Water vs coolers

poruka: 32
|
čitano: 4.731
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Water vs coolers

Jel boljeuzet vodeno hlađenje ili cooler (za CPU)? Konkretno, vodeno Thermaltake CL-W0075 ili Zalman CNPS 9700 LED .

Mislim da je bolje vodeno, još bi iz Hardveraja uzeo neke dijelove za njeg, poput plavog (ili crvenog crijeva) i spremnik tekućine sa zapremninom većom od 350c.c....

AMD Athlon X2 4200+ @ 2.5 | Gigabyte GA-M56S-S3 | 2 GB DDR2 840Mhz | Asus EN7300 GS (up to 512MB) | Hitachi 320GB 16MB+WD Caviar 80GB 8MB | 420W
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2008 23:56 (Hacker002).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Water vs coolers

Water Smijeh

Extreme_Tech

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Water vs coolers

Ako vec misliš uložit u vodeno kupi u dijelovima.

Dobit ceš kvalitetnije dijelove a ako misliš hladit samo cpu moglo bi se složit za normalnu cijenu.

Ovim gotovim riješenjima baš i ne vjerujem.

I nemoj ocekivat cuda od vodenog.

Ispod sobne temperature nece sigurno hladit jedino što bolje odvodi toplinu sa proca i možeš postic vece taktove(ako sve komponente dopuste i digneš voltažu)

ako gotovo hlađenje razmisli o OVOM

u testovima se prilicno dobro pokazalo

Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2008 17:06 (LUXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Water vs coolers

LUXX,aj molim te ak moš sastav mi jedno, samo za CPU, ak može iz Hardveraja

AMD Athlon X2 4200+ @ 2.5 | Gigabyte GA-M56S-S3 | 2 GB DDR2 840Mhz | Asus EN7300 GS (up to 512MB) | Hitachi 320GB 16MB+WD Caviar 80GB 8MB | 420W
17 godina
neaktivan
Water vs coolers

nemogu jer nemam blagog pojma o vodenima.

Dosad sam i sam imao uvijek zracna.

Al interesiralo bi me za koje novce bi se moglo sastavit kvalitetno vodeno samo za cpu.

Možda bi ga i ja uzeo

Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Probat ću ja sastavt jedno do 1000k pa ak uspijem javim ti

17 godina
neaktivan
Water vs coolers

Neznam kolko je to dobar rezultat al znam lika koji drzi 6400+ na 3,4ghz i temp proca mu ne ide iznad 45stupnjeva a ima Big Water 735 pa meni dobar rezultat..kazem po meniBelji seak se uzme u obzir kolko se grije i jos je 90nm proces...

0 0 hvala 0
17 godina
Water vs coolers

Na Xbitlabsu imaju nekoliko testova raznih vodenih hlađenja pa možeš da osmotriš šta se kako pokazalo. Koliko sam primetio, trenutno stanje je da se savremeni vrhunski vazdušni heatpipe monstrumi pokazuju (znatno) bolje od ogromne većine pristupačnih vodenih hlađenja. Između ostalog, imali su test Thermaltake Big Water 760i vs Thermaltake Big Typhoon 120 VX i Typhoon se pokazao mnogo uspešnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

znam i ja da je tajfun dobar..al kad mal razmislis...uzet to termaltakeovo vodeno ...pa se jos time da hladit NB i VGA...uzmes veci spremnik...nezz..ovisi koliko bi ti para dao..

17 godina
neaktivan

Klasični kuler je daleko bolja opcija. Lako ga je montirati i to je to.

17 godina
neaktivan

evo da ne otvaram novi topic kaj mislite o zalman reserator spoji bi cpu graf  i mbo. a kolko sam vidio ne dobe se nikakvi pasivci za vga ram pa me zanima dali bi se oni grijali(posto je blok sam za gpu).

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@832MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts 512MB
17 godina
neaktivan

Rade uzmi neko thermaltake rjesenje, mora bit lud da das 2000kn za to, ima i jeftinijih a boljih

17 godina
neaktivan
Water vs coolers

npr. Swiftech H20-120

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Water vs coolers

Ako nemas pojma onda se nemoj javljati na temu

Glupo je sastavljati sam vodeno hladjenje iz dijelova...to samo rade budale

Mozemo se mi lagati ali kralj vodenih hladjenja je ThermalTake....Ni manje ni vise..Prema tome..........Cool

Extreme_Tech

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Extreme_Tech kaže...

Mozemo se mi lagati ali kralj vodenih hladjenja je ThermalTake....Ni manje ni vise..Prema tome..........Cool

otkud ti to?
Po cemu je Tt kralj vodenih?
Po glasnoci?
Nađi mi pravog enuzijasta i clockera koji hvali Tt vodena.
Nema takvog sigurno.
Vodeno u dijelovima uzima onaj koji hoce imat super performanse od svog vodenog i najkvalitetnije dijelove.
Samo što je cijena dosta paprena.Ali ja sam ionako razmišljao uzet takvo što al po malo.
Par dijelova ovaj mjesec,par sljedeci itd dok nije gotovo i imam super hlađenje.
Nemože mi nitko rec da je onaj mali radijator bolji od trostrukog,
I ona jadna pompa kod Tt jaca od neke za 300-400kn(više od pola cijene kompletnog Tt vodenog)
Dakle dobro gledano nije taj budala nego pametan pošto nece riskirat i uzima dobre dijelove koji ce mu služit dulje i bit ce tiši

17 godina
moderator
Water vs coolers

Mislim da cu se jos uvijek drzati high-end zracnih coolera, ali ako bi trazio vodeno, slozio bi neko hladjenje s auto-hladnjakom.

Uostalom, takva tema je bila u bugu s iscrpnim vodicem za nabavku dijelova, cijenama i postupkom obrade i slaganja istih.

Ova gotova rjesenja su vise sminka tipa pimp-my-comp

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Extreme_Tech kaže...

Pretpostavit cu da je ovo bila zezancija, jer se takva izjava ne moze ozbiljno shvatit.

Ovako sta se tice tih nekakvih malih "kitova" koji kostaju do nekih 800 - 1000kn u oko 90% slucajeva su se pokazali losijima od najboljih zracnih hladnjaka (procitaj malo na Xbit-u i Anandtechu), a pod najboljima se smatraju neki EnzoTech (kojeg skoro nigdje ne mozes kupit) i Thermalright Ultra-120...
Jednom sam citao neku recenziju gdje je onaj TT-ov BigWater popusio za oko 15°C u odnosu na thermalright...

U biti, ako nisi toliko u tom vodenom hladjenju, i ako nemas neku trgovinu di mozes kupit sve dijelove odvojeno (znaci posebno pumpa, radijator, tank, blokovi...) bolje odi na neko kvalitetno zracno hladnje... vjeruj mi da je PUNO manje muke sa tim, pogotovo ako moras nesto mjenjat u kompu ili selit cesto...

A onaj zalman i nije bas nesto... cisti sminkeraj bez nekih extra performansi, nikad nisam kuzio zasto ljudi to kupuju?? za te pare mozes dobit hrpu boljih coolera...
17 godina
Extreme_Tech kaže...

Evo pa gledaj kaj se zove vodeno hlađenje, tj. vrhunski dijelovi za njega:

http://www.xoxide.com/watcoolkit.html

Naravno da je i Tt dobar ali kaj znači kad nema za kupiti.

http://www.thermaltake.com/product/Liguid/DIY/cl-w0169/cl-w0169.html

Problem je kaj toga nema u Hrvatskoj jer je mala potražnja.

Hacker002 najbolje ti je kupiti ugrađeno s kučištom, što spada na Thermaltake ali nije tak skupo.

Imaš u Ve-milu Armor i Kandalf

Barem imaš garanciju na to!

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
17 godina
Water vs coolers

Evo, da se malo nadovezem...

Osobno imam Innovatek vodeno hladjenje i totalno sam zadovoljan sa njim... jest da je malo starije, 5 god ali ima kvalitetne komponente, Eheim pumpa, dual radijator i dobre vodene blokove... Ali hladi odlicno. Stari P4 koji se grije ko lud, je oko 30C na full loadu i OCan, a komp radi 24/7 obicno.

Nisam imao priliku isprobati sa drugim procovima..bude za koji mjesec, al mislim da su vodena hladjenja dobra investicija ak zelis kvalitetno hladjenje i mogucnost boljeg OCa.

Pogledaj si na  http://www.innovatek.de/  ak te zanima(stranice samo na njemackom :/ ), ima masu kitova i komponenti, al jedini problem kaj ih nema u Hrv, tak da moras narucivat izvana (dodje ti za 3 tjedna).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Water vs coolers

Ja sam za water. Koliko sam cuo bolje je a i sto puta lijepse izgleda.

Volim sise :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Water vs coolers

nemam nikakva iskustva sa vodenim hlađenjem,ali po nekoj logici mislim da je vodeno hlađenje dobro(pa i thermaltake-ova)onoloko koliko je kvalitetan cpu,gpu blok te radijator!jako bitna stvar je kako što bolje ohladiti rashladnu tekučinu pri prolasku kroz radijator.znači što veči radijator(po mogučnosti predviđen za 3x 120 mm ventove)ako se hladi i cpu i gpu koji se najviše griju.isto tako i dovoljno snažna pumpa sa velikim protokom !mislim da je velika greška što dosta ljudi stavlja ventilatore da izvlače topal zrak sa radijatora,umjesto da ventilatori pušu po radijatoru!evo,ako sam nekome pomogao drago mi je!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Water vs coolers

Za sva pitanja vezana za slaganja vodenih hladjenja iz www.hardveraj.hr mozete pitati na www.hardveraj.hr/forum -u, i potrudit cemo se odgovoriti sto je prije moguce.

Takodjer mozete procitati vodic koji je zakacen u podforumu vodena hladjenja. Nadam se da ce pomoc.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja si planiarm uzet zalman reserator hladio bi q6600@3,8ghz, 8800gts takoder jako oc-anu i čipset na mbo (+0,2V). kaj mislite jer valja kaj to hladenje i kolke bi bile temp otprilike ak netko zna. i jos me zanima posto vodeni blok prekriva samo gpu na graf dali ce biti dosta oni pasivci za vga mem jer je i vga mem oc na 2300mhz.

17 godina
neaktivan

Meni je ovo zapalo za oko Smijeh                        www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05100317&id_artikl=051.003.021

Nego što to sve hladi?

Nemojte se zamarati oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2008 10:39 (momak).
17 godina
neaktivan
momak kaže...

Meni je ovo zapalo za oko Smijeh                        www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05100317&id_artikl=051.003.021

Nego što to sve hladi?

hladi cpu i graficku.
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
neaktivan

Mislim da hladi i south bridge. Nego ako ja kupim ovo hlađenje i grafu jel ću je morati fizički promjeniti da mogu staviti hlađenje na nju ili samo prikopčam?

Nemojte se zamarati oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade
17 godina
neaktivan
momak kaže...

Mislim da hladi i south bridge. Nego ako ja kupim ovo hlađenje i grafu jel ću je morati fizički promjeniti da mogu staviti hlađenje na nju ili samo prikopčam?

Daj malo pojasni kaj pitas..ako mislis na to da hladis graficku s vodenim moras s nje skinut zracni hladnjak i staviti vodeni blok..pogledaj si na youtubu test tog zalmanaCool
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
Water vs coolers

Imam jedno pitanje, i ja sam mislio kupiti vodeno hlađenje, konkretno Zalman Reserator 1 V. I vidim da je priložen samo jeda blok za grafičku karticu.

Konkretno, imam HD 3870x2, znaci dva GPU cipa su gore, kako su hladiti oba dva?? Posotij li neko gotovo rješenje za tako nesto?

Ne mislim posebno kupovat djelove.

hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sonny kaže...

Imam jedno pitanje, i ja sam mislio kupiti vodeno hlađenje, konkretno Zalman Reserator 1 V. I vidim da je priložen samo jeda blok za grafičku karticu.

Konkretno, imam HD 3870x2, znaci dva GPU cipa su gore, kako su hladiti oba dva?? Posotij li neko gotovo rješenje za tako nesto?

Ne mislim posebno kupovat djelove.

hvala!

kolko ja zam trebat ces kupit jos jedan gpu block
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
neaktivan
benko kaže...
 kolko ja zam trebat ces kupit jos jedan gpu block
 Nista vise? Jer ako je tako, to je odlično rješenje =)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice