Iste drivere imam, na samo nekim mjestima sam primjetio da se to događa ali nema veze više jer gašenjem vsynca sam riješio to. Možda je do downsamplinga bilo, na 1440p imam složeno.
Neki tweakovi za još kvalitetniji prikaz.
*bolje sjene, kvlitetniji anisotropic filter, (oštriji prikaz), bolji LOD, (level of detail)
Otvoriti datoteku ENGINE_SETTINGS koja se nalazi u x:/Alien Isolation/Data folderu
Editirati sljedeće:
<Setting name="Level of Detail">
<Quality name="Ultra" float="1.0" precedence="4"/>
te preimenovati u
<Quality name="Ultra" float="2.0" precedence="4"/>
zatim
<Setting name="ShadowMapResolution">
<Quality name="2048" int="2048" precedence="4">
preimenovati u
<Quality name="4096" int="4096" precedence="4">
___
___
Nvidia Control Panel:
Slika 1Ima neki invisibility to alien?za raditi SS?i zezati aliena?
Ne znam čini mi se da alien nekako vara,zna gdje si?
Jučer sam bacio noisemaker medju ljude da ih alien ubije kad ono šupci se zaletili sakriti na moju lokaciju,mene je alien pustio za kraj...load game.
Ne znam čini mi se da alien nekako vara,zna gdje si?
Jučer sam sreo trojicu likova... Prošao sam ispod nnjih kroz ventilacijski otvor i odlučio ih pobit; ali to je napravio alien -- izašavši iz otvora samo sam opalio sa pištoljem u prazno i sakrio se nazad ispod njih... Odmah je usljedio zvuk dolaska beštije kroz neku ventilaciju te krikovi..
Ja sam bio ispod i čuo sam aliena iznad da se još nećka kao da kuži da sam ja tu.. Ostao sam ispod tri minute i izašo na površinu; od aliena ni traga, a tri tjela su ležala u lokvama krvi...
E sada ako vadiš senzor pokreta dok ti je u neposrednoj blizini on će to čuti, ako se sakriješ u ormar daj se još iza i prestani disat ako ga vidiš ispred da njuška...
Igram na hard i zbilja je teško, ali i napeto...
A sintetičara sam rješio EMP bombom i ključem... Najprije sam ga šokiro i dok se je sav treso mlatio sam ga ključem po glavi dok svuda okolo nije počela špricat bjela tekućina...
Jako su žilavi

Jel se još priča o igri? :P
Ja sam probao sinoć, jako sam se prepao kad je iskočila poruka ''No DX11 card detected!'' Evo još se tresem. Sreća pa ima opcija Try before you buy :D

Jel se još priča o igri? :P
Sumnjam da bi bilo bjele tekućine nakon uporabe ogromnog ključa...
________
Igra ima 18 chaptera, (prije sam mislio 14). Sada sam na 8 sa utučenih 13 sati.
Hard Difficulty Code Errors
Nakon promjene
"HOLLY CRAP! The Alien actually stopped, it moved slower, it threw off my motion detector and used the vents tactically. I moved area without making noise so it didn’t instantly hound me with full knowledge I moved on. It didn’t sound like a two ton hammer every footstep as it was moving slower and checking corners, rather than the warp speed pacing before. Hell of a difference!"
___
EDIT:
Navodno ništa ne mjenja... Placebo efekt!
Sve je u redu sa kodom...
____
THIS WAS JUST POSTED BY ONE OF THE DEVS ON THE FORUMS
Hi guys,
Just got confirmation from our Lead AI programmer that this has no effect on the difficulty. No difficulty setting modifies (or even mofisies!) the value, so it has no bearing on anything.
Any "change" you may spot in difficulty will only be placebo.
Fantastic spot though! Good job!
-Raxir
završio sam main story
Očekivao sam drukčiji kraj,airlock fora isfurana u filmovima iskorištena i ovdje.Sve u svemu odlična igra !
Hack me baby
Sad radi na DX10 kartici :DZanimljiv je fps, nula, jedva navigiram po meniju, trebalo mi je pola sata da promijenim postavke na minimum ali bez efekta, sve je i dalje isto. A nije ni do grafe, CPU je zakucan na 100% i ne mrda. Vjerovatno mu nešto smeta. Grafa je i dalje na taktovima za win i 0% aktivna.
Hack me baby
Sad radi na DX10 kartici :D
Zanimljiv je fps, nula, jedva navigiram po meniju, trebalo mi je pola sata da promijenim postavke na minimum ali bez efekta, sve je i dalje isto. A nije ni do grafe, CPU je zakucan na 100% i ne mrda. Vjerovatno mu nešto smeta. Grafa je i dalje na taktovima za win i 0% aktivna.
napravili su predobro seriju 4000 grafickih kartica mogu one vuc i nove igre,al su se gadovi dosjetili da im je jednostavnije izbaciti podrsku za direct.x 10, drnasty meni je jos bolnije posto imam 4870x2
Jesi probao ovaj SDK mod, jel ti radi fino ili je ko i meni 0 fps-a?
Pošto je igra izašla i za PS3/x360 ne vidim razloga zašto nisu mogli ubacit i podršku za stariji dx...
Ali opet serija 4xxx je stara već šest godina! A ova igra zbilja izgleda fantastično na računalu! Sve je prepuno sitnica i detalja; recimo na ovoj slici - npr svi plakati, natpisi i ostale sitnice nisu samo zamuljane teksture već je sve čitljivo i detaljno, (više slika).
Šteta šta nemožete odigrat ovu igru, mnei osobno nešto fantastično...
Igra je vrh.Skrivanje,nadmudrivanje,ma prva liga.Danas upucam jednog baju i eto za 5 sec aliena.Sakrijem se pod bolnicki krevet i mislim si nece me viditi,aha,streso sam se kad je krenuo prema meni,ufff.Najace je kad trcis ispred njega,a nevidis ga,usto i muzika napeta.
I ja sam jučer u jednoj smješnoj situaciji s Alienom bio koja nije skončana najbolje. Čuo me da hodam po hodniku i čujem ga kako se zatrči prema meni i ja brzo pobjegnem u jednu sobu. U sredini sobe stol i sakrijem se ispod njega, on uđe i ide kruži oko stola a ja se mičem da me ne skuži i tako negdje cijelu minutu, možda i više kad sam si već mislio ''daj izađi iz hebene sobe više'' i on odjednom stane pred stolom i okrene se prema njemu i spusti se dolje i pogleda u mene Rekoh, mamicu ti hebem.... I nekoliko sekundi gleda u mene, nisam ni pokušavao pobjeći jer sam znao što slijedi.
Inače zvučna kulisa kad je u blizini Alien je nenadjebiva. Drži te zakovanog za stolac i očne jabučice samo da mi ne iskoče iz glave
Ma imao sam svakakvih situacija... Od užitka u pogledu do opće panike
Flamethrower mi daje malo sigurnosti, ali guta ko lud...
Jednostavno je fantastično Alien svijet prenesen u igru!
Marlow i njegova flashback misija je brutalno dobra!!
Imam 20 sati i upravo sam završio deseti chapter, (pređen DLC)! Još njih osam, zbilja je ogromna igra i neznam kako netko ovo može završit u 14 sati...
Izrada opreme, čitanje i slušanje logova za potpuniji doživljaj, šuljanje, čekanje, nadmudrivanje... Ma sve je odlično!
Svugdje ču igri dati glas za GOTY jer dugo nisam igrao ovako ispoliranu, ljepu i imerzivnu igru!
Sve je u Alien štimungu

Te naravno nastavak koji će trajati barem 100+ sati...
igra izgleda famozno na 4k/60p -u morao sam samo AA malo smanjit na 2x da bude zakucano ali stavrno nema potrebe ovoj rezi forast i gubit performasne , sto se pak same igre tice totalno je
filmskog horror ugodjaja sto je falilo ovoj fransizi to vec duze vrijeme , idem se dalje strasit
meni je brzo dojadila nakon "prometej" misije.. motion tracker mi je beskorisan.. tj nepotreban.. po zvuku se bolje snadjem nego po m trackeru
Pređena igra... Trebalo mi je 28 sati!... Nisam našao 10 logova on njih 151 te sam skupio 29 od 50 personal IDa...
Meni osobno vrhunska avantura u Alien svemiru!
Vidim da su hacknuli da igra radi na Riftu.
E sad, ima gameplay u stereo modu na youtubeu:
Ako ste ikad gledali stereo fotografije:
https://www.flickr.com/groups/stereo/pool/
Možete vježbati oči da vidite 3D i bez tih naočala (u biti gledate ispred ekrana, dok ne vidite 3 slike, jednu 3D u sredini i dvije zblurane sa strane), pa kad se uvježbate onda u mraku upalite ovaj video i vidite beštiju u trećoj dimenziji.
Ja evo gledam sad po danu ali nije to to, ništa ne vidim jer je mračan gameplay i dosta svjetla u sobi.
EDIT: Vidim da u ovom videu nema aliena, ovo je onaj nostromo dlc ili kako se već zove (nisam igrao pa ne znam).
Mi moze netko reci,kako ce mi raditi Alien Isolation na mojoj konfi?Hvala
Mi moze netko reci,kako ce mi raditi Alien Isolation na mojoj konfi?Hvala
na high bez problema
mhm ovaj oculus rift je perverzija,jedva cekam kad ce biti izbacena finalna verzija...
Koliko vidim po komentarima, igra je odlicna time to download
Igra je je**no bolesna. Atmosfera je fenomenalna, zvuk, grafika, osjećaj straha i nemoći je izrazito realan.... ma jednostavno nemam ništa loše za spomenuti. Ako se mene pita, GOTY imamo već sada. Ako ne, onda će bti u top 3 ove godine zicer. Gamespot sa ocjenom 6 može da se pokopa, koji su to seljaci. Ljudi, kupite igru, vrijedi svake lipe!
+ Atmosfera, ugođaj osamdesetih
+ Napeto, zastrašujuće
+ Tu i tamo mozgalice
+ Izvrsna grafika, tj. uporaba svjetla i sjene
- Frustrirajući save
- Sitne nelogičnosti i bugovi koji nerviraju jer se ponavljaju
- Ponavljajući nivoi, vraćanje
- Idiotska misija u kojoj preuzimamo ulogu astronauta koji 20 minuta baulja puževskom brzinom po prašini da bi na kraju saznali ono što smo već odavno znali - da su dolje vanzemaljska jaja.
- Pojedine glupave misije (zaboravila sam isključiti štednjak, vrati se iskuljičiti ga), kao da su napravljene samo da popune vrijeme.
Dead Space je ipak bolja igra.
Uglavnom, solidan pokušaj i nadam se da će drugi dio biti bolji. Ovo je bio potencijalni veliki hit.
Moja ocjena: 7/10.
Igra je je**no bolesna. Atmosfera je fenomenalna, zvuk, grafika, osjećaj straha i nemoći je izrazito realan.... ma jednostavno nemam ništa loše za spomenuti. Ako se mene pita, GOTY imamo već sada. Ako ne, onda će bti u top 3 ove godine zicer. Gamespot sa ocjenom 6 može da se pokopa, koji su to seljaci. Ljudi, kupite igru, vrijedi svake lipe!
Svi jači recezenti su je popljuvali, iz istih razloga koje sam i ja spomenuo. A.I. nije loša, ali neke stvari su jednostavno krivo napravili, igra više frustrira nego plaši.
Šteta, ovo je zaista mogla biti igra godine!
Doduše, godina je slaba, vidjet ćemo sada nove Far Cry i Assassin's Creed, ali u ovako slaboj konkurenciji može ući u top 10.
Svi jači recezenti su je popljuvali, iz istih razloga koje sam i ja spomenuo. A.I. nije loša, ali neke stvari su jednostavno krivo napravili, igra više frustrira nego plaši.
Šteta, ovo je zaista mogla biti igra godine!
Doduše, godina je slaba, vidjet ćemo sada nove Far Cry i Assassin's Creed, ali u ovako slaboj konkurenciji može ući u top 10.
Dakle samo su IGN i Gamesport popljuvali igru i ti spominješ "SVE jače" recenzente!? Stabiliziraj se!
I onda još vidiš koliko ljudi se slaže sa tom recenzijom!
ign and gamespot money whores,well known fact!