'Ajd kad to sastaviš javi pa ako sve bude 5 sastaviš i meni jednu 9150icu. Nagradim te ćevosima i pivom ili s nekom kinticom ako ti je draže :) + cijenu repromaterijala naravno. Moj non-magneto ED radi i dalje ko urica ali me iritira sad kad je toplije pa malo radi klima pa malo ne, moram ga svaki tjedan rekalibrirat... a lijena sam guzica.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nisam imao puno vremena isprobati, no ugodno sam iznenađen odličnom optimizacijom u novom patchu. Iako se i dosad igra uredno vrtila na ultra, nakon isključanog locka postiže osjetno veći framerate. Novi shaderi su mi isto odlični. Galnet news isto tako 5+, totalno poboljšanje.
Cijena goriva je malo podignuta, a čini se da su vratili i "ship integrity" na nivoe 1.1 verzije.
Powerplay... koga planirate (ako planirate) podržat?
Još nisam skinuo patch, nisam imao vremena, ali svi govore da grafički igra izgleda puno puno bolje. Valjda ću stići danas pogledati.
Najbliže političkom opredjeljenju mi je Arrisa Duval iako mi se sviđaju bonusi koje daje Denton Patreus.
Nisam jos nikoga podrzao jer cini mi se da su ispremijesali module (reward). Sačekacu pa tek onda vidit,oportunisticki :)
Nisam imao puno vremena isprobati, no ugodno sam iznenađen odličnom optimizacijom u novom patchu. Iako se i dosad igra uredno vrtila na ultra, nakon isključanog locka postiže osjetno veći framerate. Novi shaderi su mi isto odlični. Galnet news isto tako 5+, totalno poboljšanje.
Cijena goriva je malo podignuta, a čini se da su vratili i "ship integrity" na nivoe 1.1 verzije.
Mogao bi doc malo se druzit s nama pa bi te uputili u planove:)
Upravo sam se uputio prema empireu podržati onu koku koja daje 20% bonus na bountije.
Uzeo sam addera i dok putujem (preko 250ly) malko trgujem.
Jeli se može nekako iz opisa broda vidjeti koliko daleko možeš skakati sa jednim punjenjem rezervara? Jedno je koliko fsd može skoknut, ali kako vidjeti koliko goriva može primiti?
Npr sidewinder može par skokova odraditi prije točenja, a npr adder mi valjda cijelu rutu koju sad radim može skakati bez da toči.

Jeli se može nekako iz opisa broda vidjeti koliko daleko možeš skakati sa jednim punjenjem rezervara? Jedno je koliko fsd može skoknut, ali kako vidjeti koliko goriva može primiti?
Npr sidewinder može par skokova odraditi prije točenja, a npr adder mi valjda cijelu rutu koju sad radim može skakati bez da toči.
Kad plotaš rutu, dobiješ crtu od sistema do sistema. Puna crta su ti skokovi dok imaš benzina, a kad krene isprekidana, znaći da moraš tankati. Neznam kako da ti bolje objasnim Trebao bih screenshot iz igre
Kad plotaš rutu, dobiješ crtu od sistema do sistema. Puna crta su ti skokovi dok imaš benzina, a kad krene isprekidana, znaći da moraš tankati. Neznam kako da ti bolje objasnim Trebao bih screenshot iz igre
Shvatio sam.
Još jedno onda u sličnom stilu, kako to saznati prije nego se kupi brodić? :)
Iskreno, neznam da li se i može. Možda netko drugi zna
Shvatio sam.
Još jedno onda u sličnom stilu, kako to saznati prije nego se kupi brodić? :)
Potrošnja goriva je definirana klasom i ratingom FSDa. Npr. 5A FSD troši 5 tona goriva po max skoku,4A 3 tone. Maksimalna udaljenost po tanku stoga ovisi o masi broda, dužini skokova, imaš li dodatne fuel tankove (od 1.3) itd.
https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/30nx4u/the%20%20hyperspace%20fuel%20equation%20documented/Seamus_Donohue
Mogao bi doc malo se druzit s nama pa bi te uputili u planove:)
Pozdrav kolege,vaš Argus ovdje. Nego,listam po powerplay fakcijama i gledam njihove perkove itd...Dakle, Li Yong-Rui (mozete ga na galaxy mapi naci pod powers) nudi u controlled sistemima 15% popusta na brodove i na outfitting. Dakle u sektorima :
Lembava
Mithanas
Fiden
Tu možete pronaći pitone,anakonde,type9ke,7mice...Sve sam našao (i orku xD) osim FDL. Anakonda vam je 124 milje,type9ka je 65! Jeftilen. Outfitting takodjer jeftin,na Lembava stanici nema klase 7 PP ali imate u Mithanasu ako se dobro sjecam,kolega Tome je tamo za pythona kupio.
Dalje,ako se netko namjerio na FDL moze ga naći u WOLF 562 sistemu,tamo je popust na brodove u stanici 10% ,i na outfitting takodjer 10%.
Eto,ako ko hoce jeftiniji ''flag'' ship,znate di traziti. Ovi popusti nisu za baciti,opremio sam cijeli FDL i prosao cca 15ak milja jeftinije.
Laku noć drugari
Btw postoji kakav reputation sustav da ako svercam gudro da mi rep bude low pa da zbog toga imam problema?
Imam kapacitet 56 tona i trazim neki nacin za zaradit lovu sto brze. Rare goods sam probal i presporo a previse skakanja parkiranja itd. Bounty mi je do sad najisplativiji ali i to ide slooooooooow.
Rado bi trgovao onak laganini kupim jump jump jump i prodam. Ne skace mi se 1000ly.
Odgovorio sam ti na BIG forumu
U čemu letiš sada? I koliko imaš na računu?
Btw postoji kakav reputation sustav da ako svercam gudro da mi rep bude low pa da zbog toga imam problema?
Imam kapacitet 56 tona i trazim neki nacin za zaradit lovu sto brze. Rare goods sam probal i presporo a previse skakanja parkiranja itd. Bounty mi je do sad najisplativiji ali i to ide slooooooooow.
Rado bi trgovao onak laganini kupim jump jump jump i prodam. Ne skace mi se 1000ly.
Ako želiš "easy money fast", trenutno je aktualan smuggling robova u Archon Delaine kontroliran svemir koji donosi i nekoliko puta veću zaradu nego što je normalno (50% bonusa itd). Vjerovatno će to brzo patchat, sad je granično čak i exploit. Ako ne želiš švercat i ok ti je legalna zarada trgovinom, mislim da i ostale "trade" orijentirae sile imaju dobre bonuse. Klasika - high tech i refinery sustavi koji su blizu jedan drugom i radiš gold/palladium <-> res. separators.
Jučer sam potrošio još malo vremena u igri i općenito ima puno dobrih promjena. AI je sada puno bolji, NPCi bolje manevriraju, aktivno koriste "pips to engines" i chaff. Misije su također bolje koncipirane i vezane na rank. Uzeo sam za test assassination misiju - Python meta nije bila u USSu nego u SCu i morao sam je interdiktat. I još je bio s combat fitted master Vultureom i Viperom u wingu i svi su odmah počeli pucat - puno zanimljivija i napetija borba, čak sam morao koristit i shield cell i chaff. :D
S druge strane, jako, jako puno bugova na koje sam naletio u vrlo kratkom roku. Mislim da oni uopće ne šljive beta testing period 0.5% nego to rade samo da zadovoljeve kickstarter donatore i (možda) testiraju neke žešće eksperimente, a ostatak čekaju feedback cijele igrače populacije. Ono, 90% misija na BB pokazuje "$MINORFACTION" i prestanu radit nakon što odradiš jednu misiju, cijena wear&tear popravaka su opet na razini 1.1, NPCi spamaju chat log s 10 linija po sekundi i tako dok ih ne ubiješ, PP nije balansiran kako se spada pa grinderi exploitaju zaradu kao i sa "rare commodities" nekad davno... očekujem podosta patcheva i fixeva u skorom roku. I dalje mislim da se ovo trebalo kuhat još bar mjesec dana, a siguran sam da su i oni toga svjesni - no nisu htjeli opet pomicat rok koji su zadali.
Ovakav tempo kakav je, mislim da do kasne jeseni nema više novog contenta, a prvu "plaćenu" ekspanziju ćemo vjerovatno vidjet tek za godinu dana. Imaju oni još previše toga za riješit u samom core gameplayu.
Odgovorio sam ti na BIG forumu
U čemu letiš sada? I koliko imaš na računu?
Imam Cobru koju mogu spimpat na 56 tona cargo. Imam milju dvije.
@ new_man ,mozes fino sa bountyima zaradit u cobrici,s misijama za krkat pirate bez problema mozes milju/2 na sat .
brzo do vulturea mozes doc.
NEW_MAN dovuci dupe u Rudjer sistem,odes u gbekree sistem koji je pored,na dzanibekov port natovaris misije od Rudjer Inc za pirate i krkaš ih. Mi znamo uzet po 10ak misija i odjednom radimo svih 10. Em dobis pare od bountya za pirate,em dobiš po misiji 200-500 tisuca. Dizes i reputation,i influence,i jos zaradiš,i jos treniras nisanjenje...
svi moduli se kupe na gbekreee (nije high tech sektor) ali ima sve. Ima i omicron Columbae blizu koji je high tech sektor (ako hoces kupovat high tech commodities za trade).
Sustavi su idealni. Imas i masu brodova za kupit...Jedino fali imp. courier kojeg mos kupit na Ngaiawang koji je takodjer blizu ;))
Jučer sam potrošio još malo vremena u igri i općenito ima puno dobrih promjena. AI je sada puno bolji, NPCi bolje manevriraju, aktivno koriste "pips to engines" i chaff. Misije su također bolje koncipirane i vezane na rank. Uzeo sam za test assassination misiju - Python meta nije bila u USSu nego u SCu i morao sam je interdiktat. I još je bio s combat fitted master Vultureom i Viperom u wingu i svi su odmah počeli pucat - puno zanimljivija i napetija borba, čak sam morao koristit i shield cell i chaff. :D
.
S obzirom da sam ja friški, malo sam lutao dok nisam skužio ovu mehaniku.
1. Trebao sam napucat neku medijsku zvijezdu koja se počela ku**it i smetala je mojem poslodavcu. Poznat je bio sistem gdje se nalazi i eto ja tamo superkruzam i vidim chat je zaspaman narcisoidnim porukama dotične osobe. Letim od jedne do druge USS točke i ništa.. Nikako ga naći. I onda slučajno u Superkruzu počnem stiskati tipku za "Next target" i naletim na brod (bio je u Orci) za koji je u opisu pisalo "Mission" target. Vozam se tako ja za njim i razmišljam ..koji k* što sad?! Onda se sjetim priče o interdictor komadu opreme, te sam morao u stanicu po to i opet nazad. U sidewinderu, small pulse laseri jedva da mu grebu po oplati, trajalo je pun k* vremena.
2. PITANJE: Ponekad kad dođem u sistem (do sada uvijek kada sam imao aktivnu neku misiju), javi mi se poruka od nekog NPC-a da me teško naći i da mi ima nešto važno za reći te da ga slijedim. Prvi put ga nisam uspio naći (od-superkruzo je negdje), drugi put se pojavio kad sam bio na Nav-pointu. Ali, nisam skužio što treba raditi i koji vrag on hoće. Jel netko zna o čemu govorim, i koji je to vrag?
3. PITANJE: Naletio sam jednom da pokraj stanice vidim brodac koji se na UI zove "Weapons needed". Da li je to ono što sam pročitao da se ponekad pojavi potreba za nekom stvari pa na taj način možeš prodati to nešto za turbo veliki profit? Da li se trebam samo približiti takvom brodu ili treba još nešto napraviti da vidim što točno treba i koliko nudi para?
.
S obzirom da sam ja friški, malo sam lutao dok nisam skužio ovu mehaniku.
1. Trebao sam napucat neku medijsku zvijezdu koja se počela ku**it i smetala je mojem poslodavcu. Poznat je bio sistem gdje se nalazi i eto ja tamo superkruzam i vidim chat je zaspaman narcisoidnim porukama dotične osobe. Letim od jedne do druge USS točke i ništa.. Nikako ga naći. I onda slučajno u Superkruzu počnem stiskati tipku za "Next target" i naletim na brod (bio je u Orci) za koji je u opisu pisalo "Mission" target. Vozam se tako ja za njim i razmišljam ..koji k* što sad?! Onda se sjetim priče o interdictor komadu opreme, te sam morao u stanicu po to i opet nazad. U sidewinderu, small pulse laseri jedva da mu grebu po oplati, trajalo je pun k* vremena.
2. PITANJE: Ponekad kad dođem u sistem (do sada uvijek kada sam imao aktivnu neku misiju), javi mi se poruka od nekog NPC-a da me teško naći i da mi ima nešto važno za reći te da ga slijedim. Prvi put ga nisam uspio naći (od-superkruzo je negdje), drugi put se pojavio kad sam bio na Nav-pointu. Ali, nisam skužio što treba raditi i koji vrag on hoće. Jel netko zna o čemu govorim, i koji je to vrag?
3. PITANJE: Naletio sam jednom da pokraj stanice vidim brodac koji se na UI zove "Weapons needed". Da li je to ono što sam pročitao da se ponekad pojavi potreba za nekom stvari pa na taj način možeš prodati to nešto za turbo veliki profit? Da li se trebam samo približiti takvom brodu ili treba još nešto napraviti da vidim što točno treba i koliko nudi para?
1. Što se tiče mission targeta i asasination misija najbolje ih je u superkruzu čupat sa intediktorom. To je odlicno,prije si morao ga nać u USS-u pa ovo ono. Sad ga nadjes,interdiktas i super! :)
Isto vrijedi za pirate,nadjes u superu i čupas ih. Ako si u sideyu ne preporucam te misije jer ce te potrgat ako je wing u pitanju (više od 2). Jer dok ti njega gadjas njegovi wingmani ce te brzo riješit.
2.Ovo mozes komotno ignorirat,jer ti ti NPC nekad nude alternativnu misiju tipa : nemoj ubit tog i tog nego ubi onog drugog umjesto tog.
3. To sa weps nedeed ti kupuje t9 oruzja. Dakle moras mu dostavit na blizinu od 1km oruzja i on ce ih kupit. Cijena nije sad neznam kako dobra da ti se to isplati,a i imas sidesa, nemas cargo spacea.
Kupi cobru što prije,nije teško.
2.Ovo mozes komotno ignorirat,jer ti ti NPC nekad nude alternativnu misiju tipa : nemoj ubit tog i tog nego ubi onog drugog umjesto tog.
3. To sa weps nedeed ti kupuje t9 oruzja. Dakle moras mu dostavit na blizinu od 1km oruzja i on ce ih kupit. Cijena nije sad neznam kako dobra da ti se to isplati,a i imas sidesa, nemas cargo spacea.
Super, tenks.
prodao sam sidewindera i sad jumpam u adderu u Empire i putem tražim rare iteme i ponešto trgujem. Kad stignem, mislio sam prvo ići na vipera jer ću se malo zadržati i dizati reputaciju, a poslije eventualno cobra za roaming/misije/šverc.
Super, tenks.
prodao sam sidewindera i sad jumpam u adderu u Empire i putem tražim rare iteme i ponešto trgujem. Kad stignem, mislio sam prvo ići na vipera jer ću se malo zadržati i dizati reputaciju, a poslije eventualno cobra za roaming/misije/šverc.
Hm,moj savjet je da ides odma na cobru. Bolja je od vipera,iste hardpointove ima,ima više struje... :) Ako hoces combat brod čekiraj i Diamondback Scout-a, jaaaaaaako okretan brod,ima iste hardpointove kao viperi i cobra a manja je meta. :) Handling joj je nenormalan haha.
Al gneeralno mislim da bolje od cobre nemoze. Em ima masu cargo spacea pa mozes i ibt pirat u anarchy sistemu (ne dobivas kaznu za to),krades cargo,jos ga prodajes u black marketu za profit...I jos si kompetentan combat brod... BOLJE NEMERE
Super, tenks.
Samo polako, guštaj se i uživaj. Utrpali su hrpu novih brodova u igru, što je dobro, jer je najbolji gameplay upravo tamo. Iako - rade dobar korak u pravom smjeru s misijama, prve naznake korektnog skaliranja, težine protivnika i nagrade. Sad čak i Vulture ima smisla i nije više čisto gaženje protivnika... iako će i dalje satrati wing NPCa samo tako, sad bar nisu skroz braindead pa su i bitke zabavnije.
Gledam jučer slučajno z4.mafiu protiv... ne znam, nekog. Z4 u svom multicannon Aspu, ovaj u Pythonu s beamovima. Doslovce su se vrtili u krug 8 minuta, cijelo vrijeme pucajući i trošeći SCB dok Python nije odustao uz poruku "bored to death now", okrenuo se i otišao. Z4 je zaključio da je pobjednik... sa stotinjak rundi preostalog streljiva, kako da ne. :D
Majke mi koja dosada. Stvarno bi trebali maknut te fakin shield cellove. Ne znam zašto je to u igri.
zakon; ja imam sad anakondu koja mi bude exploring-trading ship, a kad skupim pare, onda idem po FDL-a :) Baš bi mu fino pasala ovakva bijela boja: https://store.elitedangerous.com/game-extras/fer-de-lance-tactical-paint-pack.html
P.S.
Nego; di ima za kupit/prodat tih robova na kojima se da tak dobra lova okrenut? :D Kad trguju, budem i ja :D