DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.063.946
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: DayZ (standalone)

Daj pojasni malo kako ti je Arma 2 mod dosadio i ne pruža "osjećaj adrenalina" u odnosu na DayZ SA ?

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
13 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Daj pojasni malo kako ti je Arma 2 mod dosadio i ne pruža "osjećaj adrenalina" u odnosu na DayZ SA ?

Nene krivo smo se razumjeli, htjeo sam rec da druge igrice na tržištu nisu kao dayz a dok mi je mod dosadio jer nije toliko survivor kao što je dayz... Spaenam se na krevetu pokraj imam sef brdo love i idemo na misiju i klanje 100 godina... Moderatori se spawnaju sa little Birdom i imaju full gear itd.. Što je retardirano do kraja, sagradili neuništivi bazu usred mape kojoj nemozes prismrdit i kempaju cijeli dan unutra... Jako zabavna igrica zar ne? Nakon 2 tjedna ti se više ne da a solo ne možeš ništa jer su svi grupirani i campaju fast spawn itd..

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 7:10 (molnyi).
16 godina
DayZ (standalone)

Joj... bravo oni, u nekoliko godina razvoja uspjeli su u igru ubaciti 70 vrsta oružja i opreme - mahom različitih modela oružja u FPS igri sa gotovim engineom. Svaka čast.

Šalu na stranu, činjenica je da prodaju maglu, da ubačene funkcionalnosti nimalo ne opravdavaju standalone naslov, da zombiji ne rade, da renderer kasni strahovito itd. Kažeš po roadmapu kasne 3-4 mjeseca, a po kojoj to verziji roadmapa? Igra je naime trebala biti gotovo prije nekog vremena po inicijalnom roadmapu, a ne još uvijek u alphi sa roadmapom koji kasni nekoliko mjeseci za nekom fazom u alphi.

Dean Hall je napustio brod koji tone, ima već neko vrijeme, otišo je otprilike kad je igra trebala biti izdana kao gotov proizvod, jer je shvatio da je pobro para koliko je mogo iz projekta, a da ovo ne bu gotovo u skoro vrijeme.

Igara sličnih već na tržištu ima deseci, nisu sve loše, nege su i jako dobre. To što ih nisi sve probao ne znači da ne postoji OK igara na tržištu, ovisno o tome što tražiš... Ima ih čak i gdje zombiji rade - nešto što ovi majstori nisu uspjeli postić u svo ovo vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Trenutno jedini problem igrice je render, kada stigne novi, svi koji pljuju će pričat drukčije...

I sami su rekli da je roadmap nešto ŠTO BI ONI ŽELJELI OSTVARIT DO TAD, a ne da će SIGURNO to ostvariti, to je razlika.

Pa kužim ja da oni nisu radili onako kako su govorili, ali se i dalje trude i ispeglat će igricu kad tad, koliko takvih igrica uopće nije izašlo iz alphe ili uopće ne prima update-ove. Obvezali su se da će nakon 1.0 još najmanje 5 godina update-at svoju igru, tko to još radi? Koliko sam fps-a igrao i nakon što su izbacili gotov proizvod, zaboravili su na igru i community feedback..

Ukoliko te zanima na čemu trenutno rade i što će se sve pojaviti, pogledaj ovdje : http://www.dayztv.com/dev/board/

Doći će još puno toga, po meni najbitnije taj render i novi 3rd person view, napokon će ga malo balansirat da ne vidiš toliko preko zidova itd, malo je ipak OP bilo..

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 9:17 (molnyi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
DayZ (standalone)

Ja samo kužim da će se i za 3 godine od sada nać padobranac na ovoj temi koji će nam i opet iznova objašnjavat zašto je u stanju u kojem jest i kako je to u stvari opravdano jer... hrpa razloga.

Dok ne izađe gotova igra bezveze je pričat o tome kakva će bit jer sve što su do sada obečali su prekršili i igra je u istom ili gorem stanju kakva je bila na prvi dan EA.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

... igra je u istom ili gorem stanju kakva je bila na prvi dan EA.

ovaj komentar te diskreditira za daljnju raspravu... kada si zadnji put upalio igru?

sredili su central economy i dynamic evente, što su neki od ključnih faktora da bi igra bila igrivija, a zahtjevaju dosta tuninga. ako fakat u 0.60 izbace render i dodaju nešto više zombija, igra je skoro spremna za beta-u.

trenutni stable je meni osobno odličan i izrazito igriv.. a koliko sam shvatio oni koji ne igraju čekaju render, zbog loših FPS-ova..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
13 godina
nine kaže...
Rhodin kaže...

ovaj komentar te diskreditira za daljnju raspravu... kada si zadnji put upalio igru?

sredili su central economy i dynamic evente, što su neki od ključnih faktora da bi igra bila igrivija, a zahtjevaju dosta tuninga. ako fakat u 0.60 izbace render i dodaju nešto više zombija, igra je skoro spremna za beta-u.

trenutni stable je meni osobno odličan i izrazito igriv.. a koliko sam shvatio oni koji ne igraju čekaju render, zbog loših FPS-ova..

taj sam.
Meni je igra u trenutnom stanju sa trenutnim itemima i stvarima za radit OK,ali jednostavno mi je neigrivo jer je FPS posvuda,a onda se ljutim kad umrem jer ulozim puno vremena u gear i sve i onda umrem ne svojom krivicom.To mi je dealbreaker.

Mislim da 80% ljudi koji imaju dayz u steam libraryu cekaju novi render,pa zamisli koliko ce svi serveri bit puni kad oni to releasaju... Covjece

17 godina
protjeran
Abomb kaže...
Blago tebi... podsjecas me na prijatelja koji se opije od jedne pive. Tako i ti uzivas u alphi igre... da se bar mogu vratit u te sretne dane...

nemoj mu zamjeriti  jer prema onome sto pise  igra nekakvu igricu a ne igru !

europa europljanima
14 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...
nine kaže...
Rhodin kaže...

taj sam.
Meni je igra u trenutnom stanju sa trenutnim itemima i stvarima za radit OK,ali jednostavno mi je neigrivo jer je FPS posvuda,a onda se ljutim kad umrem jer ulozim puno vremena u gear i sve i onda umrem ne svojom krivicom.To mi je dealbreaker.

Mislim da 80% ljudi koji imaju dayz u steam libraryu cekaju novi render,pa zamisli koliko ce svi serveri bit puni kad oni to releasaju... Covjece

ne znam zašto se opravdavaš, pa u principu nisi ništa krivo napisao. ako ćemo doslovno, ok, igra nije u istom/gorem stanju od prvog dana early accessa, ali kad stvari staviš u kontekst razvoja DayZ-a, koji traje brat bratu već cirka 4 godine, onda ni ne možeš donijeti drugi zaključak od toga da pomaka gotovo da i nema. drugim riječima - da je igra u istom stanju kao i prvog dana. da je u pitanju bilo koja druga igra, odnosno da je na igri radio bilo tko drugi umjesto Rocketa, već bi davnih dana bila prozvana scamom.

edit: pomiješao sam Rhodina i Rocinantea :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 16:13 (Zvonzi).
16 godina
nine kaže...
Rhodin kaže...

Glavni faktor, a to su funkcionalni zombiji, još uvijek ne postoji. Radi se o zombie survival igri. U SA nema baš ničega što opravdava standalone i 25€ pricetag još uvijek. Bilo bi tragično da u ovih nekoliko godina razvoja nisu baš ništa napravili, ali reci što to toliko dobro ima tu, a nije bilo u boljem ili istom stanju u arma modu, te mi objasni ima li i dalje blesavih bugova, fps dropova, wall clipinga, retardiranih i nefunkcionalnih zombija itd.

Ništa od onoga što jesu pak uveli mi drastično ne poboljšava doživljaj, ni survival elementi ni bilo šta drugo kad na glupim stvarima umiraš i dalje, kad se i dalje vrtiš oko nekoliko točaka na mapi gdje se dešava FPS makljaža sa ostalim isključivo ljudskim igračima.

Gerat se svi znamo još uvijek, bez obzira na sve promjene u spawnu geara koje su uveli. Toliko se ne roka po bambijima, ali glavni razlog tome je što puno ljudi koji su to radili iz dosade trenutno je igra u iščekivanju neki promjena.

Sve ono što je ova igra trebala bit je još uvijek daleko negdje u zemlji "jednom možda dođe", a napucavat se sa drugima mogu i u brdu drugih igara, doduše, ovdje možeš nekom stavit lisice i onda se iživljavat na njemu, ali nisam sadits pa me to toliko ne zabavlja.

15 godina
DayZ (standalone)

Upalio jučer, FPS je još gori nego što je bio. Ugasio i obrisao. Čekam novi render pa da opet probam.

live and let live
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

Upalio jučer, FPS je još gori nego što je bio. Ugasio i obrisao. Čekam novi render pa da opet probam.

Imat ćeš uvijek loš fps, malo će ti bit bolji poslje rendera, a znaš zašto? Zato što igra forsira intel procesore koji imaju jači single core performance. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 13:15 (molnyi).
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

U SA nema baš ničega što opravdava standalone i 25€ pricetag još uvijek..

imam 3 pitanja:

- koliko sati u igri imaš?

- zašto si uopće kupio igru?

- zašto nisi tražio refund?

o tome što ima/nema u mod-u/SA i ostalome mi se neda pisati zidove teksta. samo napomena da je mod, odnosno arma 2 ili 3 sa svim potrebnim ekspanzijama skuplja 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Kupio sam SA sat vremena nakon sto je izasao za 20ak €, nanervirao me puno puta, performanse su bile užasne uvijek, tek sad sa Skylakeom ajde ajde, ali da nije vrijedio para ?  Hmm, steam kaže 220h tako da vec sada je opravdana cijena, a igrat cu ga jos dosta :)

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nine kaže...
Rhodin kaže...

imam 3 pitanja:

o tome što ima/nema u mod-u/SA i ostalome mi se neda pisati zidove teksta. samo napomena da je mod, odnosno arma 2 ili 3 sa svim potrebnim ekspanzijama skuplja 

Ja sam 2 kupio za 10 ojra sa svim ekspanzijama tako da nije bas skupa, dok arma 3 sama igra je 30+ ojra... 

Dayz standalone vrijedi svaki eurić, barem po meni :)

12 godina
neaktivan
nine kaže...

imam 3 pitanja:

Arma 2: Combined Operations - 5.6€ na G2A

Arma 3 - 27€ na G2A

Dayz Standalone - 25€ na G2A

Standalone jeftiniji od trice za samo 2 eura.

Steam: http://steamcommunity.com/profiles/76561198041491341/
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 14:42 (Roko567).
16 godina
neaktivan
nine kaže...
Rhodin kaže...

imam 3 pitanja:

jel se moze trazit refund? ako moze, onda gdje i kako?

ista taako sta je sa ovim mini patchevima od 20-ak MB koji idu preko steama?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 14:43 (Abomb).
13 godina
neaktivan
Roko567 kaže...
nine kaže...

imam 3 pitanja:

Arma 2: Combined Operations - 5.6€ na G2A

Arma 3 - 27€ na G2A

Dayz Standalone - 25€ na G2A

Standalone jeftiniji od trice za samo 2 eura.

Jeftiniji* :D

S tim da će dayz dostić krajnju cijenu od 49$ kad izađe u full verziju.

@ABomb - Ne može se tražit refund zato što imaš disclaimer na dayz steam stranici koji glasi ovako :
Ako su patchevi, što ti to onda govori? Fixanje bugova, ubacivanje novih stvari itd..

WARNING: THIS GAME IS EARLY ACCESS ALPHA. PLEASE DO NOT PURCHASE IT UNLESS YOU WANT TO ACTIVELY SUPPORT DEVELOPMENT OF THE GAME AND ARE PREPARED TO HANDLE WITH SERIOUS ISSUES AND POSSIBLE INTERRUPTIONS OF GAME FUNCTIONING

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 14:45 (molnyi).
16 godina
neaktivan
molnyi kaže...

@ABomb - Ne može se tražit refund zato što imaš disclaimer na dayz steam stranici koji glasi ovako :
Ako su patchevi, što ti to onda govori? Fixanje bugova, ubacivanje novih stvari itd..

WARNING: THIS GAME IS EARLY ACCESS ALPHA. PLEASE DO NOT PURCHASE IT UNLESS YOU WANT TO ACTIVELY SUPPORT DEVELOPMENT OF THE GAME AND ARE PREPARED TO HANDLE WITH SERIOUS ISSUES AND POSSIBLE INTERRUPTIONS OF GAME FUNCTIONING

sa patchevima sam navikao da dobijem i bugfix listu ili nesto, al ocito nisam dobro gleda.

steta za refund...da se razumimo bio sam skroz pro helping al brate nakon ovoliko vrimena sam izgubija volju. dapace sada kada vidim ovako nesto samo pokazem srednji prst

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 14:51 (Abomb).
13 godina
neaktivan
Abomb kaže...
molnyi kaže...

sa patchevima sam navikao da dobijem i bugfix listu ili nesto, al ocito nisam dobro gleda.

steta za refund...da se razumimo bio sam skroz pro helping al brate nakon ovoliko vrimena sam izgubija volju. dapace sada kada vidim ovako nesto samo pokazem srednji prst

Ta bugfix lista niš ne znači, a i za ovakve male patcheve ne daju ništa. Za one velike tipa kao što će sada biti 0.60 će biti, i nadam se da će biti novi render pa da ćeš onda moči uživati u igri :)

12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Meni recimo kod DayZ-a više smeta sveopći lag i desync, traljavo napravljen i usporen inventory, rubberbanding, neodazivanje kad stisnem v, nestajanje stvari na podu i još puno takvih sitnih iritantnih stvari koje su krivo napravili. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 15:17 (Roko567).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Roko567 kaže...

Meni recimo kod DayZ-a više smeta sveopći lag i desync, traljavo napravljen i usporen inventory, rubberbanding, neodazivanje kad stisnem v, nestajanje stvari na podu i još puno takvih sitnih iritantnih stvari koje su krivo napravili. 

Ista stvar ti je i u Arma 2 epoch modu itd... Ali eto, ovdje imaju šansu sve ispravit, dok je priča za Armu 2 završena...

12 godina
neaktivan
molnyi kaže...
Roko567 kaže...

Ista stvar ti je i u Arma 2 epoch modu itd... Ali eto, ovdje imaju šansu sve ispravit, dok je priča za Armu 2 završena...

U Armi 2 toga ima puno manje, i inventory je puno brži iako je takav kakav je jer nije rađen za dayz

13 godina
neaktivan
Roko567 kaže...
molnyi kaže...
Roko567 kaže...

U Armi 2 toga ima puno manje, i inventory je puno brži iako je takav kakav je jer nije rađen za dayz

Novi UI je već pušten, možeš probati igrati sa njim, no to je samo placeholder za budući inventory kad bude završen.

Bit će bolje, nadam se.

12 godina
neaktivan
molnyi kaže...

Novi UI je već pušten, možeš probati igrati sa njim, no to je samo placeholder za budući inventory kad bude završen.

Bit će bolje, nadam se.

Zaigrat ću opet kad izađe update vrijedan spomena, za sad se držim Rusta. 

14 godina
neaktivan
Ljudi pa samo drag n drop u SA vrijedi 20€ naspram A2 :D
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
13 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Ljudi pa samo drag n drop u SA vrijedi 20€ naspram A2 :D

+1  

15 godina
neaktivan
Abomb kaže...

jel se moze trazit refund? ako moze, onda gdje i kako?

unutar prva 2 tjedna od kupovine i ako nemaš više od 2 sata ukupnog playtime-a 

13 godina
neaktivan

toliko dobro radi da 5kn ne vrijedi..ubaciš nešto u inv. pa čekaš pol sata da se to tamo pojavi...genijalno.......(nije uvijek tako ali jako često) a to što se vi niste naučili služit sa inv. od Arme 2 mislim to je vaš problem da je ovo logičnije je slažem se ali da radi kako treba ovako je loše još kad pridodamo novi UI koji izgleda svakako samo ne novo

Team32Ipe77
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 18:33 (Ipe77).
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)
mamice su štrukle pekle. meni nikaj nisu rekle
Moj PC  
21 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice