Da, zanima me snižavanje taktova, a ne povećavanje iz jednostavnog razloga što ne koristim previše grafički procesor - ne igram nikakve igrice, ne gledam previše filmove, već obrađujem slike, surfam, koristim word itd, a pretpostavljam da za to ne treba puno GPU snage.
Netko se zasigurno pita, pa šta ćeš snižavati bezveze takt, ostavi tako kakav je, neće ti grafička snižavanjem dulje proživjeti (možda i hoće). No, mene ne zanima njen vijek, već ovo: ventilator grafičke je užasno bučan! Htio bih ga iskopčati, da ne radi, al onda si postavljam pitanje da se moja Ati Radeon 9600XT (AGP) ne zagrije previše na tvorničkim taktovima, a to su: VPU: 499,50 MHz, memory clock (osnovna frekvencija): 297 Mhz, kapacitet memorije je 256 mb DDR, 128 bitna.
Iz tog razloga pitam za snižavanje frekvencije. I na koju frekvenciju mi preporučujete sniziti? Htio bih na najmanje što može, ali da mogu i dalje obrađivati slike, gledat filmiće s youtube-a itd. Ono, da ne bude sad premala frekvencija.
Hvala!
P.S. Zaboravih pitati, jel snižavanje takta utjeće loše ili dobro na grafičku ili bilo koju drugu komponentu (recimo da snizimo takt procesora) ili nema razlike. Pretpostavljam da je voltaža ili potrošnja niža il slično.