Crysis 2

poruka: 5.925
|
čitano: 925.781
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Crysis 2
ZC_Someone kaže...

Reci ti što hoćeš ali dal zbilja misliš da igra ne bi bila bolja da se protivnici ne ponašaju kao roboti. Kad vidim da frajer prolazi kraj mrtvog tjela kao pored hrpe lišća meni to pokvari dojam svega što sam odigrao u zadnjih sat vremena. Ma da su ispalili i 100 raketa u zrak prije toga.

Slažem se da bi bilo bolje, ali kakve bi reakcije trebale biti? Kad vide mrtvog, svi me traže neko vrijeme, ali konačno i odustanu.

14 godina
neaktivan
naxeem kaže...
xyan kaže...

Živo me zanima tko ovdje ima zapravo GTX580 ili 6970? Ili jače? Ja i tko još? Microman? I?

klikni pod moj pc pa ces vidjeti tko ima jače {#} a znam ja dosta ljudi tu na forumu koji imaju dobru grafulju/e

nitko ne prigovara šta se enginea tiče, al recimo kad u luci vidis smece ko da je nacrtano na podu, onda te takve stvari zasmetaju, barem mene. crysis nije cod da si moze to dozvoliti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 17:39 (xyan).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
ZC_Someone kaže...

Reci ti što hoćeš ali dal zbilja misliš da igra ne bi bila bolja da se protivnici ne ponašaju kao roboti. Kad vidim da frajer prolazi kraj mrtvog tjela kao pored hrpe lišća meni to pokvari dojam svega što sam odigrao u zadnjih sat vremena. Ma da su ispalili i 100 raketa u zrak prije toga.

Slažem se da bi bilo bolje, ali kakve bi reakcije trebale biti? Kad vide mrtvog, svi me traže neko vrijeme, ali konačno i odustanu.

Ali ne da baš odustanu do kraja. Tipa da odmah nakon toga svaki ode u svoju mračnu prostoriju.

a.k.a. Z[C]onv1ct; I'm gonna train my children to say sudo instead of please.
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 17:40 (ZC_Someone).
16 godina
microman kaže...
Vi koji imate problema sabrisanjem nanita maknite 1.1 patch.Ja sam odigrao prvi puta bez patcha i nije bilo problema sa nanitima, sada igram drugi puta sa tim patchom i naniti mi se brisu prilikom svakog izlaska iz igre.

Aaa kasno pališ, upravo završio singleplayer{#}

Uglavnom, dosta toga mi je po pitanju priče opet nejasno, morati ću malo proguglati da sve pročitam i pohvatam, kraj me je totalno zbunio. A trebao bi možda sada i knjigu pročitati{#}

Ono što mi je najsmješnije je što na najtežoj razini, zadnja 3 levela sam prošao bez praktički ijednog ispucanog metka, tek na zadnjem sam pobio jedno 5-6 aliena. To mi se sviđa što je barem moguće, svatko igra kako mu paše, meni je ovako bilo fora infiltrirati među neprijateljske linije i isto tako otići ća da nitko pojma nema. Da nekažem kako štedim municiju i vrijeme{#}

E sada kako je u pravilniku zapisano, nakon prolaska SP-a vrijeme se ostavim AI-a i počnemo tamaniti prave ljude{#}

Stoja
15 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...
Evo nakon nekoliko sati igre već više puta sam naišao na ovakvu (ili sličnu) situaciju.

Skočim kraj nekog vojnika uhvatim ga rukom i ubijem ga. Sve to gleda 5 njegovih suboraca koji naravno počnu pucat po meni. Ja nabacim cloak i pobjegnem. I sad očekujem opću uzbunu, strah i potjeru za mnom jer su upravo vidjeli nekoga dovoljno snažnoga da komotno igra rukomet s njihovim frendom i najgore od sveg taj netko je upravo postao nevidljiv pred njihovim očima.

Ali umjesto toga AI nakon kratkog vremena odluči da nema više opasnosti pa vojnici nastave šetati okolo razdvajajući se i hodajući puževim korakom kao da se ništa nije dogodilo. Makar im mrtav suborac još uvijek leži nasred ceste.

Ma molim te, ajde da bar ne igram na najtežim postavkama -.-

Uglavnom ponašanje protivnika je jednostavno (pre)veliki fail u mojim očima. Još kad dodam da skoro nema destrukcije, a to mi je bilo među boljim stvarima iz jedinice, moram reći da igram meni samo prosječnu igru.

Pfff... a očekivao sam toliko više.

Igra je puna bugova, zapravo bi još trebala biti u beti. I u potpunosti podređena konzolama. Destrukcija je loša. Blj. I ja sam očekivo bolje. Zabavio sam se sp-om, ali mi se i puno toga zgadilo. Veselim se multiplayeru ako ga pokrpaju kak se spada, mp mi se svidio u demo-u.

Crysis 2 nick: BUG Ketvok
15 godina
neaktivan
Stoja kaže...

(...)

Ono što mi je najsmješnije je što na najtežoj razini, zadnja 3 levela sam prošao bez praktički ijednog ispucanog metka, tek na zadnjem sam pobio jedno 5-6 aliena. To mi se sviđa što je barem moguće, svatko igra kako mu paše, meni je ovako bilo fora infiltrirati među neprijateljske linije i isto tako otići ća da nitko pojma nema. Da nekažem kako štedim municiju i vrijeme{#}
(...)

Ja nisam zadovoljan ako ih sve ne ubijem. I zašto bi htio štediti vrijeme, želim da mi igra što dulje traje.

16 godina
FLes kaže...

Ja nisam zadovoljan ako ih sve ne ubijem. I zašto bi htio štediti vrijeme, želim da mi igra što dulje traje.

hehe, a meni je nekako žao onih CELL vojnika, ipak smo mi na istoj strani, pa sam pokušavao njih što manje rokati. A alieni su tvrdi a najviše me iritira kada ih ubiješ 95% snaga i onda pred kraj pogineš i onda te checkpoint baci napočetak, i onda sve ispočetka. Pogotovo još kada su oni malo jači alieni u igri, njih mrzim jer trebaju dosta oružja da ih se skine.

A opet ja sam štedljiv što se tiče municije, uvijek volim imati svega za slučaj ako neki mini boss se pojavi{#}

Upočetku sam ih klao jer su mi trebali naniti, na kraju od svih modula jedino što valja je nano recharge, stealth enhancment i mobility enhancment, sa tom kombinacijom sam nezaustavljiv.

A igra mi je opet dugo trajala, neznam točno koliko sati, ali sigurno 15-ak a možda i više. Za jedan FPS bez neke strašne dubine u priči više nego solidno, a ima i replay value tako da mogu opet zaigrati samo drugačijim stilom i imati ću novo iskustvo igranja.

Stoja
15 godina
neaktivan
Stoja kaže...
A opet ja sam štedljiv što se tiče municije, uvijek volim imati svega za slučaj ako neki mini boss se pojavi{#}

I ja sam pokušavao u početku štedit rakete, granate i sl., al sam skužio da imaš oružja i municije stvarno puno u igri i nikad ti ne usfali. I kad god naiđeš na tronošca uvijek u blizini imaš roket lančere negdje. Najviše mrzim kad u igri skupim hrpu jakog oružja i štedim ga, i onda iz nekog razloga ostanem bez svega (npr. ak me neprijatelji zarobe il neš slično), i opet imam samo pištolj. Najbolje samo rokat iz svega, nek sve gori. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 18:15 (FLes).
15 godina
Crysis 2

ok,grafika nije ono što je većina očekivala,ali mora se priznati da eksplozije izgledaju lijepo i bolje nego u bilo kojoj igri

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Crysis 2

Kolika je razlika u grafici između dx 10 i dx11

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
joze kaže...

Nema razilke {#}

ššššš - možda su u šumi
15 godina
neaktivan
Crysis 2

U kojoj igri?

Btw. DX11 je po pitanju izvođenja nešto sasvim drugo u odnosu na DX9 i DX10. Grafički može i ne mora izgledati bolje ali naglasak je na izvođenju. Detaljnije bi mogao pokoji programer objasniti ako ima volje, a sjećam se da je već bilo dosta o tome na forumu.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 18:50 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tallahasee kaže...
naxeem kaže...

Da, primijetim je kad stojim i buljim u zid dotičući ga nosom, kad stojim i pucam u vodu i testiram valove... al' to nije poanta igre.

Tallahasee kaže...

Crysis, onaj bolji, screenovi. Suvisno je uopce usporedjivat ovakve slike sa ovim novim konzolaskim portom. Poz {#}

Prvo: ove slike su iz ekstremnog moda za C1 s nabrijanim teksturama i ne vrte se u više od 30FPS na ničemu danas. Drugo: priroda je UVIJEK ljepša od urbanog okruženja.

Tocno i netocno. Mod se zvao Natural Mod nije nikakav extremni mod. Slika br 5. je screen sa mog kompa kad sam to igrao, koristio sam taj mod i on je u stvari poboljsao broj frameova i igra se vrtila u to vrijeme na kompu koji sam imao odlicno. Vise ni ne znam koja je grafulja bila, ali nije bila najskuplji high - end to znam sigurno. Natural Mod je jos poboljsavao grafiku u igri ali i frameove, znam da zvuci nevjerojatno, ali tako je. Imas Crysis pa probaj.

A bumo vidli kad ce Natural Mod za Crysis 2.

jel mi mozes dat link do tog il kako vec da dodem do tog da isprobam C1 sa tim ? ako poveca broj FPS-a , ako ih jos smanji , ne hvala :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 18:49 (fakEEE).
16 godina
neaktivan
joze kaže...

Nema veze koji DX igra koristi.Igra koja koristi DX9 moze izgledati daleko ljepse nego igra sa DX11,pravi primjer toga ti je Crysis2 vs Dragon Age2.
I'll be back
17 godina
neaktivan
Crysis 2

Anonimna anketa o snazi računala za igranje (snazi grafike):

Posjedujem grafičku karticu (ili više njih) ukupne vrijednosti:

50 do 2.000kn
10 do 3.000kn
2 do 4.000kn
0 do 5.000kn
2 više od 6.000kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
fakEEE kaže...

jel mi mozes dat link do tog il kako vec da dodem do tog da isprobam C1 sa tim ? ako poveca broj FPS-a , ako ih jos smanji , ne hvala :D

http://www.tweakguides.com/Crysis_1.html evo lijepo prouci, imas na jednoj od stranica link za natural mod i uzivaj (page 4. da budem precizniji)

Bolje 100 godina zivjeti kao lopov, nego 7 dana kao siromah - KraDeZe \m/
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 19:21 (Tallahasee).
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...

U kojoj igri?

Btw. DX11 je po pitanju izvođenja nešto sasvim drugo u odnosu na DX9 i DX10. Grafički može i ne mora izgledati bolje ali naglasak je na izvođenju. Detaljnije bi mogao pokoji programer objasniti ako ima volje, a sjećam se da je već bilo dosta o tome na forumu.

Milijun puta je o tome pisano, ali ukratko: DirectX 11 API u manje vremena može obaviti više posla + ima mogućnosti koje DirectX 10 nema. U odnosu na DirectX 9 razlika je drastična.

Svakako, ista razina kvalitete na DirectXu 11 može se postići uz manje zahtjeve, nego na DX9 i čak 10. Najvažnija mogućnost su višejezgreno izvođenje, što osjetno ubrzava izvođenje, teselacijske mogućnosti koje dodaju kvalitetu za mali trošak snage itd.

Ako programer ide programirati igru u DX9 modu, u isti hardver može ugurati manje, nego korištenjem DX11, a zbog načina rada, neke stvari na DX9 ne idu (teselacija npr.).

Da dodam zašto je Crysis 2 u DX9 izdan. Većina stvari, tj sve što CE3 radi, može se na DX9 i bilo kojem drugom API-ju. S obzirom da je CryTekov cilj bio izdati Crysis 2 istovremeno na svim platformama, s izradom su se fokusirali na ono što je primjenjivo na svim platformama, a specifičnosti PC-a - koje ionako rijetki mogu iskoristiti - ostavili su za kasnije.

Zašto? - Pa razvoj igre košta milijune, vrijeme programera je ograničeno, a broj programera ne smanjuje trajanje razvoja. Nije moguće zaposliti 500 programera pa ubrzati razvoj 5x u odnosu na 100 programera. Slično je i s resursima igre (slično iako ne isto) koje sve treba obraditi, a zapošljavanje dodatnih ljudi nije uvijek produktivno.

CryTek je u CE3 engineu išao na optimizaciju i izmjenu tehnologije da radi na konzolama i to je bio primarni cilj. Uber postavke za PC jednostavno nisu imali kad napraviti.

Realno, ako gledamo publiku kojoj trebaju te uber-cool stvari, nemamo baš neki razlog za trošenje enormnih suma novaca. Ako razvoj mogućnosti za najsnažnije PC-e kojih nema 5% produljuje izdavanje igre za 2-3 mjeseca i cijenu za 1-2 milijuna, to je suludo.

Meni s GTX-om 580 igra ide u HIGH i izgleda odlično na 60FPS. Mogu igrat i na Extreme na 30FPS, ali HIGH izgleda toliko dobro da me nije briga - bitniji mi je fluidan gameplay, nego grafika kad lupam screenshot.

---

toxic kaže...
naxeem kaže...

sta si mislio gdje ce biti najvise glasova? trebo si stavit do 1000kn, do 1500, do 2000kn, do 3000 i od 3 pa na vise

Baš sam htio ovako. Ne zanima me precizno tko što ima, nego točno da vidim koliko ljudi ovdje uopće može razmišljat o Crysisu 2 na DX11 ili nedajbože o većim postavkama od sadašnjih EXTREME koje ja na kartici od 4.000kn (GTX580) vrtim u minimumu za igranje od 33FPS.

Malo. Dakle, za koga bi CryTek zapravo gubio vrijeme i novac? Na zapadu bi se ove cijene pomaknule 1 stepenicu (max dvije) gore i opet, kandidata za veće postavke od "ekstremnih" nema baš previše. Tu i tamo koji recenzent ili netko sa sretnijim iznosom plaće.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 19:50 (naxeem).
17 godina
naxeem kaže...

sta si mislio gdje ce biti najvise glasova? trebo si stavit do 1000kn, do 1500, do 2000kn, do 3000 i od 3 pa na vise

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. LoL nick: mNik (EU)
16 godina

ajmo onda ponovo da nemora nax ;)

Posjedujem graficku karticu(ili vise njih) u ukupnoj vrijednosti :

22 do 1000 kn
10 do 1500 kn
18 do 2000 kn
4 do 2500 kn
7 do 3000 kn ili vise
Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
17 godina
protjeran

btw moja je koštala do 2500 kuna sad je do 2000 kuna jer je pojeftinila u međuvremenu pa sam stavio ono drugoxD

i know i know a dirty word hello how low?
15 godina
neaktivan
Crysis 2

A gle onda bi svi tak mogli... Ja sam svoju 2500 platio pa sam svejedno stavio do 2000...

3D dizajner
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Crysis 2

gtx 480, još drži cijenu {#}

btw Minoza, jako dobar posao radis, vidio sam one radove koje si uploadao na 3dhr

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 20:37 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Crysis 2

ajmo danas oko 10- 10 i pol se nac svi da idemo igrat mp zajedno :D

19 - ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO - 86
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gjurki kaže...

ajmo danas oko 10- 10 i pol se nac svi da idemo igrat mp zajedno :D

Count me in! A kak bumo se organizirali? Koji server?

3D dizajner
15 godina
protjeran
Crysis 2

nznm:D ja sad moram lektiru bibliju napisat do 10 da stignem, ae vi se dogovorite ja dolazim sigurno..neznam dal ima jos diabolic server oni su uvijek prazni:DD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Crysis 2

evo ekipa prošao sam ga , igra je unatoč svemu bila odlična moram reć , priča vrhunska , sve odlično  a kako je završilo izgleda da će bit još nastavaka , jako dugo sto mi se svida , i da igra nije pod imenom crysis dao bih joj 10/10 , kako sam ipak od crysisa ocekivao vise to ce biti 8/10 , a idem se sad bacit na shift 2 xd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Crysis 2

Screens 2 {#} (sa mojeg compa, da ne bi opet bilo gluparija ovo NISU iz C1 i slicno) grafulja gtx460 za C2, multiplayer:

Bolje 100 godina zivjeti kao lopov, nego 7 dana kao siromah - KraDeZe \m/

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Crysis 2

minoza izgleda da se neda baš nikom -.-

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Tallahasee kaže...

Screens 2 {#} (sa mojeg compa, da ne bi opet bilo gluparija ovo NISU iz C1 i slicno) grafulja gtx460 za C2, multiplayer:

I,kaj je pjesnik htio reći?

15 godina
neaktivan
Crysis 2

Ko je lik sa grafom skupljom od 6000 kuna? {#}

=CBC= Team | www.crobadcompany.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice