povećanjem množitelja ne dižeš frekvenciju memoriju ali ćeš podignuti brzinu procesora
iako ja mislim da si ti nešto pobrkao kao što je dado rekao
povećanjem množitelja ne dižeš frekvenciju memoriju ali ćeš podignuti brzinu procesora
iako ja mislim da si ti nešto pobrkao kao što je dado rekao
da mislio sam na djelitelj(dram:fsb omjer). Nesto sam si zabrijao :)
Onda da ostavim 10:8 ili promjenim??
Zna li tko??
Zna li tko??
ne vjerujem da ćeš osjetiti neku veliku razliku između 800MHz i 700MHz
a ako baš hoćeš da ti radi na 800 onda samo promijeni dram:fsb omjer na malo veći od 10:8
800MHz bi dobio sa dram:fsb = 1.43
ne vjerujem da tako možeš postaviti stoga postavi na 12:8 i radit će ti na 840MHz
Našao sam Intel Pentium D 945 3.4 Ghz,4 MB cache, 800 Mhz FSB, da li da ga kupim? mislim da je puno bolji od mog , mada je pentium. Šta vi mislite?
Zna li tko??
ne vjerujem da ćeš osjetiti neku veliku razliku između 800MHz i 700MHz
a ako baš hoćeš da ti radi na 800 onda samo promijeni dram:fsb omjer na malo veći od 10:8
800MHz bi dobio sa dram:fsb = 1.43
ne vjerujem da tako možeš postaviti stoga postavi na 12:8 i radit će ti na 840MHz
A ima li kakvih negativnih posljedica ako stavim na vise od 800? Mislim na vijek trajanja.
Našao sam Intel Pentium D 945 3.4 Ghz,4 MB cache, 800 Mhz FSB, da li da ga kupim? mislim da je puno bolji od mog , mada je pentium. Šta vi mislite?
Ja mislim(znam) da je puno gori!
Core 2 Duo E6300 čak i na default taktu tare tog užarenog Pentiuma D..
Ja mislim da je puno gori!
ali ima duplo više cachea i ghz, jedino mu je fsb sporiji ...
ali ima duplo više cachea i ghz, jedino mu je fsb sporiji ...
Nema veze to, Core 2 Duo ima bolju i efikasniju arhitekturu..
uostalom, pogledaj sam. Ni slučajno ne uzimaj taj Pentium D umjesto C2D E6300(!)
imam ja jedno pitanje u vezi clockanja..
dakle, malo sam clockno proc, tek onako da ne bude na stock (lol), jer mi ploca bas i nije za toga (p43)
uspio sam cak i na onih 'magicnih' 3.4Ghz, cak bez dizanja napona, ali mi nakon nekoliko minuta prime95 crash-a..nakon malo dizanja voltaze proca, na oko 1.127V sa 1.088V (nemam izbor za preciznije dizanje) komp udje u win bez problema, odvrti 1h prime95 i sve ok..medjutim, udjem u gta 4, i crash nakon nekoliok minuta..
jednom sam cak odvrtio oko 3 sata prime95 (na nekom nizem taktu od 3.4) i sve ok, large FFT's i bez ikakvih problema, niti sa errorima, crashanjem, niti temp (ne ide ni do 50)
pokrenem gta 4, nakon nekoliko minuta, crash..graficka mi u to vrijeme nije bila clockana, tako da nije do toga..do cega bi moglo bit ?
je li moguce da gta opterecuje vise cjelokupni sistem od prime ?
i da, moze li mi neko ukratko objasniti cemu sluzi clockanje PCI-e slota u biosu?
default je 100Mhz, max 150..je li to trebam dirat kad clockam proc il grafu ?
hvala unaprijed (onome ko mi odgovori )
imam ja jedno pitanje u vezi clockanja..
dakle, malo sam clockno proc, tek onako da ne bude na stock (lol), jer mi ploca bas i nije za toga (p43)
uspio sam cak i na onih 'magicnih' 3.4Ghz, cak bez dizanja napona, ali mi nakon nekoliko minuta prime95 crash-a..nakon malo dizanja voltaze proca, na oko 1.127V sa 1.088V (nemam izbor za preciznije dizanje) komp udje u win bez problema, odvrti 1h prime95 i sve ok..medjutim, udjem u gta 4, i crash nakon nekoliok minuta..
jednom sam cak odvrtio oko 3 sata prime95 (na nekom nizem taktu od 3.4) i sve ok, large FFT's i bez ikakvih problema, niti sa errorima, crashanjem, niti temp (ne ide ni do 50)
pokrenem gta 4, nakon nekoliko minuta, crash..graficka mi u to vrijeme nije bila clockana, tako da nije do toga..do cega bi moglo bit ?
U BIOS-u isključi C1E i EIST.
ne mogu, nema te opcije
ne mogu, nema te opcije
Možda ti piše Enhanced Intel SpeedStep Technology ili tako slično nekako.
ne mogu, nema te opcije
Možda ti piše Enhanced Intel SpeedStep Technology ili tako slično nekako.
nasao sam nesto sto lici na to (lol) intel speedspet i jos nesto, iskljucio oboje, opet isto..mnozitelj se smanji na 6 kada se proc ne koristi..
http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=27520,27248,34444,
pogledajte na ovom linku da pentium sve ima više od c2d.....................uopće ne znam , im li netko pentium d 945?
nasao sam nesto sto lici na to (lol) intel speedspet i jos nesto, iskljucio oboje, opet isto..mnozitelj se smanji na 6 kada se proc ne koristi..
Isti takav problem sam ja imao kad sam clockao E4600 na 3.0GHz, uz napon 1.325v.
Bit je u tome da kad su uključeni C1E i EIST proc-u se automatski regulira takt i voltaža s
obzirom na opterećenje. Kod primea to opterećenje je uvijek maksimalno i stalno, tako da
se voltaža i takt ne mijenjaju, a kod GTA 4 katkad padne opterećenje i voltaža se smanji te
tako uzrokuje nestabilnosti(u mom slučaju reset komp-a).
http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=27520,27248,34444,
pogledajte na ovom linku da pentium sve ima više od c2d.....................uopće ne znam , im li netko pentium d 945?
Ne obaziri se na te podatke..pogledaj kakvo je stanje u testovima, E6300 na taktu od 1.86GHz dobija
tog Pentiuma D na 3.4GHz..to je tako, Core 2 Duo arhitektura..
Moze meni netko odgovoriti na moje pitanje?
A ima li kakvih negativnih posljedica ako stavim na vise od 800? Mislim na vijek trajanja.
Nema, sve dok ne mijenjaš voltažu na memorijama..
A bez podizanja voltaže bi trebala ići do max 890MHz..
Moje 4x1GB Kingmax 800MHz su išle do 880MHz uz 1.8v(tvornička voltaža).
ne mogu da vjerujem da ploca koja ima opciju za taj speedstep nema mogucnost da se to ugasi..
usao sam u bios gdje bi se to trebalo nalazit (barem se nalazi na biosu od biostar tpower ploce) i iskljucio sve osim podrske za multi core, i opet isto..kada nije opterecen, proc mi radi na 2.34 Ghz..
ima li neki drugi nacin da se to nastima ??
Kolko znam taj EIST nemože radit bez softverske podrške, tj moraš imat os koji to podržava. Znači u control panelu pronađi power options i stavi na high performance za win 7. U win xp mi je to po def bilo isključeno, al misli da se nalazi isto pod power options.
uradio sam to evo, opet isto..imal neka opcija druga u win 7 da se to sredi ??
Imam intel core 2duo e7400 2.8ghz. Koliko bi ga moga clockat da ne mijenjam voltažu niti išta što može dovest do opasnaih problema
Imam intel core 2duo e7400 2.8ghz. Koliko bi ga moga clockat da ne mijenjam voltažu niti išta što može dovest do opasnaih problema
Neće ti ništa biti ako malo povisiš voltažu . Default tom procesoru je 1.25V, a slobodno se voltaža može dizati do 1.325-1.350V (moj Q9650, E0 revizija (pogledaj ako je i tvoj E7400 E0 revizija) ide sa 1.3V na 4GHz). No ako ne želiš petljati po voltaži, mislim da bi mogao doći do 3.2GHz+
Jel se isplati do 3.4 ghz ići
Jel se isplati do 3.4 ghz ići
Naravno
Taman ćeš dobiti koji FPS više u igrama (ako ciljaš na njih)
Kada bi napravia taj simple clock nebi bio u nikakvoj opasnosti od pregrijavanja i sl..??? Čak za moju matičnu asus p5q-e kažu da je jako stabilna za overclock.. Jel postoji neka slika biosa da vidim što bi sve mogao mijenjat??
Mislim da ovdje odredjene osobe nisu kompetentne za davanje ikakvih savjete a pogotove ne onih sto se ticu procesora i klokanja...
Joze, naravno da ce se osjetit i to dosta, ali opet dosta ovisi sta na kompu radis, ako se samo igras dobitak ti je li la
Kada bi napravia taj simple clock nebi bio u nikakvoj opasnosti od pregrijavanja i sl..??? Čak za moju matičnu asus p5q-e kažu da je jako stabilna za overclock.. Jel postoji neka slika biosa da vidim što bi sve mogao mijenjat??
evo ti slika mog biosa,također asus matična
staviš ovaj AI overclock na manual i podigneš FSB