Q9400 overclock

poruka: 79
|
čitano: 6.346
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Q9400 overclock

LOL, vidi se da nikada nisi radio sa visokim naponima na procesoru. BIOS inače izbaci grešku kada se dođe do ekstremne voltaže. Da ima 1.9 na 3.0GHz ne bi sad pisao ovdje nego bi skupljao djelove po sobi od kompjutera.

fotoforum.forumotion.net
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2009 22:39 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan
Dominus Johannes kaže...

znam da krivo očitava jer kad uđem u BIOS CPU Vcore voltaža je 1,27xx V. Temperature su ok. Ne brine me ni onaj omjer jer sam još živ. Skinuo sam OCCT test. Jel može samo 15 ili 20 minuta pošto baš nemam vremena

Da može samo 15-ak minuta odeš pod custom i staviš na koliko želiš. Inače ako su greške u clocku u 95% slučajeva se detektiraju u prvih 10 minuta testiranja

fotoforum.forumotion.net
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

LOL, vidi se da nikada nisi radio sa visokim naponima na procesoru. BIOS inače izbaci grešku kada se dođe do ekstremne voltaže. Da ima 1.9 na 3.0GHz ne bi sad pisao ovdje nego bi skupljao djelove po sobi od kompjutera.

to sam i napiso....jer to je previse i za 95 nm proces. a sad ovo sa BIOS-om da izbaci gresku nisam cuo...ja sam na svom q6600 iso do 1.55-1.6 sto je vise od dozvoljenog pa nikakve greske nije izbacivo

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
16 godina
neaktivan
Q9400 overclock

evo počeo sam...šta će se dogoditi ako ima kakva greška?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A ja sam sa svojim išao na 1.7V i 4GHz i nema izbaci overvolt grešku. Sada ima 3.6 i 1.58V (1.6 u loadu)

fotoforum.forumotion.net
16 godina
neaktivan

javiti ti da je detektirana graška

fotoforum.forumotion.net
17 godina
neaktivan
Q9400 overclock

bacit ce bsod ili ce ti jezgra/jezgre prestat radit i prime ce ti napisat 1 error

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dominus Johannes kaže...

znam da krivo očitava jer kad uđem u BIOS CPU Vcore voltaža je 1,27xx V. Temperature su ok. Ne brine me ni onaj omjer jer sam još živ. Skinuo sam OCCT test. Jel može samo 15 ili 20 minuta pošto baš nemam vremena

nemoj tako kratko,možeš za danas,da se uvjeriš u stabilost procesora i sistema test bi trebao trajati oko 3-4 sata ili više,to možeš i sutra

written by pod009
16 godina
neaktivan
Q9400 overclock

evo prošlo je 8 minuta i zasad je sve ok. Temperature su iznad 50 C. Voltažu mi pokazuje istu koliko i cpu-z ,ali ispod piše napomena da je engine za to mjerenje isto od cpu-z.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dominus Johannes kaže...

evo prošlo je 8 minuta i zasad je sve ok. Temperature su iznad 50 C. Voltažu mi pokazuje istu koliko i cpu-z ,ali ispod piše napomena da je engine za to mjerenje isto od cpu-z.

ma vjerujem da ti nece greske bacat na 3.0...ali ako ces ici u veci oc moras novi cooler uzet

16 godina
neaktivan

3-4h sa programima za testiranje je malo puno (ako ima vremena neka izvoli) jer je ipak konstantno pod 100% poterećenjem (iako kažu neki da je potrebno i 24h), ali za ovakav clock nije potrebno više od 1h, jer nije se dizala voltaža, a razlika je u 330 megaherca tako da je to zanemarivo.

fotoforum.forumotion.net
16 godina
neaktivan
Q9400 overclock

ok...znači ne moram nabavljati protupožarni aparat. Naravno, kad malo zastari pa kad ga ne bude šteta clockati onda ću uzeti novi cooler i ići na više

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Inače taj procesor i ja mislim nabaviti jednog dana i izvuči maksimum iz njega

fotoforum.forumotion.net
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2009 22:53 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan
Q9400 overclock

evo ovo je stanje tijekom testiranja( prošlo je bez greške). Inače je ok proc, mislio sam uzeti q9450 jer je isplativiji od q9400, ali su ga prestali proizvoditi.

0 0 hvala 0
16 godina
Dominus Johannes kaže...

evo ovo je stanje tijekom testiranja( prošlo je bez greške). Inače je ok proc, mislio sam uzeti q9450 jer je isplativiji od q9400, ali su ga prestali proizvoditi.

Dobre su ti temperature, nemas problema!

otpor je uzaludan!
16 godina
neaktivan

Sve je u granicam normale kod tebe

fotoforum.forumotion.net
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2009 23:03 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan
Q9400 overclock

da, hvala Bogu sve je ok.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nema probelma, ako ja mogu na 1.6V usred ljeta na 65nm procesoru ti imaš još prostora za OC koliko želiš

fotoforum.forumotion.net
16 godina
neaktivan
Q9400 overclock

stvarno se svima zahvaljujem koji su sudjelovali u ovoj temi i stvarno ste mi pomogli da izvučem malo više iz tog procesora. Režija, može sad odjavna špicaNamigiva

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice