Dota 2

poruka: 9.013
|
čitano: 1.961.196
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Dota 2
HDesignz kaže...

ekipa koji laptop bi preporučili da kupim da mogu uredno igrat dotu 2 na njemu bareeem  iduće 3 godine? :)

Ja imam

Toshiba Satellite C55-A5285 Intel® CoreTM i3-3120M Processor

laptop je odlican, Toshiba Satellite laptopi su odlicni, baterije im dugo traju a mozes se i naigrati na njima ;)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
HDesignz kaže...

ekipa koji laptop bi preporučili da kupim da mogu uredno igrat dotu 2 na njemu bareeem  iduće 3 godine? :)

Ja imam

Toshiba Satellite C55-A5285 Intel® CoreTM i3-3120M Processor

laptop je odlican, Toshiba Satellite laptopi su odlicni, baterije im dugo traju a mozes se i naigrati na njima ;)

pa sumnjam da ću ga kupit preko amazona hehe :)

13 godina
HDesignz kaže...

pa sumnjam da ću ga kupit preko amazona hehe :)

Ja jesam i to mi stigao u BiH! :)
Dobijes svjetsku garanciju 2 godine tako da se isplati!
Pogledaj malo toshiba laptope odlicni su a poprilicno jeftiniji od konkurencije!
Nemoj dalje da idemo u {#} bice mozda {#} haha 

13 godina
neaktivan
Dota 2

pogledat ću svakako, thx za savjet, al ne bi se trebalo smatrat offtopicom jer ima veze s igrom koja nosi naziv topica :)

0 0 hvala 0
15 godina
pepelko kaže...

Da ne offtopičarimo, postaj to u temu Linux- Pitanja i Odgovori, tamo vjerojatno ima stručnijih od mene.

Say hello to my little friend
14 godina
Dota 2

zanima me kako se malo iskusniji igrači (sa većim MMR-om, pro, polu-pro itd., ma tko god se pronađe u definiciji iskusnog igrača) snalaze sa micro herojima? kako kontrolirate grupe sa herojima tipa chen/ench etc.? isto tako me zanima kako igrate sa herojem tipa brew i njegovim ultijem? tabate samo između njegovih elemenata ili imate neki drugi način?

0 0 hvala 0
17 godina
Zvonzi kaže...

zanima me kako se malo iskusniji igrači (sa većim MMR-om, pro, polu-pro itd., ma tko god se pronađe u definiciji iskusnog igrača) snalaze sa micro herojima? kako kontrolirate grupe sa herojima tipa chen/ench etc.? isto tako me zanima kako igrate sa herojem tipa brew i njegovim ultijem? tabate samo između njegovih elemenata ili imate neki drugi način?

tesko :D

Malo je igraca koji mogu s lakocom ganjati micro.

Enigmu i NP lako kontroliram, sve unit su mi na 1 and sve osim heroja na 2 tako da ih tako pokrecem, a nerijeko i tabom tipkam pogotovo ako je neka zurba. pandu takoder preko taba, nekako mi je najlakse.

A chena i ench tesko, obicno se pogubim sa 2 ili 3 creepa, ako su 2 ista onda ih mogu kontrolirati malo lakse, ali ako su razliciti tesko, zaboravim na heroja :D

napomena ja sam casual igrac

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 20:44 (goodye).
15 godina
neaktivan
Zvonzi kaže...

Ja igram na f1/f2/f3 al tako je vecini ljudi veoma tesko, pa mozes probat sa space, da "saltas" izmedju unita. Npr. igras meepu, bindas tab all other units i kad treba poof combo udres blink i brzo space+w pet puta pritisnes i to je to :). Samo vjezba.

LoL acc THCJoshi
16 godina
neaktivan
Dota 2

Evo, danas sam saznao da je osnivač d2p-a (dota 2 portal) hrvat iz Osijeka

Da nije dotični slučajno registriran na forumu i prati ovu temu? :)

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Zvonzi kaže...

Nisam pro, ali se smatram iskusnim, iako sam ispuho dosta u zadnjih godinu dana jer su došle na red neke pametnije stvari u životu...kad s tabom šaltaš nemaš potpunu kontrolu svih jedinica jer moraš jebiga dva-tri puta nekad kliknut da dodješ do željenog unita, pa se možeš vrlo lako izgubit...stavljaj bindove, ili tabove, neznam kako bi točno reko, na brojeve, znači chen si, vučeš 3 jedinice sa sobom, stavljaš ih jednu po jednu na bindove ctrl+2,ctrl+3,ctrl+4, i ostanu ti na tim brojevima dok ti je broj 1 heroj i onda kontroliraš 4 jedinice u isto vrijeme, naravno svaku zasebno. Što se tiče pande ja mislim da ako isto napraviš s njegovim elementalima da će ti to ostat svaki put kad pališ ulti, ako griješim neka me neko ispravi. Sve u svemu ovo ti je moje mišljenje i savjet{#}

14 godina
Dota 2

upravo me panda prva na razmišljanje o tome navukla, jer isto nemam pojma ostaje li isti setup nakon prvog ultija? znači ako jedan element na prvom ultiju stavim na 2 ostaje do kraja tako ili?

što se tiče ostalih savjeta - hvala puno i svaki je dobrodošao. čak NP i enigma nisu toliki problem, jer ipak imaš select all other units i select hero opcije, panda mi je recimo potpuno drugi svijet jer ipak to nije dovoljno zbog abilitya. znači bitno je da u svakom trenutku mogu pristupiti što prije elementu kojeg trebam.

a već kad smo se dotakli te konfiguracije key bindova, kako igrate sa herojima sa 5 ili više abilitya? ja koristim onaj standardni QWER "build", ali kada igram heroja sa 5 ili više, teško mi je te daljnje abilitye strpat na neki key a da mi je praktično. možda kombinacija ALT + QWER ili nešto tipa toga?

p.s. znam da to većinom ovisi o pojedincu, ali trebaju mi nečija iskustva da nađem dobitnu kombinaciju :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvonzi kaže...

upravo me panda prva na razmišljanje o tome navukla, jer isto nemam pojma ostaje li isti setup nakon prvog ultija? znači ako jedan element na prvom ultiju stavim na 2 ostaje do kraja tako ili?

što se tiče ostalih savjeta - hvala puno i svaki je dobrodošao. čak NP i enigma nisu toliki problem, jer ipak imaš select all other units i select hero opcije, panda mi je recimo potpuno drugi svijet jer ipak to nije dovoljno zbog abilitya. znači bitno je da u svakom trenutku mogu pristupiti što prije elementu kojeg trebam.

a već kad smo se dotakli te konfiguracije key bindova, kako igrate sa herojima sa 5 ili više abilitya? ja koristim onaj standardni QWER "build", ali kada igram heroja sa 5 ili više, teško mi je te daljnje abilitye strpat na neki key a da mi je praktično. možda kombinacija ALT + QWER ili nešto tipa toga?

p.s. znam da to većinom ovisi o pojedincu, ali trebaju mi nečija iskustva da nađem dobitnu kombinaciju :D

QWER, mislim da samo invoker ima više od 5 spellova...ja kad igram igram po default keyevima, a i mislim da nemoš lakše od defaulta namjestit

14 godina
Dota 2

a gdje peti smjestiš? dalje na T ili?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvonzi kaže...

a gdje peti smjestiš? dalje na T ili?

D i F, ovo drugo je daleko, jer gubiš na brzini...normalno, osim ako ne izvježbaš dobro,sve se može

14 godina
Dota 2

ma ono, žalosno je da imam preko 1000 sati DOTA-e, a da još uvijek izbjegavam neke heroje i bježim od njih k'o vrag od tamjana jer mi se ne da zezati sa micro-anjem ili sa kontrolama dalje od standardnog QWER i ASDF, pa sam zato toliko naporan sa tim pitanjima.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvonzi kaže...

ma ono, žalosno je da imam preko 1000 sati DOTA-e, a da još uvijek izbjegavam neke heroje i bježim od njih k'o vrag od tamjana jer mi se ne da zezati sa micro-anjem ili sa kontrolama dalje od standardnog QWER i ASDF, pa sam zato toliko naporan sa tim pitanjima.

Pa što te briga, igraj igru onako kako ti se sviđa, tu je ionako samo za zabavu, što se zamaraš s takvim stvarima, imaš sigurno pametnijih stvari za razbijat glavu{#}

14 godina
Dota 2

nije da razbijam glavu time, nego nisam dugo igrao općenito i baš se sad uhvatim da bi odigrao nekog heroja kojeg inače izbjegavam, ali brzo odustanem jer ne znam kako kontrolirati grupe i sl.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zvonzi kaže...

Meepo:

• Originalni Meepo bindan na dugme na mišu
  • Broj 2 svi Meepoi osim originalnog
  • Broj 1 originalni Meepo + 2 Meepa
  • Broj 3 preostala 2 Meepa

Shiftom dodaješ Meepoe u control grupe, Ctrlom ih assigneaš. Kad igram Meepo tipka TAB mi je postavljena za Unit Control (swapanje kroz unite), a Control all other units mi je negdje drugo. Ovako imaš 2 grupe Meepa za farmanje i sve Meepoe osim glavnog na Broj 2 za blink+poof.

Chen:

• Heroj bindan na dugme na mišu
  • Creep 1 na broj 1
  • Creep 2 na broj 2
  • Creep 3 na broj 3

Kad igram Chena i Lycana tada mi je TAB postavljen za Control all other units jer Unit Control (swapanje kroz unite) i ne koristim.

14 godina
Dota 2

hvala svima na savjetima. mislim da ću od svakoga ukrasti poneku ideju/savjet i složiti si kombinaciju koju imam već u glavi.

btw, sjeća li se netko koliko je prošle godine koštao compendium i ta sranja za TI?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 21:40 (Zvonzi).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvonzi kaže...

hvala svima na savjetima. mislim da ću od svakoga ukrasti poneku ideju/savjet i složiti si kombinaciju koju imam već u glavi.

btw, sjeća li se netko koliko je prošle godine koštao compendium i ta sranja za TI?

Nemoj me držat za riječ, ali je oko 10$.

16 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
Zvonzi kaže...

Meepo:

• Originalni Meepo bindan na dugme na mišu
  • Broj 2 svi Meepoi osim originalnog
  • Broj 1 originalni Meepo + 2 Meepa
  • Broj 3 preostala 2 Meepa

Shiftom dodaješ Meepoe u control grupe, Ctrlom ih assigneaš. Kad igram Meepo tipka TAB mi je postavljena za Unit Control (swapanje kroz unite), a Control all other units mi je negdje drugo. Ovako imaš 2 grupe Meepa za farmanje i sve Meepoe osim glavnog na Broj 2 za blink+poof.

Chen:

• Heroj bindan na dugme na mišu
  • Creep 1 na broj 1
  • Creep 2 na broj 2
  • Creep 3 na broj 3

Kad igram Chena i Lycana tada mi je TAB postavljen za Control all other units jer Unit Control (swapanje kroz unite) i ne koristim.

Pussy, sve unite u jednu grupu i gg wp, n0tail style

13 godina
Zvonzi kaže...

Izvolis {#}

11 godina
HDesignz kaže...

Savjet kolege Chaselol je pogresan u ovom slucaju. Za dotu2 se ne gleda integrirana intel hd grafa, pogotovo ne hd 4000 3. generacije intela (i3 3xxx).

Intel hd 4600 koja je bolja, znaci intel 4. generacije (i3/i5/i7 4xxx) ima nekih 46 fps u doti2 sto je i dalje lose po meni za jednu igru u kojoj nesmije biti lagga.

Za 60 fps (granica na kojoj prestaje svaki lagg) gledaj radeon hd 8750m, najisplativija, najjeftinija graficka za dotu2 (u rangu je sa nvidia gt 750m za dotu2, tj. mrvu bolja radi manjih oscilacija, znaci radeonka ima manji minimum i manji max. fps, prema reviewu se to konstantno vrti oko 60fps, znaci super rezultat za cijenu i s tim ces moci igrati i za 5 godina ako mehanizam za pokretanje dote2 ostane ovakav kakav je).

Mozda ces se zacudit mozda ne, laptop s tom grafom i odilcnim procesorom pa cak i ssd-om mozes dobiti za nekih 3800kn. Model se zove Lenovo g510 te je najpreporucivaniji model do 4000kn, ima i3-4000m procesor te 1000gb harda i 8gb ssd-a (tzv. sshd disk). U stopu ga slijedi Acer v5-552g sa amd procesorom a10-5757m (jedan od rijetkih amd procesora koji je zbilja konkurentan intelovom i3 za laptope). Obadva naravno imaju radeon hd 8750m grafu. Jos jedan hint: ta grafa navodno moze doci u vise verzija pa se raspitaj di znaju uvalit slabiiju, tj. bolju verziju, iako mislim da ce obje verzije radit super za dotu (mislim da se radi o razlici gddr3 i gddr5).

Razlika izmedju ta 2 modela, znaci acera i lenova je u tome sto lenovo ima bolju tipkovnicu, nesto kao bolju izradu, opticki citac, ssd, 500gb vise mjesta na hard disku i nesto bolji procesor, dok acer ima bolje zvucnike, 8gb rama u odnosu na lenovo 4gb te je laksi (za pol kile) i tanji (nema opticki citac) te ima 1 god vise garancije.

Pazi koje verzije se nude, lenovo ima jeftiniju verziju bez radeon graficke, a acer model sa nesto slabijim a8 procesorom.

Evo par linkova ducana di mozes najpovoljnije proci s obzirom na cijene na nabavi.net i neku objektivnu ocijenu ducana prema forumu.

Lenovo g510 FuturaIT - 3700kn (valjda si cuo za ducan, ako nisi imas temu i za to, uglavnom mislim da ce ti sigurno dati informaciju je li unutra gddr5 ili gddr3 hd8750m iako mislim da su bolje gddr5 verzije zapravo dosta rijetke, ali za to se trebas raspitati)

Acer v5-552G - link nabava.net - tu mi je malo teze odabrati ducan iz kojeg da kupujes ako se odlucis na ovaj laptop te sam s;iguran da nabava.net ne izbacuje sve rezultate za ovaj laptop, pogotovo ne verziju sa boljim a10 procesorom. Ajmo rec da je prva opcija sa nabave najbolja iako se i za to raspitaj malo, Acer V5-552g HGspot 3800kn

Moja osobna preporuka ti je da uzmes Lenova iz future.

Btw. ja sam za sebe isto trazio laptop za dotu2 i all-around, ali sam pucao na acera jer sam imao popuste u nekim ducanima u kojima nije bilo lenova. Na kraju sam sa njuskala rjesio acer v5-573g. Tako da ne mislis zasto ti tako izricitio preporucujem nesto sto ni sam nemam.

Inace ako sam ista istrazivao o laptopima onda je to laptop za dotu2 :) Hrpi ljudi koja su trazila laptop za dotu2 su preporucene iste solucije tako da ako ima forumasa medju njima nebi bilo lose da ih pitas za iskustva.

Mislim da ti nitko na forumu nece detaljnje pomoc, tako da lijep pozdrav i ugodno gejmanje :)

P.S. To je bila preporuka za mainstream 15.6" laptop, ako trazis 17.3" protegni se na hp probook 470 g1 (ujedno i model sa matte (nebljestavim), a ne glossy(bljestavim) ekranom kakvog imaju preporuceni acer i lenovo ako ce te to kojim slucajem muciti; ako ces pak htjeti 15.6 sa matte ekranom gledaj hp probook 450)

Mali offtopic - Pozz ekipi iz cro1/bih2/srb1 sa Garene :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 2:55 (The_Fichek).
13 godina
Dota 2

Ne bih da te citiram ali ti druze poredis laptop od 4k kuna i 2k kuna u postu iznad, sto sam ja linkao savrseno pokrece dotu i dosta jace igre na pristojnom broju fps-a, mada ja bih toshibu uzimao realno i preko amazona jer dobijas svjetsku garanciju od 36 mjeseci, a baterije su im za medalju iznad svih {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
chaselol kaže...

Ne bih da te citiram ali ti druze poredis laptop od 4k kuna i 2k kuna u postu iznad, sto sam ja linkao savrseno pokrece dotu i dosta jace igre na pristojnom broju fps-a, mada ja bih toshibu uzimao realno i preko amazona jer dobijas svjetsku garanciju od 36 mjeseci, a baterije su im za medalju iznad svih {#}

Kao prvo nisam usporedjivao toshibin laptop s nicim, nego graficku karticu toshibinog laptopa.

Kao drugo nisam siguran, ali vjerujem da bi takav ili slican model toshibe kod nas kostao nekih 3000kn. Isto tako mislim da kupac kao i vecina ne preferira kupovinu sa amazona.

Kao trece, covjek je pitao za laptop koji ce vrtit dotu iduce 3 godine te nije naveo cijenovni rang, stoga se pretpostavlja da trazi best buy ulozeno/dobiveno. Znaci cim trazi laptop za igranje, ili kako ljudi znaju rec light gaming mislim da realno netreba ocekivati nista ispod 3500kn jedino ako se pod taj light gaming ne misle igrice na fejsu..

Kao cetvrto, neznam u kojem svijetu ta grafa pokrece dosta jace igre, ali prema ovim rezultatima ne pokrece nista novog na medium, eventualno nekolicinu "novih naslova" na low i par starih na medium.

Znaci rezultati kazu da vrti dotu od 21 do 54 fps na medium, znaci svaki mass fight ce laggat, dok za low settingse su ok rezultati. Neznam jel igras dotu kaj, ali cist sumnjam da ju igras sa tog toshiba laptopa posto imas puno puno bolji komp pod moj PC, samim time nisi bas najvjerodostojniji.

Po meni ako covjek zeli kupovati laptop za dotu2 i ostalo treba uzeti najjeftiniji laptop sa hd 8750m grafom jer je jednostavno best buy za tu svrhu. Uz to covjek dobije dobije 1tb harda + 8gb ssda (neznam jel uopce postoji koji model da nije lenovo i da nudi ssd ispod 6 tisuca kn?), dobije super i3-4000m procesor (valjda najbolji i3 procesor za laptope) i sve ostalo sto sam naveo.

Za kraj mislim da je cijena od 3700kn za uopce bilokakav laptop prihvatljiva, jer po meni sve iznad 4000-4500kn prestaje biti best buy te za puno vise para dobijes puno manje jace specifikacije.

Kod desktop PC-a je suprotno i to je druga prica totalno da me nebi za rijec ulovio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 10:48 (The_Fichek).
17 godina
Zvonzi kaže...

Imam i ja preko 1k sati, i takoder izbjegavam odredene heroje jer mi ne "sjede", visage mi je katastrofa, jednostavno s njim nisam dobar i gotovo, invokera sam izbjegavao dosta vremena jer mi se nije dalo sjesti i proci kroz spellove, ali u zadnje vrijeme ga furam, chen mi takoder ne ide na ruku, ench moze proci, vozas 2 creepa i snades se, nju mozes  bez creepova, ides na aganim i ult razara. Rubick mi je daleko najzanimljiviji za igrati, invoker je takoder extra, ako imas ekipu koja prati :)

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
15 godina
neaktivan
Dota 2

Ja igram dosta dugo i najdrazi su mi teski heroji tako da sam tu magistrirao. Al nema vam tu puno filozofije, bindas sto jednostavnije, u pocetku ce ti se mozda cinit tesko igrat tako, al nakon nekog vremena ces bit monstrum, svatko ima svoj stil i glupo je pitati druge ljude da ti govore kako ces ti igrati. (u ovom slucaju bindati)

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Dota 2

jasno da svatko ima svoj stil, ali ne vidim ništa u loše u učenju na temelju tuđeg iskustva sa pojedinim herojima/načinom igre.

0 0 hvala 0
13 godina
Zvonzi kaže...

jasno da svatko ima svoj stil, ali ne vidim ništa u loše u učenju na temelju tuđeg iskustva sa pojedinim herojima/načinom igre.

Treba priznati da si pogrijesio i naucio iz toga ali nasi ljudi to ne rade {#}

14 godina
Dota 2

Ne kuzim. Pogrijesio u cemu?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice