Overclocking Intel procesora (dual,quad)
- poruka: 4.205
- |
- čitano: 664.042
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
sta fali katanici
znam da F1 IVO svog drzi na 4Ghz sa katanom (e8500)
ja nisam htio mugena radi velicine, a ploca mi je manja..a i katana mi usput malo hladi regulatore napona..a hladi predobro za moje potrebe..
za svoj novac je cini mi se mugen medju najboljim, a moze se i poredit sa high end hladnjacima, ali je velik, mozda nece stat u kuciste, uz to je tezak, sto negativno utice ako je manja i tanja ploca itd..
ima ljudi koji hoce da izvuku bas maximum iz svojih komponenti, bez obzira na sve..meni je zao sto nemam neku jacu plocu, ali i da imam, vise od 3.6Ghz ja ne bih isao..i za to bi uzeo mozda neki cooler koji je malo bolji od katane, a mozda opet nju..
U 3DMark06 testu sa 6937 bodova(2.5GHz) sam skocio na 7768(3.5GHz). Jeli to puno?
U 3DMark06 testu sa 6937 bodova(2.5GHz) sam skocio na 7768(3.5GHz). Jeli to puno?
to je 12 % veći skor a proc si klokao za 40 %
sam procjeni
a naravno da si dosta dobio na performansama klokanjem proca
ajde skini everest i odvrti testove memorije i odvrti CPU queen
da usporedimo rezultate da vidim koliko ću ja priblićno dobiti klokanjem
Imam q9400 i maticnu Intel Skyburg DP45SG i stock cooler i znanima me do kolko mogu max fsb dic (stoc je 333)?
sam procjeni
CPU Queen=14816
Brzina citanja iz memorije=5660 MB/s
Brzina zapisivanja u memoriju=5891 MB/s
Brzina kopiranja u memoriju=5433 MB/s
Latencija memorije=91,7 ns
Da napomenem, ovi rezultati nisu skroz tocni jer svaki put kad testiram ispadnu druge brojke.
Imam q9400 i maticnu Intel Skyburg DP45SG i stock cooler i znanima me do kolko mogu max fsb dic (stoc je 333)?
Na toj ploči 0. Na Intelovim pločama nema OC-inga jer imaju zaključani BIOS (osim na pločama s high-end chipsetom). Inače ako je revizija tog Q9400 procesora E0 onda on ide i preko 450MHz bez problema
Koji jos alat preporucate za testiranje??
Sve sto ti treba za klokanje
CPU i RAM: je Cpu-z, OCCT/Orthos(meni je Occt bolji), Realtemp/Coretemp, te Memtest - njega zaprzis na bootbilni cd
za grafu: gpu-z, Rivatuner/EvgaprecisioN/AtiTols
i to je to
sta fali katanici
znam da F1 IVO svog drzi na 4Ghz sa katanom (e8500)
ja nisam htio mugena radi velicine, a ploca mi je manja..a i katana mi usput malo hladi regulatore napona..a hladi predobro za moje potrebe..
za svoj novac je cini mi se mugen medju najboljim, a moze se i poredit sa high end hladnjacima, ali je velik, mozda nece stat u kuciste, uz to je tezak, sto negativno utice ako je manja i tanja ploca itd..
ima ljudi koji hoce da izvuku bas maximum iz svojih komponenti, bez obzira na sve..meni je zao sto nemam neku jacu plocu, ali i da imam, vise od 3.6Ghz ja ne bih isao..i za to bi uzeo mozda neki cooler koji je malo bolji od katane, a mozda opet nju..
katana da bi dobro hladila mora biti glasna , a mugen meni radi na ~500 rpm i potpuno je nečujan uz clock od 2.66ghz, 1.55 v i max temo 46 C, katana je super za manje agresivno oc-anje,ali za veće klokove je jako glasna.
A F1-IVO ima proc kojem je temeljni takt 3.33 ghz, pa podizanje od 20% i nije nešto impresivno.ja sam svog digo za 40 %, išao bi i dalje , ali imam slabi bios koji mi ne dopušta finije i preciznije konfiguriranje.
patch, bil sam na prisilnom hladjenju pa ne znam sta se desavalo pa me zanima da li si li konacno kloknuo svoje pentiumce?
Evo imam jedno pomalo glupo pitanje ali me je to uvijek mucilo: jeli bolje imati procesor od 3 GHz(1 jezgra) ili 3GHz(dvije jezgre) ili 4GHz(4 jezgre). Zanima me taj omjer izmedu istih frekvencija razlicitog broja jezgri. Ako ste me skuzili sta hocu reci. Evo npr. zahtijevi za cod4: "Intel® Pentium® 4 2.4 GHz, AMD® Athlon™ 64 2800+ processor or any 1.8Ghz Dual Core Processor or better." Buni me taj omjer izmedu jednojezgrenih i dvojezgrenih procesora.
Molio bih nekoga da mi to pojasni.
Evo imam jedno pomalo glupo pitanje ali me je to uvijek mucilo: jeli bolje imati procesor od 3 GHz(1 jezgra) ili 3GHz(dvije jezgre) ili 4GHz(4 jezgre). Zanima me taj omjer izmedu istih frekvencija razlicitog broja jezgri. Ako ste me skuzili sta hocu reci. Evo npr. zahtijevi za cod4: "Intel® Pentium® 4 2.4 GHz, AMD® Athlon™ 64 2800+ processor or any 1.8Ghz Dual Core Processor or better." Buni me taj omjer izmedu jednojezgrenih i dvojezgrenih procesora.
OVAKO,da ne pišem 3 dana, jer o tome imaš što pisati, reći ću ti ovo: npr pentium 4ima 1 jezgru koja radi na 3 ghz, a core 2 quad ima 4 jezgre i sve rade na taktu od npr 3 ghz, takt se ne računa zbrajanjem ili dijeljenjem po jezgrama, jedan frend mi je neki dan reko , kad sam ga pitao kolko ghz mu ima proc, reko da ima 10 ghz , reko sam mu da je nemoguće, on mi je" reko da ima 4 jezgre po 2.5 ghz" onda sam mu objasnio da se to ne zbraja, SVAKA JEZGRA IMA SVOJU VRIJEDNOST!
važno ulogu u brzini proca ti ima i cache memorija , treba bit što veće, npr core 2 duo sa 2.2 ghz i 4 mb cache-a je brži od core 2 duo 2.8 ghz s 2 mb cache , previše je faktora koji utječu na brzinu da bi ti to mogo samo tak objasniti, možda jednom kad će mi se dati pisati...heheheheh ili ti pošaljem link
LOL na kojim si ti drogama, ili si samo nakon mjesec dana izaso na svjezi zrak pa te puklo?
LOL na kojim si ti drogama, ili si samo nakon mjesec dana izaso na svjezi zrak pa te puklo?
hahaha ma nisam ni na cemu samo nikad nisam kuzio kako vi koji ste upuceniji u hardware skuzite koji je procesor brzi ako gledate dva primjerka sa npr. jednom i dvije jezgre :S
važno ulogu u brzini proca ti ima i cache memorija , treba bit što veće, npr core 2 duo sa 2.2 ghz i 4 mb cache-a je brži od core 2 duo 2.8 ghz s 2 mb cache , previše je faktora koji utječu na brzinu da bi ti to mogo samo tak objasniti, možda jednom kad će mi se dati pisati...heheheheh ili ti pošaljem link
Ne bih baš rekao..
Ne bih baš rekao..
bogami ni ja
Ne bih baš rekao..
bogami ni ja
Nevjernici,probajte jednom usporedit core 2 duo E4700 i E6540 pa ćete vidjet da je e6540(4mb, 2,33ghz brži od e4700(2,6ghz), nađite si na internetu!
Ne bih baš rekao..
bogami ni ja
Nevjernici,probajte jednom usporedit core 2 duo E4700 i E6540 pa ćete vidjet da je e6540(4mb, 2,33ghz brži od e4700(2,6ghz), nađite si na internetu!
ja nisam komentirao E4700 vs E6540 vec ono prve konstataciju koja je cisti SF
Evo,da ne otvaram novu temu,koliko bi se i7 920 sa stock hladnjakom mogao klokati?
Evo,da ne otvaram novu temu,koliko bi se i7 920 sa stock hladnjakom mogao klokati?
ja mislim do oko 3,2-3,4 ghz
on se openito jako grije, a sa stock kulerom , temp bi ti na 3,4 ghz bile preko 60 stupnjeva
Ne bih baš rekao..
bogami ni ja
ja nisam komentirao E4700 vs E6540 vec ono prve konstataciju koja je cisti SF
Ma nema veze, ali 100% sam siguran u to jer sam imao oba ova proca dosad, pa znam.
Na toj ploči 0. Na Intelovim pločama nema OC-inga jer imaju zaključani BIOS (osim na pločama s high-end chipsetom). Inače ako je revizija tog Q9400 procesora E0 onda on ide i preko 450MHz bez problema
Nije zakljucan bios. Budem probao pa javim rezultate.
A jel bi sa ovim coolerom išlo do 3,6 ili 4.0 GHz?
Cooler: http://www.nabava.net/zalman-cpu-hladnjak-1156-s754__52773_p.php
Ili da uzmem ovo pa sam miran: http://www.nabava.net/out.php?artikl=6950618
hehe,
h50 ti je lakše održavati i dobro hladi ali je malo preskupo , a zalmanu treba čistiti prašinu, ali isto dobro hladi i ne košta previše, ja bi ti preporučio ovo:
ovaj je i jeftin i hladi ko frižider, super je , ja ga imam i odlično hladi!
hehe,
h50 ti je lakše održavati i dobro hladi ali je malo preskupo , a zalmanu treba čistiti prašinu, ali isto dobro hladi i ne košta previše, ja bi ti preporučio ovo:
http://images.google.hr/images?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hl=hr&source=hp&q=scythe+mugen+2&gbv=2&aq=0&aqi=g1&aql=&oq=scythe+mug&gs_rfai=
ovaj je i jeftin i hladi ko frižider, super je , ja ga imam i odlično hladi!
Ukratko tih, preglomazan, skup i nefikasan - za te pare koje das za njega lovu
patch, bil sam na prisilnom hladjenju pa ne znam sta se desavalo pa me zanima da li si li konacno kloknuo svoje pentiumce?
nisam,uzimam kalkulator u ruke i računam šta mi je najbolje sa memorijom,pregledavam bios i gledam sve moguće ocpije....
sigurno je da ću klokati proc ubrzo,kad ga klokam postam ovdje rezulate benchmarka prije i poslije clocka
samo jedno pitanje
ja memoriju u biosu mogu namjestiti na 667,800 i mislim 1066
ako je stavim na 667,ona će mi se povećati automatski kad dižem fsb i to u omjeru 5:4 ???
ako je to tako,možemo uzeti u obzir da bi memorija bez dizanja voltaže trebala raditi na 850MHz
sa tom frekvencijom memorije mogu dignuti proc do 3,5 GHz,a jedino što će trebati jest povećati voltažu proca ????
a potšo bi to vjerovatno bilo previše za stock cooler,mogao bih dignuti proc na 3,1GHZ sa memorijom od 880MHz
u tom slučaju ću trebati dizati voltažu memorije ???
molio bih odgovore
ovisi koju memoriju imaš, ako imaš 667 onda da , ako imaš 800 ili 1066 onda ne bi trebalo bit potrebno.
sam procjeni
CPU Queen=14816
Brzina citanja iz memorije=5660 MB/s
Brzina zapisivanja u memoriju=5891 MB/s
Brzina kopiranja u memoriju=5433 MB/s
Latencija memorije=91,7 ns
Da napomenem, ovi rezultati nisu skroz tocni jer svaki put kad testiram ispadnu druge brojke.
Brzina citanja iz memorije=5731 MB/s
Brzina zapisivanja u memoriju=5644 MB/s
Brzina kopiranja u memoriju=4697 MB/s
Latencija memorije=89.5 ns
to su moji rezultati,cpu queen je oko 12 000,sad ću testirati pa objaviti rezultat
CPU Queen:11862
trenuto sa klokanom memorijom i procom na većem taktku imaš bolje rezultate od mene...
kad svoga klokam usporediti ću rezultate sa sadašnjim..
samo me te voltaže i ram hebu,da nema njih ja bi to davno klokao
ovisi koju memoriju imaš, ako imaš 667 onda da , ako imaš 800 ili 1066 onda ne bi trebalo bit potrebno.
imam 800MHz
Takvu i ja imam i držim ju na 930 mhz bez dizanja voltaže , tak da nema beda.....