Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 663.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
patch123 kaže...
FiCo_Ri kaže...

Jesi probavao stiskat plus/minus? Probaj, mozda ce ti onda ic na manual.. To ti govorim zato jer imas istu MBO ko ja na informatici i tako sam kloknuo proc tamo na 3.0 (e5200)..

hvala ti

legenda si

također mi je i oly dao takav odgovor

svaka čast obojici

i ja sam ti mislio dati takav savjetSmijeh

nista onda, ostaje ti smao jos flash biosa

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

i ja sam ti mislio dati takav savjetSmijeh

nista onda, ostaje ti smao jos flash biosa

????

problem je riješen,pomoću plus/minus sam uspio staviti na default i napokon mogu pomicati fsb xD

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 20:24 (patch123).
15 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

da oživim temu,kako promijeniti dram:fsb omjer ???

trenutno mi je 12:8,znam da mi za veći klok treba biti omjer što manji (nešto sam se igrao sa kalkulatorom pa gledao do koliko bih mogao ići sa kojim omjerom...)

prčkao sam po biosu,ali nisam mogao naći

ne znam zašto,ali moj bios ima toliko manje opcija nego što bi trebao imati (točnije,nego što piše u manualu)

fsb znam kako promijeniti,ali dram:fsb omjer nisam uspio pronaći

nadam se da ćete mi opet pomoći

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pokusaj sa onim frekvencijama od rama..kod mene u biosu takodje ima malo opcija, ali ako recimo stavim ram da radi na 800Mhz onda mi rami rade vise od FSB, omjer bude 5:6 cini mi se..rami rade tad negdje oko 900-950, zavisi od clocka..medjutim ako stavim ram da radi na 667, onda mi ram zapravo prati 1:1 FSB, i kako mi je sad FSB na 390, rami su na 390*2=780

posto nemam ram koji je bas dobar za overclock, ostavio sam ovako, jer iste su mi performanse, a ram radi cak i sporije nego sto je to deklarisano..(800Mhz)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

pokusaj sa onim frekvencijama od rama..kod mene u biosu takodje ima malo opcija, ali ako recimo stavim ram da radi na 800Mhz onda mi rami rade vise od FSB, omjer bude 5:6 cini mi se..rami rade tad negdje oko 900-950, zavisi od clocka..medjutim ako stavim ram da radi na 667, onda mi ram zapravo prati 1:1 FSB, i kako mi je sad FSB na 390, rami su na 390*2=780

posto nemam ram koji je bas dobar za overclock, ostavio sam ovako, jer iste su mi performanse, a ram radi cak i sporije nego sto je to deklarisano..(800Mhz)

sad računao,stavljanjem rama na 667 MHz omjer dram:fsb bi bio 6:5 otprilike

bi li mi onda ram radio na 667 MHz kad bi povećao fsb ili bi mi se automatski i ram povećao na određenu frekvenciju ( u slučaju da povećam fsb na 320 ram bi trebao raditi na malo manje od 800MHz) ???

15 godina
neaktivan

u biosu si promijeni system memory multilpier na na primjer 2.0, tako će ti biti 1:1,ili 2,5 pa je 4:5, pokušaj nekoliko puta razne stvari , pa ostavi kad radi.......

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.3.2010 15:37 (Plahi).
15 godina
neaktivan
Plahi kaže...

u biosu si promijeni system memory multilpier na na primjer 2.0, tako će ti biti 1:1,ili 2,5 pa je 4:5, pokušaj nekoliko puta razne stvari , pa ostavi kad radi.......

gdje se to nalazi ???

tražio sam nešto takvo,nisam uspio naći....

15 godina
protjeran

Imam jedan problem: sinoc sam isao overclockati svoj komp. Dizao sam za prvo 5 MHz onda za 10 Mhz. Sa stock taktom od 2.50 Ghz dosao sam do 2.875 GHz, te sam pokrenuo stress program orthos, a on mi je nakon 6 i pol minuta izbacio ovo:

Nisam povecavao napon, nego samo FSB. Jos uvijek imam stock cooler.

Sada neznam da nastavim OC ili da smanjim FSB?

MOLIM VAS OTIĐITE NA OVU STRANICU KAKO BI MI POMOGLI PRI OSVAJANJU NAGRADE: http://www.e-castig.com/index.php?r=Fijh PUUNO HVALA! :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 14:28 (EZY-E).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Imam jedan problem: sinoc sam isao overclockati svoj komp. Dizao sam za prvo 5 MHz onda za 10 Mhz. Sa stock taktom od 2.50 Ghz dosao sam do 2.875 GHz, te sam pokrenuo stress program orthos, a on mi je nakon 6 i pol minuta izbacio ovo:

nisi prošao stress test,znači da ti komp nije stabilan

u tom slučaju smanji fsb

15 godina
protjeran
patch123 kaže...
EZY-E kaže...

nisi prošao stress test,znači da ti komp nije stabilan

u tom slučaju smanji fsb

Ali to je stvarno mali clock onda. Sa 2.50 na 2.75 GHz :S Jedan mi je tu rekao da moj proc moze i do 3.5 GHz.  Plač

MOLIM VAS OTIĐITE NA OVU STRANICU KAKO BI MI POMOGLI PRI OSVAJANJU NAGRADE: http://www.e-castig.com/index.php?r=Fijh PUUNO HVALA! :D
15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Ali to je stvarno mali clock onda. Sa 2.50 na 2.75 GHz :S Jedan mi je tu rekao da moj proc moze i do 3.5 GHz. Plač

čini mi se da ti je omjer DRAM:FSB 2:1

što znači da bi ti memorija pri 2,87GHz imala frekvenciju 920MHz

vjerovatno je u njoj problem jer voltažu nisi dirao

probaj malkice povisiti voltažu pa probati opet odvrtiti test

za daljnje savjete pitaj nekoga iskusnijeg,ja sam nov u ovome

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 15:04 (patch123).
15 godina
protjeran

Ja sam isto nov pa evo ss:

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Moze pomoc??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Ja sam isto nov pa evo ss:

Kod performance enchance memory, stavi na standard, meni je izbacivalo bsod ako sam ostavio turbo nakon oc-a memorije.. sad neznam hoce li tebi :D a neces razliku primijetit..

15 godina
neaktivan

da bi ti bilo 1:1 , moraš staviti umjesto auto, 2.0 (sistem memory multiplier)i onda ćeš vidjeti da će ti se i brzina memorije smanjiti pa će bit stabilno, ja sam svojeg E6300 , stavio spd 1.5 i radi bez rušenja na 2.65 ghz, (sa 1.86) , ti bi svog trebao moći dići barem na 3.2 da je stabilno , a i više ako se malo zabaviš postavkma u bios-u.

15 godina
neaktivan

isključi tuebo, spd stavi na 2.0 ili 1.5 , i pci express frekvenciju na 100 ili 135 , i fsb povećaj za o.1 v, i ako ti se ruši , pci frekvenciju i cpu voltage postepeno povećevaj dok ne bude stabilno. ako sam ti pomogo daj pls stavi hvala ili thumb up.

15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

tako je i meni bilo , smanji voltažu memorije ako si je dizao , ako nisi, moraš staviti u biosu 2.0 ili 1.5 odnos spd : fsb, sada te koči memorija , to možeš samo na taj način riješiti.

15 godina
protjeran

Performance Enhanced With sam stavio na standard umjesto na turbo i sad mi test vrti vec 13 min i jos nikakav error.. prije mi je na 6 min izbacio error. Koliko da ga jos vrtim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovisno o matičnoj ploči koju imate( odnosi se na sve forumaše)na primjer ja imam gigabyte ga-945p-s3  rev 1.0, i podržava 667, moja matična nikad neće pustit memoriju preko 800 MHz ako ja spd na auto, ili preko 1066 na bilo kakvim postavkama , pa trebete i to uzet u obzir, samo na skupljim pločama to ide donekle. Znač ako vam se komp ruši a takt je jako mali , sigurno je frekvencija memorije prevelika, overvolltage memorije ne preporučam , jer se memorija lakše da skuriti od proca jer nema nikakvo hlađenje (mislim na ddr2).

15 godina
neaktivan
pusti da bude 1 sat, to ti je najsigurnije, ako ti se ne sruši za sat , teško da će uopće, jer ovo nije extremno oc-anje.
15 godina
protjeran

Da sad nastavim samo dizati FSB?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

DIŽI ,  dok ne postane nestabilno, onda si povećaj voltaže za jednu stepenicu , povećaj još  malo i opet vrti stress test.

15 godina
protjeran

Evo pola sata je proslo a temperatura ne prelazi 51 stupanj. Da dizem za 5 ili 10 MHz? I kad postane nestabilan da samo dizem voltazu procesora i do koliko maksimalno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Evo digao sam na 3 GHz i 3 sek vrtim test i dode error isti kao prije. Znaci sad da dizem voltazu ili da stavim SPD na 2.0?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sad stavi spd na 2.0 pa testiraj, ako ne ide , stavi na 1.5 pa testiraj , ako ni to neide , moraš dići i pci frek. i cpu napon pa onda probati, ja ti imam pci na 135mhz, cpu napon 5 stepenisa veći od normale, spd 1.5 i fsb +03 v, i oc-an je za 40%.

15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Evo digao sam na 3 GHz i 3 sek vrtim test i dode error isti kao prije. Znaci sad da dizem voltazu ili da stavim SPD na 2.0?

ako ti je proc na 3,0GHz onda ti je fsb 240

to bi značilo da ti je memorije na frekvenciji 960 MHz u slučaju da je omjer 2:1 što mislim da je previše

najbolji omjer za 3,0GHz bi bio 9:5 odnosno 1,8

tada bi ti memorija radila na 860MHz a proc na 3,0GHz

nikako nemoj 2:1,mislim da je to previše

nekako si naštimaj da ti je memorija u rasponu od 800 do 870MHz

mislim da bi tad sustav bio stabilan

upotrijebi matematiku i vidi koliki ti dram:fsb omjer treba biti za te frekvencije memorije

FSB X (DRAM:FSB ) X 2 = frekvencija memorije

računaj

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 17:28 (patch123).
15 godina
protjeran

Eh problem je taj sto ja u biosu nemogu staviti SPD na manju vrijednost od 2.0 :S   Ovako mi je frekvencija memorije 960 MHz, a ja sam mislio jos povisivati takt procesora. Sta sad?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Eh problem je taj sto ja u biosu nemogu staviti SPD na manju vrijednost od 2.0 :S   Ovako mi je frekvencija memorije 960 MHz, a ja sam mislio jos povisivati takt procesora. Sta sad?

ajde uslikaj sa mobitelom svaki dio biosa što ima veze sa overclockanjem (ne treba nam ono main,power....) pa da vidimo šta sve možeš..

možda se netko dosjeti nečega

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 19:01 (patch123).
15 godina
protjeran

Evo:

Stress test je prosao bez problema(sat i pol trajao)

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 19:28 (EZY-E).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Evo:

Stress test je prosao bez problema(sat i pol trajao)

super

probaj ga onda još dići

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice