Overclocking racunala

poruka: 6
|
čitano: 865
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Overclocking racunala
pitanje

Ovako zelio bi overclockat komp ali se nerazumjem previse(citao sam teme o overclockanju ali jos neke stvari nekuzim), pa bi molio da mi neko ukratko kaze sta trebam(ako je moguce i poredu) i koje programe najbolje skinut(gledo sam sam LUXX-ovu temu o programu za nadgledanje sistema ali opet neznam koji su dobri ili koji meni trebaju).

Imam AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ i NVIDIA GeForce 7950GT 256MB DDR3. a od programa sam vec skinuo RivaTuner i ASUS PCPROBE II.

Mislim to napravit pa tako da nema potreba sa odgovorima tipa: "ako se nerazumjes previse nemoj",( a u najgorem slucaju mogu nesto s.... ali cu naucit za drugi putBelji se) HVALA

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Overclocking racunala
prihvaćeno rješenje

Diži ga rađe iz biosa.

HTT link spustiš na x4 ili 800 zavisi koju opciju imaš.

Tada ideš sa FSB-om gore.

NAjbolje u koracima po 10mhz i ulaziš u windows i testiraš(prime ili orthos nekih pol sata)

Ako stabilan opet u bios i podižeš opet.

Kad sistem postane nestabilan ili moraš povisit voltažu ili smanjit fsb i testirat na nekih 4-6 sati.

OC iz windowsa nije baš siguran.

C2Q Q9550@3825mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gainward radeon HD 4870,WD320gb+WD640gb-AAKS
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Overclocking racunala
autorov komentar
LUXX kaže...

Diži ga rađe iz biosa.

HTT link spustiš na x4 ili 800 zavisi koju opciju imaš.

Tada ideš sa FSB-om gore.

NAjbolje u koracima po 10mhz i ulaziš u windows i testiraš(prime ili orthos nekih pol sata)

Ako stabilan opet u bios i podižeš opet.

Kad sistem postane nestabilan ili moraš povisit voltažu ili smanjit fsb i testirat na nekih 4-6 sati.

OC iz windowsa nije baš siguran.

Ovo gore navedeno kad napravi jer stim clockiram istodobno procesor,grafu i rame ili samo jedno od navedeno.
Znaci skinem jedan od navedenih programa(prime ili orthos) to je kolko sam zapamtio za testitanje stabilnosti sistema.
I da, da nezaboravim malo sam gledo na PC PROBE i kolko vidim kad igram neku igru temp. zna doc i do 65°C(stupanj vise manje).
I jos vidim da kazes da nije pametno OC iz windowsa pod tim mislis sa Riva Tuner ili sa slicnim programom?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2008 15:30 (cak_Norris).
16 godina
neaktivan
Overclocking racunala
autorov komentar

Ispricavam se na spamanju ali jos me zanima posto mislim da mi se jako grije komp(dok je stand by temp. se krece ok 40-50°C a dok igram 60-65°C) dali ima neki program da namjestim da ventilatori rade brze ili nesto slicno, i do koje temp. mogu otprilike ic(koja bi bila kriticna temp.koju nebi smio prec)??

Eto tolko od mene prije nego sto krenem zaribat kompBelji se.

I volio bi ako mi moze doticni LUXX(jer vidim da se jako puno razumje u te stvari) odgovorit na ova pitanja,ili bilo ko drugi ko zna HVALA

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2008 16:42 (cak_Norris).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Overclocking racunala
cak_Norris kaže...
 Ovo gore navedeno kad napravi jer stim clockiram istodobno procesor,grafu i rame ili samo jedno od navedeno.
Znaci skinem jedan od navedenih programa(prime ili orthos) to je kolko sam zapamtio za testitanje stabilnosti sistema.
I da, da nezaboravim malo sam gledo na PC PROBE i kolko vidim kad igram neku igru temp. zna doc i do 65°C(stupanj vise manje).
I jos vidim da kazes da nije pametno OC iz windowsa pod tim mislis sa Riva Tuner ili sa slicnim programom?

PCI-E fiksiraj u biosu na 100.
Nevalja baš da tu frekvenciju dižeš.Može ti skurit grafu
Jednostavno prime ili orthos skineš i pokreneš.
Za nadgledanje temperature usporedi više programa.Može bit da jedan program laže(što je kod AMD-a skoro uvijek)
Riva tuner je ok pošto diže samo grafu.
Ali OC sistema radi rađe iz biosa.
Jednostavno je sigurnije 
cak_Norris kaže...

Ispricavam se na spamanju ali jos me zanima posto mislim da mi se jako grije komp(dok je stand by temp. se krece ok 40-50°C a dok igram 60-65°C) dali ima neki program da namjestim da ventilatori rade brze ili nesto slicno, i do koje temp. mogu otprilike ic(koja bi bila kriticna temp.koju nebi smio prec)??

Eto tolko od mene prije nego sto krenem zaribat kompBelji se.

Malo je velika temperatura.
Usporedi više programa za ocitavanje temperatura.
Ventove namjestit da rade brže možeš u biosu ili u windowsu(speedfan na primjer)
Makar su to ok temperature gledaj da su što niže.
I nemoj dizat voltažu ak imaš stock hladnjak.
Za takvo što trebaš bolji 
C2Q Q9550@3825mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gainward radeon HD 4870,WD320gb+WD640gb-AAKS
16 godina
neaktivan
Overclocking racunala
autorov komentar

Hvala puno LUXX vec sam se zabrinuo da si me zaboravioSmijehAko bude kakvih komplikacija javim jos.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2008 18:45 (cak_Norris).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice