot)
  • Player ranks/alignments/other parameters affect options offered to them by engineers
  • There is a minimum requirement for player ranks/alignment/stats for using an engineer's service
  • Engineers are found on isolated surface facilities
  • Wrecks will be added (unclear if surface only or space as well), loot and crafting gameplay will be associated with wrecks, concept art of SRV scanning data recorder in wreck was shown
  • Options screen will have collapsible sections for easier navigation
  • Adding new huge and large weapons (concept for large+huge multicannon shown) <NL #111>
    • huge beam laser
    • huge pulse laser
    • huge multi-cannons
    • large multi-cannons
  • Missiles getting revamp, won't penetrate, but can damage multiple external modules (drives, utilities, hardpoints), minor increase to shield damage <quote>
  • Asteroid graphical fidelity improvements
  • Star light has been fixed so that it retains its colour over distance
  • Bookmarks will be added
    • Systems/planets/stations/asteroids can be bookmarked
    • Bookmarks have a custom text, can be edited and deleted
    • Bookmarks will be visible on the galaxy map and can be selected as navigation target in route planner
  • SRVs will leave tire tracks on planet surfaces <NL #116>
  • Community goals will be marked on the galaxy map and system map, will also appear on any bulleting board regardless of system <NL #116>
  • Community goals may have multiple commodities involved. <NL #116>
  • "Revamp" of outfitting screen, different classes have different purposes, will become more clear <exploration livestream>, <synopsis>

AI changes/fixes:

• Flatter difficulty curve for low rank NPCs, more challenging high rank opponents
    • effective missile + torpedo usage at high ranks (when opponent shields are down)
    • Increased damage avoidance by high rank AIs
    • High rank AIs flee for recharging shields before attacking again
    • High rank AIs will try to counter players who use the reverse thrust tactic
  • AI can't use energy weapons when overheating anymore
  • chaff spam decreased, only using chaff when taking damage from turrets/gimbals
  • AI doesn't get stuck rotationg in one place anymore
  • No more hatch breaker spam
  • Better pip management for fleeing and pursuing

Changes for/to missions grouped by broad high level concepts (dev updates from January to March):

Personalisation

• persistent mission givers, treatment of player depends on player ranks/reputation/alignment
  • Docking greeting messages change depending on alignment/rank
  • NPCs remember having had contact with the player before
  • NPCs inform player about the status of a faction (civil war etc.)
  • NPCs inform player about the effects their actions are having (status changes for minor factions)
  • Mission selection improved depending on a factions status

Progression

• One additional positive alignment level will be added to faction alignment (Hated, Disliked, Neutral, Liked, Allied, +?)
  • The mission board in station services replaces the old bulletin board
  • Expanding the functionality of the inbox so that messages will persist

Variety

• More missions are available at the neutral reputation stage
  • Rank requirement for missions are removed - the rank will now be an indication of difficulty + rewards
  • Missions will be generated around players's Pilots Federation rank
  • Three stage hierarchy governs mission generation:
    • Minor faction state
    • Market type at the port (e.g. mining missions in extraction economies)
    • Government type of minor faction (e.g. dictatorships => overt assassinations)
  • Missions will provide description why they have been offered and what effect their completion will have
  • "Barrier of inconvenience" for some of the mission elements reviewed e.g. "not having to drop out of supercruise to listen to alternate offers"
  • "The time limits for missions as well as which elements make them easier, or more difficult are being reviewed and addressed."
  • The cockpits will receive a clock
  • USSs for missions will now generally be located at specific bodies within a system, not randomly spawned as time goes by
  • Bodies with USS signals can be detected with the discovery scanner, normal range limits apply
  • Nav beacons can be scanned (in normal flight) to receive system exploration data and to reveal mission locations
  • USS placement depends on specific places like "traffic lanes" and "hubs" in a system
  • USS can be scanned from supercruise to reveal more information about them!

Consequences

• Exact indication of influence isn’t (!) part of the mission changes (only indicates positive/negative impact) as of 2.1, unlike reputation and state changes, which are indicated
  • "With minor faction states we’re intending making their effects more noticeable on available missions, ship traffic and composition, and markets." (Less subtle changes)
  • "authority response if they are attacked will be sharper."

Rewards

• "treasure" locations as new additional mission reward type (missions may lead to cache with vouchers/other items => crafting! )
  • Crafting materials as additional mission reward type as well as hard to obtain commodities and "salvage only items". Some commodities possibly only obtainable through missions.
  • "varying rewards for effects on minor factions which are getting a balance pass to make changes in state more likely as well as more noticeable"
  • "rewards will be balanced to scale better with difficulty and also be more lucrative if you’re well regarded by the minor faction"
  • "conducting a pass through the mission templates to make them more reliable and address issues seen in the current build"
  • "adding more scenarios for the various mission types and also to better reflect the active states in the system"

12 godina
neaktivan
quickr kaže...
  • Adding new huge and large weapons (concept for large+huge multicannon shown) <NL #111>
    • huge beam laser
    • huge pulse laser
    • huge multi-cannons
    • large multi-cannons

napokon...

14 godina

Tu i tamo znam okinuti "plusić" za E:D na top listi igara ali u zadnje vrijeme netko ozbiljno druka za E:D. Što reći? 

11 godina

Još uvijek vozim vulture-a 

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Entry Point kaže...

Kažeš kao da je to nešto loše 

Što više sati imam , što više para imam to mi je teže naći zabavu u velikim brodovima. Najdraže mi je sjesti u imp. eagla/DBS. 

11 godina
quickr kaže...

Kažeš kao da je to nešto loše 

Što više sati imam , što više para imam to mi je teže naći zabavu u velikim brodovima. Najdraže mi je sjesti u imp. eagla/DBS. 

Nemam love za veće brodove lol.

Idem malo letjeti sad :D

Samomrzeći hrvat
11 godina

Ja pauziram s igrom do 6. mjeseca i novog patcha. Uglavnom zbog općenitog manjka vremena, no iskreno očekivane promjene u 2.1 su takve da nemam ni motivacije igrati dok ne budu implementirane...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Entry Point kaže...

Ja sam dugo vozio vulture i imao odlican build za njega,  doduse bilo je to prije patcha 2.0 koji je promijenio metu. 

17 godina
neaktivan

Toliki patchevi dolaze (svako toliko mi se update-a klijent preko Steam-a) a ja još nisam istražio ni osnovne stvari u igri, a kamoli planetside, ccccc..  

Morat ću uzet neki godišnji samo da malo Elite izguštam čini mi se :) 

Bilo kako bilo, drago mi je da sam uzeo pass za sve buduće ekspanzije još na početku.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Dolaze patchevi samo što su neki promašaj, a rijetko koji promjeni igru na bolje ili je unaprijede. Ja sam trenutno na podužem hlađenju. Također čekam 2.1 da izađe koji bi napokon trebao uvesti malo dublje promjene. 

12 godina
neaktivan
quickr kaže...

Dolaze patchevi samo što su neki promašaj, a rijetko koji promjeni igru na bolje ili je unaprijede. Ja sam trenutno na podužem hlađenju. Također čekam 2.1 da izađe koji bi napokon trebao uvesti malo dublje promjene. 

mozes malo elaborirat? dugo nisam igrao, a bas se mislim da opet krenem, jedino me strah pustih apdejta koji me cekaju.

12 godina
neaktivan

Kod nas u klanu skoro svi pauziramo, ocekujem malo vecu aktivnost tek na jesen.

Jos nam ostaje da odradimo nekoliko borbi u 2 sezoni PvP lige. 

Poster by nas Moloch /Cmdr LexMoloch

1 0 hvala 0
14 godina
jovial kaže...
quickr kaže...

mozes malo elaborirat? dugo nisam igrao, a bas se mislim da opet krenem, jedino me strah pustih apdejta koji me cekaju.

Neznam kaj da ti kažem. Ja sam došao u igru taman nakon wings updejta (4-5 mjesec 2015). Taj update je donio novi gameplay koji je falio, siguran sam, od početka kad je igra izašla. Letiti u wingu je krucialno za space sim igru. Nakon toga izlazili su powerplay, koji je po meni trošenje vremena i novca od strane frontiera a i oni sami su priznali nedavno da je powerplay totalno podbacio i da će ići na kompletni rework. Nakon toga je izašao još jedan očajni update kojeg nitko od igrača nije tražio a to je CQC. Još jedno trošenje vremena i novca, očajni update koji ništa novo nije donio u igru. Pa je tu negdje bio i 1.5 ships ili tako nešto, nemoj me držati za riječ. Donio je par novih brodova, opširnije i detaljnije misije ali ništa drastično. 

Pa nakon toga dugo očekivani horizons 2.0, slijetanje na bezatmosferske planete. Zabavno u početku ali brzo je dosadilo (barem meni). Planeti su pusti, nenaseljeni, tu i tamo koja baza, nema akcije, nema contenta na planetama vrijednih spomena. Sljedeći update je 2.1 koji donosi hrpu novih stvari (na papiru) i totalni overhaul misija. Iskreno, ako ovaj update ne poboljša i promjeni igru na bolje mislim da odustajem od elite-a i pipremam se za NMS. 

Igrači i fanovi redovito pune forum sa prijedlozima i savjetima ali frontier ne ferma pola posto. Izbacuju se stvari koje nitko ne traži, a bitne stvari se zanemaruju. 

Elite ima toliko potencijala, svijet je zanimljiv, detalji su predivni, simulacija upravljanja letjelicama je na visokom nivou... Uključiš maštu i pustiš da te odvede gdje hoćeš. Sam sebi stvaraš sadržaj. Doslovno ono što na naslovnici kaže: Blaze your own trail. Ali sve to izbljedi nakon nekog vremena. Dosadi ti činjenica da sam u svojoj glavi moraš stvarati content jer ga igra nema. Želiš da malo za promjenu igra bude ta koja stvara neki sadržaj a ne samo ti. 

11 godina
jovial kaže...
quickr kaže...

2.1 bi trebao biti prvi patch koji će se direktno doticati poboljšanja igrivosti i dubine postojećih mehanika. Do sad su svi patchevi dodavali nove sadržaje.

Realno - E:D će u postojećem stanju većini ljudi prije ili kasnije dosaditi... no ljudi koje znam da im je dosadila su ukucali od 500-1000 sati u igru - dakle itekako ima što za ponuditi. :) Doduše, nekima će biti dosadna već nakon 20 sati.

Ja sam u igri proveo 600injak sati, a sad isto čekam 2.1. Prvenstveno zato jer bi s tim patchem misije trebale biti zanimljivije. AI će također biti inteligentniji.

Naravno i to će dosaditi pa ćemo opet čekati idući patch. :D

Što se No Man's Sky tiče moram priznati da nemam  prevelika očekivanja, ali nadam se da će bar prvih par desetaka sati biti zanimljiva...

I stvarno, dobro me brane podsjetio; kog' zanima nek baci pogled na stream PvP lige, ova sezona bi mogla biti zanimljiva za gledat. Upali smo i u community newsletter. Navijajte za Balkance ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 19:44 (Moloch).
17 godina

Osobno sam natukao u Elite nekih 350h; s tog stajališta, to je jedna od najisplatljivijih kupnji igre koju sam napravio... Ali mi je isto igra dosadila... Aktivnije sam prestao igrati kad je izašao/najavljen CQC; baš sam u tom trenutku čekao neki update da me još malo više zantegrira za igru, jer mi je PowerPlay bio totalno nezanimljivo napravljen (a nadao sam se da će biti drugačije). Horizons je bio isto zanimljiv u početku, ali je brzo dosadio... 
Sad, ovaj novi patch mi djeluje zanimljvo s stajališta popravljanja i upgrade-anja postoječih stvari, ali koliko će me uspjeti ponovno vratiti i zadržati u igri, to treba vidit.

A što se tiće No Man's Sky; mislim da će se mnogi razočarati (pogotovo oni koji su za Elite govorili da je "mile wide, inch deep"), tj. ako je suditi prema ovom videu:

A osobno mi taj "cartoony" stil igre i nerealne veličine planeta, ne izgledaju primamljivo za jednu space sim igru.

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Berko kaže...

Osobno sam natukao u Elite nekih 350h; s tog stajališta, to je jedna od najisplatljivijih kupnji igre koju sam napravio... Ali mi je isto igra dosadila... Aktivnije sam prestao igrati kad je izašao/najavljen CQC; baš sam u tom trenutku čekao neki update da me još malo više zantegrira za igru, jer mi je PowerPlay bio totalno nezanimljivo napravljen (a nadao sam se da će biti drugačije). Horizons je bio isto zanimljiv u početku, ali je brzo dosadio... 
Sad, ovaj novi patch mi djeluje zanimljvo s stajališta popravljanja i upgrade-anja postoječih stvari, ali koliko će me uspjeti ponovno vratiti i zadržati u igri, to treba vidit.

A što se tiće No Man's Sky; mislim da će se mnogi razočarati (pogotovo oni koji su za Elite govorili da je "mile wide, inch deep"), tj. ako je suditi prema ovom videu:

A osobno mi taj "cartoony" stil igre i nerealne veličine planeta, ne izgledaju primamljivo za jednu space sim igru.

Slažem se, ne kupujem ovo dok ne pročitam sve žive review-e kad dođe.

Lijep pozdrav ;)
14 godina
Dado_ZG78 kaže...

Slažem se, ne kupujem ovo dok ne pročitam sve žive review-e kad dođe.

Ironija? 

Što se tiče NMS-a. Spuštam ljestvicu očekivanja na najniže. Nema hypa, nema ludovanja. Svjestan sam da je drugačija od elite-a ali možda u pozitivnom smislu, neznam vidjet ću. Sva sreća pa palicu već imam, tako da je ulaganje svedeno na minimum. 

11 godina

Mislim da ti HOTAS/stick neće niti trebati za NMS. Najbolja opcija je gamepad budući da je igra konzolaška, a tako i tako se većina gameplaya svodi na šetanje po planetima... ali ajd' da ostavimo tu raspravu za NMS temu. :)

EDIT: zgodna reportaža o "Distant Worlds" ekspediciji na Polygonu, još uvijek mi je žao što moj raspored nije omogućio da učestvujem:

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 9:08 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Izpimpao sam ASP-a i krenuo put centra da vidim supermasivnu crnu rupu. Jednu manju sam već "vidio" kad sam išao u California nebula-u, ali sad idem vidjeti gazdu svih crnih rupa. Možda prođem na drugu stranu galaksije pa onda malo po krakovima. 

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Entry Point kaže...

Izpimpao sam ASP-a i krenuo put centra da vidim supermasivnu crnu rupu. Jednu manju sam već "vidio" kad sam išao u California nebula-u, ali sad idem vidjeti gazdu svih crnih rupa. Možda prođem na drugu stranu galaksije pa onda malo po krakovima. 

Lupi koji screenshot kad si već naumio pa postaj da vidimo malo to...   ;) 

Lijep pozdrav ;)
11 godina

Tek sam krenuo, nekih 1500 ly od početne točke.

Beznacajna maglica na putu Beznacajna maglica na putu
Pozdrav nepoznatoj zvijezdi Pozdrav nepoznatoj zvijezdi
Peturbacija koja je rasla i rasla Peturbacija koja je rasla i rasla
Destinacija Destinacija
Samomrzeći hrvat
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Entry Point kaže...

Jel bi mogao ja sa svojim Viper MkIV doći do tamo?

11 godina
Mogao bi, centar galaksije je prepun zvijezda tako da kratak FSD skok nije problem.
14 godina
dejo6 kaže...
Entry Point kaže...

EDIT______ . Navodno je dovoljan brod koji može skočiti 20ly. Možeš sa viperom 

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 11:12 (quickr).
13 godina

Hauler ti je odlican za budget explore brod.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
dejo6 kaže...
Entry Point kaže...

Mogao bi ali trebalo bi ti dosta dugo s obzirom na veličinu fuel tanka.

quickr kaže...
dejo6 kaže...
Entry Point kaže...

EDIT______ . Navodno je dovoljan brod koji može skočiti 20ly. Možeš sa viperom 

Fuel tankovi, fuel scoop-ovi itd. Može se ali bi trajalo.

Rocinante2112 kaže...

Hauler ti je odlican za budget explore brod.

Istina, ja sam s njim išao na prvo putovanje. 20+ ly skok dobar je za to :)

Samomrzeći hrvat
13 godina

Ma hauler bez štitova. Majka .

Ima brutalan skok,ima brutalan zvuk (prizivanje i štovanje sotone u kokpitu),oruzja netrebaš,ima malu masu pa trosi malo goriva...
I najbolje od sveg,investicija je nikakva.

16 godina

A ja mogu nekih 9ly skočiti

12 godina
neaktivan

ko što kolega kaže, hauler je najbolji explorer za male pare. ja sam sa svojim proputovao desetke tisuća ly. evo build: http://edshipyard.com/#/L=70V,,2-3m3m3I2C2C2C3c,4zMmpT2UI2jw . ako imaš horizons lupi srv hangar i deri.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice