Company of Heroes 2

poruka: 1.259
|
čitano: 261.948
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Company of Heroes 2

po komentarima mi se čini da sam dobro prošao što nisam preorderao. dan danas žalim za CoH:O :(

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Company of Heroes 2
zagi55 kaže...

Zanimljivo sve kritike za coh se moraju dati na sega forum a ne na sluzbeni forum od coh. Naravno sega forum se ne može pregledavati ako nisi registriran -.-'

Te isto moraš imat onaj pass od bete da bi ušao u taj dio podfrouma ma lol.

Zvonzi kaže...

po komentarima mi se čini da sam dobro prošao što nisam preorderao. dan danas žalim za CoH:O :(

Ima beta ključeva, probaj prvo pa vidi dal ti se sviđa.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 17:23 (fila2208).
15 godina
neaktivan
Company of Heroes 2

Također nisam pretjerano zadovoljan.

Igra me nije 'zaljepila' za ekran kao prošli nastavak ili što je važnije - kao COHO.

Čovječe, COHO mi je kao što su neki ode spomenuli, bio remek-djelo.

Baš po mom ukusu. Čak je imao onu (lol) Pokemon shemu s (powerup) karticama koje je igrač

kupovao, namještao itd...

Genijalno a unutar browsera.

Sam princip napretka commandera po levelima i trajnim zadržavanjem nekih mogućnosti

mi je bio zakon jer doslovno sam imao osjećaj da napredujem u RTS-u što je definitivno novina.

Dokle god je balans odnosno matchmaking ok, to je super stvar.

Dalje, ja ne znam što oni rade s optimizacijom ove igre koja ako ćemo pošteno brat bratu

i ne izgleda nešto extra wow-padam-na-guzicu. Igra mi je preporučila automatske settingse

na high-ultra što je stvarno u najmanju ruku čudno jer mi apsolutno skoro sve igre uvijek daju neku medium preporuku.

Probao sam zaigrati tako na visokim postavkama i počastilo me sa nekakvih 10ak FPS-a kad je gužva.

Kažem ok, ajmo sve smanjiti na med-low a fiziku isključiti skroz pa uživati bar u fluidnoj igri.

18ak FPS-a kad je gužva {#}

Uglavnom, igra mi se vuče kao krepani mačak a mogu iz prve ruke reći da imam na disku trenutno igre

koje čim upalim dižu zauzeće grafe na 100% i procesor skoro isto toliko te izgledaju fenomenalno i rade mi ok na višim postavkama.

Ne kažem da očekujem čuda ali imam pristojan mid-range hardware koji je manje-više trenutno i 'recommended' konfa za većinu naslova

pa očekujem da mi naslovi dobro rade.

Dalje, igra je na trenutke toliki clusterfuck da doslovno pustim miša iz ruke i gledam u ekran pokušavajući skužiti gdje, šta i kako.

-Nijemci su OP skroz.

-Sučelje je nepregledno

-Minimapa je 'čudna' u nedostatku bolje riječi

-Tehnički problemi su ogromni

-Sve je nekako 'presitno' ako me kužite, jedva razaznajem stvari. Igra nije više 'clear-cut' kao jedinica.

Ne znam... nisam nešto pretjerano happy za sad. Možda je ovo posljedica THQ-ovog bankrota.

Da su samo COHO ispolirali, dodali sadržaj, poboljšali grafiku i lansirali kao stand-alone, bilo bi dovoljno dobro.

Zaigrat ću opet večeras ali između lagganja, droppanja, očajnih FPS dropova i niskog framerate-a,

lošeg balansa i matchmakinga te ljudi koji apsolutno nemaju pojma što rade.... nisam siguran da ću igrati dugo.

Uistinu šteta.

I da, beta je 80% gotov proizvod tako da se nema smisla nadati nekim velikim promjenama u odnosu na ono što trenutno vidimo.

TL;DR.

Something witty.
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
fila2208 kaže...

Zvonzi kaže...

Ima beta ključeva, probaj prvo pa vidi dal ti se sviđa.

Popušio sam jučer od PCgaminga, ne znam jel se još negdje dijeli. Uglavnom, još sve ovo vezano za grafiku i optimizaciju mogu progutati, ali me najviše brinu kritike na igrivost.

15 godina
Company of Heroes 2

Evo sad sam upalio coh1 nakon cca 7 mjeseci pauze i uhvatila me je nostalgija sve jednostavno pregledno nešteka i sad kad se sjetim bete ohh ... Da su mogli uništiti (još nisu ali su na dobrom putu) tako dobru strategiju.. No ne mislim da je sega kriva jel radi savršenu strategiju serijala total war-a .
@forzzuk ma nije ni propast thq toliko odgovoran jer u alpha test bilo to novo sučelje i sve nekako sitno.
Trenutna situacija me posjetila sa sličan slučaj blitzkrieg2 od cdv nival. Na jedinici sam se upoznao sa strategijama i to je bilo prelijepo iskustvo.
Sati i sati zabave i gubljenje živaca kao i u coh 1. Kada je trebala izaci dvojka u 3D pošto je jedinica bila 2D bila je ista situacija sa coh-om.

Znaci sve su imali samo su trebali postenu 3D grafiu jer mehaniku i sve ostalo su imali iz jedinice. Rezultat je bio koma piksel 3D grafika, čudno sučelje mehanika itd... odigro ju jesam i dodatak ali to više nije bilo to. Sjećam se da sam frenda uvjeravao koji je tada igrao coh da je coh čista kopija blitzkrieg sa ljepšom grafikom ali bio sam u krivu coh je bio još zarazniji a njegova neizbalansiranost nas je dovodila do ludila kada smo igrali u lan protiv cpu {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 18:03 (zagi55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zvonzi kaže...

Popušio sam jučer od PCgaminga, ne znam jel se još negdje dijeli. Uglavnom, još sve ovo vezano za grafiku i optimizaciju mogu progutati, ali me najviše brinu kritike na igrivost.

Ako uspiju optimizirati da radi kak spada, onda će biti igrivo tražit će se prilagodba zbog tog sučelja i spamanja od strane sučelja ali bit ce igrivo, ali onaj ko je igrao coh 1 po meni biti će razočaran nešto u smislu kao prelezak sa simcity 4 na simcity 5.  

14 godina
Company of Heroes 2

ma prilagodit ću se već nekako, samo se nadam da nisu predaleko otišli od originala.

0 0 hvala 0
15 godina
Company of Heroes 2

To sum up.

Znam da je beta, ali ljudi imaju mišljenja i dojmove pa da vidimo

5 Nezadovoljan i razočaran
4 Zadovoljan, dostojan nastavak
12 Dobra je igra,ali treba dorade
Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Company of Heroes 2

Ovo je jako dobra igra s ogromnim potencijalom.

Imaju vremena sve ove stvari ispeglati i popraviti do izlaska.

Nisu sad u pitanju greške u samom engine-u ili neki ogromni game-breakeri

nego nekoliko sitnica koje se daju ispraviti.

Koliko teško može biti redizajnirati ili samo editirati postojeći UI?

Optimizirati igru i poraditi na balansu?

Grafika mi nije pretjerano bitna, samo da je igra fluidna i da radi ok.

Idem baš probati jednu partiju.

Something witty.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Company of Heroes 2

ovo su moje postavke, komp pod "moj PC"

nikakvi dropovi FPS-a, niti stekanje, protiv 3 AI proc je na cca 67% opterecenja, Ram na 40%.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 18:57 (Zmalamuth).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
forzzuk kaže...

Ovo je jako dobra igra s ogromnim potencijalom.

Imaju vremena sve ove stvari ispeglati i popraviti do izlaska.

Nisu sad u pitanju greške u samom engine-u ili neki ogromni game-breakeri

nego nekoliko sitnica koje se daju ispraviti.

Koliko teško može biti redizajnirati ili samo editirati postojeći UI?

Optimizirati igru i poraditi na balansu?

Grafika mi nije pretjerano bitna, samo da je igra fluidna i da radi ok.

Idem baš probati jednu partiju.

ovako nekako i ja razmišljam. :D

15 godina
Zmalamuth kaže...

nikakvi dropovi FPS-a, niti stekanje, protiv 3 AI proc je na cca 67% opterecenja, Ram na 40%.

Ok, ajde napravi temu ja i moj pc pa tamo to stavi.

ne radi se ovdje o tome ko ima kakvo računalo, ima ljudi koji imaju jače računalo od tebe pa im radi na 30fps što je žalosno.

Nije dobro igra omptimizirana i to je činjenica.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 19:17 (fila2208).
16 godina
neaktivan
Company of Heroes 2

Kako se uopće gube oni pointsi s kojima startam na 500? I jel vi imate problema s gorivom, svaki put mi ga fali..

Bane: I AM the League of Shadows, and I'm here to fulfill Ra's al Ghul's destiny!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
marojekalina kaže...

Kako se uopće gube oni pointsi s kojima startam na 500? I jel vi imate problema s gorivom, svaki put mi ga fali..

Goriva ni za lijek da, treba gradit one čudne nastambe na pointovima za +3 fuela.

16 godina
neaktivan
Company of Heroes 2

Yep, meni je igra super, pogotovo prilagođavanje vojske snijegu itd, al brate ne stignem igrat ni 20 minuta, već me gaze. Nigdje early game-a nema, hoću malo taktizirat, razvijat se, pripremat obranu, a ovi me napadnu za 10 minuta već kreće ofenziva. Nije mi zanimljivo tako igrati, još protiv AI-a na easy gubim bez problema...

Sve u svemu igra mi je za sada jako dobra, moraju je još optimizirati + malo balansirat vojske, jer su njemci prejaki. Toliko od mene.

Bane: I AM the League of Shadows, and I'm here to fulfill Ra's al Ghul's destiny!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Zmalamuth kaže...

ne radi se ovdje o tome ko ima kakvo računalo, ima ljudi koji imaju jače računalo od tebe pa im radi na 30fps što je žalosno.

vise smatram da je mozda problem u ljudima, koji imaju po 2 Antivirusa istovremeno + neki defragment, i jedno 500 procesa na tabu + torrent i sve na jednom hardu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 19:52 (Zmalamuth).
13 godina
udarnik60 kaže...
...

fila2208 kaže...
...

"bla bla, kme kme" kao obično karikiranje, ono... NHF {#}, po forumu (ne samo ovom) svi se ljudi bunu zbog prevelikih očekivanja. Neznam kakve veze ima što ti je stress test, kad je idalje u beti, imas CPU koji je sasvim solidan, pa neće ljudi ispadat i onda bez problema igraš (more-less). A to što tenkovi kao smrznuti, ili se odbijaju od ravnog, to je sasvim normalno i lako je ispeglat, ne utječe na sam gameplay. Jeste li igrali vCoH? Pa jeste vidjeli kako su se tenkovi ponašali kao kocke dok su se kretali, igra je kasnije vrhunski ispeglana. A to da se grdno varam da se gameplay može bitno mijenjati u 2 mjeseca, to je točno. Ali gameplay se nemora mijenjati, nego ga treba ispeglati. To ce vec ici brze kad budu imali primjedbe od igrača, i kad znaju na čemu više raditi. A UI nebi trebao biti problem za promjeniti, dapače. A svi očekivali da je igra skoro pa gotova, da će vidjet tu i tamo neki bug i sve pet. Ja ću je nabaviti par mjeseci nakon izlazka. I nadam se da ću stući novih tisuću i pol sati, kao što je bio slučaj sa orginalom.

Ubi bene, ibi patria.
15 godina
neaktivan
Zmalamuth kaže...

fila2208 kaže...

Zmalamuth kaže...

vise smatram da je mozda problem u ljudima, koji imaju po 2 Antivirusa istovremeno + neki defragment, i jedno 500 procesa na tabu + torrent i sve na jednom hardu...

Čuj, evo ti moje postavke na kojima igra radi jako loše.

Pogledaj, usporedi s mojim računalom koje je održavano i nema nikakava 2 AV-a upaljena istovremeno (dafuq?) / defragment (misliš fragmentiran disk?) / 500 procesa..

Nije nikakav problem u ljudima, trenutno je problem u samoj igri.

Odustajem od Rusa kompletno nakon upravo odigrane partije.

Doslovce se nema čime kontrirati Germanzima kad krenu s Panterama.

Igre uvijek idu isto koliko vidim, prvih 20 minuta je 'razgraničavanje' i osvajanje sektora, sitni okršaji pješadije / mortara / snipera / engija.

Nakon toga u jednom trenutku kao i uvijek Germanzi probiju s tenkovima i sve je gotovo.

edit: doslovno mi ne prihvaća forum sliku, valjda jer sam udrio PrtScr pa je .PNG

Grafičke postavke uz full HD su na low.

Something witty.
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 20:17 (forzzuk).
15 godina
Zmalamuth kaže...
f

Ne pričaj gluposti, i da imaš to sve i dobro računalo opet nema razloga da igra bude tako neigriva.

Velim i brat i ja imamo solidna računala, nešto starija, ali opet više nego recoemended, i opet radi za qurac, tj. njemu ni ne radi.

Tako da, pls, nemoj meni problem je u ljudima, i to, igra je neoptimizirana i razoračan sam, case closed.

15 godina
neaktivan
Company of Heroes 2

Upozorenje za ekipu koja igra betu,nemojte imati ništa bitno otvoreno uz igru,ja sam nakon 15 min igranja dozivio BSOD.

Da nebi mislili da je do mog kompa,on je sasvim dobro optimiziran,ovo mi je prvi BSOD na Win7 uopće.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
fila2208 kaže...

Ne pričaj gluposti, i da imaš to sve i dobro računalo opet nema razloga da igra bude tako neigriva.

Velim i brat i ja imamo solidna računala, nešto starija, ali opet više nego recoemended, i opet radi za qurac, tj. njemu ni ne radi.

Tako da, pls, nemoj meni problem je u ljudima, i to, igra je neoptimizirana i razoračan sam, case closed.

Shvaćaš li da je recommended za igru kad izađe? A ne tijekom bete? Ja na svom smeću od PC-a mogu nekako igrati betu, jer guta jedan FPS svako par sekundi, dobro, stvar je optimizacije ali nema potrebe rejgati zbog toga. Pobogu pričajte više o samom gameplayu a ne o stvarima koje se znalo prije nego je beta počela. Recimo, u bazi one zgrade su ružne, odnosno teško ih je razlikovati. Jedinice koje idu offmap je zanimljivo ali eto, neznam, draže mi je klasično dobivanje jedinica. Balans je nula, očekivano, a bugova nema toliko puno koliko sam očekivao ali treba igra teško poliranje ako se uzme u obzir pucanje, kretanje i slično :)... UI pod hitno mijenjati ili ga bolje prilagoditi, više opcija za team komunikaciju. Ma mogao bi do jutra nabrajati, pa stajem tu. Uglavnom, igra ima dobre temelje, sada vidjeti što s tim... I još nešto, ono grijanje od hladnoće hitno izbaciti iz MP-a, katastrofa, jednostavno mu tu nevidim mjesto.

Ubi bene, ibi patria.
15 godina
Et_Tu_Brute? kaže...
fila2208 kaže...

Shvaćaš li da je recommended za igru kad izađe? A ne tijekom bete? Ja na svom smeću od PC-a mogu nekako igrati betu, jer guta jedan FPS svako par sekundi, dobro, stvar je optimizacije ali nema potrebe rejgati zbog toga. Pobogu pričajte više o samom gameplayu a ne o stvarima koje se znalo prije nego je beta počela. Recimo, u bazi one zgrade su ružne, odnosno teško ih je razlikovati. Jedinice koje idu offmap je zanimljivo ali eto, neznam, draže mi je klasično dobivanje jedinica. Balans je nula, očekivano, a bugova nema toliko puno koliko sam očekivao ali treba igra teško poliranje ako se uzme u obzir pucanje, kretanje i slično :)... UI pod hitno mijenjati ili ga bolje prilagoditi, više opcija za team komunikaciju. Ma mogao bi do jutra nabrajati, pa stajem tu. Uglavnom, igra ima dobre temelje, sada vidjeti što s tim... I još nešto, ono grijanje od hladnoće hitno izbaciti iz MP-a, katastrofa, jednostavno mu tu nevidim mjesto.

Pobogu šta si ti admin ili stručnjak za ispravno pričanje o igrama?

pričam o igri, bila ona u beti ceti leti  ili čemu već, ne sviđa mi se što je neigriva. Jedan diablo je bio igriviji i bolji u toj fazi bete da ne pričam o mnogim drugima igrama.

Što se tiče stvari koje si naveo slažem se, ali čemu su išli dirat nešto što je valjalo?
Sistem rankanja je debilan, u 20 minuta ti stižu panetere i tigeri, svi imaju sve. Blesavo je ono customiziranje, mislim čemu, moglo je klasično samo sredit da ima neki veći tree mogućnosti ili nešto.

Zgrade su užas to se slažem ne znam koje su moje koje od frenda a niti ih razlikujem šta u kojoj kupujem.

Vojnici prebrzo ginu kao i laka vozila, nema mjestu taktiziranju, jeep koji gura jedinice iz zaklona da ih očistiš itd.

Rusi su preloši, nabacani i složeni kao hibrid amera i britanaca i složeni preloše.

Igra ima temelje jer je to coh i on ne može bit loš toliko da sa dsuper fejla i niko ga ne igra, ali da može bit lošiji od jedinice može, jer to nije tako teško, kad je jedinici meni osobno broj jedan rts koji i dan danas pruži koji sat zabave.

Ovo što sam vidio danas me nije u nijednom aspektu očaralo niti zadovoljilo a to je praktički gotova igra....nadajmo se da će feedback bit dovoljan da srede igru kako spada. 

13 godina
fila2208 kaže...

1. Pobogu šta si ti admin ili stručnjak za ispravno pričanje o igrama?

2. pričam o igri, bila ona u beti ceti leti  ili čemu već, ne sviđa mi se što je neigriva.

1. A ne, zar si sumnjao{#}

2. Nije neigriva, odirao sam 1v1 par rundi sam frendom. Zastajalo? Je. Neigrivo? Ne.

Ponavljam tko zna koji put, to je prokleta beta, a ne praktički gotova igra. To što vojnici brzo ginu i slično je jedno od najmanjih trenutnih problema, jer spada pod balans, i koji će se s vremenom usavršavat. Postoji ogromna šansa da u finalnoj verziji Rusi budu dosta jači, nebi bilo prvi put da Relic nešto tako napravi. Kada previše jedinica nerfa pa cijela frakcija postane osjetno slabija, što se često događalo u prvim patchevima u orginalnom CoHu. Treba samo biti strpljiv, i neka prate feedback. Sve će doći na svoje.

Ubi bene, ibi patria.
15 godina
neaktivan
Company of Heroes 2

evo ja odigrao jednu partiju, ništa nisam pohvatao :(  Jel se može protiv ai igrati da se malo upraksiram?

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Company of Heroes 2

uhvatio i ja key, probat će se kroz nekoliko dana :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cevi kaže...

evo ja odigrao jednu partiju, ništa nisam pohvatao :(  Jel se može protiv ai igrati da se malo upraksiram?

Da možeš. Odeš na online i onda ne ideš public nego private i samo kao protivnika staviš komp.

14 godina
neaktivan
Company of Heroes 2

Evo upravo sam odigrao nekoliko 3v3 kao Rus i općenito mi nije jasno zbog čega se žalite, jer nemam niti jedan problem o kojem pišete. Odigrao sam 3 partije i nitko nije dropao. Bilo je minimalno laga u jednoj. Jučer je bilo dosta problematično, ali danas fakat ne što se toga tiče. Takve stvari su za očekivat, jer nema puno igrača, pa je normalno da će biti laga kad spoji ljude iz Brazila, Rusije, Japana i Hrvatske.

Što se tiče gameplaya, blizzardi mi već idu debelo na živce. Ne znam je li bug ili šta, ali gubim jedinice od hladnoće NAKON što je završila mećava. Bilo je govora da cover štiti od zime, ali nisam siguran da je to uvijek slučaj. Volio bih da igra ima malo udaljeniju kameru, jer je očito da ovdje oružja imaju veći domet, pa često moram scrollat da vidim gdje ko puca. Od zamjerki još jedino mogu reći da su grafički mogli doraditi igru, jer danas ne izgleda ništa posebno. Ostalo su primjedbe koje se odnose na balans i to će biti sređeno. Trenutno mi jedino oči bodu mortari. Maloprije sam izgubio 11 vojnika u 2 conscript squada od jedne granate. Ovo je stvarno previše...

Ne znam kako vi igrate, ali Rusi sigurno nisu UP. Nijemci stvarno imaju prejak late game, ali poanta i je stisnut ih da se ne razmašu do tada. CoH je oduvijek nagrađivao agresivnu igru, a tako je i sada. Jako je bitno dobiti prvi skirmish i pozicionirat se kako spada. Istina je da ljudi uče kako igrati s Rusima i da Nijemci trenutno češće pobjeđuju, ali to će se sigurno vrlo brzo promijeniti. Od ove 3 partije koje sam igrao sve su bile različite. Prvu su nas satrali Nijemci, drugu su dobili Nijemci sa 30-ak razlike (bilo je povuci potegni do kraja) i zadnju samo dobili sa skoro 300 razlike. U sve 3 partije su protivnci bili veći rank i ako je vjerovati reportu nakon partije, najviše sam doprinio svom timu uz napomenu da sam experimentirao sa build orderima, commanderima i da nemam pojma o specijalnostima pojedinih jedinica.

Mislim da je ovo gotova priča što se tiče razvoja. Teško da mogu napraviti ne znam šta sa sučeljem. Malo će testirati infrastrukturu, skupit će feedback o balansu, pripremit sve za release i to je to. Prekasno je za veće zahvate, jer se sad radi samo o uštimavanju stvari koje su parametrizirane, odnosno o fine tuningu.

@Cevi

Možeš igrati protiv AI. U lobbyju odi na private match i tamo dodaj da igraš protiv CPU-a.

KILL! Have no fear!
Moj PC  
6 1 hvala 3
13 godina
animosity_frenzy kaže...

... Trenutno mi jedino oči bodu mortari. Maloprije sam izgubio 11 vojnika u 2 conscript squada od jedne granate. Ovo je stvarno previše...

Hehe da prije sam odigrao jednu 3v3 partiju sa njemcima i bome rusi su se jako dobro držali, ali kao što kažeš mortari....ma imali su ih preko 10 sigurno oko sredine mape, nisam mogao ni prismirdit zastavici sa infantry odma bi pocrkali od tolikih granata {#}
ali kad smo razvili tenkove onda je bilo gotovo izgubli su sa preko 300 razlike :P 

16 godina
Company of Heroes 2

Ima dosta novih fora stvari, AT gun ima bombardiranje, vojnici ulaze u zaklon iza tenkova, samopopravak vozila, preskakanje zaklona, hrpa gadgeta za baciti na neprijatelja

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Company of Heroes 2

dali ima još gdje za ugrabit key? ako itko zna hvala :)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice