Elite: Dangerous

poruka: 2.518
|
čitano: 369.077
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Elite: Dangerous

Odigraj combat tutorial i sve ce ti bit jasno.

Jako lagana je igra i kontrole

11 godina

Bounty hunting community goal u 78 Ursae Majoris je gotov. Sve skupa sam zaradio 55 milijuna - 28 milja samim bounty huntingom i još 27 milja na top 5% contributor bonusu.  Iskreno, do sad nisam radio CG i nekako mi se čini da su čak i preisplativi...

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
NEW_MAN kaže...

Kupil igru na nagovor frenda tak da se trenutno skida.

Ima neka webstranica ili negdi nesto kaj obavezno trebam proucit?

Netko voljan nubeka provozat i objasnit mu osnove?

Ja sam ti spreman pomoć, dodaj me u igri (lexmoloch) i slobodno pitaj ako zapneš, ali pohvatat ćeš većinu toga na tutorialima.

17 godina
Mislim da danas ne budem igral jer sam umoran ali cim udem u igru se javim.
13 godina
NEW_MAN kaže...

I guess i take the responsobility here... :/

Oh well, time to buy the game :D

Ubi bene, ibi patria.
14 godina

Nagovorio frenda da kupi, a ti nemaš igru? 

Sigurno radiš u prodaji 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
11 godina
Et_Tu_Brute? kaže...
NEW_MAN kaže...

I guess i take the responsobility here... :/

Oh well, time to buy the game :D

quickr kaže...

Nagovorio frenda da kupi, a ti nemaš igru? 

Sigurno radiš u prodaji 

Hehehe :D Ma tko je SF fan s Elitom ne može promašit...

Ima ovdje trgovaca a Anacondom? Sa zadnjom CG financijskom injekcijom imam dovoljno para za Anicu, ali se nećkam oko kupnje. Složio sam ovakav trading setup kao koncpt od kojeg bih krenuo... iako mislim da ću pričekati 1.3, ima masu stvari koje želim probat (uključujući osim novih brodova i rudarenje s dronovima, grind empire ranka zbog Clippera i exploring, a i možda bih se malo poigrao s PvP piraterijom).

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 8:11 (Moloch).
14 godina

Meni je samo žao kaj sam tako kasno saznao za elite. Već sam mogao imati pythona  Ali dobro, igra se polako, skupljam pare. Uglavnom sam se koncentrirao na bounty huntanje u RES-ovima, a Brane mi je pokazao koliko je PvP u CZ-ovima zabavan  

Nitko neće komentirati couriera? Planiram ga uzeti samo jer izgleda j**eno dobro  Još da nam izbace statse od diamondbacka. Možda se sa njim otisnem malo u istraživanje, da razbijem rutinu. 

13 godina

Ja farmam s type 9 ovih dana tako da imam za diamonda i couriera s full opremom kad izadju.

Neb trebalo bit teško,rokam 10 mil po satu :D :D

JOs danas neki session od 2-3 sata i imam za oba.

17 godina
Igram tutorial i ne da sucksam nego sam uber nesposoban! Lose sam slozil tipke, mis ili nesto trece jer nekome doci iza leda i trpat ga z guza mi je nepoznanica.
Trebam kakav joystick ili kaj?
14 godina
NEW_MAN kaže...
Igram tutorial i ne da sucksam nego sam uber nesposoban! Lose sam slozil tipke, mis ili nesto trece jer nekome doci iza leda i trpat ga z guza mi je nepoznanica.

Eh, taj elite  Moje iskustvo je bilo: prvih sat dva sam samo letio okolo i isprobavao kontrole, kako su namještene, da li mi je sve blizu, itd... nakon kaj rebindaš cijelu tipkovnicu i pogubiš se, onda si kreneš zapisivati na papirić gdje ti je što jer si zaboravio  Nakon nekog vremena jednostavno se navikneš.

Što se tiće samog setupa, netko preferira miš+tipkovnica, netko joystick, netko gamepad (?!). Ja sam krenuo sa m+k, pa sam prešao na joystick. Nebih se sada vratio ni da mi plate. Puno bolji osjećaj letenja sa joystickom dobiješ. Plus kaj je lakše. Ali opet, sve se svodi na osobni doživljaj. 

Uglavnom, nemoj se obeshrabriti ako ti je na početku teško i misliš da si se pogubio, svima nam je bilo tako. 

17 godina
Vrtim se okolo ko neki tard i gubim se totalno. Radim tutorial gdi se dog fightam s botom koji ima isti brod i skill ko ja ali ja imam nula skilla i owna me ko malog majmuna.
12 godina
neaktivan

Ja sam na m/k kombinaciji i radi odlicno cak i za pvp. 

Treba namjestit da ti je sve bitno blizu i onda puno vjezbat. 

0 0 hvala 0
14 godina

Pa kreni sa lakšim tutorijalom prvo 

Ako držiš throtle u ovom plavom području (nemam bolju sliku, na poslu sam) onda ti se brod maksimalno brzo okreće jer mu je to sweet spot. 

Sa joystickom je to puno lakše jer možeš koristiti lateralne thrustere za okretanje. 

Joystick ima još jedan mali stick na sebi koji je odličan za lateralne, puno brže se možeš okrenuti. Nos prema gore, lateralni prema dolje i smanji brzinu. Okreneš se za sekundu. Ili to, ili flight assist off 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 12:15 (quickr).
13 godina

FOr the record,joystick nema prednost nad M&K u ikakvom pogledu osim u imerziji. ŠTo se pokretljivosti tiče mozes jednakom efikasnoscu se okretati s m&K i stvarno nije problem ako si igrao ikakvu igru simulatorsku (pa cak i War Thunder).

Cim svatis da je to svemir a ne zrak to je to. Imas thrustere za lateralno pomicanje,a ne samo pičit ravno pa tretirat brod ko avion.

AL nekuzim stvarno u cem je toliki problem s kontrolama,dosta je lagano upravljat brodom. Mislim,ak ja u type9 koji ima 532 tone cargoa radim piruete onda svako moze

14 godina
Rocinante2112 kaže...

FOr the record,joystick nema prednost nad M&K u ikakvom pogledu osim u imerziji. 

I ja sam mislio da je m+k dovoljno dok nisam probao joystick. Ali reći da nema prednosti, to je kao da kažeš da je isto koristiti za utrke volan ili tipkovnicu.  

17 godina
Ja sam jebeno nesposoban pobjedit onog bota na tutorialu, vrtim se oko osi on ide okolo mene kak oce i failam tak da bi najrade bacil mis u ekran a tipkonivu slomil prek koljena.
Vec mi se povraca od vratolomija.
13 godina

Nema prednosti. To je tako.

Štoviše mozda ima i nedostataka jer ima manje tipaka nego tastatura,al o tom se da raspravljat.

U ovakvoj igri analogna kontrola nema tolku prednost nad digitalnom (tastatura) jer vecina letenja se obavlja prek miša koji je analogan (i precizniji od đojca ,pogotovo u gađanju i fine precisionu). Tastatura super dodje zbog skracenica na njoj (throttle 75,0,100,50 itd).

17 godina
Opce ne kuzim kaj se desava s brodom kad koristim throtle i krajnje stupidno djeluju konrole. Nemam pojma kaj se s brodom desava u kojem trenu, ono vrtim se bez veze i nikak polovit kontrole. Pogled iz treceg lica nema da vidim brod kaj radi prilikom nekih pritisaka tipke da mozak to polovi jer sad razmisljam da obrisem igru kolko sam u nemogucnosti pobjedit jednog pusackog bota.
13 godina

Jedino šta mi pada na pamet je da imas flight assist off,to zna pomutit glavu ako se neznas najbolje snac u prostoru.

ako to nije slucaj a onda ti neznam reć stvarno u cem je problem jer je letenje malo i prelagano (vec su kmecali na forumima da zele jos veci sim feel,ovak je letenje dost arkadno i jednsotavno). Ja podrzavam to.

14 godina

Znači nešto što je napravljeno isključivo za avio/space sims nema prednost nad tipkovnicom i mišem?  

>Ima manje tipki ali su grupirane, bliže i pristupačnije. Plus, sa shiftom možeš dodjeljivati više funckija istoj tipki. 

>Miš nemože biti precizniji od joysticka da se postaviš na trepavice. Plus joystick ti omogućuje fine tuning okretljivosti, podesivi su po visini i otporu koji pružaju. 

>Tastatura za skraćenice: 10%, 25%... A kaj je sa throttlom na joysticku koji ti omogućuje pomicanje od 1%?!?!? 

Baljezgaš gluposti, jer se sve na kraju svodi na stvar navike. Imaš , karikiram, 200 sati letenja sa mišem i tipkovnicom, a sa joystickom možda 2-3 sata. Normalno da će ti miš biti ugodniji za korištenje jer si se navikao na njega. Ali reći da su u najmanju ruku jednaki ili da joystick ima nedostataka?! LOL!

Pa ja neznam što onda onda ekipa samo ne stavi tipkovnicu u krilo, kaj će im ovi simulatori... kad su lošiji....

13 godina

Postoji razlika,ljudi zele imersiju,zato i stavljaju tracker IR i nabrijavaju se na occulus rift.

Joyssick im daje taj feel kao da upravljaju svemirskim brodom,jer je i u kokpitu tako,ali im nece dat leg up nad m&k korisnikom. Samo ce stvoriti drukciji ugođaj. Da su brodovi 4x većeg responsa mozda bi osjetili razliku izmedju razlicitih vrsta kontrolera,ali ovako kako jesu,di brodovi imaju neku tromost koja je jos uvijek mnogo manja od inputa kontrolera necemo osjetit razliku (osim u ugođaju) izmedju m&k i đojca.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 14:06 (Rocinante2112).
11 godina

Igram spacesimove i arkadne simulacije (hardcore flightsimove ne volim) još od 90ih (80ih ako ubrojimo i analogne joysticke iz 8bit ere ;)) i uvijek sam preferirao joystick zbog:

a) bolje imerzije (tad smo to zvali "veći gušt" ;)) i

b) jednostavnosti i intuitovnog letenja, no tastatura je uvijek morala biti pri ruci jer je gumba uvijek nedostajalo. Također je ogromna prednost joysticka u svim aero/space simovima bio "view hat" na sticku.

Danas je situacija malo drukčija s TrackIR i sličnim hardverom koji mapiraju pokrete glave, tako da hat više nije prijeko potreban za kontrolu pogleda i može ga se koristiti za druge svrhe, odnosno ne nedostaje na tastaturi (iako ne znam kako na KB+M igra ekipa koja nema neki tracker). S druge strane, na HOTASima ima milijun gumba i shift stateova tako da 99% važnih kontrola može biti na HOTASU bez problema.

Kod newtonian spacesimova stvar nije crno/bijela i mišljenja sam da nema stroge "dobitne" kombinacije nego je to subjektivno.

IMO, osnovne prednosti kombinacije sticka + throttle (HOTAS), ako maknemo imerziju kao faktor su: pružanje odličnog taktilnog podražaja i povratne informacije, raznovrstan analogni input i lakše mentalno mapiranje i mišićno pamćenje pojedinih kontrola. U tom kontekstu - letenje, manevriranje i općenito upravljanje brodom je svakako intuitivnije i prirodnije. Analogno doziranje thrustera, yawa i pitcha omogućava raditi čuda u polju asteroida i - pardoniram se na izrazu - nenadjebiv i izrazito fluentan osjećaj letenja u FAON (non-newtonian) modu.

Nedostatak HOTASa odnosno prednost tipkovnice i miša - kad gledamo Elitu - je manjak preciznosti kod nišanjenja (isto kao i igranje FPSa s kontrolerom), ako govorimo o fiksnom naoružanju, te jednostavnije FAOFF letenje zbog lakšeg impulsnog doziranja lateralnih thrustera tipkovnicom.

Isprobao sam i kvalitetan (XBOX360) gamepad i bez premca je najbolja stvar za ulazak u stanicu i slijetanje. Two-thumb analogna kontrola je kao stvorena za landing pad kontrolu i precizno pozicioniranje, pogotovo u kombinaciji s kontrolom gasa na analognom triggeru ispod jednog prsta. Nije loša ni za letenje i dogfihgt, dapače.

Tako da svaka metoda kontrole ima svoje prednosti i mane ovisno o situacionom kontekstu. Tipa, ja se s HOTASom mogu oko KB+M lika na maloj udaljenosti vrtit k'o mačevaoc iz Bravoosa i sakrivat se iza asteroida, no na km i po nema šanse da ga pouzdano roknem s railgunovima kao što on može mene izsnajpat.

TL;DR: prestanite se svađat i igrajte igru na onome što vam najbolje odgovora i/ili si možete priuštit. Ja ne bih igrao Elitu preko tastature nikad pa ni onda, ali to ne znači da drugima ne paše.

S druge strane, ja ne mogu zamisliti ni da je igram bez da prilagodim rasvjetu tipkovnice i LED rasvjetu u sobi u boju HUDa, bez EDTrackera, HOTASa, mini bluetooth tastature između sticka i throttlea i dobrog soundtracka. ;) Da nema klinca i žene koristio bih i Voiceattack. Čak sam mapirao i galaxy map na joystick.

@New_man: Je li ti Elita prvi spacesim ili neka letačka igra? Igraš li s joystickom ili KBM? Igraš li s uključenim FAON?

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 15:05 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NEW_MAN kaže...

Možeš probati setup koji ja koristim kad igram sa mišem i tipkovnicom (većinom na poslu); u ovom clipu sam objasnio otprilike kakav setup koristim, pa probaj da li ti odgovara:

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
17 godina

Slozil sam slicno tome kaj ti koristis i sad nakon sat vremena mucenja ide.
Trebam odigrat par misija pa bude bolje.

Jos jucer sam si tvoje youtube tutoriale stavil u bookmarks.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 16:17 (NEW_MAN).
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
12 godina

Pozzz imam problem pri pokretanju igre.Instalirao sam friske win i drivere.Nakon toga,instalirao sam igru i pokusao pokrenuti.Pojavi mi se black screen od CLIENT.a,ali igra tu stoji i ne mrda.Cekam da se pokrene,ali nista.Zna mozda netko u cemu je frka?Driveri za grafu su najnoviji.Jel ej moguce,da radi jos ne update windowsa?Win7 x64 bit koristim

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NEW_MAN kaže...

Slozil sam slicno tome kaj ti koristis i sad nakon sat vremena mucenja ide.
Trebam odigrat par misija pa bude bolje.

Jos jucer sam si tvoje youtube tutoriale stavil u bookmarks.

Cool; danas sam krenul snimat tut za bounty hunting... i kad sam bio gotov, skužio da nisam uštekao mic :D 

Endymon kaže...

Pozzz imam problem pri pokretanju igre.Instalirao sam friske win i drivere.Nakon toga,instalirao sam igru i pokusao pokrenuti.Pojavi mi se black screen od CLIENT.a,ali igra tu stoji i ne mrda.Cekam da se pokrene,ali nista.Zna mozda netko u cemu je frka?Driveri za grafu su najnoviji.Jel ej moguce,da radi jos ne update windowsa?Win7 x64 bit koristim

Nažalost, nisam imao takvih problema... Instalirao sam igru na par kompova i radi bez beda na svima... 
Evo par stvari koje sam našao na google-u; pa možda nekaj od toga pomogne:

http://www.crashwiki.com/how-to-fix-elite-dangerous-crashes-errors-wont-start-stuttering-server-unavailable-stuck-hyperspace-freeze-fps/

http://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/2h7zjo/launcher_wont_start

Btw; pojavile su se slike dimonback-a: http://imgur.com/a/zD0po

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
12 godina

Ljudi imam problem.Stavio sam nove Win,nove drivere za grafu i igra mi dodje na CLIENT i nece naprijed.Crni ekran i tako stoji.Sve sto mogu je CTRL-ALT-DELETE i end program...Jedino u sta mi udje,je u Elite Dangerous DEMO.Ali gdje je bas igra,nece.Trazim rjesenje,ali nema ga nigdje.Do prije par dana,igra je radila na starim win...Sad kad su friski i updejtani,nece.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Endymon kaže...

Ljudi imam problem.Stavio sam nove Win,nove drivere za grafu i igra mi dodje na CLIENT i nece naprijed.Crni ekran i tako stoji.Sve sto mogu je CTRL-ALT-DELETE i end program...Jedino u sta mi udje,je u Elite Dangerous DEMO.Ali gdje je bas igra,nece.Trazim rjesenje,ali nema ga nigdje.Do prije par dana,igra je radila na starim win...Sad kad su friski i updejtani,nece.Sve vise i vise sumnjam,da ja ovu igru uopce mogu vrtiti.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice