Dota 2

poruka: 9.013
|
čitano: 1.963.283
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Dota 2
hrvoje_zg91 kaže...

Netko za partiju ?

ajd daj mail na pp

13 godina
protjeran

Meni su najbolji heroji: Morphling, Lone Druid, Tidehunter, Pudge, Skeleton King, Bounty Hunter :)

I will pwn you in real life :P
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 7:24 (RaZiX).
14 godina
Dota 2

Igra li tko od vas ovdje Dotu II?Javite se za koju partiju.

PS moj nick iclock2much

iclock2much

0 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

Igra li tko od vas ovdje Dotu II?Javite se za koju partiju.

PS moj nick iclock2much

igra kako da ne :)

dodam te ja navecer kada odgledam lp :)

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
15 godina
neaktivan
Dota 2

Stiglo mi je na mail da sam 'chosen za zaigrat dotu 2' par dana nakon sto sam ispunio onaj survey

It puts the lotion on its skin or else it gets the hose again.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dota 2

Molim na PM ili ovdje objašnjenje gdje točno naći kompletan tutorial s botovima po mogućnosti

jer mi brate ama baš ništa nije jasno.

Nije mi jasno di idem, šta radim, kako kupujem.. ništa.

Vodite računa da nisam u životu vidio ni zaigrao praktički ništa od ovakve vrste igara,

jedino što mi pada na pamet jest onaj tower-defence iz Warcrafta 3 u single-playeru

i to je to.

Cut me some slack and help.

Van toga, igra izgleda dobro, nasmijao sam se na UT komentatora, grafika mi je cool

i zvukovi također.

Izgleda obečavajuće.

It puts the lotion on its skin or else it gets the hose again.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
forzzuk kaže...

Stiglo mi je na mail da sam 'chosen za zaigrat dotu 2' par dana nakon sto sam ispunio onaj survey

hahhaahah evo smijem se :D, i ja isto tako, prije tj dana se prijavio danas dobio u 21:27 :D
a frend koji se prijavio prije oko 3 mj dobio je prije 3 tj (otprilike) :D 

13 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Molim na PM ili ovdje objašnjenje gdje točno naći kompletan tutorial s botovima po mogućnosti

Brzinski, igram igru 3 dana, tj. 11 sati. Nisam imao pojma, baš kao ni ti, ali sam se potrudio. Izvoli biserje:

• Postoji samo 1 mapa
  • Mapa ima 3 puta (eng. "lane"): gornji, srednji, donji
  • Svaki lane je zaštićen tornjevima koji sami pucaju
  • Svako malo se respawn-aju creep-ovi s jedne i druge strane koji pomažu i jednoj i drugoj strani
  • Kad dobiješ zadnji pogodak na creep-u, tower-u ili heroju dobivaš novac (ok, na heroju dijele svi koji su ga oštetili u zadnjih 15 sec njegova života)
  • Postoje i neutralni creep-ovi koji služe za dobivanje experience points-a (XP-a), XP se u tom slučaju dijeli na ostale igrače
  • Postoje rune-ovi (jednokratne magije) na 2 mjesta na mapi, ova i prethodna teza ne trebaju te zanimati
  • Bit je uništiti protivničku glavnu zgradu ubazi
  • Na početku, odaberi servere u US ili Europi (pomoći će u komunikaciji ako ne znaš ruski)
  • Odaberi onaj mod gdje odabereš bilo kojeg heroja, zaboravio sam ime, ali lako je zaključiti koji ćeš
  • Odaberi heroja (preporučujem Linu, Crystal Maiden, Tinker, Nature's Prophet, s njima mi je do sad išlo lako)
  • Svaki heroj ima poseban set vještina koje koriste manu
  • Svaki heroj ima i onaj set lijevo od vještina: njegove podatke o brzini napada, jačini, brzini kretanja i sl.
  • Svaki heroj ima level uz kojeg će sve to rasti
  • Postoji više tipova heroja, o tome ćeš naučiti više kroz igru, bitno je da ne odabereš carry heroja (oni su oni koji su na prvim levelima slabi i zahtjevaju pomoć)
  • Kad stojiš u bazi, mana i zdravlje ti se regeneriraju brže
  • Kupi si magarca, klik 2 puta dok je u inventoriju i donosit će ti stvari (možeš ih kupovati samo u bazi, ako ih kupiš dalje, bit će stavljeni u stash)
  • Kupovanje se obavlja desnim klikom miša, lijevi klik će na dnu tržnice izbaciti poveznice tog predmeta s drugim
  • Većina naprednih predmeta može se dobiti spajanjem osnovnih i recepta, ili samo osnovnih (dakle, kupi osnovne na početku da ne štediš velike pare za napredne)
  • Kad te ubiju, izgubiš dio para
  • Što si veći level duže respawn-aš
  • Nemoj nikad izlaziti iz igre jer to kvari sve
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2012 0:27 (Onjegin).
15 godina
forzzuk kaže...

Ovak. Preporučio bih ti da pogledaš par youtube tutoriala, recimo od DotaCinema

Veoma korisno i poučno (na engleskom je sve ofc) Sve je lijepo i jednostavno objašnjeno, od mape, matchmakinga, shopova, gankanja, lejnanja itd. Tut traju oko 5 minuta i isplati se pogledati. Ovo je za apsolutne početnike, dakle lik crta u Paintu i tako objašnjava što i kako. Također se mogu naučiti korisni pojmovi koji se redovito koriste u igri (npr. ss- miss dakle protivnički heroj nije na lejnu, mid - top - bot, označava lejn..) Mnogo korisnije od igranja s botovima.

Također pojašnjava zašto netko ide recimo na mid, a ne u šumu,("stay out of the f*cking jungle!) (the water is dangerous. As it turns out, the river is a f*cking death trap) zašto supportovi moraju kupovat wardove itd. Nakon par videa mislim da svatko može odigrat jednu probnu da vidi kako to izgleda u jednom gejmu.

Mislim da je bolje ovako krenut, par videa pa u fajt jer tako se puno brže ući, ipak su botovi AI i samo to.

Prvi korak ti je da shvatiš kako ti je tower novi best friend. Toranj mora bit udaljen manje od 5 sekundi ako nemaš bar 2 kompanjona uz sebe. Drugo, ako si uz toranj, a nema nigdje nikoga (ni tvojih ni njihovih), već si prilično mrtav, najbolje bi bilo da odmah kreneš prema bazi.

Razlika između naba i početnika je da početnik nije hodajući creep od 225 golda. Samo nemoj ginut i mislim da će ti sve osnovno sjest nakon desetak partija.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
15 godina
forzzuk kaže...

Vodite računa da nisam u životu vidio ni zaigrao praktički ništa od ovakve vrste igara,

jedino što mi pada na pamet jest onaj tower-defence iz Warcrafta 3 u single-playeru

i to je to.

Cut me some slack and help.

Van toga, igra izgleda dobro, nasmijao sam se na UT komentatora, grafika mi je cool

i zvukovi također.

Izgleda obečavajuće.

Imaš play offline with bots i guglaj si dota 2 tutoriale i trickse na youtube. https://www.youtube.com/user/DotaCinema evo jedan

ugl. na brzinu ćeš dobiti osnove i igraj sa botovima...ali nakon što pomisliš da nešto znaš i izađeš u pub gameove budi spreman na rejp. Velik je jaz između početnika i iskusnijih igrača pa kad budeš jako rejpan nemoj odusati. Predlažem da nađeš ekipicu sa kojom da igraš koja je dovoljno jako ako i ti fidaš da oni izvuku.

Igraj prati, ako te zanima u igru moraš uložiti puno sati da budeš prosječan igrač i definitvno ne postoji teža igra za naučiti od dote...sretno.

samo nemoj odustati i vježbaj i čitaj i gledaj :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
forzzuk kaže...

Brzinski, igram igru 3 dana, tj. 11 sati. Nisam imao pojma, baš kao ni ti, ali sam se potrudio. Izvoli biserje:

• Postoji samo 1 mapa
  • Mapa ima 3 puta (eng. "lane"): gornji, srednji, donji
  • Svaki lane je zaštićen tornjevima koji sami pucaju
  • Svako malo se respawn-aju creep-ovi s jedne i druge strane koji pomažu i jednoj i drugoj strani
  • Kad dobiješ zadnji pogodak na creep-u, tower-u ili heroju dobivaš novac (ok, na heroju dijele svi koji su ga oštetili u zadnjih 15 sec njegova života)
  • Postoje i neutralni creep-ovi koji služe za dobivanje experience points-a (XP-a), XP se u tom slučaju dijeli na ostale igrače
  • Postoje rune-ovi (jednokratne magije) na 2 mjesta na mapi, ova i prethodna teza ne trebaju te zanimati
  • Bit je uništiti protivničku glavnu zgradu ubazi
  • Na početku, odaberi servere u US ili Europi (pomoći će u komunikaciji ako ne znaš ruski)
  • Odaberi onaj mod gdje odabereš bilo kojeg heroja, zaboravio sam ime, ali lako je zaključiti koji ćeš
  • Odaberi heroja (preporučujem Linu, Crystal Maiden, Tinker, Nature's Prophet, s njima mi je do sad išlo lako)
  • Svaki heroj ima poseban set vještina koje koriste manu
  • Svaki heroj ima i onaj set lijevo od vještina: njegove podatke o brzini napada, jačini, brzini kretanja i sl.
  • Svaki heroj ima level uz kojeg će sve to rasti
  • Postoji više tipova heroja, o tome ćeš naučiti više kroz igru, bitno je da ne odabereš carry heroja (oni su oni koji su na prvim levelima slabi i zahtjevaju pomoć)
  • Kad stojiš u bazi, mana i zdravlje ti se regeneriraju brže
  • Kupi si magarca, klik 2 puta dok je u inventoriju i donosit će ti stvari (možeš ih kupovati samo u bazi, ako ih kupiš dalje, bit će stavljeni u stash)
  • Kupovanje se obavlja desnim klikom miša, lijevi klik će na dnu tržnice izbaciti poveznice tog predmeta s drugim
  • Većina naprednih predmeta može se dobiti spajanjem osnovnih i recepta, ili samo osnovnih (dakle, kupi osnovne na početku da ne štediš velike pare za napredne)
  • Kad te ubiju, izgubiš dio para
  • Što si veći level duže respawn-aš
  • Nemoj nikad izlaziti iz igre jer to kvari sve

Tinker i Prophet baš i ne za početnike...

RHCP
15 godina
Veco97 kaže...

Tinker i Prophet baš i ne za početnike...

Mislim da je sve dobro napisao, pa i to.

Stvar je da će on krenut u matchmaking kao totalni početnik. Dakle neće mu se s druge strane nać yamateh ili dendi.

To su dva straightforward heroja. Stisneš t i leti raketa. Taman da greškom opali spell, nije bed kao da recimo igra tidea pa da ulta na kripove i onda 120 sekundi može stajat u bazi. Ili tinya, invokera, sand kinga, chena, meepa itd.

Bez obzira što se tinker igra na rush boots of travel, može bit koristan i bez toga. S prophetom se uvjek može teleportat nazad u bazu, bacit ulti i stvoriti treante, što je jako korisno, s tinkerom će opalit bar rakete prije nego zagine. I to je u redu.

Ovi heroji su ok jer usput može gledat što se dešava na mapi i neće provest pol sata čitajući spellove i zbrajat na digitron kolko čega ko kod ancient aparitiona, a definitivno su bolji izbor od recimo snipera ili skeleton kinga, koji isto imaju 1/2 spella al su puno beskorisniji u rukama početnika.

Uglavnom treba igrat liona, tinker je ok, prophet donekle al ok, windrunner, sven, lich, slardar je recimo ok, crystal, krobelus, ogre magi, jakiro, axe, venomancer, jurnero.. I svakako izbegavat heroje tipa void, earth shaker, shadow demon, pudge, pugna, venge, jer može zeznut svoj team - recimo blockat sa fizurom, ili ultat svoje heroje s chronosphere itd. Iz iskustva sa likom koji je noob iako igra od 2006. frajer još uvijek nezna bacit chrono.. i to više zezne nego da zagine odmah. Očekuješ heal ili shallow grave od dazzlea (ili od omnia) i ništa. Lik right clicka tamo pudgea ili nekog drugog s 4000 hp-a umjesto da heala svoj team...

A svi ovi gore heroji koje bi trebao igrat mogu napraviti dosta štete prije nego zaginu, a nije (tolika) šteta ako zaginu. Lion će bar baciti stun i ulti, ako stigne i vodoo super, axe će se bar vrtit, veno će slowat, vjerojatno i ultat, lich bacit ulti, slardar stun.. A kad zaginu nikom niš, neće ga nitko flejmat, obavio je svoje, on je bacio koji spell i zagino, ostali će valjda nešto uspjet napravit. Plus ima neki nuke, što će i njegovom lejnu pomoć, ne mora farmat, jer je lich/ogre itd dobar i bez farmanja, dovoljno je napravit bootse, bracer i koji support item tipa urna.

Zašto jurnero? Ako bude htio igrat nekog carrya mislim da bi tu trebao krenut. Sa jurnerom neka uvijek nosi tp, kad ga gankaju, uključi 1 spell - blade fury i odmah tp, u team fightu može ultat i bacit furry što je dovoljno. Puno ga je teže gankat na početku od recimo traxex, i inače ga se rijeđe ganka, dok s vrti ne možeš ga nikako disableat, taman dovoljno da se neki njegov teleporta u pomoć. Dakle nije heroj koji ima nacrtanu metu iznad glave, a koristan je toko cijele partije.

Osim ovih koji mogu zeznut svoj team, mislim da bi trebao izbjegavat combo heroje, dakle sand king, kunkka, mirana, rubick, rhasta, zatim micro i jungle heroje tipa chen, meepo, enchantress, panda, beastmaster, enigma, lone druid, broodmother, onda hard carry tipa void, riki, phantom assasin/lancer, magina, morph.. i heroje koji su teški za pozicioniranje, recimo zeus, akasha, sniper, dazzle, silencer, shadow fiend (Dakle zeus nema što righclickat, on stoji sa strane i nuka, dazzle samo heala, sniper bi bio najbolji da iz foga kreše po enemy herojima, da ne govorim za namještanje za raze..)

Ak bude igrao komplicirane heroje, vjerojatno će fejlat, neće stić pratiti igru, neće pohvatat što koji heroj radi i to sve ide u lošem smjeru... A s ogreom stigne usput čitat i novine.

15 godina
Dota 2

ja samo znam da sam presretan jer su mi magije qwertz a ne legacy kao u doti 1, to mi je lomilo prste :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Stvar je da će on krenut u matchmaking kao totalni početnik. Dakle neće mu se s druge strane nać yamateh ili dendi.

To su dva straightforward heroja. Stisneš t i leti raketa. Taman da greškom opali spell, nije bed kao da recimo igra tidea pa da ulta na kripove i onda 120 sekundi može stajat u bazi. Ili tinya, invokera, sand kinga, chena, meepa itd.

Uglavnom treba igrat liona, tinker je ok, prophet donekle al ok, windrunner, sven, lich, slardar je recimo ok, crystal, krobelus, ogre magi, jakiro, axe, venomancer, jurnero.. I svakako izbegavat heroje tipa void, earth shaker, shadow demon, pudge, pugna, venge, jer može zeznut svoj team - recimo blockat sa fizurom, ili ultat svoje heroje s chronosphere itd. 

Kad si već spomenuo Sniper-a, ja s njim ne mogu ništa, slomim se i ništa i nisam do sad ništa postigao melee herojima (nisam mnogo ni igrao, odmah me odbilo).

Dok s Windrunner budem sretan što pomažem svom timu. Da Drow ima samo jedan spell, malo korisniji, koristio bih nju, ali sad za sad, Windrunner mi je najbolja.

I šta se desilo maloprije, Wisp je spasio rundu, nekako, uz pomoć Lychana. Naša baza se ruši, ja se sam ubijam s Tinker-om da nešta spasim, kad odjednom Radiant Wins. Svašta...

13 godina
neaktivan
Dota 2

e ljudi, kako kupovat iteme a da nemoras ici do shopa vidim ove progamere da ih kupuju nasred mape{#}

0 0 hvala 0
15 godina
Dota 2

imaš dolje shop malu kockicu, klikni na nju otvori shop nađi item, moš i upisat gore, i desni klik, on se kupi u kurira, magarca ili u stash. Kad dođeš do baze ideš grab all. a ako je kurir imaš doolje ispod ikonu magarca i kralj nje magarac i strelica stisneš to i on nosi item do tebe.

samo pazti da ga ne ubiju onda ga nemaš 3min mislim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

imaš dolje shop malu kockicu, klikni na nju otvori shop nađi item, moš i upisat gore, i desni klik, on se kupi u kurira, magarca ili u stash. Kad dođeš do baze ideš grab all. a ako je kurir imaš doolje ispod ikonu magarca i kralj nje magarac i strelica stisneš to i on nosi item do tebe.

samo pazti da ga ne ubiju onda ga nemaš 3min mislim.

ma ne to, vec bez icega kupuju ne koriste ni kurira ni nista

13 godina
Dota 2

Evo dobio sam Dota 2 na steam giveaway a stavio sam sve istinito. Istina je da nikad do sada nisam igrao Dotu, Warcraft ni slične igrice. Sad me zanima kakav je to tip igre, jel se tu pokreću partije ili svi igrali "konstanto" igraju tj svi su na istom serveru. Ja sam FPSer i sve mi je ovo novo, skidam igru pa ćemo vidit.

I'm just a person, not alien or something like that so don't be afraid.

0 0 hvala 0
15 godina
Dota 2

Bice onda da kupi u secret shopu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ruzcheHR kaže...

Evo dobio sam Dota 2 na steam giveaway a stavio sam sve istinito. Istina je da nikad do sada nisam igrao Dotu, Warcraft ni slične igrice. Sad me zanima kakav je to tip igre, jel se tu pokreću partije ili svi igrali "konstanto" igraju tj svi su na istom serveru. Ja sam FPSer i sve mi je ovo novo, skidam igru pa ćemo vidit.

Pročitaj post-ove od onog mog malo većeg gore pa sve do kraja.

Postoji sistem koji pravi mečeve. Ti klikneš play, odabereš mod (da li da biraš sve heroje, ili jedan od tri koji su ti random izabrani), odabereš područje s kojeg želiš servere i to je to.

Sistem sam odabere server.

17 godina
neaktivan
Hrca24 kaže...

Bice onda da kupi u secret shopu.

Ili možda side shop...

Btw. ja bi svim potpuno novim igračima preporučio da kad prvi put upale igru ne pokreću nikakav meč, ni protiv ljudi ni protiv botova. Već da odu na WATCH i pogledaju od početka do kraja bar jedan meč koji ima puno gledatelja. Pa da vide kako bi to trebalo otprilike izgledati. Tek onda neka protiv botova donekle probaju kopirati to što su vidjeli. Poželjno uz nekoga tko će ih još detaljnije uputiti u mehaniku igre i odgovarati na pitanja kojih će sigurno biti puno.

Uletjeti odmah u bilo kakav meč bez ideje što bi trebalo raditi skoro pa garantira fail. Gledao sam par ljudi koju su tek počinjali i koji jednostavno većinu stvari rade krivo baš zato jer nemaju nikakvu ideju što bi zapravo trebali raditi. Onda improviziraju na temelju iskustva iz nekih drugih igara. Npr. konstantno bez veze napadaju protivničke heroje i pogibaju jer misle da igraju nekakav team deathmatch. A nisu ni svjesni kakve posljedice konstantno umiranje ima jer jednostavno ne znaju skoro ništa o igri.

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
15 godina
Onjegin kaže...
Kad si već spomenuo Sniper-a, ja s njim ne mogu ništa, slomim se i ništa i nisam do sad ništa postigao melee herojima (nisam mnogo ni igrao, odmah me odbilo).

Dok s Windrunner budem sretan što pomažem svom timu. Da Drow ima samo jedan spell, malo korisniji, koristio bih nju, ali sad za sad, Windrunner mi je najbolja.

Da.. sniper je specifičan heroj. Obično ga igram jednako i u pubu i u teamu.

Ja maxam shrapnell (1. spell) i range (3. spell), a ministun (2. spell) dignem samo za 1. Od itema na početku idem na 1 salve, clarity, gauntlet of strenght i ostalo branches. Cilj mi je imat bootse, bracer i basilius, ako je neki spammer na lejnu onda radim magic stick → wand.. Tango ti ne treba jer si range i imaš malo hp-a za što je jedan salve dovoljan. Ako te spuste na pola, imaš 200 hpa i nemaš vremena čekat da te tango obnovi jer će te vjerojatno ubit. Obično imaš kokoš pa možeš donest još jedan ako treba. Al range si pa bi trebao znat stajat dovoljno daleko da te ne može nitko harrasat.

Na lejnu last hitaš, kad nema kripa za ubit onda harrasaj. Prvenstveno last hitaj. Ako je preko neki range heroj, taj te ne zanima dok se previše ne približi kripovima.

Obično mi ne mogu ništa jer uz sebe imam nekog suporta, ali i zato što na lvl 3 imam shrapnel na 2, na lvl 5 imam na 3, na lvl 7 imam na 4. Taj slow i dps je dovoljan (pazi na lvl 2 to je 24 dps, i 20 % slow koji traje 8 sekundi!) da me nitko ne može gankat i ubit pod tornjem, a obično igram donji lejn, pa mogu pobjeć u onu šumicu ispod towera.

Kad krenu na tebe i kad baciš taj shrapnell, nejdi odmah nazad. Tuci po njima da im što prije spustiš hp, ali i da ih dulje zadržiš pod shrapnellom, jer onda oni instinktivno idu nazad, pa ih još možda stigneš i ubit. Najgore je kad krenu na snipera, misle lagan kill, i onak nisu ni došli do njega već su na pol hp-a, a on pun.. Svatko normalan krene back. Još ako imaš stick i bracer. Nema šanse da te ubiju.

Kad skupim 240 mane, (cca max mana na lvl 4, recimo da imem neke iteme) bacim shrapnel, spell košta 120 mane i uvjek pazim da imam dovoljno za bacit bar jednom. Drugi cilj je skupit tredse, ring of aquila, koji se super slaže sa sniperom zbog statsa, (9 dmg, +3 statsi, mana regen i armor aura, dakle suportaš svog suporta ftw) onda jango!, +9 stats, 9 dmg, 5% as i ms aura (za push, bježanje daje 10% as i ms auru...) Ako su protivnici lagani i uspijem nafarmat za lothar (shadow blade) onda naravno idem na treds → shadow blade, ali što ga više igram, vidim da jango i ring of aquila dosta pomažu jer nisi beskoristan svom teamu. Lothar ti daje dmg i windwalk, no i dalje brzo padaš ako kupe dust. A kad baciš shrapnel i ult, nemaš za ww. Zato više volim ovu opciju s jangom.

Ipak sa jangom (prvo bracer) imaš više hp-a i mane, a kad onako optimistično krenu na tebe, ti baciš shrapnell, jango, i podereš pod tornjem bar jednog, obično drugi krene bježat kad vidi da te ne mogu ubit pa i njega stigneš ultat.. I to možeš skupit veoma lako (lakše od lothara), pa si koristan, možeš dulje ostat na lejnu, čak i dvaput bacit ulti ako treba, ili 2x shrapnell i jedan ulti. Ti na lvl 7 radiš 48 dps i 30% slow 8 sekundi! možeš cijeli creep wave požderat u 5 sekundi. Sa lotharom to ne možeš.

Lothar kasnije i to samo ako solo farmaš. Ako se cijelo vrijeme tučete u teamfightovima radije mantu (ili neki drugi item) ovisno o toku partije i protivniku, jer kada nije cilj pobjeć onda je cilj što dulje ostat koristan, zato je manta bolji izbor. Daje statse, iluzije, ms/as i dps - sve potrebno. Lothar je raw dps item kojeg se isplati kupovat (naravno u pubovima gdje lotar prolazi uvijek) u situacijama gdje te pokušavaju izolirat i prvog ubiti, pa da stigneš pobjeć dok tvoji ne stignu. Al ako se dobro pozicioniraš i ako ne ostaješ sam na njihovoj polovici, neće te moć hvatat po mapi pa ti ni lothar onda nije potreban. Radije monkey. Kad nekog 5 puta lupiš s monkyem (da ne missaš).. taj je ili mrtav ili na putu za bazu.

Ako sam farmaš na donjem lejnu i vidiš da nema nikog, ili da se protivnik nešto "muva" pretpostaviš da spremaju gank na tebe, odeš lagano pema toweru, ali možeš ostat u xp rangeu, kad krenu na tebe, baci shrapnell i kreni u tu šumicu i teleport iz foga u bazu. Nema šanse da te stignu ubit. 30% slow.. i toranj.. svi idu back. Bitno je da si na oprezu i da ne forsiraš daleko od svog towera.

Ali najbitnije je pozicioniranje. UVIJEK moraš stajat bar 600-700 rangea dalje od protivnika koji ima pun hp. Nikad ne stojiš bliže od toga. Ni u fajtu ni na lejnu ne smiješ stajat blizu protivniku. Range je sniperov glavni "spell" i moraš to iskoristiti maximalno. Protivnik dok dođe do tebe mora past na pol hp-a, tada se svi predomisle i krenu bježat. Zato je pozicioniranje number one!

13 godina
neaktivan
Dota 2

Postoji li dugme za toggle auto-attack-a?

Teško je last hit-ati kad on mlati sam cijelo vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nemaš dugme, ali imaš u optionsima da isključiš autoattack.

17 godina
Onjegin kaže...

Stiskaj slovo "S" ili "H", i kad vidis da je vrijeme za hit onda udari, ali pazi na vrijeme, jer ne udara svaki heroj istom brzinom, ili jednostavno samo klikaj oko creepova desnom tipkom, tj. hodaj i kad dode vrijeme klikni na creepa i kill.

Za sve nove, koji nemaju pojma o igri, ja je imam nekih 2 mjeseca i mogu reci da sam dosta toga naucio, jos iskustvo fali :), pa ako vas zanima, dodajte me na steam (goodye), pa mozemo protivv botova igrati da vam bar osnove pokazem.

Najbolje vam je gledati snimke sa youtube, ja sam osobno pogledao vecinu igara koje je Purge odigrao, takoder sam pogedao svako predstavljanje i guide od Dotacinema.

Ali najvise naucite igranjem, bitno je ne umirati, mislim, sto manje, kad se mora mora se :D, i last hit kad ste carry, i pustati last hitove carryu kad igrate kao support.

Uglavnom, ako vas zanima, dodajte, da ogiramo koji sa botovima, cisto da vidite kako sve to ide.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2012 19:45 (goodye).
15 godina
neaktivan
Space kaže...

Ima tipku S kao stop, prestane se micati i napadati. Isto kao što možeš sa A ići attack-move.

goodye kaže...

Stiskaj slovo "S" ili "H", i kad vidis da je vrijeme za hit onda udari, ali pazi na vrijeme, jer ne udara svaki heroj istom brzinom, ili jednostavno samo klikaj oko creepova desnom tipkom, tj. hodaj i kad dode vrijeme klikni na creepa i kill.

Da, mislim te su naredbe ostale još od wc3, kao stop i hold-position zajedno sa attack-move,

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2012 18:31 (vgetik).
15 godina
ZC_Someone kaže...

Btw. ja bi svim potpuno novim igračima preporučio da kad prvi put upale igru ne pokreću nikakav meč, ni protiv ljudi ni protiv botova. Već da odu na WATCH i pogledaju od početka do kraja bar jedan meč koji ima puno gledatelja. Pa da vide kako bi to trebalo otprilike izgledati. Tek onda neka protiv botova donekle probaju kopirati to što su vidjeli. Poželjno uz nekoga tko će ih još detaljnije uputiti u mehaniku igre i odgovarati na pitanja kojih će sigurno biti puno.

Uletjeti odmah u bilo kakav meč bez ideje što bi trebalo raditi skoro pa garantira fail. Gledao sam par ljudi koju su tek počinjali i koji jednostavno većinu stvari rade krivo baš zato jer nemaju nikakvu ideju što bi zapravo trebali raditi. Onda improviziraju na temelju iskustva iz nekih drugih igara. Npr. konstantno bez veze napadaju protivničke heroje i pogibaju jer misle da igraju nekakav team deathmatch. A nisu ni svjesni kakve posljedice konstantno umiranje ima jer jednostavno ne znaju skoro ništa o igri.

Nebi baš rekao da je pametno da gledaju dendija i ekipu, šta tu imaju naučit, mislim to je nivo jako visok da bi skužio uopće štra se radi. Nek prati igru nekih svojih kolega ili nek ga doda netko sa frouma tu i radi snjim kao tutor.

Onjegin kaže...

Imaš isključit u opcijama i moš stiskat s stalno i onda ga pustiš da udrai. Najlakše ti je kretat se oko tog kripa i čekat zadnju crticu healtha i onda ga samo udariti kad si blizu. Kretta se uvijek tako da si spreman ako dođe do sranja, jer sa s je dota teško mada vidim dosta ekipe tako farma.

13 godina
protjeran
Dota 2

evo fila vidim da si ti jako skiled pa mi ti objasni sta tako komplicirano rade "dendi i ekipa".. zasto nebi naucio kako pravilno suportat i lasthitat ? kako odigrat oflane da neumre 50 puta..

0 0 hvala 0
17 godina
vgetik kaže...
Space kaže...

Ima tipku S kao stop, prestane se micati i napadati. Isto kao što možeš sa A ići attack-move.

xxx

Ma pitao je za isključit autoattack. To možeš i napisao sam da ima ta opcija u optionsu. S i H kao stop i hold su također opcije. A radi i kad isključiš aa u optionsu. Ja igram sa isključenim aa.

Ne znam zašto, ali pudge mi je postao najnapetiji heroj. Imam skoro 300 partija s njim xD.

17 godina
Perceto kaže...

evo fila vidim da si ti jako skiled pa mi ti objasni sta tako komplicirano rade "dendi i ekipa".. zasto nebi naucio kako pravilno suportat i lasthitat ? kako odigrat oflane da neumre 50 puta..

Rade nesto sto nije tipicno ua pub igre, a to je odmah team fight, rijetko se izlevelaju do kraja i sve jednostavno prebrzo ide.

Vise ce nauciti ako mu netko kaze sta treba uraditi, mogu ti reci primjer, neku vecer igram sa ES i u timu je Naga i jos 3 nebitna heroja, u ovom slucaju. Vjerovatno znas sta je Echo slam i kako funkcionira i sta je naga song, e 3 puta ja uskacem medu ljude i opalim echo slam i svaki put nista, zasto, jer je momak koji igra nagu u tom trenutku upalio ulti. sto je videno iz igre NAVI vs IG. To je pogresno, oni komuniciraju, pricaju dogovoreno je scew unaprijed, radi se u sekundama, sto nije slucaj na pub igrama

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice