Ximatek appache

poruka: 27
|
čitano: 2.404
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Ximatek appache

Dns sam kupi ovaj jako jeftini hladnjak u linksu po cijeni od samo 99kn.

Dakle oblik hladnjaka je sličan onim "zelmanima" dakle u obliku "ruže"

Posebna struktura ovog coolera je ta da on zapravo nema klasičnu plohu koja ide na procesor, već je to zapravo "nakupina" rubova lističa koja čine hladnjak.

Tako da površina je relativno  neravna, tako da vam pasta ne gine{#}

Meni cooler daje jako dobre rezultate, u rangu sa 80kn skupljom katanom3, što znači da moj otključani athlon x3 u phenoma b50 x4 (sa L3) i clockanog na 3.6ghz drži u idleu na 40ak stupnjeva dok pod punim optrećenjem ide i do 59c stupnjeva. Ja ga koristim za Am3 socket, ali ima i onaj nastavak za intelove procesore.

Što se tiče buke,, tu je također u rangu sa katanom, ali malo glasnija kad se vent zavrti malo više pri makimalnom opterćenju.

I sad ono najgore; MRTVO POSTAVLJANJE!!!!

Iako su upute vrlo jednostavne za posavljanje, samo "uhvatiš" ona dva zupca sa onim hvataljkama (kao i na svakom amd hladnjaku) ali u ovom slučaju problem je što je spojnica između te dvije hvataljke jaaako izvijena.

Tako da nema teoretske šanse da stavite cooler dok vam računalo stoji na stolu, već ga morate polegnuti, onda zakačiti jednu stranu, pa pritisnuti cooler svom snagom, on legne na procesor, a onda sa jednim prstom gurati tu drugu hvataljku na drugoj strani, ali onda nekim trećim prstom (!) korigirati hvataljku da uhvati onaj zubac.{#}

Kažem vam, umro sam dok sam postavio hladnjak, tako da za one koji budu kupovali, nek dovedu bar nekog frenda da mu pomogne to složiti, jer sam nećeš moći sigurno (osim ako se ne prezivaš norris).

Možete postaviti pitanja ako vam treba još kakva informacija.

edit, evo i slike, izgleda da ih nije htjelo staviti iz prvog pokušaja, i prvog popravnog xĐ

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2011 21:01 (rooswelt1991).
Moj PC  
8 0 hvala 1
17 godina
Ximatek appache

Evo na sat vremena linpack occt testa došao je na 63c maximum a većinu vremena je proveo na 58c.

Mislim da imamo best buy hladnjak za one koji se ne misle pretjerano overclockati, pogotovo za dualcore riješenja (iako je ovo test oc-anog otključanog četverojezgrenog proca)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2011 21:53 (rooswelt1991).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Ximatek appache

Imaš Spire Rotor, isti cooler, samo mu je vent plave boje i košta 70 kn. ;)

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ximatek appache
vexx5555 kaže...

Imaš Spire Rotor, isti cooler, samo mu je vent plave boje i košta 70 kn. ;)

Imao sam spire i on nije ni do koljena ovome hladnjaku!

Spire mi je držao tek 2c niže nego stock cooler, dok ovaj drži čak bolje od katane3

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
15 godina
neaktivan
Ximatek appache

Ne znam na temelju kojih zaključaka si došao da je ovo best buy? Bolji od katane? Nije joj ni do koljena. Phenom II x4 na 3.6 sa temp 63 C u Linx-u je prilično loš rezultat. Sigurno nije za 24/7. Tek malo bolji od stocka koliko ja vidim.

2 1 hvala 0
17 godina
Žuža kaže...

Ne znam na temelju kojih zaključaka si došao da je ovo best buy? Bolji od katane? Nije joj ni do koljena. Phenom II x4 na 3.6 sa temp 63 C u Linx-u je prilično loš rezultat. Sigurno nije za 24/7. Tek malo bolji od stocka koliko ja vidim.

Dečko ne vidiš!

Velika je razlika u zagrijavanju običnog phenoma i otključanog Athlona sa otključanim L3 i još povečan napon i overclockan.

neznam dali si primjetio , u biti, još imam katanu u potpisu, jer je ona bila moj prošli hladnjak, i pri istim postavkama, ovaj cooler ga je držao 2c hladnijim od katane.

Što se tiće ovog za linx, neču ni komentirati, pa tu temparaturu je držau u kučištu bez ijednog ventilatora, što je po meni odličan rezultat, a zaboravljaš da ovaj mališa košta skoro duplo jeftinije od katane3 (tu gledam onu katanu sa svim nastavcima, jer ovaj ima sve nastavke), tako da je definitivno best buy za 100kn, daj mi molim te reci koji još hladnjak ima s tom cijenom d amu je i do koljena!

a Ako se već rastežeš do katane3 onda za cijenu od 80kn razlike kupiš neki 120mm hladnjak sa automatskom regulacijom rada (kao što je onaj arctic TC) i jednu malo bolju pastu (arctix mx-2) i dobit ćeš bolje rezultat od katane bar za 5-6%

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
17 godina
rooswelt1991 kaže...
Žuža kaže...

Dečko ne vidiš!

Velika je razlika u zagrijavanju običnog phenoma i otključanog Athlona sa otključanim L3 i još povečan napon i overclockan.

neznam dali si primjetio , u biti, još imam katanu u potpisu, jer je ona bila moj prošli hladnjak, i pri istim postavkama, ovaj cooler ga je držao 2c hladnijim od katane.

Što se tiće ovog za linx, neču ni komentirati, pa tu temparaturu je držau u kučištu bez ijednog ventilatora, što je po meni odličan rezultat, a zaboravljaš da ovaj mališa košta skoro duplo jeftinije od katane3 (tu gledam onu katanu sa svim nastavcima, jer ovaj ima sve nastavke), tako da je definitivno best buy za 100kn, daj mi molim te reci koji još hladnjak ima s tom cijenom d amu je i do koljena!

a Ako se već rastežeš do katane3 onda za cijenu od 80kn razlike kupiš neki 120mm hladnjak sa automatskom regulacijom rada (kao što je onaj arctic TC) i jednu malo bolju pastu (arctix mx-2) i dobit ćeš bolje rezultat od katane bar za 5-6%

Taj Xigmatek Apache je ok hladnjak za 100kn, za svoju lovu pa normalno da je bolji od onog stock smeča znatno tiši prvenstveno kaj je najbitnije. Ali da je taj model bolji od Katane 3, nema šanse, sad tek vidim da si ti išal Katanu 3 mjenjat s ovim i nemrem se nacudit nikak tom postupku i moš se fuckat.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
Ximatek appache

Nisam ja primarno išao mjenjati katanu s ovim.

ja sam kupio ovo samo zato što je bilo 100kn, da vidim kakav je, a već sam prije kupio Thermaltake sonic tower rev2.

Ali, kad sam kupio ovaj hladnjak, prvo sam iz zafrkancije išao probati dali može držati kao i katana3, i onda sam se ugodno iznenadio.

Kod mene su takvi rezlutati, ako mi ne vjeruješ, kupiš hladnjak, probaš, usporediš, i vidiš kako ide.

Maximalno što možeš izgubiti je par kapi paste te 30ak kn.

Evo dns sam dobio jedan 120mm ventlić, i sa njim drži temperaturu ispod 40c

i opet napomena, instalacija ovog hladnjaka zahtjeva nadljudske napore{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Ximatek appache

Bolji od katane? da sigurno , kažeš nemaš na kucištu dodatni vent i katanu si zamjenio s kojim razlogom? od mene si htio kupit samurai zz!, katana svoju snagu otkriva tek pri ugradnji dodatnog ventilatora na kučište koji "Pulla" vruć zrak van, tako da si imao iste temperature kao s ovim.

Review ovog hladnjaka kaže da je dobra zamjena za stock hladnjak, ali nikako za jaci OC, stavi si proc na 3.5 i probaj smanjit malo napon da padne temperatura koji stupanj

AMD FANOBY !!
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 19:48 (bik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ximatek appache

Prva stvar, nisam ti ja nikakav dečko. 63 C u linx-u je sranje rezultat. Gornja granica za taj procesor je 62 C. Dakle ne može podnjeti niti taj bijedni clocka, a kamoli nešto više.   Imao katanu 3. Drži phenom 955 3.6@1,375  debelo ispod navedenih 63, u linx-u naravno. Kućište je zatvoreno i ima samo bočni vent koji ispuhuje. Taj cooler sigurno nije nikakav best buy. Jedino ne znam koja voltaža ti treba za tih tvojih 3,6.

0 0 hvala 0
17 godina
bik kaže...

Bolji od katane? da sigurno , kažeš nemaš na kucištu dodatni vent i katanu si zamjenio s kojim razlogom? od mene si htio kupit samurai zz!, katana svoju snagu otkriva tek pri ugradnji dodatnog ventilatora na kučište koji "Pulla" vruć zrak van, tako da si imao iste temperature kao s ovim.

Review ovog hladnjaka kaže da je dobra zamjena za stock hladnjak, ali nikako za OC.

Katanu sam mjenjao jer mi nije odgovaralo kako ona izgleda {#}

Mislim, hoću malo moddati svoje kučište, a kako da sam nešto zamislio, katana bi uvjek izgledala ružno. Zbog toga sam od tebe samuraja jer njega lako zamaskiram iza nekog lijepog ventlića :-)

Osim toga, nisam ja nikad rekao da je ovo cooler za OverClock, ja sam lijepo stavio gore, i nagalasio da je ovo Bestbuy za one sa dvojezgrenim procesorima koji ne misle puno oc-at.

Za vrijeme dko sam ja imao katanu3 unutra je bio 120mm hladnjak (onaj s ledicama koji dođe uz v4 black edition) tako da ti ni ta tvrdnja ne stoji previše.

Nego, ako netko od vas ima katanu kod sebe, možemo se dogovoriti da napravimo mali test, pa da stvarno vidimo kako stvari stoje.

Hladnjak je jako dobar, i ja sam uvjeren da će držati nekog dualca oc-anog za 10ak % bez problema i još će biti jako tih, a izgleda puno ljepše od katane{#}

evo ja imam sad 2 coolera, pa ako budem ipak odlučio da u kučište stavim ovog thermaltake-a, onda vam rado "ustupim na test" malo apača{#}

17 godina
Žuža kaže...

Prva stvar, nisam ti ja nikakav dečko. 63 C u linx-u je sranje rezultat. Gornja granica za taj procesor je 62 C. Dakle ne može podnjeti niti taj bijedni clocka, a kamoli nešto više.   Imao katanu 3. Drži phenom 955 3.6@1,375  debelo ispod navedenih 63, u linx-u naravno. Kućište je zatvoreno i ima samo bočni vent koji ispuhuje. Taj cooler sigurno nije nikakav best buy. Jedino ne znam koja voltaža ti treba za tih tvojih 3,6.

Opet ti ponavljam, kod mene je procesor otključan, i grije se puuno više. Na stock cooler, pri 3ghz nije mogao proći ni obični occt test bez rušenja.

Sad sam ga Oc-a i drži bez problema. Ponavljam, imao sam katanu3, i ovaj drži na manjoj temperaturi od katane3.

Ako mi netko ne vjeruje, možemo neku okladicu nabaciti{#}

i da, evo ti moj avalidacija od prije par minuta

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1841195

14 godina
Ximatek appache

nemoze ga ni katana ohladit ako nesto nece odvuc taj topli zrak od nje...ukratko radi venta imas manje temperature...taj tvoj malisan od coolera nije los al se nemoze usporedit sa katanom...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
17 godina
rooswelt1991 kaže...

Za vrijeme dok sam ja imao katanu3 unutra je bio 120mm hladnjak (onaj s ledicama koji dođe uz v4 black edition) tako da ti ni ta tvrdnja ne stoji previše.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

zoharbizo kaže...

nemoze ga ni katana ohladit ako nesto nece odvuc taj topli zrak od nje...ukratko radi venta imas manje temperature...taj tvoj malisan od coolera nije los al se nemoze usporedit sa katanom...

Pogledaj gore što sam napisao, , Dok je katana bila kod mene, unutra je bio 120mm ventilator!

Ok, dosta Offtopica, ali samo da kažem još nešto, naći ću ja nekog u zagrebu tko ima katanu, a voljan ju je testirati, i ima vremena pa ćemo vidjeti{#}

U svakom slučaju, ja i dalje tvrdim da je ovo BESTBUY   Cooler za dvojezgrene procesore, i za one ljude koji ne misli previše OverClockat.

15 godina
neaktivan
Ximatek appache

Gledaj znam čitat i vidim da je proc otključan i da ima daleko veći TDP. A ne razumijem šta mi znači ta tvoja validacija, kakve to ima veze sa temperaturama? I daj mi molim te reci koji aftermart hladnjaci idu u tu 100 Kn klasu, mislim pa tko to kupuje. Low budget klasa je do ~ 200 Kn.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 20:22 (Žuža).

1 0 hvala 0
17 godina
Žuža kaže...

Gledaj znam čitat i vidim da je proc otključan i da ima daleko veći TDP. A ne razumijem šta mi znači ta tvoja validacija, kakve to ima veze sa temperaturama?

Pitao si za napon....

ok, dosta sad o ovome, idem sad tekmu gledati :-)

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 20:19 (rooswelt1991).
14 godina
Ximatek appache

da te pitam nesto...kako taj cooler sa pasivnim dijelom koji je jako mal moze hladit bolje od katane koja ima vecu povrsinu pasivca i 6 bakrenih cijevi kroz to sve(inace bakar bolje provodi toplinu od aluminija)...di ti je logika?

0 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

da te pitam nesto...kako taj cooler sa pasivnim dijelom koji je jako mal moze hladit bolje od katane koja ima vecu povrsinu pasivca i 6 bakrenih cijevi kroz to sve(inace bakar bolje provodi toplinu od aluminija)...di ti je logika?

Neznam di je logika, stvarno neznam.

Pa da sam znao da će ovaj cooler ovako hladiti, definitivno nebih isti dan kad sam njega kupio, kupio i ovog mrcinu od thermaltake-a.

Uglavnom, sad sam pričao sa frendom, on sebi misli nabaviti katanu3 sljedeći tjedan, pa ćemo onda to probati kod njega kako radi (inaće on ima e7400 dual proc

), pa ćemo malo testirati kako će raditi.

14 godina
Ximatek appache

moze..javi rezultate...ovo sta ti pricas se kosi sa zdravom logikom

0 0 hvala 0
16 godina
Ximatek appache

Ne moraš se ti mucit s dokazivanjem drugima kako on tebi super hladi, svi znamo za google i pretragu reviewa. Tebi je dobar i ok ali ne mozes krivo informirat ljude da je bolji od katane i da je super hladnjak za OCan phenom ii x4 na 3.6, to je pretjereivanje i nekom bi mogo napravit s tim štetu .

Best buy znaci da usporediš par hdaljaka istog cjenovnog ranga i naravno najbolje preformanse pobjeđuju.

Hladnjak je dobar za procesore do 65W i za HTPC rješenja, nikako za ocanje, eventualno možeš stavit rezultat Amd stock hladnjaka i tog sa stock postavkama.

http://www.ocaholic.ch/xoops/html/modules/smartsection/item.php?itemid=231&page=8

AMD FANOBY !!
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 20:45 (bik).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
moderator
rooswelt1991 kaže...
I sad ono najgore; MRTVO POSTAVLJANJE!!!!

Iako su upute vrlo jednostavne za posavljanje, samo "uhvatiš" ona dva zupca sa onim hvataljkama (kao i na svakom amd hladnjaku) ali u ovom slučaju problem je što je spojnica između te dvije hvataljke jaaako izvijena.

Tako da nema teoretske šanse da stavite cooler dok vam računalo stoji na stolu, već ga morate polegnuti, onda zakačiti jednu stranu, pa pritisnuti cooler svom snagom, on legne na procesor, a onda sa jednim prstom gurati tu drugu hvataljku na drugoj strani, ali onda nekim trećim prstom (!) korigirati hvataljku da uhvati onaj zubac.{#}

Kažem vam, umro sam dok sam postavio hladnjak, tako da za one koji budu kupovali, nek dovedu bar nekog frenda da mu pomogne to složiti, jer sam nećeš moći sigurno (osim ako se ne prezivaš norris).

evo sad kad je taj cooler kod mene pa da napišem nešto korisno :D

puno ga je lakše postavit ako se skine vent s njega jer se dobije puno više prostora, ali naravno to uključuje vađenje matične iz kućišta jer dok je u kučištu mislim da je nemoguće vratit šarafiće koji drže vent :D

nisam još upalio komp da napišem komentar o hlađenju, to ću kasnije, prvo čišćenje :D

vratio sam se jači nego ikad :) i vratili su mi zvjezdice :D
14 godina
rooswelt1991 kaže...
Žuža kaže...

Gledaj znam čitat i vidim da je proc otključan i da ima daleko veći TDP. A ne razumijem šta mi znači ta tvoja validacija, kakve to ima veze sa temperaturama?

Pitao si za napon....

kad si spomenuo 63C temperaturu, jel to bilo od jezgara ili od CPU senzora ???

17 godina
Ximatek appache

Ajde onda baci neke rezultate :-D

Inaće ja se baš i nisam sjetio skinuti ventlić {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
itomic009 kaže...
rooswelt1991 kaže...
Žuža kaže...

Pitao si za napon....

kad si spomenuo 63C temperaturu, jel to bilo od jezgara ili od CPU senzora ???

Kad sam ja govorio o tome, ja sam čitao temp senzora, jer se kod otključanih procesora nemože vidjeti temp jezgri, odnosno ona je blaženih 0C{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 23:50 (rooswelt1991).
14 godina

Ako imaš 63C na tom CPU sa 4 jezgre i tom taktu, onda je to odlično za 100 kn i može raditi bez brige 24/7 jel je maximum CPU-a 73C !! Koji ti je napon za taj clock ( napon mi reci najviši koji si vidio u CPU-Z pod loadom ) ?

15 godina
moderator
rooswelt1991 kaže...

tek sam na pola složio...visim tu umjesto da slažem xD

ja sam probao s ventićem zakačit, al bojao sam se da mi se ne omakne i udarim rukom u njega pa ga polomim...ovako ide jednostavno, al ipak dosta jako drži...

vratio sam se jači nego ikad :) i vratili su mi zvjezdice :D
17 godina
XXX-Man kaže...
rooswelt1991 kaže...

tek sam na pola složio...visim tu umjesto da slažem xD

ja sam probao s ventićem zakačit, al bojao sam se da mi se ne omakne i udarim rukom u njega pa ga polomim...ovako ide jednostavno, al ipak dosta jako drži...

U posljednjih par mjeseci probao sam bar 10ak coolera i sa tim sem se napatio kao nitko :-D

Ali hladio je dosta dobro, ali sad nešto petljam sa jednim vodenim, tako da mi taj ne treba :-D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice