@Mile_74 Platim ti cugu ako uspijes oc-a ovaj pc..
Overclocking Intel procesora (dual,quad)
- poruka: 4.205
- |
- čitano: 663.993
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U BIOS-u na vrhu ekrana imaš menu bar sa temama - Main/Advanced/Power/Boot/Tools/Exit. Sa strelicom na tipkovnici odi na Advanced. Klikni tipku Enter na JuniperFree Configuration.Tu ti se nalaze postavke za overclocking. AI Overclocking stavi na Manual, FSB Frequency stavi na 246 (246x11=2.7GHz, mislim da možeš utipkati broj ili mjenjaj tipkama plus (+) i (-) ), PCIE Frequency stavi na 100, DRAM Frequency stavi na 800 (predpostavljam da imaš DDR2 800MHz RAM memoriju, ako imaš neku drugu npr. DDR2 1066MHz onda stavi 1066). Stisni tipku F10 (OK) i Enter da spremiš postavke. Skini OCCT, testiraj stabilnost 1 sat i pazi na temperaturu (nesmije preći preko 73 stupnja). Ako neprođe testiranje, vrati se u BIOS i CPU Voltage malo podigni ili FSB Frequency smanji na 237 (237x11=2.6GHz) i ponovo testiraj. Za nekakav veći overclocking ti treba bolji CPU Cooler (hladnjak) jer povišenjem napona (CPU Voltage) temperatura se znatno povisuje. Što se cuge tiče, tu bi moglo biti problema jer ja navijam za Real Madrid.
u biosu nemam opciju da povecam brzinu procesora
maticna ploca je asus p5vd2-vm se a procesor je dual core intel pentium e2160 gledao sam razne tutorijale kako ljudi radie overclock iz biosa al meni je sve u biosu zakljucano
htio bih malo podici brzinu jer mi temperatura kompa ne prelazi 30-35 stepeni kada je pri opterecenju
pa eto kazite sta mi je ciniti
maticna ploca je asus p5vd2-vm se a procesor je dual core intel pentium e2160 gledao sam razne tutorijale kako ljudi radie overclock iz biosa al meni je sve u biosu zakljucano
htio bih malo podici brzinu jer mi temperatura kompa ne prelazi 30-35 stepeni kada je pri opterecenju
Ta ploča nepodržava overclock, tako da ti preostaje samo da promjeniš ploču ili kupiš novi komp.
U BIOS-u na vrhu ekrana imaš menu bar sa temama - Main/Advanced/Power/Boot/Tools/Exit. Sa strelicom na tipkovnici odi na Advanced. Klikni tipku Enter na JuniperFree Configuration.Tu ti se nalaze postavke za overclocking. AI Overclocking stavi na Manual, FSB Frequency stavi na 246 (246x11=2.7GHz, mislim da možeš utipkati broj ili mjenjaj tipkama plus (+) i (-) ), PCIE Frequency stavi na 100, DRAM Frequency stavi na 800 (predpostavljam da imaš DDR2 800MHz RAM memoriju, ako imaš neku drugu npr. DDR2 1066MHz onda stavi 1066). Stisni tipku F10 (OK) i Enter da spremiš postavke. Skini OCCT, testiraj stabilnost 1 sat i pazi na temperaturu (nesmije preći preko 73 stupnja). Ako neprođe testiranje, vrati se u BIOS i CPU Voltage malo podigni ili FSB Frequency smanji na 237 (237x11=2.6GHz) i ponovo testiraj. Za nekakav veći overclocking ti treba bolji CPU Cooler (hladnjak) jer povišenjem napona (CPU Voltage) temperatura se znatno povisuje. Što se cuge tiče, tu bi moglo biti problema jer ja navijam za Real Madrid.
Nema tih opcija. Nije mi jasno zasto. Zadnji bios imam gore.
Nije problem za cugu. Da probam jumper free BIOS reset??
Probaj reset BIOS-a i daj mi reci jeli ovo tvoja ploča?
Samo da skuzim gdje mi je na ploci taj ku*** za resetiranje..
Samo da skuzim gdje mi je na ploci taj ku*** za resetiranje..
To je ta ploca 100%.
Izvadi bateriju sa ploče na 5min. to će resetirati BIOS. Ako je to 100% tvoja ploča, onda je moguće da si stavio krivi BIOS jer tvoja ploča mora imati postavke koje sam ti naveo u postu za overclocking. To znam sigurno jer sam na netu pronašao manual za tu ploču. Listaj do oznake 2.4 Advanced menu, stranica 2-17. Tu imaš sliku kako bi ti trebao izgledati Advanced menu u BIOS-u.

Probaj još vratiti stari BIOS pa vidi onda jel ima tih postavki. Skini CPU Z instaliraj i pokreni pa pogledaj pod Mainboard šta piše pod Model.
Nevidim tu verziju BIOS-a na ASUS-ovim službenim stranicama.

Neznam zašto ti nudi BIOS koji nije na popisu ASUS-ove službene stranice, to je stvarno čudno. Pogledaj još jednom dali stvarno točno piše P5K- VM na kutiji od matične ili preko CPU Z.
Verzija BIOS-a koju ti nudi da updataš, nema overclocking mogućnosti (KLIK), tako da bi bilo najbolje da sam skineš BIOS sa ASUS-ove stranice i ručno flashas.
EDIT: sad sam vidio sliku i da to je ta ploča 100%, ali ti nudu krivu verziju BIOS-a, zato ponavljam napravi update ručno i sve bi trebalo biti uredu.
Verzija BIOS-a koju ti nudi da updataš, nema overclocking mogućnosti (KLIK), tako da bi bilo najbolje da sam skineš BIOS sa ASUS-ove stranice i ručno flashas.
Procita sam to. Pratio upustva i uopce nemogu flashat. Nece mi ubacit, samo mi pokaze restart.
Daj mi preporuci neku drugu maticnu Socket 775. Do nekih 400kn, al da ima overclock mogucnosti.
Onda cemo overclocat.
Trebaš samo flashati BIOS i najprije to probaj napraviti. Imaš tu na forumu tutorijala kako se flasha BIOS i tek ako to neuspije (mada sam uvjeren da će to rješiti tvoj problem), onda troši novac na drugu matičnu. Inače ako budeš kupovao treba ti P45 chipset, ali o tome ćemo kad sve drugo propadne.

Ta ploča nepodržava overclock, tako da ti preostaje samo da promjeniš ploču ili kupiš novi komp.
zar ne postoji nikakvo resenje da se ovo otkljuca
Nažalost ne. Vjeruj mi da sam googlao po netu i niko za nju nije ima rješenje, a ASUS ploče nemaju skrivenih/zakjučanih postavki.
ja imam intel core 2 duo e4700 2.60 ghz isplati li se overclocovati
Nažalost ne. Vjeruj mi da sam googlao po netu i niko za nju nije ima rješenje, a ASUS ploče nemaju skrivenih/zakjučanih postavki.
a et koji peh a bas sam cita za ovaj procesor i neki su mu podizali brzinu i preko 3.0 al et kad ploca ne valja nista onda hvala na trudu
Zadnji BIOS bi trebao biti 1001 beta, datum 5.11.2008g.
Nista od toga. Nece opet. Nema druge nego kupit drugu maticnu.
Za taj procesor se neisplati kupiti drugu plocu, gledaj polovnog quada ako ga ploca podrzava i uzmi.
ja imam intel core 2 duo e4700 2.60 ghz isplati li se overclocovati
Ako imas karticu jacu od HD5570 isplati se
imam jaču amd hd 6670 1gb gddr5 i 4gb ram ddr2 ali kako da ga overklokujem
imam jaču amd hd 6670 1gb gddr5 i 4gb ram ddr2 ali kako da ga overklokujem
Pa kad bih se potrudio procitati prvih par postova ove teme ove bi ti bilo jasno.