Što je to uopće "overclocking"?

poruka: 9
|
čitano: 1.886
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Overclocking?

zelio bih znati (nije me sram) sta je to overclocking graficke, CPU itd...

Games playing: Left 4 Dead i GTA IV na: Processor: Intel Core 2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs) RAM: 2048MB DirectX: 9.0c Video card: NVIDIA GeForce 9600 GT 512.0 MB (\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Overclocking?

Overclocking je proces u kojem razne komponente računala tjeramo da rade brže nego kad smo ih kupili. Recimo, kupili ste procesor koji radi na 2.0 GHz-a i želite da procesor radi brže, možete ga overclockati da radi na 2.6 GHz-a.

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx?page=0&jumpto=205939&sort=asc&view=flat

17 godina
neaktivan
Bes7 kaže...

zelio bih znati (nije me sram) sta je to overclocking graficke, CPU itd...

Jel to zezas ili ozbiljno pitas?

Ako je ozbiljno: znaci to je dizanje radnog takta da bi se dobile bolje performanse pojedinih komponenti. Recimo da imas CPU od 2 GHz tvornicki i ti ga overclokiras i dobijes 2.5 GHz. Ugrubo to je vise manje to.
Intel Core 2 Duo E8500 i SCYTHE Mine, ATi Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w, Creative Labs X-Fi Xtreme Game
16 godina
protjeran
Overclocking?

u toj temi nemogu nac odgovor na moje novo pitanje, kako uraditi overclocking od CPU 1.6 (jaranov)? da bude na 2.0 ili sl

i kako overclockat graficku od 128 mb (isto nije moja)

Games playing: Left 4 Dead i GTA IV na: Processor: Intel Core 2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs) RAM: 2048MB DirectX: 9.0c Video card: NVIDIA GeForce 9600 GT 512.0 MB (\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2009 15:57 (Bes7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bes7 kaže...

u toj temi nemogu nac odgovor na moje novo pitanje, kako uraditi overclocking od CPU 1.6 (jaranov)? da bude na 2.0 ili sl

i kako overclockat graficku od 128 mb (isto nije moja)

Dao ti je dobru temu, procitaj tutorial kako to napraviti.
Intel Core 2 Duo E8500 i SCYTHE Mine, ATi Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w, Creative Labs X-Fi Xtreme Game
16 godina
protjeran
Overclocking?

temu mozete lock, jaran overclockiro, CPU mu crko, ne pada mi na pamet da ja to radim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bes7 kaže...

temu mozete lock, jaran overclockiro, CPU mu crko, ne pada mi na pamet da ja to radim...

"jaran" vjerovatno nije procitao sta tocno mora napraviti... ako pazis sta radis, i znas sta radis nista ti se nemoze desiti
Bolje ispasti budala nego iz aviona.
17 godina
neaktivan
Bes7 kaže...

Pa to ti je i najbolje! Haha. Jedino mu je mogao riknuti ako je baš pretjerao sa naponom.
Mount Vision Pro
16 godina
protjeran
Bes7 kaže...

lol,:D
Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice