UNTERclocking

poruka: 7
|
čitano: 1.414
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
UNDERclocking
pitanje

Da, zanima me snižavanje taktova, a ne povećavanje iz jednostavnog razloga što ne koristim previše grafički procesor - ne igram nikakve igrice, ne gledam previše filmove, već obrađujem slike, surfam, koristim word itd, a pretpostavljam da za to ne treba puno GPU snage.

Netko se zasigurno pita, pa šta ćeš snižavati bezveze takt, ostavi tako kakav je, neće ti grafička snižavanjem dulje proživjeti (možda i hoće). No, mene ne zanima njen vijek, već ovo: ventilator grafičke je užasno bučan! Htio bih ga iskopčati, da ne radi, al onda si postavljam pitanje da se moja Ati Radeon 9600XT  (AGP) ne zagrije previše na tvorničkim taktovima, a to su: VPU: 499,50 MHz, memory clock (osnovna frekvencija): 297 Mhz, kapacitet memorije je 256 mb DDR, 128 bitna.

Iz tog razloga pitam za snižavanje frekvencije. I na koju frekvenciju mi preporučujete sniziti? Htio bih na najmanje što može, ali da mogu i dalje obrađivati slike, gledat filmiće s youtube-a itd. Ono, da ne bude sad premala frekvencija.

Hvala!

P.S. Zaboravih pitati, jel snižavanje takta utjeće loše ili dobro na grafičku ili bilo koju drugu komponentu (recimo da snizimo takt procesora) ili nema razlike. Pretpostavljam da je voltaža ili potrošnja niža il slično.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2008 12:58 (N. Ohm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: UNDERclocking

nebus nis time snizavanjem dobio jednostavno il kupi pasivni hladanjak il ako postoji mogucnost za to smanji brzinu okreta ventilatora

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
UNTERclocking
autorov komentar

Ma, ali ja pitam, pošto evo imam takvu situaciju da ne iskorištavam mnogo grafičke snage, da li će se nešto dogoditi ako snizim takt, i onesposobim ventilator, pošto, pretpostavljam da ne treba nekakvo hlađenje kod sniženog takta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: UNTERclocking
N. Ohm kaže...

Ma, ali ja pitam, pošto evo imam takvu situaciju da ne iskorištavam mnogo grafičke snage, da li će se nešto dogoditi ako snizim takt, i onesposobim ventilator, pošto, pretpostavljam da ne treba nekakvo hlađenje kod sniženog takta?

Neće se ništa dogoditi ako smanjiš frekvencije

Probaj sve smanjiti na minumum koliko ti program da
pa provjeri temperature aako su dovoljno niske onesposobi vent

P.S. nemoj toliko smanjit da ti je GPU Clock 10mhz!? OK?
17 godina
neaktivan
UNTERclocking

Ako imaš volje i malo alata doma, odeš u neki shop i kupiš neki bezveze cooler za proc (neki jeftini), dvokomponentno termalno ljepilo i zaljepiš si to na chip.

Ako te to nije volja radit samo makneš vent. I imaš u ATi control panel-u vjerojatno neki oblik Overdrive-a. I tamo smanjiš koliko ide.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: UNTERclocking
autorov komentar
Gamer-gts kaže...
N. Ohm kaže...

Neće se ništa dogoditi ako smanjiš frekvencije

Probaj sve smanjiti na minumum koliko ti program da
pa provjeri temperature aako su dovoljno niske onesposobi vent

P.S. nemoj toliko smanjit da ti je GPU Clock 10mhz!? OK?
 E, pitanje: na koliko da smanjim takt GPU, a na kolko takt memorije, ako mi je tvornički GPU takt podešen na 500 MHz, a memorija na 297 MHz?
Nemojte napisati neke "šašave" vrijednosti, jer ipak bih želio da mogu gledati npr. video s youtubea, ili obrađivati slike itd...
17 godina
neaktivan
UNTERclocking

Probaj na GPU 450mhz

memotiju na 240mhz

Pa provjeri temperature

ako su dovoljno niske iskopčaj vent od grafe

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: