Pomoc u vezi E8200 na 3.6..

poruka: 4
|
čitano: 1.025
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

...bi trebala mala, evo uslikao sam trenutne postavke biosa(na vrhu i dnu slike je, da je DOT i SPREAD SPECTRUM - sve na disabled)  na kojima sada radi, a bios je od MSI P35 Neo2 FR(ver.1.9),memorija je G.skill 2x2Gb/800, napajanje je Thermaltake 700w, s tim sto je sada napon procesora na 1.3 a memorija na 2.1. E sada ne znam da li bih trebao ici sa ostalim vrijednostima prema gore tj. u crveno(posto je: siva boja-default, bijela- safe a crvena-nije preporu..). Na 3.4 je stabilan cak i sa manjim vrijednostima, ali sa ovim i na 3.6 ne prolazi Orthos nikako, na priority 9 sa small i blend testom. Pa me zanima sta nije ok, ako slucajno netko ima ovakav procesor i koje je vrijednosti stavio,barem priblizno....pošto ne bih išao više od 3.6....

Hvala.

Bios postavka Bios postavka
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2009 19:42 (lion002).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoc u vezi E8200 na 3.6..

Nemam pojma tocno, ali probaj smanjiti FSB/Memory ratio ili e igraj opcenito sa tim podesenjem.

Moj e8200 stize ovih dana, pa cu probat ga staviti na 3,6 te postati rezultate.

Probaj vcore staviti na 1,4nesta (pa po potrebi povecavaj) te pazi pritom na fsb/memory ratio, ram voltage ostavi default i trebao bi ti ici na 3,6 ladno.

Obavezno pratiti temperature ili staviti u BIOS da javlja kada preraste odrenju temp.

Dakle kljuc je vcore, to sam citao da ide do 1,54nesta max...

Pozdrav, Calinjos
17 godina
neaktivan
RE: Pomoc u vezi E8200 na 3.6..

p.s. vidim da je tema odavno stavljena, da li si uspio od onda nesto?

ako jesi,pls napisi (kao i maticnu) pa da znam sta me ceka :)

Pozdrav, Calinjos
17 godina
neaktivan

Don’t go overboard with the CPU voltage - some people are recommending as high as 1.5V, but I’ve found that past 1.3V you are mostly generating exponentially more heat for very little additional clock speed - it’s not worth it unless you’re nuts and like spending heaps of money on expensive cooling gear.

Pozdrav, Calinjos
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice