BattleForge - MMORTS*

poruka: 5
|
čitano: 1.391
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
BattleForge - MMORTS*

O ovoj igri koja navodno izlazi u trecem mjesecu, pa da nema niti spomena na ovom forumu, wierd Neodlučan

Radi je, Phenomic studio koji su napravili Settlers-e I i III! sada je pod okriljem EA (:P)

Uglavnom.

Igra je RTS baziran na TCG sistemu. (nije na poteze) (TCG = trading card game)
Kada startate igru dobijete odredjene karte od kojih mozete slagati deckove (mixati ih medjusobno ili ici full na nesto)
Znaci nema izgradnje gradjevina za proizvodnju unita, vec se uniti spawnaju "bacanjem" odredjene karte.
Za izgradnju unita se koristi Power koji se prikuplja kada zauzmete kristale na odredjenim djelovima mape.
Postoje tri "rase", Fire, Frost, Nature i Shadow i svaka ima 4 Tier-a.
Da bi napredovali kroz Tier-ove treba zuzeti odredjene pointove na kojima izgradite "Orb" koji vam treba.
Orbovi su u 4 razlicite "boje" (fire,frost,etc) i za npr T2 trebate imati dva orba, T3 tri orba itd.

Vise detalja imate tu: http://www.battleforge.com
Gameplay filmici: http://www.gametrailers.com/game/6757.html

Evo ja derem ima par dana po Beti i bas je zakon Smijeh

Na FilePlanetu mozete nabaviti Beta key i tamo dobijete link za dload.
http://www.fileplanet.com

Ako ima jos pitanja samo pucajte Namigiva

Potpis:
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BattleForge - MMORTS*

Zvuči mi jako primamljivo. Šteta što nemam vremena za ovo radi ispita na faksu. AL kad prođu ispiti definitivno ću ovo isprobati. Zvuči zahtjevna igra (u smislu gameplaya) ali tu i leži čar.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BattleForge - MMORTS*

Evo da dopisem jos par recenica s drugog foruma, da preduhitrimo pitanja Smijeh

Igra nema skoro nikakve veze s kartama jer NIJE na poteze nego je cisti RTS.
Zamislite karte kao obicne unite koji imaju instant spawn, razni toweri i zidovi i sta ja znam imaju build time.
Jedina razlika izmedju klasicnog RTSa je sta ne postoje gradjevine za izgradnju unita, nego se sve odvija u hodu.
Za proizvodnju unita i sranja koristi se power koji se farma tako sta zauzmete power kristale.

Neznam tocno dokle ce beta trajati, nadam se do izlaska igre, a navodno igra izlazi u
trecem mjesecu.

Stavija sam zvjezdicu na MMO* jer nije bas ovo neki MMO kao takav, mislim da je limit 12 igraca po mapi.
Oni to zovu MMO vjerovatno zato jer su svi povezani na istom sistemu i na istom chatu i trade i akucije su dostupne svima.
Bitke mogu biti "masivne" kad se nakupi pun kur*c unita po ekranu onda nastane opci krkljanac, nevidis ko pije ko placa 
(to mi je jedna od zamjerki, kamera je preblizu imho, skupis par Juggernauta i jos od ostalih leekova i kad uletis u neki vec fight ekran je pun unita i spelova i explozija i svega, ... triba bi biti neki bird view malo udaljeniji.
I jos mi je sranje totalno sta u PvPu nema Fog of War ... totalno imbecilno ... odmah mozes pratit sta ko radi)

Igra ima 10gb ... poprilicno (ali ja sam na fletu pa bmk)

Kad izadje iz bete nece se placati pretplata, nego ce se s parama moci kupovati Booster packovi.
U igri imas Gold i BF Pointove, Gold dobivas na PvE i PvP i s njim upgradeas karte.
BF Pointovi se trenutno cini mi se nemogu dobivati nikako osim s tradeom, znaci prodajom karata koje ti netribaju.
S BF Pointovima mozes kupovati karte na marketu i kupovati Booster packove.
Booster pack ti je zapravo paket random karata, ako oces kupis jedan Booster i nadas se da ces dobit neku Ultra Rare kartu 

Jos se nezna tocno kako ce sve to na kraju funkcionirat s tim placanjem i kako ce se dobivati jos BF pointovi ali vidit cemo

Ne postoji neki super ultra pwnage deck Smijeh jer mozes slagati masu kombinacija, ali zato postoje neke IMBA karte koji lagano narusavaju balans, u PvP-u naravno.
Ali ipak ovo je jos Beta pa ce se sve to na kraju izbalansirati garant.

Kada radi normalno server, niti bitke niti nista ne laga, ja picim sve na max na 1680 rezi na 22" monitoru.
Jedino kada ovi nesto drkaju po serveru, patchiraju ili sta ja znam, onda zna zajebavati server i tako ... (hint: Beta)

Nezna se koliko ce kostati boosteri ali ako nesto drasticno ne promjene karte koje dobijes u Boosteru, sumnjam da
ce biti ooogromna navala na Boostere i da ce leekovi s "vise RL para" biti u prednosti. Jer ...
Postoji 4 vrste karata, Common, Uncommon, Rare i Ultra Rare
U Boosteru dobijes 8 Random karata od toga 1 Rare, 2 Uncommon i 5 Common (Random!)
U Boosteru dobijes karte iz svih "rasa" tako da mozes ti biti full Fire recimo a ne dobiti niti jednu Fire kartu u Boosteru.
Navodno se i preko Boostera dobiju i Ultra Rare ali neznam, nisam jos ni jednu dobija. (zato i jesu Ultra Rare Belji se )

Ali bit je sta su karte u Boosteru Random tako da recimo, sada u beti kada kreiras leeka dobijes 2 Boostera i 2000 BF Pointsa.
s 2k BF Pointsa mozes kupiti jos 10 Boostera (svaki je 250 BFP).
I kad otvoris tih 12 Boostera skuzis da imas pun prozor duplikata i jos vise Common karata Belji se
Svaku kartu mozes Upgradeat 2 puta, a za upgrade ti treba duplikat, tako da tu ode dosta duplikata, i zato je i malo zajebanije
ako vam trebaju dupli od nekih Rare a onda ih nemate, ali zato postoji Trade.

Sigurno da ce biti manijaka koji ce potrositi 500 dolara recimo za nakupovati Boostere samo da bi dobili rare, ali mislim da ovaj oblik placanja nece toliko unistavati igru kao Micro Paymenti u Azijskim MMORPGovima, jer tamo znas tocno koje prednosti kupujes, a ovdje je ipak kolko tolko random.

Igra ima i PVE dio!!
Ja samo i igram PvE citavo vrime, jer malo mi na kur*c ide sta nema Fog Of War pa se nisam jos upustao u PvP.
A i preko PvEa se dobivaju upgradei za karte, pa da se malo "boostam" prije nego krenem s PvPom.
Inace u PvEu imate mape i kampanju ko u svakom dugom RTSu i picite po mapama i derete.
S tim da postoje solo PvE mape a i mape s vise igraca, 2, 4, 8, 12 (12 je max cini mi se), i onda derete Co-Op  Smijeh
U igri ima i tab s Knjigom kao, u kojoj se otkljucava storylne kako prelazite mape.
Ono ima masivno za citanje, lore i svakakvih sranja, i bas mi se to cita ... ali jos vise mi se igra Belji se tako da cu to kasnije procitat

Potpis:
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BattleForge - MMORTS*

EA Games, challenge everything   Smijeh

Potpis:
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BattleForge - MMORTS*

Igra cilja biti izgleda neki tip strategije kao DotA (RTS s elementima RPG-a) s tim da nemaš jednog heroja, nego više njih.

Karte se koriste u istu svrhu kao u TCG-u: spawnanje unita, čaranje i slicno, tako da koncept je sasvim jednostavan za svakog skužiti.

I da, to što kažeš, EA bla bla. Ovo je jedan potez gdje ekonomisti EA-a imaju prevlast nad developerima. Baš čitam, karte će se moći "kupovati" preko neta. LOL. Znači ko više potroši love na bolje čudovište, bit će jači. Pored toga, što više čudovišta i čarki, veći nebalans.

Zanimljiv je koncept, ali sumnjam da će me očarati, daleko od toga...

Osobno čekam Demigod da vidim da li će mi pokupiti pažnju :D

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 15:41 (Adisuki).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice