Dns sam kupi ovaj jako jeftini hladnjak u linksu po cijeni od samo 99kn.
Dakle oblik hladnjaka je sličan onim "zelmanima" dakle u obliku "ruže"
Posebna struktura ovog coolera je ta da on zapravo nema klasičnu plohu koja ide na procesor, već je to zapravo "nakupina" rubova lističa koja čine hladnjak.
Tako da površina je relativno neravna, tako da vam pasta ne gine
Meni cooler daje jako dobre rezultate, u rangu sa 80kn skupljom katanom3, što znači da moj otključani athlon x3 u phenoma b50 x4 (sa L3) i clockanog na 3.6ghz drži u idleu na 40ak stupnjeva dok pod punim optrećenjem ide i do 59c stupnjeva. Ja ga koristim za Am3 socket, ali ima i onaj nastavak za intelove procesore.
Što se tiče buke,, tu je također u rangu sa katanom, ali malo glasnija kad se vent zavrti malo više pri makimalnom opterćenju.
I sad ono najgore; MRTVO POSTAVLJANJE!!!!
Iako su upute vrlo jednostavne za posavljanje, samo "uhvatiš" ona dva zupca sa onim hvataljkama (kao i na svakom amd hladnjaku) ali u ovom slučaju problem je što je spojnica između te dvije hvataljke jaaako izvijena.
Tako da nema teoretske šanse da stavite cooler dok vam računalo stoji na stolu, već ga morate polegnuti, onda zakačiti jednu stranu, pa pritisnuti cooler svom snagom, on legne na procesor, a onda sa jednim prstom gurati tu drugu hvataljku na drugoj strani, ali onda nekim trećim prstom (!) korigirati hvataljku da uhvati onaj zubac.
Kažem vam, umro sam dok sam postavio hladnjak, tako da za one koji budu kupovali, nek dovedu bar nekog frenda da mu pomogne to složiti, jer sam nećeš moći sigurno (osim ako se ne prezivaš norris).
Možete postaviti pitanja ako vam treba još kakva informacija.
edit, evo i slike, izgleda da ih nije htjelo staviti iz prvog pokušaja, i prvog popravnog xĐ