Overclocking Intel Sandy Bridge procesora izdvojena tema

poruka: 1.339
|
čitano: 243.794
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Overclocking Intel Sandy Bridge procesora

A Jurky da te pitam...Da mi recimo temp dodje na 90c nebi nista crklo,eventualno bi se ugasio ili resetirao sta ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Overclocking Intel Sandy Bridge procesora
na 99 stupnjeva bi se komp resetiro to mi se dogodilo sa starim kompom al mislim da je sa svim intelovim procovima tako...:D
13 godina
protjeran
Blade Runner31 kaže...

A Jurky da te pitam...Da mi recimo temp dodje na 90c nebi nista crklo,eventualno bi se ugasio ili resetirao sta ne?

Ako je temperatura blizu 100°C postoji veoma mala šansa da pregori. Inače bi se BIOS trebao resetirati osim ako nije isključeno u postavkama.

15 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...

gasi ti se sam bez prckanja po BIOSU nakon par sec kad jezgre predju 90 stupnjeva i to ako je ugasena opcija CPU Thermal Throtlling... ako je upaljena opcija onda ti snizaje takt i napon kad dodje oko 90...

Google is your friend
13 godina
neaktivan

hvala vam!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ivek-ire kaže...

imam samo jedno pitanje o temperaturama. Trenutno sam oc-o i5 2500k na 4.8 ghz na 1.32v i ne mislim ic vise bar zasad. E sad kad pokrenem realtemp i prime 95 nakon jedno 10 min temperatura mi na 2 jezgre dodje do 72-75 stupnjeva na ostale dve je ispod 70 samo me zanima jel to ok il malo previse?

slobodno mu daj 1.375, uostalom primjerice toliko mu da matična kad recimo staviš auto oc, a i to je intel preporučio kao max sigurna voltaža...a bez problema će ti on podnjeti 1.4-1.5v za neke izlete i traženje nekog max takta za pokoji benč, validaciju itd...ako bi uspio izvući 5ghz sa 1.375-1.4 to je već odličan primjerak proca...

ps. izdržljiva ti je zvjerka taj i5, kud je 32nm, kud se kloka fino, kud može podnjeti dost visoku temperaturu...sa "loženjem" vcorea visokog teoretski ćeš mu smanjit životni vijek, ali i u tom slučaju gotovo sam siguran da će on "nadživjeti" tu konfu, promjenit ćeš novu ploču, novi cpu, prodat ga, al će raditi...ili će crknit odma ako je defektan ili će radit skroz...ispravite me ako griješim...misilm da sam čitao da se procovi "peku" na 150 stupnjeva u tvornici da se odmah vidi dali je proizvod uredu ili nije...

samo krupno, ništa sitniš
14 godina
neaktivan
oly570 kaže...
ivek-ire kaže...

imam samo jedno pitanje o temperaturama. Trenutno sam oc-o i5 2500k na 4.8 ghz na 1.32v i ne mislim ic vise bar zasad. E sad kad pokrenem realtemp i prime 95 nakon jedno 10 min temperatura mi na 2 jezgre dodje do 72-75 stupnjeva na ostale dve je ispod 70 samo me zanima jel to ok il malo previse?

slobodno mu daj 1.375, uostalom primjerice toliko mu da matična kad recimo staviš auto oc, a i to je intel preporučio kao max sigurna voltaža...a bez problema će ti on podnjeti 1.4-1.5v za neke izlete i traženje nekog max takta za pokoji benč, validaciju itd...ako bi uspio izvući 5ghz sa 1.375-1.4 to je već odličan primjerak proca...

ps. izdržljiva ti je zvjerka taj i5, kud je 32nm, kud se kloka fino, kud može podnjeti dost visoku temperaturu...sa "loženjem" vcorea visokog teoretski ćeš mu smanjit životni vijek, ali i u tom slučaju gotovo sam siguran da će on "nadživjeti" tu konfu, promjenit ćeš novu ploču, novi cpu, prodat ga, al će raditi...ili će crknit odma ako je defektan ili će radit skroz...ispravite me ako griješim...misilm da sam čitao da se procovi "peku" na 150 stupnjeva u tvornici da se odmah vidi dali je proizvod uredu ili nije...

ako na 4.8 - 1.32 temperature idu na 75 kolike ce mu biti ako stavi 1.375? kolike ce tek biti kad zatopli?

15 godina
neaktivan

Dali mi se isplati overclockirati ovu moju konfiguraciju? (gledaj u moj PC)

Koristim prvenstveno za igre, tu i tamo neku foto/video obradu.

Ako se isplati, preporučite mi neki hladnjak, pošto sada imam Stock

[G]Diretore_BB
14 godina
neaktivan

Isplati se ono sto donese vise novca nego sto je uzelo. 

Ako ti na racunalu surfas, slusas glazbu ili igras igre onda ti se ne isplati.

Hladnjak za koliko love?

0 0 hvala 0
17 godina

Ne vidim svrhu kupovanja tog procesora ako ga nećeš clockati. Onda si mogao fino uštedjeti i uzeti neki AMD ili slabiji Sandy. Taj proc je pod "mus" za clockanje namijenjen. Isto kao i hladnjak na grafi. BTW, ako ga misliš prodavati javi se {#}

Od low budget hladnjaka - Gaia.

Srednji - Mugen 2/3

Visoki - Noctua NH-D14, Silver Arrow, Prolimatech neki...

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
15 godina
neaktivan

Daj mi neki link iz WebShopova ... U Linksu ne vidim NH-D14

A dao bi 500 kn, 600 ako treba :)

[G]Diretore_BB
14 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
17 godina

Onda Noctua NH-D14 iz Oprića jer su oni uvoznici, link iznad posta.

Nemaš tu šta odugovlačiti i razmišljati, definitivno (po)najbolji hladnjak. Iako ni Silver Arrow nije loš, samo nisam siguran imaju li ga još u linksu.

I da, ako ne misliš clockati, uzmi neki bolji jeftiniji hladnjak, ako ništa barem će ti biti tiši od stocka.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
15 godina

Meni nikako nije jasno, zasto ljudi daju tolike novce za TAJ cooler ako ima boljih za manje novce?

Evo, ja kupio xigmatek aegir, po testovima bolji od NH-D14, a duplo i vise jeftiniji...

Moj proc dodje koliko i NH-D14!!! Ko je tu lud?!

-.-

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2572&page=4 

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 13:33 (Leryan).

0 5 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uzeti ću ja ovaj Noctua NH-D14. Reci mi dali je tih?

Na koliko da ja to clockam? Ne razumijem se baš u to sve :(

I dali se i memorija isto clocka? :)

[G]Diretore_BB
14 godina
neaktivan
Leryan kaže...

Meni nikako nije jasno, zasto ljudi daju tolike novce za TAJ cooler ako ima boljih za manje novce?

Evo, ja kupio xigmatek aegir, po testovima bolji od NH-D14, a duplo i vise jeftiniji...

-.-

Aegir ne moze ni prismrdit najjacoj Noctui NH-D14

Ofc.
14 godina
neaktivan
mabencic kaže...

Tih? Neces ga cuti ni kad je na max, garantiram ti. Najkvalitetniji ventilatori.

Clock ovisi o potrebi. Noctua je sposobna podnositi bilo kakve clokove do 5GHz za 24/7.

Memorija se ne clocka jer clockas iskljucivo putem mnozitelja, a BCLK ostaje na 100. npr mnozitelj 45 X 100MHz = 4.5GHz.

Ofc.
15 godina
mate960 kaže...

Daj link, ja sam tebi dao... Ili si probao oba dva pa imas mjere temperature sa screenshotovima.

15 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Clock ovisi o potrebi. Noctua je sposobna podnositi bilo kakve clokove do 5GHz za 24/7.

Znači samo povečam množitelj i to je sva mudrost? :)

Dali se vidi razlika u performansama ili to je sve tu negdje?

[G]Diretore_BB
14 godina
neaktivan
mabencic kaže...

da

za normalan rad 24/7 digni ga na 4.6-48. preko je nepotrebno, zna biti nestabilno u odredjenim uvjetima. Za bencheve zavisi od primjerka, dizi koliko god moze da temperatura ne prelazi 80.

tvoja memorija nazivno ima visoki takt. ucitaj jos xmp profil u BIOS-u i eventualno probaj malo snizit latencije. Dobitak koji ces ostvariti clockanjem te memorije je zanemariv.

14 godina
neaktivan
mabencic kaže...

performansama cega? u Wordu neces primjetiti. u nekim render aplikacijama i do 30%. u igrama je i onako bitnija grafika ali dobije se nesto sitno.

17 godina
Leryan kaže...
mate960 kaže...

Daj link, ja sam tebi dao... Ili si probao oba dva pa imas mjere temperature sa screenshotovima.

Pa sigurno da će biti iste temperature u idleu i na recimo 4,0GHz. A si probao na recimo preko 4,5Ghz sa oba hladnjaka i da su onda bile iste temperature? Teško.

mabencic kaže...

Imaš temu u podforumu Overclocking - Clockanje Sandy B. procesora pod sticky pa pogledaj 1. post i samo prati upute. Taj ide na preko 4,5Ghz sa ~1,25V.

I da, tih je dosta... na najvećim okretajima mi je samo 140mm vent malo glasniji iako je to subjektivno... Ne bi ga mogao usporediti sa stockom jer ga nisam ni isprobao.

14 godina
neaktivan
Leryan kaže...

-.-

Aegir je odlican hladnjak. Noctua visu cijenu opravdava kvalitetnijom izradom, materijalima, ventilatorima i garancijom. Ima i bolju disperziju na visim taktovima. Da ne gledam u 100-200 kuna uzeo bi Noctuu a da mi je lova najbitniji faktor uzeo bi Mugena 2/3 ili Aegir.

14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Imaš temu u podforumu Overclocking - Clockanje Sandy B. procesora pod sticky pa pogledaj 1. post i samo prati upute. Taj ide na preko 4,5Ghz sa ~1,25V.

I da, tih je dosta... na najvećim okretajima mi je samo 140mm vent malo glasniji iako je to subjektivno... Ne bi ga mogao usporediti sa stockom jer ga nisam ni isprobao.

Ma di je ta tema? Ja je ne mogu naci {#}

14 godina
neaktivan
Leryan kaže...
mate960 kaže...

Potrosia sam pola sata citajuci reviewove, i Aegir je dosta bolji nego sto sam mislia. Podere Mugena i slicna cuda. No Noctua je ipak klasu-dvije iznad. Clocka sam puno puta frendov X4 sa Noctuom, cooler je bolest cista.

Ofc.
17 godina
BlueMax kaže...

Ma di je ta tema? Ja je ne mogu naci {#}

Hebote ja još tražim {#}

Nisam ni gledao, vidim priča se o hladnjacima, mora da je to ta tema a ne ova heheeh!

14 godina

Imam plocu Gigabyte Z68X UD3P B3.Kako god da namjestim napon i LLC oscilacije su velike?Neznam u cemu je problem?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina

Vjerojatno je glupo pitanje al svejedno bi molio odgovor... naime uzeo sam i5 2500k procesor i namjeravam ga OCat. al me zanima da li se ocanjem procesor gubi garancija samo nad njim ili nad cijelom konfom? hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
msimu666 kaže...

Vjerojatno je glupo pitanje al svejedno bi molio odgovor... naime uzeo sam i5 2500k procesor i namjeravam ga OCat. al me zanima da li se ocanjem procesor gubi garancija samo nad njim ili nad cijelom konfom? hvala

Nad njim samo, ali hajmo reci moras biti idioti da sprzis Intelov CPU nekim normalnim clockanjem.

14 godina
Leopard_st kaže...
msimu666 kaže...

Nad njim samo, ali hajmo reci moras biti idioti da sprzis Intelov CPU nekim normalnim clockanjem.

E hvala, ma prvi put OCam pa cu pratit ovaj tutorial... ne namjeravam iću neke extreme, valjda 4.5 Ghz

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice