Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 664.171
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Pod overclocking ili MIT motherboard intelligent tweaker:\\

what's in your head in your head zombie zombie zombie ha ha ha..
14 godina
Lazy kaže...
Nikad do sad nisam ama baš ništa OC-a, pošto su mi neke igre tek sad počela zadavat probleme... jel netko ima kakav savjet za ovo procu:

Intel Pentium Extreme Edition 965

MB Asus P5WD2-E PREMIUM

G Skill Black F2-6400CL4D-4GBPI-B

Imam ja savjet, kupi si novi !

14 godina
neaktivan
Riješeno i to efikasno na 4,27Ghz i stabilno :)
Nema potrebe za novim, bar ne još,Crysis 2 na high,Dragon Age 2 na high i to 90% postavki,Dead Space 2 sve high...prema tome zaista nema potrebe za novim...jedino taj mrtvi Metro 2033, zbog njega san i htio probat overclockat!
14 godina

Na kojoj ti to rezoluciji igraš sve na high ??

17 godina
protjeran

Ja ne mogu Metro na Full HD sa tom karticom! Treba min GTX560 Ti i quad core na 3.2-3.6GHz barem sam ja tako probao sa Q6600

jer su onda tek neprimjetni framedropovi koji će inače biti samo ne u tolikoj mjeri i ne toliko niski padovi min FPS-ova{#}

what's in your head in your head zombie zombie zombie ha ha ha..
14 godina
neaktivan

1280x1024

A ovo mi je grafa, Asus HD 6850

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 21:46 (Lazy).
14 godina

A onda kužim kako može ić na high na toj maloj rezi {#}. Pa onda ti je i clockanje sa 3.7 Ghz potpuno besmisleno, jel ako ide do 4.3Ghz to nigdje nećeš osjtetiti osim na potrošnji struje i pregrijavanju. Tebi bi upgrade bio quad i HD monitor {#}.

14 godina
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Pošto sam tabula rasa za ovakvu vrst poslova, a ovdje pričate o zanimljivoj temi, ali za stolne kompove, postavio bih nekoliko pitanja ali u svezi overlockanja laptopova, pa, ako mogu dobiti i kakav odgovor {#} ;

Pitanje No1; trenutno imam IBM ThinkPad model Z60m iz 2005 godine, koji ima u sebi ovo;

- procesor intel(R) M Pentium 2.26GHZ

- 2 GB  RAM-a

a koji goni originalni WXP Professional v2002 SP3

ako će trebati još koji podatak, dodam kroz editiranje.

Što trebam napraviti, gdje potražiti, i da li se na kraju krajeva overlocking meni na ovom i ovakvom laptopu nakon 6 godina rada na njemu uopće isplati raditi {#} ????

Pitanje No2; u najskorije vrijeme planiram kupiti ultimativni prijenosnik (najvjerojatnije X220 s I5 ili I7 procesorom, pitanje je opet, da li na laptopu trebam, koji BTW ima vrlo jak procesor, ovaj ili onaj, u samom startu raditi overlocking? Detalj koji me kod ovog pitanja isto pere je, koliki i ako ima uopće to učinak na trajanje ciklusa rada baterije na kompu, dali ga skraćuje, bitno, ili možda produžuje, slučajno???? 

Ako sam nešto propustio dodati, molim sugestije, a ako ima već negdje za pogledati, neki tutorijal, bilježim se sa štovanjem u svakom slučaju {#} !!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ATJLučko kaže...

Pošto sam tabula rasa za ovakvu vrst poslova, a ovdje pričate o zanimljivoj temi, ali za stolne kompove, postavio bih nekoliko pitanja ali u svezi overlockanja laptopova, pa, ako mogu dobiti i kakav odgovor {#} ;

Pitanje No1; trenutno imam IBM ThinkPad model Z60m iz 2005 godine, koji ima u sebi ovo;

- procesor intel(R) M Pentium 2.26GHZ

- 2 GB  RAM-a

a koji goni originalni WXP Professional v2002 SP3

ako će trebati još koji podatak, dodam kroz editiranje.

Što trebam napraviti, gdje potražiti, i da li se na kraju krajeva overlocking meni na ovom i ovakvom laptopu nakon 6 godina rada na njemu uopće isplati raditi {#} ????

Pitanje No2; u najskorije vrijeme planiram kupiti ultimativni prijenosnik (najvjerojatnije X220 s I5 ili I7 procesorom, pitanje je opet, da li na laptopu trebam, koji BTW ima vrlo jak procesor, ovaj ili onaj, u samom startu raditi overlocking? Detalj koji me kod ovog pitanja isto pere je, koliki i ako ima uopće to učinak na trajanje ciklusa rada baterije na kompu, dali ga skraćuje, bitno, ili možda produžuje, slučajno???? 

Ako sam nešto propustio dodati, molim sugestije, a ako ima već negdje za pogledati, neki tutorijal, bilježim se sa štovanjem u svakom slučaju {#} !!

Nemam iskustva u clockanju laptopa, ali siguran sam poprilici da je to Sizifov posao. Prvo kladim se da ti je i sad temperatura već visoka, drugo ako nedigneš cpu barem preko 25% nećeš ni znat da je clockan ( a i kad clockne više od 25% samo po testovima sintetičkim vidiš razliku ) i treće neznam uopće jel dozvoljavaju BIOS-i laptopova clokanje ikakvo !!! Uglavnom, mislim da trebaš zaboravit u potpunosti na to clockanje, a u novm će ti biti brz već i sam tako da šta da clokaš?? Što se tiče potrošnje baterije, može biti samo gora !

14 godina
neaktivan

@itomic009, Ej gle, imam Dell U2311h, al igram Na Samsungu 19" , sad sam mislio malo da se prebacim na della, pa ono da malo procu "nabrijem" he he.Temp bez opterećenja mi je 39-42 C, a kad ga opteretim negdje oko 50-54 stupnja(Scythe Yasya čuva od topline).Samo brijem da ću pričekat onog Bulldozera sa 6 jezgri kad izađe(ako nije već), Eh da mislim da bi bilo vrijeme. ovaj comp je star 6 godina(17 hiljada me izišo uf uf) pa sam i emocionalno vezan ;))

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2011 22:22 (Lazy).
14 godina

Lool, znam kako ti je {#}. Izlazi "bager" sljedeći mjesec, pa pričekaj pa kupi to. Bit će sigurno izvrstan, samo  treba vidjet kako će stajat po pitanju cijena u odnosu na Sandy Bridge procesore!

14 godina
neaktivan
Sad kad sam se prebacio na Dell-a, morao sam neke detalje smanjit al većina i dalje šljaka bez beda, ja zadovoljan !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

OC laptopa je nemoguca misija!!

Bar ono sta sam je vidio.

U biosu nema nikakvih postavka za oc, hladjenje je ionako lose na vecini, grafe su vecinom preslabe.....

Mani se tog posla.{#}

Radje si uzmes posteni desktop komp pa samaras po njemu.

Ja sam sa svojim bio jaaakooo zadovoljan. Na OC postavkama je derao i i7 proceve. A moj je bio lga775.Lol

Sad cekam da kupim "pjescani most" pa opet ispocetka.{#}

Big Bad Boys Drive Big Bad Toys
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

U BIOS-u pod smart fan control vidim nešto što se zove pwn mode. Što to konkrento radi?

Mrzim svoj nadimak!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

U BIOS-u pod smart fan control vidim nešto što se zove pwn mode. Što to konkrento radi?

Nije PWN ({#}) nego je pwm i služi za to da ti vent konstantno radi na najvišim okretajima...

PRODAJEM SVOJ KOMP! INFORMACIJE NA PP!
16 godina
neaktivan

pozdrav ljudovi!!

evo da i ja kažem nešto o svome overclock koji je više nego uspješan!!!

moj komp je pod PC sustav je Windows 7 + SP1 64

DALJE uspješno sam overclockiral svoj Intel core 2 quad q8300 2,5GHz na 3,6 GHz...{#}

proc se nalazi na matičnoj ASUS P5Q DELUXE P45 i hlađen je poliranim hladnjakom (ručno sam radio poliranje) ZALMAN CNPSX10 PERFORMA

termalnu pastu koju sam koristio je ARCTIC MX-4 (dobra pasta)...

Što se tiče samog proca dosta ima potencijala...mislim da može još ali u mome slučaju koču ga RAM memorija 4X1 DDR2 KINGMAX koje sad rade na s

standardnih 800MHz na 960 MHz pri naponu od 1,98 Volti latencije su mu 5-5-5-15, 

znači sam množitelj proca je mali u odnosu na seriju q6600 znači 7,5...što iz moga slučaja ispada da je 480x7,5= 3,6 GHz

omjer je 1:1 i iza tega stoji druge varijante u mom slučaju ne vrijede!!!

temperature samog proc u mirovanju nisu iznad 43-45 stupnja full load ne prelaze 60 stupnjeva testirano sa prime95 (uspješno prolazi test)

sam napon proca (vidi se iz slike) oko 1,3 V

znači tko ima ovakav procesor slobodno može do 3,5 ako ne i više kao moj (3,6) overclocking...uz dosta dobar napon!!{#}

evo par slika!!{#}

POZDRAV!!

Q8300 Q8300
ASUS PQ5 ASUS PQ5
CPU-Z CPU-Z
ZALMAN X10 ZALMAN X10
FUL LOAD FUL LOAD
TEMPERATURE TEMPERATURE
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 21:28 (X-Men123).
14 godina

Koliko si to do dugo vrtio Prime da kažeš da je uspješno prošao test !! Nekako mi sumnjivo da ti rami rade toliko iznad specifikacija !

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Koliko si to do dugo vrtio Prime da kažeš da je uspješno prošao test !! Nekako mi sumnjivo da ti rami rade toliko iznad specifikacija !

a jedno 1 sat prvi test prošal.dalje nisam ali igram non-stop ne gasi se ništa..a hebiga rade nisam ni ja mislio da more velim ti 960mhz!!

16 godina
neaktivan

daj na tom cpu-z pomakni onaj prozorcic do memorije

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jučer sam moj E7400 dignuo do 3.5 GHz

testirao sa AIDA64 Extreme koja 3-4 sata i bez problema radi

temp. su u loadu 60-70 °C pa me zanima je li to previše?

CPU-Z CPU-Z
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Eugen kaže...

jučer sam moj E7400 dignuo do 3.5 GHz

testirao sa AIDA64 Extreme koja 3-4 sata i bez problema radi

temp. su u loadu 60-70 °C pa me zanima je li to previše?

previše je

Modern Warfare 3
14 godina

To pretpostavljam da je sa stock coolerom ! Ako ti temperature jezgara neidu preko 70 C onda je dobro. Općenito se do 65 - 70 C smatra dobrim temperaturama za OC recimo kao gornja granica zapravo za 24/7 rad kompa.

15 godina
neaktivan

jedno malo pitanje, imam e2200 clockan na 2,75 (stock 2,20) i temperature u loadu su 44°  - 45° dali se isplati dignut na 3,2ghz?

Modern Warfare 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa probaj pa vidi temperature !! Ako nisu u opasnoj zoni onda se valjda isplati !

15 godina
neaktivan

stigao sam do 3ghz i temperature su 45°-48° u loadu i 56°-60° u MW2 sve na max, dali se isplati na 3,2 ili da ostavim?

Modern Warfare 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sa stock coolerom sve

sad sam vratio na 3.15 GHz i average mi je 52°C, onako mi je bio 65°C

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Čekaj, kažeš da su ti temperature u loadu 45 do 48 C u loadu (na koji load, odnosno pod kojim programom misliš),a u igrama do 60 C ide ?? Na koliko ti bude CPU ? Ako je on do 55 C ona nemaš frke !

14 godina
Eugen kaže...

sa stock coolerom sve

sad sam vratio na 3.15 GHz i average mi je 52°C, onako mi je bio 65°C

Ostani na tom taktu, jel ti grafa nije neka novijeg datuma baš pa ti overclock procesora neće donet nikakve koristi posebne u igrama a nećeš ni u praksi skužit ništa !

14 godina
neaktivan

OC-am da vidim dokle mogu dogurat, da vidim isplati li mi se davati novce za neku bolju grafičku

ima li netko iskustva sa E7400 da ih podijeli?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koje ti je rezolucije monitor. tebi bi se svakako isplatilo preć na jaču grafu, bez obzira što nebi bila iskorištena skroz. Imo bi pomak sigurno velik.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice