Neka uzme bilo kakav hladnjak, ima solidnih od 150 krznenih, a svaki od njih je bolji od stocka. Ako ništa, sigurno je tiši. A temperature neću ni spominjati.
Overclocking Intel Sandy Bridge procesora
- poruka: 1.339
- |
- čitano: 244.991
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ideš, puno previše za sve, i proc i grafu.
Ugradi barem 1,2 venta. Po ovome ti je katastrofa, dobro da to još radi.
Vracaj procesor na stock POD HITNO, i grafu pocisti od prasine, ovih 100°C je debelo previse za nju u igrama, izgorit ce.
Vracaj procesor na stock POD HITNO, i grafu pocisti od prasine, ovih 100°C je debelo previse za nju u igrama, izgorit ce.
Proc je na stock-u. :(
Kakvo ti kuciste imas? Jesi ocistio PC?
Ova grafa sa Twinfrozr hladnjakom trebala bi biti gotovo duplo hladnija!
Kakvo ti kuciste imas? Jesi ocistio PC?
Ova grafa sa Twinfrozr hladnjakom trebala bi biti gotovo duplo hladnija!
Imam kuciste gigabyte gzx8, vjreujem da su mi zbog njega tako visoke temperature, kad sam kupovao kuciste nisam tosmatrao bitnom komponentom i sad se to osjeca. Nazalost, komp ne smijem otvarat, sto znaci da ga ne mogu ocistit, jer imam onu glupu adm-ovu naljepnicu za garanciju.

Ovo je tijekom igranja bf3-a (u sobi mi je 26°C) :O
Ajde lijepo kupi hladnjak ili vrati procesor na stock. Stupanj vise i procesor ce ti se sam gasiti. ako mu je slucajno ostecen sklop za samogasenje pregorit ce ti.
Za 2 fpsa vise u BF3 sprzit ces novi skupi proceesor.
OBO TI JE NAJOZBILJNIJE UPOZORENJE
Ajde lijepo kupi hladnjak ili vrati procesor na stock. Stupanj vise i procesor ce ti se sam gasiti. ako mu je slucajno ostecen sklop za samogasenje pregorit ce ti.
Procesor je na stock-u. :(
Procesor je na stock-u. :(
NEMOJ NIŠTA VIŠE IGRATI DOK NE URADIŠ OVO:
Pod hitno promijeni pastu na procesoru, i provjeri je li hladnjak fino nalegao. Preporučujem ti da kupiš neki aftermarket hladnjak. Dobro očisti komp od prašine i kupi još koji ventilator za ubacivanje zraka u kućište.
Grafulje mogu i na većim temperaturama raditi. Ali naravno, ne preporuča se stalan rad na takvim temperaturama.
Vent je na 100%, vidi se tamo u HWMonitoru.
Nemoj igrati nista ili raditi nekakve benchmarkove, to kučište je potpuno zatvoreno koliko vidim, ako mozes mjenjaj ga hitno jer 2500k sa stock coolerom nesmije doc vise od 65C ili promjeni cooler od CPUa. A grafičku sam istu imao na 1GHz OCanu i dolazila je do 74C. Nemoj se zezat pregorit ce ti nešta.
vent na 100% ma otvori bocnu stranicu i lupi onaj veliki kucni vent da puse po svemu dok ne skupis kes za novo kuciste il nes...nemoj da ovak stoji na duze staze
Samo otvori kuciste i ocisti sve od prasine, kladim se da imas 10kg prasine unutra..
Samo otvori kuciste i ocisti sve od prasine, kladim se da imas 10kg prasine unutra..
Bilo je bar 15kg (da ne bi bilo pics or it didn't happen dolje su slike), sad se bas osjeca kako komp lakse dise, idem sad bacit jednu rundu bf3-a s upaljenim HW-om da vidim sta ce biti. Hvala svima na savjetima.
Slikano mobom, oprostite zbog lose kvalitete.
Kako si ti uopće uspio tolko prašine nakupiti u kompu ??
Bilo je bar 15kg (da ne bi bilo pics or it didn't happen dolje su slike), sad se bas osjeca kako komp lakse dise, idem sad bacit jednu rundu bf3-a s upaljenim HW-om da vidim sta ce biti. Hvala svima na savjetima.
Covjece ovo je kazneno djelo
Kako si ti uopće uspio tolko prašine nakupiti u kompu ??
Ah, godinu dana neciscenja zbog one naljepnice iz adm-a.
I takvim korisnicima treba odmah odbiti jamstvo, jer PC nije radio u normalnim uvjetima.
Nemoj mjenjat ulje u autu, pa pitaj za jamstvo motora.
BTW - Takvi korisnici inače najčešće dođu sa spikom "ASRock je sranje - crkla mi je ploča! XFX je sranje - crklo mi je napajanje! MSI je sranje - crkla mi je grafička!"
- A sve zbog ne održavanja računala.
PS - Imate u podforumu "Vijesti by forumaši" jednu dobru vjest za Intelove korisnike.
I takvim korisnicima treba odmah odbiti jamstvo, jer PC nije radio u normalnim uvjetima.
Nemoj mjenjat ulje u autu, pa pitaj za jamstvo motora.
BTW - Takvi korisnici inače najčešće dođu sa spikom "ASRock je sranje - crkla mi je ploča! XFX je sranje - crklo mi je napajanje! MSI je sranje - crkla mi je grafička!"
- A sve zbog ne održavanja računala.
PS - Imate u podforumu "Vijesti by forumaši" jednu dobru vjest za Intelove korisnike.
Primite moje duboke isprike. :) Jednostavno sam zaboravio da ga nisam dugo cistio i odmah sam ja jedan od boldanih korisnika. Hvala!
Ma ne moraš se ispričavati, nisi ništa kriv. Kriv je ADM jer zakonski nemaju pravo staviti pečat otraga na kućište,
jer to nije njihov proizvod, niti nešto u njihovom vlasništvu.
a jojjjj uzas.a nis pocisti i sve ce bit ok,imamo slicne komponente=moje nesto jace i proc mi je na 4.8 pa su puno,puno nize temp.bit ce vjerujem i tebi samo moras vodit racuna o prasini.zaj ADM,netko je vc napisao da ne gubis jamstvo vec samo dijagnostiku
Isplati li se sada kada je vruće malo downclockati 2500K? Čitam da je default napon 1,20V, tu negdje. Sad, kako bi to radilo kada bi malo downclockao, do ~1,10V? Znam da napon padne i ispod toga kada je u idleu, ali da bi da u loadu bude niži malo ako je moguće.
Isplati li se sada kada je vruće malo downclockati 2500K? Čitam da je default napon 1,20V, tu negdje. Sad, kako bi to radilo kada bi malo downclockao, do ~1,10V? Znam da napon padne i ispod toga kada je u idleu, ali da bi da u loadu bude niži malo ako je moguće.
Pod tim hladnjakom je zlocin downclockati/undervoltati CPU
Ma to, lapsus. Sry....
A oko 35-40 su u idleu jer je pakao u stanu. A rekao, možda može niže pa... Inače Noctua hladi odlično
Ostavit ću ga sad tako pa kad malo zahladi dodam mu napona.
Ma to, lapsus. Sry....
A oko 35-40 su u idleu jer je pakao u stanu. A rekao, možda može niže pa... Inače Noctua hladi odlično
Ostavit ću ga sad tako pa kad malo zahladi dodam mu napona.
Po idle-u se nemoj ravnat...load je bitan!
No nea veze...drzi proc na stocku jedino mozes probat skinut mu sad napona al da ne diras clock da ne gubis na perfomansama!....
Meni temp nisu prelazile 54c (3.3 sa 1.42v), no iso sam se igrat i uspio sam ga natjerat da radi na gro manjem naponu (moj profil i tam imas link od validacije) ...tak da su temp sad u loadu ispod 50. sto je milina
Ma on je na Intelu, dok pod stress testom ne pređe 80°C nema brige. Uostalom, procesor u normalnom radu pa cak i enkodiranju nece doseci nikad temperature koje dostize pod stress testovima.
Drugo, dok tebi za amd CPUTIN stoji ispod nekih 68°C u stress testovima dobro je. Kao sto je kolega itomic rekao, to je temperatura koja se mjeri na socketu i malo uvijek je visa od temperature samog CPUa.