DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.065.814
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: DayZ (standalone)
Arnold Layne kaže...

Ako pise na wiki i steam da je mmo onda je mmo 

Vasa misljenja su dalje potpuno nebitna 

Zar wow recimo da ima samo 100 ljudi na serveru mjenja zarn u online rpg igru ? 

Ne budite smijesni definiciju MMO-a je vec netko stavio i ona ne ovisi o broju igraca

Ne ovisi o broju igracana na serveru nego o mogucim igracima na serveru... Razlika velika...

Gore definicija govori o persistent worldu  sta DayZ nema restartom servera. tako da i to otpada. (kao i WoT)

Gore definicija govori o velikom broju igraca koji igraju istovremeno na serveru sto DayZ nema(kao i WoT)

Nastavak igre nakog njenog samog gasenja se zove "Save" i u ovom slucaju i tipu igre se mora implementirati, isto tako da je MMO nakom smrti lika bi trebao nastaviti gdje stane ili nekoj blizini.Sto nije slucaj u DayZ-u

sami svoje rijeci gazite

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 8:51 (Abomb).
11 godina
neaktivan
Abomb kaže...
Arnold Layne kaže...

Ako pise na wiki i steam da je mmo onda je mmo 

Vasa misljenja su dalje potpuno nebitna 

Zar wow recimo da ima samo 100 ljudi na serveru mjenja zarn u online rpg igru ? 

Ne budite smijesni definiciju MMO-a je vec netko stavio i ona ne ovisi o broju igraca

Ne ovisi o broju igracana na serveru nego o mogucim igracima na serveru... Razlika velika...

Gore definicija govori o persistent worldu  sta DayZ nema restartom servera. tako da i to otpada. (kao i WoT)

Gore definicija govori o velikom broju igraca koji igraju istovremeno na serveru sto DayZ nema(kao i WoT)

Nastavak igre nakog njenog samog gasenja se zove "Save" i u ovom slucaju i tipu igre se mora implementirati, isto tako da je MMO nakom smrti lika bi trebao nastaviti gdje stane ili nekoj blizini.Sto nije slucaj u DayZ-u

sami svoje rijeci gazite

U svakom mmo se serveri restartaju...

16 godina
neaktivan
Mquany kaže...
   U svakom mmo se serveri restartaju...

ne u ovakvom omjeru kao DayZ, gdje je svrha restarta povratak loota i gdje se to mjeri u nekim slucajevima i u minutama... kao u normalnom multiplayeru...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 8:57 (Abomb).
13 godina
odjavljen
DayZ (standalone)

E onda odi objasni developerima da im igra nije MMO 

Mozda nagradu dobis

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

Mozda nagradu dobis

Ovo su slucajevi gdje se ljudi djele na ovce(oni koji ce povjerovati u bilo sto sta je napisano) i razumne ljude(koji ce razmislit o cemu se govori ili pise)...

...

nista osobno

...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 9:06 (Abomb).
13 godina
odjavljen
DayZ (standalone)

ROFL na wiki je mozda i pisao neki  fan o igri ,ali na steamu to odreduju developeri 

A sad prije cu vjerovat njima neg tebi 

Sigurno su i oni imali raspravu o tome

I koja je logika kad napises nesto osobno napisat "nista osobno"

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 9:18 (Arnold Layne).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Abomb kaže...
Arnold Layne kaže...

Mozda nagradu dobis

Ovo su slucajevi gdje se ljudi djele na ovce(oni koji ce povjerovati u bilo sto sta je napisano) i razumne ljude(koji ce razmislit o cemu se govori ili pise)...

...

nista osobno

...

Za mene je igra mmo vise nego sto nije, a reci cu ti i zasto. Zato jer u ovoj igri ima puno vise interakcije s drugim igracima nego u tonu drugih mmo sto sam igrao.

Nista osobno.

11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

ma jebeš ovo.. lik me ubije gađajući me kroz zidove

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Abomb kaže...
Arnold Layne kaže...

Mozda nagradu dobis

...

nista osobno

...

sorry, ali već ako ćemo se vrijeđati u rukavicama, onda možemo ljude podijeliti na one koji razumiju definiciju MMO igre i one koji ne razumiju.

mislim, ne mogu vjerovat da rasprava o ovome još uvijek traje, uz tone stranica i objašnjenja što je MMO a što nije.

samo da se nadovežem na dio

"Gore definicija govori o velikom broju igraca koji igraju istovremeno na serveru sto DayZ nema(kao i WoT)"

- spoji se na WoT i pogledaj koliko je igrača trenutno spojeno na EU1/2 server

- izguglaj što znači "hive" u DayZ-u

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 10:34 (Zvonzi).
17 godina

MMO = Massively multiplayer online.
To kaj su svi snimljeni na jedan server ili hive to ne znaci da je igra MMO.
MMO je igra gdi par tisuca ljudi igra zajedno na istom serveru i gdi se mogu kad god pozele sresti te igrat zajedno.
Wot i DayZ nisu MMO i to kaj oni tak reklamiraju ne znaci da je istina.
Po toj definiciji je BF i CoD MMO jer svi statsi i itemi koje imate se snimaju na jedan server.
MMO je masivka gdi se ljudi masovno krpe a ne gdi se par ljudi napucava.
Nekad davno smo u WoWu nas stotinjak napali Ironforge, Darnasus i Stormwind.
Na kraju smo se borili protiv mozda tristo igraca i sve ukupno nas je bilo mozda vise od petsto (srusili smo server ali smo se zabavili). 
Eve online ima bitke sa bog te pitaj kolko igraca.
To su MMOi ovo sve ostalo je kita.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 11:39 (NEW_MAN).
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

evo još jednoga. nema smisla više...

izgleda da sam ja, sve gaming stranice, Steam, DEVovi, sve stranice/udruge koje dodjeluju nagrade za igre itd. - u krivu.

to što za VAS igra nije MMO jer se ne borite u jednoj instanci protiv 5000 drugih ljudi, ne znači da igra po definiciji nije MMO. ako Vam je pogled na MMO žanr tako uzak, onda napišite - to za mene nije MMO i bok. ali nemojte druge uvjeravati da nije MMO, kad igra to je.

i ne, nemoj relativizirati sa stvarima "i COD je MMO jer se statsi spremaju na server" - jer ta logika nema veze s ovime što ja pričam.

ponavljam - ako za Vas igra nije MMO, ne znači da igra to nije. samo pogrešno definirate MMO žanr.

1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Postoje razlicite podvrste MMO-a, a zajednicko im je da imaju "persistent world" a ne veliki broj igraca istovremeno na jednom mjestu... Zbog toga bf,cod,cs....nisu mmo...

To sta se server restarta je problem tehnicke prirode jer je igra u alphi, kada budes mogao graditi baze i slicne stvari sigurno se nece server restartat svakih 5min i imati ce taj "persistent world"...

Steam: just_mau5
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

MMO i persistent world nemaju veze s vezom.
Vecina MMO igara je takva da imaju persistent world ali to nije uvijet.
Uvijet je da se masovno ljudi mogu medusobno borit, masovno i to na jednom mjestu a ne da se dijeli na 1000000 konekcija gdi se najvise 40 ljudi moze susrest.
MMO = Masive a 30 kaj ima wot ili recimo 100 kaj bude imal Dayz nije masive.

Ako tisucu puta tisucu ljudi govore laž ona je i dalje laž ali mase počinju vjerovat u tu laž i laž bude prihvaćena.

DayZ nije MMO i Wot nije MMO. Laž je to što reklamiraju i ako ljudi ne znaju kaj znači Masive onda je to žalosno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 11:53 (NEW_MAN).
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

upravo se to i događa u WoT-u i DayZ-u, zar ne? tisuće ljudi spojeni na isti hive/server se mogu boriti u instancama od 30-40 ljudi? {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 11:51 (Zvonzi).

0 0 hvala 0
17 godina
30 do 40 nije masovno a to kaj su oni spojeni na jedan hive/server koji biljezi statse ili iteme koje imate nema veze sa time jer u konacnici ne mozete sudjelovat u bitci vecoj od 40 sudionika = NIJE masovno.
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Zalosno je sta ljudi dozivljavaju interpretiraju i prevode engleski jezik doslovno...

Kacite se na tu rijec massive ko muha za *****.

Ako cemo gledat samo sta pise u nazivu onda ja u "MMO" nigdje ne vidim rijec simultaneous...

A opet ako 40, 100... Nije masivno, daj definiraj di je granica i sta to dijeli mo od mmo-a

Ti kazes da je vas se u wow-u borilo 300, a ja mogu reci da 300 nije masivno i da to nije mmo ako nije 10.000 ljudi min...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 12:15 (berto).
Moj PC  
2 4 hvala 1
14 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
30 do 40 nije masovno a to kaj su oni spojeni na jedan hive/server koji biljezi statse ili iteme koje imate nema veze sa time jer u konacnici ne mozete sudjelovat u bitci vecoj od 40 sudionika = NIJE masovno.

uglavnom, ne slažem se nikako. ne slažem se da se pojam masovnosti u imenu odnosi samo i isključivo na komponentu borbe, koja je u slučaju WoTa i DayZa instancirana s 30-40 igrača. uostalom, ako bi se masovnost svodila samo na tu neku brojku, gdje bi onda bila granica i tko ju je odredio? onda svatko može svoju definiciju izvoditi, jer je nekome masovno 100 ljudi, drugome masovno znači 10,000 ljudi.

kažem, prihvaćam i razumijem što želiš reći, ali složiti se ne mogu. sorry. očito drukčije definiramo MMO žanr.

11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Tu se nitko s nikim ne slaže. Molim vas da otvorite novu temu na forumu gdje ćete iznositi svoje definicije MMO-a, a ovdje pustite da se piše o DayZ SA. {#}

battlelog: BucoKTM
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Ok we agree to disagree.
Idem obavit kaj mi je ostalo od posla i doma.

Cheers
16 godina
neaktivan
BucoKTM kaže...

Tu se nitko s nikim ne slaže. Molim vas da otvorite novu temu na forumu gdje ćete iznositi svoje definicije MMO-a, a ovdje pustite da se piše o DayZ SA. {#}

A bas sam sastavio opsirnu poruku gdje sam to mislio reci: )

11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Kad igras wow tvoja interakcija u raidu je sa 25ljudi, a prosjecan bg ima manje od 40 ljudi, toliko o brojkama  koje trebaju da definiraju mmo.

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mquany kaže...

Kad igras wow tvoja interakcija u raidu je sa 25ljudi, a prosjecan bg ima manje od 40 ljudi, toliko o brojkama  koje trebaju da definiraju mmo.

Dobro ta rasprava je zavrsena.
Zao mi je da je trebo popit suspenziju da skuzi da nije u pravu al jbg tako je to.

Da se vratimo mi na temu, cuo sam glasine da su se makli spawnovi iz Kamyshova i Elektra. Je li to istina?
Ako je, mislim da je to pokusaj ublazivanja ovog "buffa" kojeg su dali Baloti sa najnovijim updateom... Ako je uistinu to, nadam se da je to samo privremeno rijesenje..

1971- ∞
13 godina
Roko567 kaže...
Mquany kaže...

Dobro ta rasprava je zavrsena.
Zao mi je da je trebo popit suspenziju da skuzi da nije u pravu al jbg tako je to.

Da se vratimo mi na temu, cuo sam glasine da su se makli spawnovi iz Kamyshova i Elektra. Je li to istina?
Ako je, mislim da je to pokusaj ublazivanja ovog "buffa" kojeg su dali Baloti sa najnovijim updateom... Ako je uistinu to, nadam se da je to samo privremeno rijesenje..

Je... sve su prebacili gore na Berezino i Krasnodar... Bzvz, umjesto da sloze spawn po cijeloj obali.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

A to spawnanje po cijeloj obali opet nije neko najsretnije rijesenje jer bi se ekipa suicidala dok god ne dobije dobar spawn :\

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 14:22 (berto).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DayZ (standalone)

DayZ nije mmo? Ah zakasnio sam na raspravu, idem si po još kave {#}

http://www.youtube.com/user/SarcasticTwist
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
thechosenfreak kaže...

DayZ nije mmo? Ah zakasnio sam na raspravu, idem si po još kave {#}

dayz nije mmo... trenutno igramo na serverima s 40 igrača... po tome je battlefield s 64 igrača mmo. MMO igre inače imaju tisuče igrača direktno povezane na istom serveru

13 godina
Jel je tesko shvatit da bf4 i dayz nisu isti tip igre... Da nije uopce isti princip.

Treba znati definiciju mmo.a kao prvo. Ocito je nekima tesko guglat neke stvari i procitat.
DayZ je mmo po svim svojim segmentima, open world, kokunikacija i gameplay. Tko suprotno tvrdi je mentalno nestabilan.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

bio dayz mmo ili ne ja ću svejedno tlačit bambije {#}

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
4 2 hvala 1
17 godina
protjeran
DayZ (standalone)

u zadnjih pet godina nitko nije napravio mmo igru onako kako je mmo definisan,zato je i termin MMO  degradiran i zaboravljen pravi smisao sto je u stvari MMO igra

Danas se mmo igrom naziva svaka igra koja zahtjeva internet konekciju  svedno da li je to radi DRM-a ili co-op-a ili MP-a .

DayZ nije MMO nije zamisljen da bude mmo i nikad nece biti to je samo MP igra ,ali istina ima vise interakcije izmedju igraca u svom MP od vecine danasnjih,novih tzv mmo  igara.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 17:20 (Van_Blaster).

5 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Puca meni njonjo jeli DayZ MMO ili nije, who gives a shiiiieeeetttt.

Fr4nk_Horrig4n
Moj PC  
7 1 hvala 5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice