Evo kopam po internetu vec danima i nikako da nadjem ono sto mi treba... Pokusavam vec danima snimit frag movie ili tako nesto slicno u cod2... Trebala bi mi solidna kvaliteta snimanja ali svaki put kada nesto pokusam mi je igra uzasno spora i totalno se ne moze igrat, ali na videu koji sam snimio je sve normalno... I pokusao sam sa /cl_avidemo tj. puno snapshotova i tada isto igra steka full... Imam oko 350-400 fpsa,svoj cfg i radi sve u redu, mozda bih mogao i vise fpsa dobit sa nekim drugim cfgom al to nije bas jako bitno sada...Molio bih vas za pomoc... Imam gaming laptop, 4 gb rama, nvidia gtx 9800m(1gb memorije) i 2,4 procesor... Unaprijed hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa praviš grešku odmah na početku.
- Igraš partiju a ujedno snimaš sa naredbom /record
- Kad završiš igranje ukucaj naredbu /stoprecord
- Odeš u glavni menu igre i u consoli ukucaj naredbu /demo demo0001 (broj ovisi o broju recorda i koji hoćeš da pregledavaš)
- Nakon te naredbe pokreće ti se demo koji si snimio i onda dok gledaš ukucaš naredbu /cl_avidemo 60 ili 125 i onda praviš snapshote od toga koje ćeš kasnije snimiti u AVI sa VirtualDubom i onda se dalje sam snalazi
Sa naredbom cl_avidemo XX ne možeš normalno igrati jer ti fps padne veoma nisko, tako da to radiš preko ovih recorda.
Pogledaj malo u ovoj temi..
I da razjasni, oni videi gdje je odlicna grafika, to neradi niti ima ikakve veze s tim cl_avi demo, on samo uglađuje sliku, ali s njim ćeš imat 1 fps, tako da ce jedan vrlo kratki frag vrlo dugo potrajat(dok snimas), od mjestu na disku da i negovorim.
Onu grafiku se dobije pomocu par komandi.
I da razjasni, oni videi gdje je odlicna grafika, to neradi niti ima ikakve veze s tim cl_avi demo, on samo uglađuje sliku, ali s njim ćeš imat 1 fps, tako da ce jedan vrlo kratki frag vrlo dugo potrajat(dok snimas), od mjestu na disku da i negovorim.
Ja imam sa cl_avidemo oko 10-13 fps kad snimam u recordu, kad sam snimao na serveru dok igram padao bi na 2-3 fps.
Snimao preko binda nekih 2o sekundi i imam 6 gigabajta snapshota (1280x720) i AVI od 5.6 Gb.
Što se tiče one grafike u filmićima - na netu sam nalazio neke komande i koješta ali to ništa ne poboljšava grafiku.
Tako da me interesuje baš koje su to komande.
Enable_art.cfg nema u CoD2.
Tu grafiku sam jedino mogao postići u video editoru, nakon što snimim AVI u VirtualDubu.
Sa Vegasom sam povećao kontrast i brightness i izoštrio sliku i dobio sam približnu grafiku na filmićima.
Što se tiče Glow-a ne mogu postići onaj efekat kao na filmićima, jer dolazi do preblještećeg efekta koji mi smeta...
Trenutno tražim cfg za 360 stepeni i thirdperson, ali su cfg sa linkova izbrisani, pa ako netko ima negdje i ako bi htio pomoći bio bi mu zahvalan.
Hvala, budem se poigrao sa taim pa javim sta sam uspio...
Evo snimio sam sada onako kako si rekao, sa record, i onda sam napravio one silne snapshotove, stavio sam /cl_avidemo 100 i to je trajalo dosta...nekih 20 min i onda kada sam stavio u virtualdub prvi snapshot, svi drugi su se sami loadali ali je jakoooooooo sporo isao video,tj zapinjao...i pisalo render rate 4.9 i na videu dobijem oko 5-6 fpsa...i dobra je grafika i sve...samo steka jako... pls pomoc
Evo snimio sam sada onako kako si rekao, sa record, i onda sam napravio one silne snapshotove, stavio sam /cl_avidemo 100 i to je trajalo dosta...nekih 20 min i onda kada sam stavio u virtualdub prvi snapshot, svi drugi su se sami loadali ali je jakoooooooo sporo isao video,tj zapinjao...i pisalo render rate 4.9 i na videu dobijem oko 5-6 fpsa...i dobra je grafika i sve...samo steka jako... pls pomoc
U VirtualDubu kad otvoris snapshotse idi u Video i tamo u FrameRate podesi na 100 ili već koji si stavio broj. Nakon toga snimi u AVI.
U VirtualDubu kad otvoris snapshotse idi u Video i tamo u FrameRate podesi na 100 ili već koji si stavio broj. Nakon toga snimi u AVI.
Meni je dok uzimam snapshote fps 4,5 tak da ono...ak to ima veze..jos uvijek nisam uspio napravit nis dobro:(
Gdje je zapelo? Pa jeli pomoglo ono preko PM-a?
Ja imam sa cl_avidemo oko 10-13 fps kad snimam u recordu, kad sam snimao na serveru dok igram padao bi na 2-3 fps.
Snimao preko binda nekih 2o sekundi i imam 6 gigabajta snapshota (1280x720) i AVI od 5.6 Gb.
Što se tiče one grafike u filmićima - na netu sam nalazio neke komande i koješta ali to ništa ne poboljšava grafiku.
Tako da me interesuje baš koje su to komande.
Enable_art.cfg nema u CoD2.
Tu grafiku sam jedino mogao postići u video editoru, nakon što snimim AVI u VirtualDubu.
Sa Vegasom sam povećao kontrast i brightness i izoštrio sliku i dobio sam približnu grafiku na filmićima.
Što se tiče Glow-a ne mogu postići onaj efekat kao na filmićima, jer dolazi do preblještećeg efekta koji mi smeta...
Trenutno tražim cfg za 360 stepeni i thirdperson, ali su cfg sa linkova izbrisani, pa ako netko ima negdje i ako bi htio pomoći bio bi mu zahvalan.
Ja sa ovom konfom imam, 1 fps, ali mi je sve na max, AA x4, 1680x1050, dx9, Smoke all, shadow sve.
Sad neznam ni ja bas sve, ako hoces da ti svijetli jace,
upisi ja mislim "r_lighttweaksunlight"
ugl. vidjet ces dolje ispod ce ti pisat dok ti budes pisa koje su naredbe, ugl. stavis npr. na 2.5, 3 je malo previse, ali to radi samo dok gledas record.
I igraj se malo s tim opcijama, zatim chattime 0 i drawfps 0
Al opet mislim da bi trebao imat vise fpsa, dok to snimam ako si ti imao toliko.
Ugl. da pocnem...ovako, Upalim cod2 i igram na nekih 250fps, moze i vise al ga ja lockam na 250... i sad upisem /record i kad zavrsim /stoprecord... upalim cod2 i upisem /demo demoxxxx i dok gledam taj demo koji hocu stavim /cl_avidemo150 i tada se fps spusti na 5,6,7 ug. jako malo i cijela igra ide onako sporo(vjerojatno zbog uzimanja snapshta) i kad se zavrsi stavim /cl_avidemo 0... Odem u VirtualDub i odem na Open Video File, nadjem snapshote, stisnem na 1. snapshot i sve se loada...sad odem na Video---Frame Rate i sad tamo imam:
Source rate adjustment
o No change (current: 10.000 fps)
o Change frame rate to(fps):_________
o Change so video and audio durations match---- ovo ne mogu odabrati
Frame rate conversion
o Process all frames o Convet to fps: ________
o Process every other frame(decimate by 2)
o Process every third frame (decimate by 3)
o Decimate by _____
I ja stavim Change frame rate to: i stavim 150 ... a sve drugo ostane isto i ovo ispod Frame rate conversion nis ne diram, to mi je na Process all frames... I sad stisnem ok. Odem dole na dno i stisnem play i tolko sve steka i ide sporo da to nije normalno, probao sam i Save as Avi ali na aviu je poslije isto tak sve sporo i steka...ne znam u cem je problem...
Ja sa ovom konfom imam, 1 fps, ali mi je sve na max, AA x4, 1680x1050, dx9, Smoke all, shadow sve.
Sad neznam ni ja bas sve, ako hoces da ti svijetli jace,
upisi ja mislim "r_lighttweaksunlight"
ugl. vidjet ces dolje ispod ce ti pisat dok ti budes pisa koje su naredbe, ugl. stavis npr. na 2.5, 3 je malo previse, ali to radi samo dok gledas record.
I igraj se malo s tim opcijama, zatim chattime 0 i drawfps 0
Al opet mislim da bi trebao imat vise fpsa, dok to snimam ako si ti imao toliko.
Imam i ja sve na max, al' baš sve imam, čak sam i nvidia control panelu sve namjestio na max i demo vrtim na 1280x720 i imam te fps koji znaju varirati od scene do scene, ali tu se kreću.
Ov "r_lighttweaksunlight" ću isprobati.
Mada imam hrpu komandi ovu nisam primijetio...
Ugl. da pocnem...ovako, Upalim cod2 i igram na nekih 250fps, moze i vise al ga ja lockam na 250... i sad upisem /record i kad zavrsim /stoprecord... upalim cod2 i upisem /demo demoxxxx i dok gledam taj demo koji hocu stavim /cl_avidemo150 i tada se fps spusti na 5,6,7 ug. jako malo i cijela igra ide onako sporo(vjerojatno zbog uzimanja snapshta) i kad se zavrsi stavim /cl_avidemo 0... Odem u VirtualDub i odem na Open Video File, nadjem snapshote, stisnem na 1. snapshot i sve se loada...sad odem na Video---Frame Rate i sad tamo imam:
Source rate adjustment
o No change (current: 10.000 fps)
o Change frame rate to(fps):_________
o Change so video and audio durations match---- ovo ne mogu odabrati
Frame rate conversion
o Process all frames o Convet to fps: ________
o Process every other frame(decimate by 2)
o Process every third frame (decimate by 3)
o Decimate by _____
I ja stavim Change frame rate to: i stavim 150 ... a sve drugo ostane isto i ovo ispod Frame rate conversion nis ne diram, to mi je na Process all frames... I sad stisnem ok. Odem dole na dno i stisnem play i tolko sve steka i ide sporo da to nije normalno, probao sam i Save as Avi ali na aviu je poslije isto tak sve sporo i steka...ne znam u cem je problem...
Pa radiš dobro, uglavnom video bi se trebao brže odvijati, mada zna nešto štekati, meni čak kad gledam taj AVI, hard disk (novi) počne ispuštat čudne zvukove kao da grebe nešto.
Idemo dalje, nema veze što snimka šteka, probaj sljedeće:
Ubaci je u Windows Movie Maker ili Sony Vegas i probaj je pustiti u njima i snimiti taj fajl u WMV.