Evo pošto sam nov na forumu svima pozdrav! Imam mali problem što se tiče klokanja. Konfa je sljedeća: AMD Athlon 64 3200+(Venice core i E3 stepping), Asus A8V Deluxe, 2x keksa DDR400(Kingmax), PNY 7800 GS, Corsair TX650,2xHDD,dvd-rw. E sad pošto sam malo pročitao na netu odlučio sam se klokat procesor. u BIOS-u sam napravio sljedeće: stavio fsb sa 200 na 242 MHz , množitelj ostavio na 10 a voltažu sa 1.4 stavio na 1.475 V. E sad mi proc radi na 2420 MHz a memorija na 484 MHz. Znam da je omjer RAM:CPU 1:1. Pošto znam ako ću stavit veći fsb povećat će si i brzina RAM-a a sumnjam da bi moji Kingmaxi radili na 520 MHz kad bi stavio fsb na 260. E sad me zanima kako da povećam brzinu proca a da mi rami ne idu preko nekih 480 MHz jer sistem postaje nestabilan. CPU cooler je stock od AMD-a. Mislim da je voltaža na RAM-ima 2.5 i ponuđene su mi opcije 2.6 i 2.7 V. Imam i opciju da mijenjam omjer RAM-a i CPU-a a sam tako da bi poveco brzinu RAMA tipa 3:2 ili 5:4. Npr. da stavim 5:4 a fsb na 250, proc bi radio na 2500MHz a rami na 625 MHz jel tako? Volio bi ćuti vaše savjete kako dignut brzinu proca na barem 2.6 GHz a da rami ostanu na nekih cca. 480 MHz ili niže.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo ti cijeli tutorial pa proucavaj - LINK
A tu imas sve o memoriji i postavkama za memoriju - LINK
BTW. nemoj ocekivat neki bijesni overclock prek 3GHz :) ali trebal bi ic bar na 2.6GHz, ne znam kak je u bios-u na tvojoj maticnoj, ali obicno samo smanjis Memory Multiplier da mozes podignut proc vise.
EDIT:
Buduci da imas stock cooler na procu pripazi i na temperature i nemoj pretjerivat s naponom.
hmmmmm mislim da nemam u opcijama Memory Multiplier al svejedno hvala