Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 663.498
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Pozdrav...mene zanima kolko bi se mogo dici q6600 na ovoj maticni ploči
Napajanje:550W

Grafika:vapor-x 5770

Ram:ddr3 1333mhz 4gb

Matična: MSI g41m-p28

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo imam Q6600 go(kak ti dobar za klok).Asus p5ql-pro(kak ti ok ).DDR 2 Corsair dominator Pc 8500 rade na 1066Mz.Mislim pun kur.. mi je takvg klokanja kad se sistam stalmo sruši, prime na prolazi.Fsb 333, ddr na manual radi na default 1066, napon cpu-a u biosu stavljen na 1,35(malo sutra, prikazan na cpu-z 1,305, na HWiNF64 1,313V, znači nije promjenjen...{#}). Odvrteno na prime sve se sruši(plavi ekran,ku...,palac) nakon 5 minuta.Neznam, ako postoji netko voljan(spreman platit) da mi klokne tu staru kantu da mi se javi na pm.

Pogledao filmiće na youtube i kod mene te stvare ne prolaze.!

Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
imam jedan veliki problem sa biosom znaci pokusvam overclockati intel i5 650 sa 3.2ghz na 4ghz ali, problem je taj sta u biosu nemam opcije Vcore a, bez nje ne mogu overclockat.Verzija biosa je f3 i nemogu je dalje updejtati jer pise za moju maticnu da je to zadnja verzija biosa i zaboravio sam reci model maticne je: gigabyte H55M-S2. Molim pomoc ? :) ili ako neko zna neki dobar program za oc cpu-a
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

http://www.asrock.com/mb/Intel/G41M-S3/

to mi je maticna, dali bi na njoj mogao sigurno slocknuti q6600 na 3ghz? dali ce maticna izdrzati mislim, posto nije bas neka, nebi zelio da rikne

proc je G0 revizija, imam ddr3 1333mhz, ali radi na 1066

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 15:37 (MARKOcVp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
MARKOcVp kaže...

to mi je maticna, dali bi na njoj mogao sigurno slocknuti q6600 na 3ghz? dali ce maticna izdrzati mislim, posto nije bas neka, nebi zelio da rikne

Izdržat će, prvo probaj bez dizanja napona, ako se ruši, kasnije samo malo dodaj i testiraj...

Ne pravim se lud, pravim se da nisam !
17 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...

Sve dok ne dižeš napon nebi trebao imati problema, a to je do nekih 3GHz. Ali bojim se da će te RAM kočiti, pošto je slabija matična pa nećeš imati veliki izbor DRAM:FSB omjera.

Znači sve što trebaš je dizati FSB i paziti da ti frekv. memorije ne odstupa previše od 1333MHz, točnije iznad toga.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 16:01 (Penryn).
13 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...
MARKOcVp kaže...

Izdržat će, prvo probaj bez dizanja napona, ako se ruši, kasnije samo malo dodaj i testiraj...

ok, znaci nemam brige? posto imam traume jer je stara msi maticna riknula kad sam upalio prime + furmark, proc niej bio ocan(q6600)...

to je pokojna plocica: http://www.msi.com/product/mb/G41TM-P31.html, nije imala ni opciju za napon dizat, na njoj sam drzo jendo vrijeme E7500 na 3.6ghz, ali je i tad bottlenecko 550ti pa uzo q6600, bila je stara 2godine

i jso da te pitam jel bolja ova asrock sto sad imam od one, da je bilo uzo bi finu full atx plocu, al se neprodaju vise, a polovne mi bezveze uzet

LooooooL
17 godina
neaktivan

Sadašnja ti po pitanju regulacije napona za procesor nije ništa bolja od stare MSI, ali opet sumnjam da je cicikrepnula zbog primea.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

Sadašnja ti po pitanju regulacije napona za procesor nije ništa bolja od stare MSI, ali opet sumnjam da je cicikrepnula zbog primea.

gledo sam ju nije nista spaljeno ili napuhano

a sto je moglo bit onda? prije sma ju mucio par sati sa prime kad sam imo e7500 na 3.7 bilo je stabilno

LooooooL
17 godina
neaktivan

A nemam pojma. Kakav ti je sad napon dok miruješ i dok igraš recimo BF3?

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

A nemam pojma. Kakav ti je sad napon dok miruješ i dok igraš recimo BF3?

evo mirovanje stock takt, 1.13v

najveci tijekom igranja je bio 1-23v

to kaze HW monitor

LooooooL
17 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...

to kaze HW monitor

Aha, okey. Nije velik, što je dobro. Kažeš memorija ti radi na 1066MHz? Znači da ti je DRAM:FSB omjer 1:1, što je odlično. Sad jedino što moraš je dizati FSB i to je praktički to. Npr. možeš samo staviti FSB na 300(inače je 266), onda će ti procesor skočiti na 2,7GHz, a memorija na 1200MHz. Mislim da bi tih 1.23v trebalo biti dosta za 2,7GHz.

Ali pazi, ovako bih ja napravio za početak, ali ne želim biti odgovoran ako se dogodi bilokakva šteta. {#} Znači sve radiš na vlastitu odgovornost.

{#}

13 godina
protjeran
Penryn kaže...
MARKOcVp kaže...

to kaze HW monitor

Aha, okey. Nije velik, što je dobro. Kažeš memorija ti radi na 1066MHz? Znači da ti je DRAM:FSB omjer 1:1, što je odlično. Sad jedino što moraš je dizati FSB i to je praktički to. Npr. možeš samo staviti FSB na 300(inače je 266), onda će ti procesor skočiti na 2,7GHz, a memorija na 1200MHz. Mislim da bi tih 1.23v trebalo biti dosta za 2,7GHz.

Ali pazi, ovako bih ja napravio za početak, ali ne želim biti odgovoran ako se dogodi bilokakva šteta. {#} Znači sve radiš na vlastitu odgovornost.

{#}

aa sto dobivan sa 300mhz? {#} ali sta ja znam, bojim se da ploca nece popustit, ipak je to mini atx

EDIT: bio sam malo u biosu, pise ram 533mhz, a vcore=1.260-1.270- mijenja se stalno, ali je tu negdi

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 17:27 (MARKOcVp).
17 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...

aa sto dobivan sa 300mhz? {#} ali sta ja znam, bojim se da ploca nece popustit, ipak je to mini atx

Hmm, a što dobivaš. Dobivaš dodatnih 300MHz po jezgri. Ako si zadovoljan kako ti procesor radi sad, ako ti ne bottlenecka grafičku onda nemoj ništa dirati, jer nemaš razloga. Ako te pak bottlenecka onda bi ti tih 300MHz po jezgri dosta značilo.

Nema veze što je matična mATX, to je apsolutno nebitno kod overclockiranja. Jedino bitno je kako je napravljena regulacija napona za procesor. Znači one komponente koje su oko njega. Ne znam, ja bih to clockao, ploči nebi trebalo biti apsolutno ništa jer ne dižeš napon..

13 godina
protjeran
Penryn kaže...
MARKOcVp kaže...

Hmm, a što dobivaš. Dobivaš dodatnih 300MHz po jezgri. Ako si zadovoljan kako ti procesor radi sad, ako ti ne bottlenecka grafičku onda nemoj ništa dirati, jer nemaš razloga. Ako te pak bottlenecka onda bi ti tih 300MHz po jezgri dosta značilo.

Nema veze što je matična mATX, to je apsolutno nebitno kod overclockiranja. Jedino bitno je kako je napravljena regulacija napona za procesor. Znači one komponente koje su oko njega. Ne znam, ja bih to clockao, ploči nebi trebalo biti apsolutno ništa jer ne dižeš napon..

u bf3 se javlja mali bottleneck, na 48 serverima grafa je 80%, mislim si taman bi se moglo dodat 5+fps na minimalni

a bf3 stalno igram

EDIT GORE ^

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 17:32 (MARKOcVp).
17 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...

u bf3 se javlja mali bottleneck, na 48 serverima grafa je 80%, mislim si taman bi se moglo dodat 5+fps na minimalni

a bf3 stalno igram

EDIT GORE ^

Znači taman bi mogao iskoristiti grafu do 100% da ga clockaš, otprilike. Ono što si vidio u biosu je sve normalno, za ram ti piše 533MHz ali to se množi sa 2 i dobiješ 1066MHz na koliko si rekao da radi. Eto za početak digneš FSB na 280, pa vidi je sve uredu radi, ako je onda na 300. Opet kažem, problema nebi trebalo biti zato jer ne dižeš napon, tek kod podizanja napona dodatno se opterećuje matična ploča. Da je neka bolja ni to nebi bio problem, ali ovako je.

Ako ti dođe do bilokakvih problema, samo iskopčaš komp iz struje, izvadiš onu baterijicu koju ima na matičnoj, na nekih 10ak sec, vratiš je nazad, upališ komp i sve će ti biti resetirano na tvorničke postavke.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 17:39 (Penryn).
13 godina
protjeran
Penryn kaže...
MARKOcVp kaže...

a bf3 stalno igram

EDIT GORE ^

Znači taman bi mogao iskoristiti grafu do 100% da ga clockaš, otprilike. Ono što si vidio u biosu je sve normalno, za ram ti piše 533MHz ali to se množi sa 2 i dobiješ 1066MHz na koliko si rekao da radi. Eto za početak digneš FSB na 280, pa vidi je sve uredu radi, ako je onda na 300. Opet kažem, problema nebi trebalo biti zato jer ne dižeš napon, tek kod podizanja napona dodatno se opterećuje matična ploča. Da je neka bolja ni to nebi bio problem, ali ovako je.

Ako ti dođe do bilokakvih problema, samo iskopčaš komp iz struje, izvadiš onu baterijicu koju ima na matičnoj, na nekih 10ak sec, vratiš je nazad, upališ komp i sve će ti biti resetirano na tvorničke postavke.

jednom sam ga digo na 2.8ghz, dizanjme fsb-a i u bf3 se srusilo, tj BSOD, jel to zbog napona, sto ga fali, napon je namjesten na auto

LooooooL
17 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...

jednom sam ga digo na 2.8ghz, dizanjme fsb-a i u bf3 se srusilo, tj BSOD, jel to zbog napona, sto ga fali, napon je namjesten na auto

Da, vrlo vjerojatno da je zbog toga. Prati koji ti je napon pod opterećenjem i u CPU-Z vidi takt memorije.

13 godina

Pozdrav svima

Ovako,imam Intel Core 2 Duo E6550 koji mi bottlenecka Radeon HD 5770.Sada me zanima da li će mi overclockanje pomoći i da li ću onda moći overclockati grafičku pošto sam je sad overclockao i ništa se nije promjenilo.Također me zanima kako točno da ga overclockam i na koliko te da li trebam neki jači cooler pošto sad imam stock?

Znači trebam ovo većinom za igranje pa me zanima da li ću dobiti barem 5-10 fps-a?

Svaki odgovor je dobrodošao.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Jurassic Park kaže...

Pozdrav svima

Ovako,imam Intel Core 2 Duo E6550 koji mi bottlenecka Radeon HD 5770.Sada me zanima da li će mi overclockanje pomoći i da li ću onda moći overclockati grafičku pošto sam je sad overclockao i ništa se nije promjenilo.Također me zanima kako točno da ga overclockam i na koliko te da li trebam neki jači cooler pošto sad imam stock?

Znači trebam ovo većinom za igranje pa me zanima da li ću dobiti barem 5-10 fps-a?

Hvala

neces bar profitiran od oca tog procesora, to je katastrofalan bottleneck, graficku spusti na tvornicke taktove, jer kolko kod da ocas grafu neve biti ni 1fps razlike zbog bottlenecka, ja sam imao E7500 na 3.6ghz koji je bottleneckao 550ti koja je tu negdje sa 5770, mrvicu jaca mozda ali to necini razliku u bottlenecku. kupio sma polovni q6600, tj zamijenio se sa covjekom on meni q6600 ja njemu 250kn+ E7500, i tad sam dobio minimalmo 10fps razlike naprama ocanom E7500 na 3.6ghz, a tvoj proc je 2.3ghz, tak oda vjeruj mi nece ti bas pomoc, kupi neki polovni quad i onda ce ti se fps poduplat ako ne i vise u odredenim igrama

LooooooL
13 godina
MARKOcVp kaže...
Jurassic Park kaže...

Pozdrav svima

Hvala

neces bar profitiran od oca tog procesora, to je katastrofalan bottleneck, graficku spusti na tvornicke taktove, jer kolko kod da ocas grafu neve biti ni 1fps razlike zbog bottlenecka, ja sam imao E7500 na 3.6ghz koji je bottleneckao 550ti koja je tu negdje sa 5770, mrvicu jaca mozda ali to necini razliku u bottlenecku. kupio sma polovni q6600, tj zamijenio se sa covjekom on meni q6600 ja njemu 250kn+ E7500, i tad sam dobio minimalmo 10fps razlike naprama ocanom E7500 na 3.6ghz, a tvoj proc je 2.3ghz, tak oda vjeruj mi nece ti bas pomoc, kupi neki polovni quad i onda ce ti se fps poduplat ako ne i vise u odredenim igrama

Namjeravam kupiti i5 2500k i radeon 7870 ali tek u veljači pa sam sad mislio napraviti barem neki pomak ali očito neće ići {#}

13 godina
protjeran
Jurassic Park kaže...
MARKOcVp kaže...
Jurassic Park kaže...

Pozdrav svima

Hvala

Namjeravam kupiti i5 2500k i radeon 7870 ali tek u veljači pa sam sad mislio napraviti barem neki pomak ali očito neće ići {#}

moj savjet ti je da kupis samo 2500k, ili 3570k, a grafu ostavi ona ti je dosta za high detalje i super fps, bolje sacekaj nove generacije grafa, jer ces dobit bolju grafu za iste pare, taman i ovu iskoristis jos, jer sa 2500k racunaj bar dupli fps u svim igrama sa 5770

LooooooL
13 godina
MARKOcVp kaže...
Jurassic Park kaže...
MARKOcVp kaže...
Jurassic Park kaže...

Pozdrav svima

Hvala

moj savjet ti je da kupis samo 2500k, ili 3570k, a grafu ostavi ona ti je dosta za high detalje i super fps, bolje sacekaj nove generacije grafa, jer ces dobit bolju grafu za iste pare, taman i ovu iskoristis jos, jer sa 2500k racunaj bar dupli fps u svim igrama sa 5770

Ma meni je samo bitno da mogu igrati Tomb Raider i Resident Evil 6 na max settings i meni paše,a sad hoće li i5 2500k i 5770 biti dovoljno vrijeme će pokazati {#}

14 godina
neaktivan

Pozdrav svima! :)

Imam c2d e8500 3.16 Ghz oc na 3.25 Ghz, ddr2 800 Mhz.

Šta je bolje spustiti ram multiplier na 2.00 i  imati RAM downclockan( RAM  : FSB = 1 : 1) ili RAM na defaultnom multiplieru  i clocku i imati RAM : FSB = 6 : 5?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Optional kaže...

Pozdrav svima! :)

Imam c2d e8500 3.16 Ghz oc na 3.25 Ghz, ddr2 800 Mhz.

Šta je bolje spustiti ram multiplier na 2.00 i  imati RAM downclockan( RAM  : FSB = 1 : 1) ili RAM na defaultnom multiplieru  i clocku i imati RAM : FSB = 6 : 5?

a sto dobivas s tim ocom od 100mhz? nista, znaci nemas nikakve razlike, ako oces osjetit razliku onda na bar 3.6ghz, bice neke manje razlike

samo dizi fsb i doke ide ide, ako se rusi onda se zezaj s ramom

LooooooL
14 godina
neaktivan

Znaci, imam E4300 i 965P-DS3. Lijepo je sve bilo dok mi se komp sa OC-anim procesorom nije htio resetirat. E, ja sam kupio novo napajanje, ionako sam mislio. Ali problemi su se nastavili.

Znaci kad je cpu OC-an nemoze se restartat, samo ostane upaljen, nema slike, ventovi rade, ledica diska ne radi. Radi dok ne treba doci beep, ali se samo ugasi ledica, a komp ostane upaljen.

Nije OC-ano nista osim procesora, memorija je na stock taktu, a voltaza je dostatna zato sto OC-an u full loadu radi bez problema. Temperature su u redu, samo sto je hladnjak na NB vrel. I kad se komp ugasi, na shutdown, ne mogu ga odmah upaliti.

Sto da radim, kako to srediti?

Hvala :)

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

evo mene opet

nakon što me je frend iz srednje nagovorio da si OC proc ja glupan to i napravio i nešto jako zeznuo,naime stavio sam ne znam točno što sa 333 mislim ghz na 380 i još nešto s vramom ali nisam siguran.e sada, kad sam upalio PC sve je radilo vent.svijetlo, ali monitor se nije palio, onda sam pitao frenda u čemu je problem i rekao je da nađem neki mali gumb na matičnoj koji je federast i da ga stisnem,e sad kad sam ga stisnuo PC se upalio i sve radi dobro dok ga nisam zgasio,kad sam ga pokušao ponovno upalit ponovo je sve crno i svaki put kad ga pokušam upalit moram malo zavrnut taj gumb na matičnoj i kad kad mi se upali kad kad ne  s tim da mi je crkla utičnica za miš i keyboard i zvuk a što je najgore na system monitoru mi piše da mi je GPU 97 posto usage na idle.

evo znam da sam napravio glupost ali frend je bio uporan i sad sam spušio ako vi znate što da učinim da mi bar PC radi kako tako molim vas pomozite jer vas stvarno trebam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Jurassic Park kaže...

evo mene opet

nakon što me je frend iz srednje nagovorio da si OC proc ja glupan to i napravio i nešto jako zeznuo,naime stavio sam ne znam točno što sa 333 mislim ghz na 380 i još nešto s vramom ali nisam siguran.e sada, kad sam upalio PC sve je radilo vent.svijetlo, ali monitor se nije palio, onda sam pitao frenda u čemu je problem i rekao je da nađem neki mali gumb na matičnoj koji je federast i da ga stisnem,e sad kad sam ga stisnuo PC se upalio i sve radi dobro dok ga nisam zgasio,kad sam ga pokušao ponovno upalit ponovo je sve crno i svaki put kad ga pokušam upalit moram malo zavrnut taj gumb na matičnoj i kad kad mi se upali kad kad ne  s tim da mi je crkla utičnica za miš i keyboard i zvuk a što je najgore na system monitoru mi piše da mi je GPU 97 posto usage na idle.

evo znam da sam napravio glupost ali frend je bio uporan i sad sam spušio ako vi znate što da učinim da mi bar PC radi kako tako molim vas pomozite jer vas stvarno trebam.

izvadi batriju sa maticne i vrati ju nakon pola sata

LooooooL
13 godina
MARKOcVp kaže...
Jurassic Park kaže...

evo mene opet

Puno hvala na brzom odgovoru ,ali uspio sam nekako namjestiti PC(valjda) sada ga mogu upaliti iz prve na gumb(valjda) evo kupio samsii USB tipkovnicu i sad mi sve radi normalno osim GPU usage koji je i dalje 97% na idle i temperatura je 75 stupnjeva clezijusa  i također ne radi mi zvuk.

Imaš možda koji odgovor na to?

Tnx:)

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 13:42 (Jurassic Park).
13 godina
protjeran
Jurassic Park kaže...
MARKOcVp kaže...
Jurassic Park kaže...

evo mene opet

Puno hvala na brzom odgovoru ,ali uspio sam nekako namjestiti PC(valjda) sada ga mogu upaliti iz prve na gumb(valjda) evo kupio samsii USB tipkovnicu i sad mi sve radi normalno osim GPU usage koji je i dalje 97% na idle i također ne radi mi zvuk.

Imaš možda koji odgovor na to?

Tnx:)

pa to sa baterijom

znaci kad ti izvadis bateriju resetiras sve na tvornicke postavke kako je bilo i prije

LooooooL
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice