Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.625.583
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
17 godina
Re: Battlefield 4
C4R3ON kaže...

Dali netko mozda zna koliko bi mogao dobiti FPS-a na Max postavkama?

Vidoviti Milan zna, on je vidovnjak, veliki čarobnjak.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 14:11 (191x7).
13 godina
Battlefield 4

kako bi mi mogli to znat?

Moj PC  
5 5 hvala 0
13 godina
C4R3ON kaže...

HD 7870 GHZ EDITION 2GB

AMD Phenom II X4 965 BE

RAM 8GB

HDD 500GB

- LOW: 75-90

- MEDIUM: 60-75

- HIGH: 45-55

- ULTRA: 25-40

[19xx] 4ntraks
14 godina
neaktivan
C4R3ON kaže...

HD 7870 GHZ EDITION 2GB

AMD Phenom II X4 965 BE

RAM 8GB

HDD 500GB

tebi je proc usko grlo to ti je pod broj 1.

{#}

battlelog: CRO_ZeNGe
16 godina
Battlefield 4

tako i meni. prelaskom s hd7770 na gtx660 nisam dobio ni 1 fps :/

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Battlefield 4
Neznam za bf4 al 3-ku moj vrti na 85-90 fps-a min na caspianu 64 plyra na crt-u na 1024x768 sve na low s tim da se uzme u obzir da na manjim rezama je cpu na max opterecenju
Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Moj PC  
1 6 hvala 1
16 godina
Battlefield 4

Ah, BF4 je rađen na FX8 seriji, kako će se stariji phenomi ponašat to nitko ne zna, a budući da je igra pisana za AMD, mogli bi biti bolji rezultati nego za BF3

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

0 6 hvala 1
15 godina
Mitch kaže...

Ah, BF4 je rađen na FX8 seriji, kako će se stariji phenomi ponašat to nitko ne zna, a budući da je igra pisana za AMD, mogli bi biti bolji rezultati nego za BF3

Imaš neke linkove da potvrde te informacije?

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
16 godina
fila2208 kaže...
Mitch kaže...

Pisao sam na stranici 151 o tome:

Po nekoj logici AMD/DICE bi stvarno trebali optimizirati BF4/CPU/GPU zbog konzola pošto SONY PS4/XBOX ONE će koristiti sve od AMD-a stoga port sa konzola na PC bi trebao donekle biti ok na hardware-u od AMD-a.

Za koji kur....ac je onda AMD u SONY PS4/XBOX ONE konzoli ??????

Nvidia kaže da nisu htjeli ulagati u hardware konzola zato što im je neisplativo.

P.S. PS3 je imao CPU od IBM-a, a GPU od Nvidia

XBOX 360 je imao CPU od IBM-a, a GPU od ATI (sad AMD)

Znači bit će sigurno maksimalno optimizirano ili koliko bude moguće (što bolje) da vrti na konzolama Full HD sa 60fps-a (koliko se sjećam spominjali su Full HD na konzolama sa 60 fps) ispravite me ako griješim.

[M|C] LuX_CROATIA
15 godina
Battlefield 4

Jedini razlog zašto je amd u konzolama zato što je jeftiniji.

Jeftinije im je štancat ako im je proces proizvodnje jeftiniji. Ako je intel skuplji i bolji, a dobro je optimizirano za nešto što je manje dobro i jefitnije kako bi onda trebalo raditi na intelu? Lošije?

Nisam na ničijoj strani samo prenosim mišljenja većine na ovom forumu a i konkretno benchamrkova, nego samo malo stani i razmisli :)

Logika ne igra ulogu tu, igraju samo pare...a živi bili pa vidjeli kako će biti :)

Full hd na konzolama...očito nisi stream pratio, rekao je Lars da je trenutno 720p scalan na 1080p, dakle nije full hd reza i da još testiraju to sve...tako da vidjet ćemo kad izađe na konzole.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 20:27 (fila2208).
Moj PC  
7 1 hvala 1
14 godina
Battlefield 4

That's cute

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
12 4 hvala 0
12 godina
Battlefield 4

Ako nije bilo,evo slika:

Znači Exclusive beta 3 dana prije Open bete,nešto slično je bilo i sa BF3.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 20:37 (Hrci).
Moj PC  
5 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

i jedan razlog još. jer je riješenje unikatno. nitko trenutno nema takvu tehnologiju za ponudit, i to u ovako malom pakovanju, male potrošnje a dovoljne snage. mora se uzet u obzir cijena od 500 dolara po uređaju.

mogli su oni stavit "stroj" unutra, ali bi cijena otišla u nebo. zato su se i obratili amd-u sa svojim custom riješenjima. amd je već imao temelje, oni su to samo pojačali i stavili eksluzivne grafičke u čip.

15 godina
ranko091 kaže...
fila2208 kaže...

i jedan razlog još. jer je riješenje unikatno. nitko trenutno nema takvu tehnologiju za ponudit, i to u ovako malom pakovanju, male potrošnje a dovoljne snage. mora se uzet u obzir cijena od 500 dolara po uređaju.

mogli su oni stavit "stroj" unutra, ali bi cijena otišla u nebo. zato su se i obratili amd-u sa svojim custom riješenjima. amd je već imao temelje, oni su to samo pojačali i stavili eksluzivne grafičke u čip.

Upravo to, amd je ponudio svojih 8 jezgri i paše im cijena jer bitno je bang for buck.

Ne omalovažavam amd u nikakvom pogledu samo želim reći, da naravno da će biti bolje optimizirano za amd, ali opet ako nešto radi dobro na intelu, onda će i sad još bolje raditi :)

16 godina
fila2208 kaže...

Jeftinije im je štancat ako im je proces proizvodnje jeftiniji. Ako je intel skuplji i bolji, a dobro je optimizirano za nešto što je manje dobro i jefitnije kako bi onda trebalo raditi na intelu? Lošije?

Nisam na ničijoj strani samo prenosim mišljenja većine na ovom forumu a i konkretno benchamrkova, nego samo malo stani i razmisli :)

Logika ne igra ulogu tu, igraju samo pare...a živi bili pa vidjeli kako će biti :)

Full hd na konzolama...očito nisi stream pratio, rekao je Lars da je trenutno 720p scalan na 1080p, dakle nije full hd reza i da još testiraju to sve...tako da vidjet ćemo kad izađe na konzole.

Ok ispravio si me u vezi Full HD-a jer nisam bio siguran 

Istina da je AMD zbog jeftinijeg procesa u konzolama, ali ima nešto kod AMD-a, a to je dobra, ali jako dobra povezanost (optimizacija) CPU-a i GPU-a, pošto su sad iste firme (AMD, ex. ATI <GPU>) (ovo mi je iz osobnog iskustva)

Intel je skuplji i to dosta, ja bih ga odmah kupio za sebe ali neću jer nemam para za takve stvari jer kad bih uzeo Intel onda bih i GPU morao mjenjati i tad bih stavio Nvidiu, jer ja vjerujem da Nvidia bolje radi sa Intel-om nekako su mi te dvije firme usko povezane (dionice i dogovori među njima).

AMD mi je sasvim ok i za ono što ja koristim je super, ali Intel je Intel (koristim ga na poslu od mobilnih, desktop pa do serverskih platformi) (nekako glatko ide snjim).

Ali ipak ima logike pogotovo za Sony/MS, jer neće oni dopustiiti fijasko da im konzole počnu srati (trzanje, lag, drop FPS,....) pojeli bi AMD za doručak,....

PS3 nije imao mogućnosti za neki drugi hardware mislim na CPU (IBM/Sony/Toshiba su posebno razvijali taj CPU)  i koštalo ih je ko svetog petra kajgana, mislim da je Sony tek nakon par godina počeo zarađivati na prodaji PS3, sad su se okrenuli normalnom hardware zbog jeftinije proizvodnje, ali opet evo logike a to je da AMD/Sony/MS ne smije zahebati te konzole zbog lošeg hardware (mislim da optimizaciju hardware/software) jer im onda sve pada u vodu zbog uloženog/dobivenog (a nu gleđ tu su pare) {#}

[M|C] LuX_CROATIA
15 godina
Battlefield 4

Ma ok, nećemo u off. Bit će bolje optimizirano za AMD da izvuče maks. iz te platfomre, a to ćemo vidjeti kako će se Intel snaći sa igrom.

Svakako, kako god, treba će imati kvalitetno računalo, a koju god marku proca uzeo mislim da se ne može pogriješiti.

Sry mod na offu.

Moj PC  
3 1 hvala 1
16 godina
fila2208 kaže...

Ma ok, nećemo u off. Bit će bolje optimizirano za AMD da izvuče maks. iz te platfomre, a to ćemo vidjeti kako će se Intel snaći sa igrom.

Svakako, kako god, treba će imati kvalitetno računalo, a koju god marku proca uzeo mislim da se ne može pogriješiti.

Sry mod na offu.

Ma brate kakav off topic

Koliko se sjećam ovo je BF4 tema, al ovo je vezano uz BF4 od PC pa do konzole

sve u svrhu dobre pripreme vašeg/našeg hardware za nadolazeću zimu/blagdane gdje ćemo bacati "zvončiće"  {#}

Ko se sjeća poznatog pojma iz 90-tih "zvončića" znati će o ćemu pričam

[M|C] LuX_CROATIA
14 godina
neaktivan
Battlefield 4

if Intel x86 then -20% FPS, eto tako ce napraviti ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
xyan kaže...

if Intel x86 then -20% FPS, eto tako ce napraviti ;)

Ne smiju to raditi jer će se gadno opeći, a AMD to nesmije si priuštiti,..

Sjećam se da je bilo prije par godina problema sa Microsoftom oko optimizacije OS-a sa AMD CPU-om, uglavnom bilo je frke kako to da AMD CPU (sa više jezgri) radi loše tako nekako nemogu se sjetiti više što je bilo, ali znam da nakon nekog Windows Update-a sve je bilo ok.

Čak je bilo i priče oko igara koje je MS izdavao kako sa Nvidiom rade super a sa tad ATI je bilo kaotično dok nije izašao update za igru ili igre tako nešt je bilo prije cca. 5-6 godina.

[M|C] LuX_CROATIA
16 godina
fila2208 kaže...
Mitch kaže...

http://www.ign.com/articles/2013/06/18/all-frostbite-3-titles-to-ship-optimized-exclusively-for-amd

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
Mitch kaže...
fila2208 kaže...
Mitch kaže...

http://www.ign.com/articles/2013/06/18/all-frostbite-3-titles-to-ship-optimized-exclusively-for-amd

Well done {#}

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
16 godina
Battlefield 4

Ma previše filozofiranja.

Bilo koju high end grafičku ili procesor da si kupite radit će super(razlika par fpsa). To je čisti marketing ništa drugo. Vi neki pušite to kao da ste se rodili jučer.

Moj PC  
19 0 hvala 0
12 godina
Jack Sparrow kaže...

Bilo koju high end grafičku ili procesor da si kupite radit će super(razlika par fpsa). To je čisti marketing ništa drugo. Vi neki pušite to kao da ste se rodili jučer.

Slažem se. I ako igra bude optimizirana za AMD grafe recimo,nVidia samo izbaci drivere i poboljšaju performanse i opet smo na nuli kako bi se reklo...

13 godina
protjeran
Battlefield 4

ma to su sve marketing gluposti.. kao i far cry 3 optimiziran za amd, a na kraju bolje radi na nvidiji.. lol ima takvih primjera, ali i obrnutih primjera..

hardver je hardver i nema tu puno filozofije, ako je nesto bolje optimizirano za odredeni hardver onda ce ta razlika biti eventualno par fps-a (ako usporedujemo graficke ili procesore koji su istom rangu snage naravno)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jack Sparrow kaže...

Kad si ograničen financijsko onda si po logici ograničen hardware-om,...

Zato je meni, a možda i drugim (većini u ovom ćušpajzu od države <opet financijsko mišljenje>), dosta bitno da bude optimizirano što je bolje moguće bilo AMD, bilo Intel (a ovo spominjem jer imam AMD GPU/CPU), zbog toga ovakvo financijsko/optimizirajuće mišljenje,...{#}

[M|C] LuX_CROATIA
16 godina
digitall1982 kaže...

ma to su sve marketing gluposti.. kao i far cry 3 optimiziran za amd, a na kraju bolje radi na nvidiji.. lol ima takvih primjera, ali i obrnutih primjera..

hardver je hardver i nema tu puno filozofije, ako je nesto bolje optimizirano za odredeni hardver onda ce ta razlika biti eventualno par fps-a (ako usporedujemo graficke ili procesore koji su istom rangu snage naravno)

Prije par godina pojavila se afera oko Windows Viste (koliko se sjećam) i AMD CPU (dual core i više), uglavnom frka je bila da Windowsi nisu znali raditi sa AMD multicore CPU-om, nu gle jer Windowsi nisu bili optimizirani za to, a onda je bilo nekih vrućih tema oko toga pa je MS popravio to sa Windows update-om,....

isto tako je bilo sa igrama, e sad nisam siguran koje (MS game studio je radio), ali se sjećam da je užasan rad bio sa tad ATI GPU-om, ali nakon update-a igre sve je bilo ok jer su se igrači bunili, ma davno je to bilo,....

[M|C] LuX_CROATIA
15 godina
Battlefield 4

Bez obzira na prepucavanja, samo još jedan dokaz kako je PC ipak uber alles i broj 1.

Na paxu su kamuflirali PC i samo mu dali gamepade kao i na e3, a konzolaši se žale kako igra na konzoli ne izgleda kao ona na pc-u....LOL :)

Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
fila2208 kaže...

Bez obzira na prepucavanja, samo još jedan dokaz kako je PC ipak uber alles i broj 1.

Na paxu su kamuflirali PC i samo mu dali gamepade kao i na e3, a konzolaši se žale kako igra na konzoli ne izgleda kao ona na pc-u....LOL :)

Po meni BF4 ili bilo koji FPS je za PC, a šta ja mogu kad mi je realnije igrati sa mišem nego gamepad-om,...

Miš mi je nekako realniji za kretnju igrača, dok gamepad je previše ukoćen,... nisi free,..{#},

ko voli nek izvoli

[M|C] LuX_CROATIA
15 godina
LuX_CRO kaže...
fila2208 kaže...

Po meni BF4 ili bilo koji FPS je za PC, a šta ja mogu kad mi je realnije igrati sa mišem nego gamepad-om,...

Miš mi je nekako realniji za kretnju igrača, dok gamepad je previše ukoćen,... nisi free,..{#},

ko voli nek izvoli

ALi oni plaču jer verzija za ps4 izgleda kao verzija na medium za PC.

Kao da je bitno, ionako će svatko normalan za fluidan gameplay spustit većinu grafičkih postavki, a oni drkaju samo na grafiku...

ali kao što kažeš, ko voli...

16 godina
Battlefield 4
Hardware upgrade rulezzzz :)
[M|C] LuX_CROATIA
Moj PC  
0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice