Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.611.190
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
12 godina
neaktivan
Re: Battlefield 4
Zura kaže...
SC0RPl0N kaže...
samim tim jedna od bitnijih stvari za smanjivanje gubitaka UDP paketa je disejblanje TCP auto tuninga komandom : netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled  koju je potrebno ponoviti nakon svakog rebota jer ne ostaje zapisana promjena u registrima.

ako ovom opcijom diseblaš automatsko podešavanje TCP receive prozora, a FPS-ovi koriste UDP, onda po tvom mišljenju kakvog to ima utjecaja na UDP promet?

Inače, korištenje TCP prozora fiksne veličine nije dobro u svim slučajevima.

Zato što TCP sa uključenim autotuningom širi svoj bandwith do te mjere dokle nema gubitaka a ako TCP uzme veći dio tvog raspoloživog bandwitha i postigne najbolju sinhronizaciju koju može postić onda UDP pati i dolazi do gubitka UDP paketa.Ovo ja nisam isisao iz malog prsta nego imaš detaljno objašnjeno na ovom linku:

http://www.isoc.org/inet97/proceedings/F3/F3_1.HTM

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 15:30 (SC0RPl0N).
15 godina
Battlefield 4

jel itko primjetio u opcijama system performance test dolje desno, tu možete mjeriti gubitke paketa i kao benchati system...meni je izbacilo da je packet loss nešto 2.17 i da mi je fps low...

a fps mi varira od 80-180 lol :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SC0RPl0N kaže...

Zato što TCP sa uključenim autotuningom širi svoj bandwith do te mjere dokle nema gubitaka a ako TCP uzme veći dio tvog raspoloživog bandwitha i postigne najbolju sinhronizaciju koju može postić onda UDP pati i dolazi do gubitka UDP paketa.Ovo ja nisam isisao iz malog prsta nego imaš detaljno objašnjeno na ovom linku:

sve pet, ali da bi osjetio neki benefit moraš imati ku**evitu vezu i nešto što ti siše bandwidth a koristi TCP (npr torrenti, windows update i sl.).

EDIT: evo da citiram članak koji si linkao:

Hence, the quality of service (QoS) of real-time applications using UDP is affected by TCP traffic and its flow control mechanism whenever TCP and UDP share a bottleneck node

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 15:33 (Zura).
16 godina
moderator
Battlefield 4
Krivo si razumuo,BF ti je napisao da si ti low a ne fps ;)
سمندری ڈاکو
Moj PC  
20 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
Zura kaže...
SC0RPl0N kaže...

sve pet, ali da bi osjetio neki benefit moraš imati ku**evitu vezu i nešto što ti siše bandwidth a koristi TCP (npr torrenti, windows update i sl.).

Ja se neslužim takvim metodama nisam experimentirao niti ću jer bi mi to bio na neki način cheating.Meni je DOSTA pomoglo i ovo što sam dosad napravio. Jedino na što nisam mogao utjecat je routing do samog game servera za koji je zadužen moj operater. Nažalost vrlo lako je moguće da problemi sa kojim se ja susrećem u igri(protivnici mi se često sa zakašnjenjem prikažu na ekranu) su nastali upravo zbog toga jer prilikom primanja udp paketa o poziciji neprijatelja od strane servera događa se da prikaz kasni jer se neki od paketa izgube pa interpolacija protivničkog player modela dolazi sa delayom. To mi je jedino logično objašnjenje.

16 godina
moderator
Battlefield 4
Server Update R8 rolling out
We recently deployed the R8 Server Update. It should be propagating throughout servers in the upcoming hours. You can find the change notes below.

R8 Update Notes:
*Fixed a number of dog tags that were showing up as blank in-game.
*Lowered the damage caused by Mobile AA Active Radar missiles to aircraft. The previous damage was incorrectly set too high.
*Added support for live scoreboards on Battlelog. This lets you see the current score and status on a server before joining -- such as the number of targets remaining in Obliteration mode.
*Improved server crash reporting and performance tracking on all platforms. This should further help us identify and fix server crashes going forward.

Do kraja tjedna bude i battlelog update,a nadam se i client patch.
سمندری ڈاکو
Moj PC  
6 0 hvala 5
14 godina
neaktivan
SC0RPl0N kaže...

Ja se neslužim takvim metodama nisam experimentirao niti ću jer bi mi to bio na neki način cheating.Meni je DOSTA pomoglo i ovo što sam dosad napravio. Jedino na što nisam mogao utjecat je routing do samog game servera za koji je zadužen moj operater. Nažalost vrlo lako je moguće da problemi sa kojim se ja susrećem u igri(protivnici mi se često sa zakašnjenjem prikažu na ekranu) su nastali upravo zbog toga jer prilikom primanja udp paketa o poziciji neprijatelja od strane servera događa se da prikaz kasni jer se neki od paketa izgube pa interpolacija protivničkog player modela dolazi sa delayom. To mi je jedino logično objašnjenje.

....i nakon svega ovog jesi napokon naučio igrat ili si još uvijek ostao njubara?

battlelog: CRO_ZeNGe
12 godina
neaktivan
ZeNGe_CRO-mt kaže...
SC0RPl0N kaže...

....i nakon svega ovog jesi napokon naučio igrat ili si još uvijek ostao njubara?

Nakon ovog svega dođi igrat na mojoj mreži pa ćeš tek shvatit kolika si ti njubara. Jeb.te pa na mom ekranu se dešava da protivik je meni okrenut bočno a u biti već puca po meni. Probaj igrat u takvim okolnostima pa se dođi kur.it.

16 godina
odjavljen
SC0RPl0N kaže...

Ja se neslužim takvim metodama nisam experimentirao niti ću jer bi mi to bio na neki način cheating.

???

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
15 godina
SC0RPl0N kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...
SC0RPl0N kaže...

Nakon ovog svega dođi igrat na mojoj mreži pa ćeš tek shvatit kolika si ti njubara. Jeb.te pa na mom ekranu se dešava da protivik je meni okrenut bočno a u biti već puca po meni. Probaj igrat u takvim okolnostima pa se dođi kur.it.

Daj scorpione ne seri, svi smo u sitim govnima i svi padamo iza zaklona i od jednog metka, tako da ne plači bezveze.

Desinhronizacija everywhere!

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...
SC0RPl0N kaže...

Ja se neslužim takvim metodama nisam experimentirao niti ću jer bi mi to bio na neki način cheating.

???

jedan u kope, a drugi igra šah... xD

Battlelog: just_mau5
17 godina
odjavljen
Battlefield 4

Treba pustiti institucije da rade svoj posao...

Freak Show Inc.

15 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
SC0RPl0N kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...
SC0RPl0N kaže...

Daj scorpione ne seri, svi smo u sitim govnima i svi padamo iza zaklona i od jednog metka, tako da ne plači bezveze.

Desinhronizacija everywhere!

To što padaš iza zaklona isto kao i ja nema veze sa ovim što ja govorim a ako već neznaš uočit razliku nastoj ni ne replicirat. Ja u rundama u kojima imam kd 4 padam instantno u duelima prsa o prsa od likova koji imaju accuracy jedva 10% i imaju kd ratio 0.2 i to INSTANTNO čim naletim na njih, prije nego vidim da su uopće zapucali na mene.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 15:53 (SC0RPl0N).
17 godina
odjavljen
SC0RPl0N kaže...

To što padaš iza zaklona isto kao i ja nema veze sa ovim što ja govorim a ako već neznaš uočit razliku nastoj ni ne replicirat. Ja u rundama u kojima imam kd 4 padam instantno u duelima prsa o prsa od likova koji imaju accuracy jedva 10% i imaju kd ratio 0.2 i to INSTANTNO čim naletim na njih, prije nego vidim da su uopće zapucali na mene.

A da sad, još ćeš reći da si na flood mapi popio minu u vodi...

Freak Show Inc.
12 godina
neaktivan
neznam88 kaže...

Molio bi za pomoc,

evo ovako igra mi ne prikazuje ping, niti kad sam na battlelog-u niti u igri, malo je frustrirajuce kad biram servere a nigdje mi ne prikazuje ping

na pocetku mi je normalno prikazivalo ping, al evo vec 2-3 dana mi ne prikazuje ping

pa molim za pomoc ako netko zna kako to popravit

i dalje mooooooooolim za pomoc, nemogu ovo nikako popravit, trazim po netu rijesenje ali bezuspjesno, ali kolko sam skuzio izgleda da problem nije do igre nego je nes do mene (moguce router, firewall itd.....)

aj please ako neko zna ili ako je imao slican problem  da pomogne

Hvala :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 16:01 (neznam88).
14 godina
neaktivan
SC0RPl0N kaže...

. Ja u rundama u kojima imam kd 4 padam instantno u duelima prsa o prsa od likova koji imaju accuracy jedva 10% i imaju kd ratio 0.2.

evo ja sam se sad natvikao čevosa i birkana.

veliki čevapi(10 komada) i accuracy mi je bio 100% i nisam izgubio niti jedan paket(čevap),naravno uz kd/r 10.

{#}

battlelog: CRO_ZeNGe
17 godina
Battlefield 4

Vi što vam stalno u igri pada (iza zaklona, od likova koji nemaju K/D 0.2, od jednog metka, od pogleda), rješenje je jednostavno - afrička šljiva.

Afrička šljiva ne pada.

Twitter: @191x7
Moj PC  
6 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
Tonči kaže...
SC0RPl0N kaže...

???

Tonči ti si informatičar zar ne? Upali torrent, upali igru i pogledaj si ping u njoj. Postaješ lagger za druge, neznam kako izgleda igrat u tim okolnostima al te drugi teže ubijaju to je sigurno. Jel ti sad jasnije?

11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Vi što vam stalno u igri pada (iza zaklona, od likova koji nemaju K/D 0.2, od jednog metka, od pogleda), rješenje je jednostavno - afrička šljiva.

Afrička šljiva ne pada.

{#}

16 godina
neaktivan
SC0RPl0N kaže...

...Jedino na što nisam mogao utjecat je routing do samog game servera za koji je zadužen moj operater. Nažalost vrlo lako je moguće da problemi sa kojim se ja susrećem u igri(protivnici mi se često sa zakašnjenjem prikažu na ekranu) su nastali upravo zbog toga jer prilikom primanja udp paketa o poziciji neprijatelja od strane servera događa se da prikaz kasni jer se neki od paketa izgube pa interpolacija protivničkog player modela dolazi sa delayom. To mi je jedino logično objašnjenje.

Tu na žalost nemaš nikakvog utjecaja jer sve optimizacije koje napraviš imaju utjecaja samo na tvoje računalo, a na sve one uređaje između (prema prijašnjim stranicama to je od 6-15 hopova) nemaš apsolutno nikakvog utjecaja. I upravo zbog toga nema velikog smisla prtljat po network opcijama jer je efekt vrlo lokaliziran. Jednostavnije je ugasiti torrent, onesposobiti windows (i bilo koji drugi update) da se automatski skida u pozadini i imaš cjelokupnu vezu samo za sebe (osim ako imaš ukućane koji koriste WiFi i još nešto tipa Max-tv, onda je to još stvar dogovora :) ).

Igranje + npr streaming na twitch, ako nemaš dobar uplink isto može imati negativan utjecaj jer gušiš vezu, tu si eventualno možeš nešto napraviti ako UDP-u daš veći prioritet. Ali, mijenjanjem prioriteta možeš smrdati nešto na drugom mjestu, pa ti onda nešto drugo neće raditi. Uglavnom, ne kritiziram te, već samo hoću reći da ako se neko ne kuži može napraviti više štete nego koristi.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
15 godina
neaktivan
SC0RPl0N kaže...
Tonči kaže...
SC0RPl0N kaže...

???

Tonči ti si informatičar zar ne? Upali torrent, upali igru i pogledaj si ping u njoj. Postaješ lagger za druge, neznam kako izgleda igrat u tim okolnostima al te drugi teže ubijaju to je sigurno. Jel ti sad jasnije?

pricas gluposti jer covjek uopce nije govorio o takvim glupostima, vec o tome da bi imao koristi od toga da onemogucis sirenje tcp bandwidtha kako bi ti ostalo slobodno za udp prvo moras imati nesto sta koristi tcp jer ako nemas nema ni razloga da se tcp bandwidth siri, a onda nema ni smisla disejblati to.... To je onda kao da imas 2 kompa na jednoj konekciji i zeli ograniciti bandwight na prvom kako bi ti ostalo za drugi, a na prvom nitko ni ne koristi net.... Ali ti vices CHEATER kad netko kaze da igra s obje ruke tako da....

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 16:24 (berto).
12 godina
neaktivan
Zura kaže...
SC0RPl0N kaže...

...Jedino na što nisam mogao utjecat je routing do samog game servera za koji je zadužen moj operater. Nažalost vrlo lako je moguće da problemi sa kojim se ja susrećem u igri(protivnici mi se često sa zakašnjenjem prikažu na ekranu) su nastali upravo zbog toga jer prilikom primanja udp paketa o poziciji neprijatelja od strane servera događa se da prikaz kasni jer se neki od paketa izgube pa interpolacija protivničkog player modela dolazi sa delayom. To mi je jedino logično objašnjenje.

Tu na žalost nemaš nikakvog utjecaja jer sve optimizacije koje napraviš imaju utjecaja samo na tvoje računalo, a na sve one uređaje između (prema prijašnjim stranicama to je od 6-15 hopova) nemaš apsolutno nikakvog utjecaja. I upravo zbog toga nema velikog smisla prtljat po network opcijama jer je efekt vrlo lokaliziran. Jednostavnije je ugasiti torrent, onesposobiti windows (i bilo koji drugi update) da se automatski skida u pozadini i imaš cjelokupnu vezu samo za sebe (osim ako imaš ukućane koji koriste WiFi i još nešto tipa Max-tv, onda je to još stvar dogovora :) ).

Igranje + npr streaming na twitch, ako nemaš dobar uplink isto može imati negativan utjecaj jer gušiš vezu, tu si eventualno možeš nešto napraviti ako UDP-u daš veći prioritet. Ali, mijenjanjem prioriteta možeš smrdati nešto na drugom mjestu, pa ti onda nešto drugo neće raditi. Uglavnom, ne kritiziram te, već samo hoću reći da ako se neko ne kuži može napraviti više štete nego koristi.

Tvoja namjera je hvale vrijedna al ti opet kažem da mi je hitreg puno bolji nego je bio a na ovo drugo što mi najvjerovatnije stvara probleme nemogu utjecat osim eventualno samom promjenom operatera. Uglavnom namjera mi je bila ukazati na neke stvari koje zaista mogu pomoći igračima a pogotovo onima koji imaju lošeg operatera kao ja. Većina se pri pokušaju poboljšanja konekcije koncentriraju na TCP tweaking što je potpuno pogrešno i kontraproduktivno. Trenutno u BF3 imam K/D iznad 3 a moja stil igre se nije mijenjao u usporedbi sa onim kakav je bio pri samom izlasku igre. Smeta mi samo što moram igrat "sporo" i dosta pažljivo da što manje ginem u situacijama koje sam već naveo a samim tim sam manje vrijedan za svoj tim jer ne žurim na zastave i objektive kako bi inače volio.

15 godina
SC0RPl0N kaže...

Ti nikad nisi imao kd 4.

{#}

12 godina
neaktivan
berto kaže...
SC0RPl0N kaže...
Tonči kaže...
SC0RPl0N kaže...

???

pricas gluposti jer covjek uopce nije govorio o takvim glupostima, vec o tome da bi imao koristi od toga da onemogucis sirenje tcp bandwidtha kako bi ti ostalo slobodno za udp prvo moras imati nesto sta koristi tcp jer ako nemas nema ni razloga da se tcp bandwidth siri, a onda nema ni smisla disejblati to.... To je onda kao da imas 2 kompa na jednoj konekciji i zeli ograniciti bandwight na prvom kako bi ti ostalo za drugi, a na prvom nitko ni ne koristi net.... Ali ti vices CHEATER kad netko kaze da igra s obje ruke tako da....

ako ko priča gluposti to si ti. Torrenti koriste bandwith i ni u kom slučaju nemaju pozitivan efekt na udp promet a činjenica je da tipovi kooji imaju upaljene torrente laggaju na serverima i teže ih je ubit pa samim time to je na neki način varanje.

14 godina
MRSKI kaže...

Jedna čisto offtopična anketa ali baš me zanima  koja je dobna struktura ekipe koja se ovdje okuplja i igra četvorku.

Evo i moja malenkost,skoro pa najstariji..tvz "gerijatrija" 43 godine..{#}
Skoro pa najstariji na temi...heheh

15 godina
Battlefield 4

Battlefield 4 R8 Server Update

R8 Update Notes:

*Fixed a number of dog tags that were showing up as blank in-game.

*Lowered the damage caused by Mobile AA Active Radar missiles to aircraft. The previous damage was incorrectly set too high.

*Added support for live scoreboards on Battlelog. This lets you see the current score and status on a server before joining -- such as the number of targets remaining in Obliteration mode.

*Improved server crash reporting and performance tracking on all platforms. This should further help us identify and fix server crashes going forward.

Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
SC0RPl0N kaže...

Ti nikad nisi imao kd 4.

{#}

igrao sam koliko se sječam samo jednom protiv tebe i tada sam imao k/d 4 (28-7), radilo se o konkvestu na bazaru a ti si plakao da kampam jer sam te ubio par puta na zastavi koju sam u tom trenutku skidao. Točno kampirao sam u zoni zastave koju skidam ;)

15 godina
SC0RPl0N kaže...

igrao sam koliko se sječam samo jednom protiv tebe i tada sam imao k/d 4 (28-7), radilo se o konkvestu na bazaru a ti si plakao da kampam jer sam te ubio par puta na zastavi koju sam u tom trenutku skidao. Točno kampirao sam u zoni zastave koju skidam ;)

To si mogao isto tako izmisliti...sjeČAš se apsolutno svake runde kad imaš kd 4?

12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
SC0RPl0N kaže...

To si mogao isto tako izmisliti...sjeČAš se apsolutno svake runde kad imaš kd 4?

nisam izmislio i ti to jako dobro znaš jer je bila jedina runda koju si igrao protiv mene pa si trebao zapamtit isto kako sam ja sa guštom zapamtio jer si prije toga pi.dio ovdje na forumu protiv mene a da nisi ni rundu samnom odigrao

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 16:37 (SC0RPl0N).
15 godina
neaktivan
SC0RPl0N kaže...
berto kaže...
SC0RPl0N kaže...
Tonči kaže...
SC0RPl0N kaže...

???

ako ko priča gluposti to si ti. Torrenti koriste bandwith i ni u kom slučaju nemaju pozitivan efekt na udp promet a činjenica je da tipovi kooji imaju upaljene torrente laggaju na serverima i teže ih je ubit pa samim time to je na neki način varanje.

ti bas neznas citati s razumjevanjem, ali ok ima nas svakakvih...

pas mater fila kako se ne sjecas kad si igrao protiv njega?!?!? Pa i ja se sjecam kad si ti prvi put igrao protiv njega, a osobno uvjek zapisujem u malu crnu knjizicu kad prvi put nekoga ubijem da mi se ne dogadaju takve neugodnosti kao tebi pa da se sramotim kako se nesjecam... Cccc njubino... :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 16:42 (berto).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice