Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 666.471
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
Tinča kaže...
dado8 kaže...
Jurky kaže...
Tinča kaže...

Kak to misliš opteretit

Probat ču i sa prime-om

Tinča ako ti konacno uspijes naclockat stabilno taj tvoj procesor, ja cu osobno zvat BUG redakciju da ti daju priznanje "Overclocker godine" i posvete ti par crtica u BUG casopisu.Smijeh

No hard feelings i nemoj odustati dok ne dodjes do zeljenog cilja. Sva ova muka ce ti se isplatiti kad tad......

Imas moju podrsku, go for it Namigiva

Ma dizemo mu spomenik pred tehnoloskim muzejom u Zagrebu

Vec vidim natpis:

U cast nasemu covjeku koji nas je sve zaduzio svjim neiscrpnim radom i entuzijazmom, pioniru nemoguceg i vjecitom kriticaru moguceg, čovjeku koji je pogledao preko ruba te zaboravio sve a pronasao nista,

jedan i jedini TINČA - THE CLOCK3R

Čovječe ti si car ali ono car nad carevima -imaš fejs ? ja imam-martin martinčević

samo takvi i uspijevaju u životu.. Samo ti tinća radi i clockaj.. Samo nemoj dopustit da ti se pc ne boota i ne dimi, i to je to

http://gtabalkan.com
15 godina
protjeran
joze kaže...
Tinča kaže...
dado8 kaže...
Jurky kaže...
Tinča kaže...

Kak to misliš opteretit

Probat ču i sa prime-om

Tinča ako ti konacno uspijes naclockat stabilno taj tvoj procesor, ja cu osobno zvat BUG redakciju da ti daju priznanje "Overclocker godine" i posvete ti par crtica u BUG casopisu.Smijeh

No hard feelings i nemoj odustati dok ne dodjes do zeljenog cilja. Sva ova muka ce ti se isplatiti kad tad......

Imas moju podrsku, go for it Namigiva

Ma dizemo mu spomenik pred tehnoloskim muzejom u Zagrebu

Vec vidim natpis:

U cast nasemu covjeku koji nas je sve zaduzio svjim neiscrpnim radom i entuzijazmom, pioniru nemoguceg i vjecitom kriticaru moguceg, čovjeku koji je pogledao preko ruba te zaboravio sve a pronasao nista,

jedan i jedini TINČA - THE CLOCK3R

Čovječe ti si car ali ono car nad carevima -imaš fejs ? ja imam-martin martinčević

samo takvi i uspijevaju u životu.. Samo ti tinća radi i clockaj.. Samo nemoj dopustit da ti se pc ne boota i ne dimi, i to je to

MA joze i ti si car dečki hvala vam na velikoj podršci ja sam hladnjak ubrza tak jako da mi hladi i grafičku,joze hvala ti puno.

Nvidia 4EVER
15 godina
protjeran

Jeli normalno ako mi hladnjak cijelo vrijeme radi na 2668 RPM

Nvidia 4EVER
15 godina
protjeran
Tinča kaže...

nazalost ili bolje nasrecu odusto sam od tog zla prije dovoljno vremena, al ja sam bio teski slucaj, doduse ja cega god sam primim pretjeram - valjda sam narkoman u dusi

ako si na xfire-u, gareni, steamu, ogame-u... dodam te u prijatelje Smijeh

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
15 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Je ova tema otvorena za neciju KRUNIDBU ili OVERCLOCKING? Dosta spamanja. Negooo, tko zna min stabilnu voltazu za i5-750 na GA-P55A-UD3R na 3,8 ili 4 GHz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo da ne pišem nanovo post, a niti ga dupliram, postavit ću link na izvorni topic:

http://www.bug.hr/forum/post/memorije/corsair-c8-kingston-hyperx-6gx/1128798.aspx

Pod mi je već dao svoje mišljenje, a htio bih čuti još poneka prije nego se odlučim ići li u tom smjeru (i7 930, mugen-2, overclock do mjere da rad bude nimalo, ili tek zbilja malo, nestabilniji nego na stock cooleru itd; pročitat cijeli post za ostalo).

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tinča kaže...

ček jel ti želiš da ti se vrti toliko ili želiš da ti se vrti ka meni na 300-500rpm u idleu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 8:52 (joze).
15 godina
protjeran
joze kaže...
Tinča kaže...

ček jel ti želiš da ti se vrti toliko ili želiš da ti se vrti ka meni na 300-500rpm u idleu?

Želim da mi se vrti na 2668 RPM=cijelo vrijeme,mi se onda može nekaj pokvarit?Kaj je to idle?

Nvidia 4EVER
16 godina
neaktivan

idle je kad komponente miruju znaći ne radi neke teže processe (poput igranja otd)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ali na 2669 RPM mi se može nekaj pokvarit ili smrznut procesor

Nvidia 4EVER
16 godina
neaktivan
Tinča kaže...

haha smrznit procesor.. Di će ti se smrznit nemože

15 godina
protjeran
joze kaže...
Tinča kaže...

haha smrznit procesor.. Di će ti se smrznit nemože

Molim te da sad odgovoriš na sva moja pitanja:sad mislim napokon clockat procesor sa 2.66 na 3.00,i mislim ka testat sa OCCT-om a kad uključim OCCT na njemu su mi sve temperature više za 10°C npr.na speedfan,everest,HWmonitor mi je prva jezgra 34°C a druga 29°C a samo na OCCT-u mi je prva jezgra 44°C a druga 39°C- to mi napiši što misliš o tome...2.problem koj neznam pa te molim da odgovoriš-Kad ga stavim na test na 2 sata onda OCCT mi ga optereti na 100% procesor ili ?Molim te joze da odgovoriš na ovo.

Nvidia 4EVER
16 godina
neaktivan

ovako aj molim te skini everest ultimate edition. On će ti reć sve kako treba itd. Onda klikneš na računalo->senzori i sve ti piše.Kod occt staviš priority very high. A nek ti testira 40min dosta je. Klikneš start i on će ti nakon 4min idle testa poćet dizat procesor na 98-100%

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
joze kaže...

ovako aj molim te skini everest ultimate edition. On će ti reć sve kako treba itd. Onda klikneš na računalo->senzori i sve ti piše.Kod occt staviš priority very high. A nek ti testira 40min dosta je. Klikneš start i on će ti nakon 4min idle testa poćet dizat procesor na 98-100%

KAd na OCCT-u stavim Prioritet:Viši- onda mi ispod piše "BE warned at HIGH,the graphs won´t be accurate.NORMAL should suits most needs".Šta da sad radim???

Nvidia 4EVER
15 godina

Evo ja sam clockal svoj i5 na 3.8 Ghz za 24/7 rad...

Temperature odlične testiran sa primeom95 40 minuta max temp 59 stupnjeva

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Moj PC  
2 0 hvala 3
16 godina
neaktivan
Tinča kaže...
joze kaže...

KAd na OCCT-u stavim Prioritet:Viši- onda mi ispod piše "BE warned at HIGH,the graphs won´t be accurate.NORMAL should suits most needs".Šta da sad radim???

stavim normal onda ili nešto..

15 godina
protjeran

Clockao sam ga na 3.00 GHz,test je na OCCT-u radio 20min i temperatura se kretala oko 52°C onda mi se je upalio screen saver pa mi je bilo sve bijelo a ja sam se uplašio jer sam mislio "ode procesor u qrac" pa sam sve stavio na normal kao i prije. clockat ču ga po zimi kad nebude tak jako vruče sad mi je u sobi više od 40°C pa mi je zato valjda tak jako vruč bio,a za grafičku mi stalno kaže da mi je na 55°C to me je strah kak da to sredim ?

Nvidia 4EVER
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

haha... temp procesora ti je odlićna. Nemože ti procesor ić tamo di si ti mislio. jer ako temp procesora poraste preko 90 ili kako je već za pc predviđeno, pc se sam restarta. Temp grafičke ti je normalna meni je 65 C. Samo ti makni screen saver i clockaj. Samo nedaj da procesor ide preko 60 a jezgra 65 C. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 18:05 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
joze kaže...

haha... temp procesora ti je odlićna. Nemože ti procesor ić tamo di si ti mislio. jer ako temp procesora poraste preko 90 ili kako je već za pc predviđeno, pc se sam restarta. Temp grafičke ti je normalna meni je 65 C. Samo ti makni screen saver i clockaj. Samo nedaj da procesor ide preko 60 a jezgra 65 C. 

Ali kad mi je temperatura procesora ili jezgre veča od 51 mi se na speedfanu pokaže vatra pored temperature

Nvidia 4EVER
17 godina
protjeran

Nea ti to veze Tinča!xD

Speed Fan ima te sličice vatre pored temperatura da te upozori na grijanje.

Sve do 70 po meni je u granicama normale kod clockanja i ako koristiš stress test (taj OCCT je pouzdan, to znam).

Jer inače ako ne znaš kad radiš u Windowsima ili kad igraš procesor nije pod tolikim opterećenjem nikada tako da se niti ne grije kao kod OCCT-a.

Temperature u idle radu budu i do 15 stupnjeva niže, a kod igranja budu oko 5 stupnjeva manje nego kod OCCT stress testa!

btw Probaj si odvrtiti i Prime95!;)

Taj ti je još bolji od OCCT ako pitaš mene.

Pa ga drži na testu 45 minuta ili barem 60 minuta.

free speech for the dumbxD
16 godina
neaktivan

ostavi se speedfana skini nešto pouzadnije

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

JA nerazmem na ovom forumu ljudi su nevjerojatni, samo pomažu jedni drugima.Fala vam dečki puno.

Nvidia 4EVER
16 godina
neaktivan
Tinča kaže...

JA nerazmem na ovom forumu ljudi su nevjerojatni, samo pomažu jedni drugima.Fala vam dečki puno.

nama je dovoljno da ti uspiješ.. Kad uspiješ mi sretni i zadovoljni..

15 godina
protjeran
joze kaže...
Tinča kaže...

nama je dovoljno da ti uspiješ.. Kad uspiješ mi sretni i zadovoljni..

Znači ovak:ja sutra clocknem i stavim na test i morem iti srat za to vreme ili moram biti polel kompa

Nvidia 4EVER
17 godina
protjeran
Tinča kaže...
joze kaže...
Tinča kaže...

nači ovak:ja sutra clocknem i stavim na test i morem iti srat za to vreme ili moram biti polel kompa

Neće bit dosta jedino ako si popušio kakvu groznu diarheau za vrijeme clockanjaSmijeh

ot

stavi prime i vrti barem sat i desetak minuta

15 godina
protjeran

prime mi je prekompliciran

Nvidia 4EVER
15 godina
neaktivan
Tinča kaže...

prime mi je prekompliciran

Pokrenš pirme 95 i kad ti se otvori onaj prozorčić, pritisneš "just stres testing" i ok i onda ga pustiš da vrti sat-dva

17 godina
protjeran

Evo ja sam upravo nakratko odvrtio Prime95.

Procesor je sada na 3.6GHz i tako ostaje!

Dolje su screenshots, temperature.

Uglavnom Core0-Core 3 se u loadu Prime95 kreću ispod 70°, dakle od 61-68°C.

Sama jezgra CPU-a dosegne na momente i 71-73 (max.)°C. Ali tih 70° je samo na sekundu-dvije. Tako da sam ga odlučio ostaviti na 3.60GHz jer je to ipak Prime95 i full load.

Sad javim i za 3DMark 06 i Vantage u teme. Temp?

edit

evo i u OCCT nakon desetak minuta.

Išao sam i dalje samo stanje je ujednačeno cijelo vrijeme

http://img339.imageshack.us/img339/6940/occt.png

idle temp sa 3.60GHz idle temp sa 3.60GHz
load Prime95 nakon 15-tak minuta ugl tako i ostaje cijelo vrijeme. na momente je samo jezgra CPU 71-73° load Prime95 nakon 15-tak minuta ugl tako i ostaje cijelo vrijeme. na momente je samo jezgra CPU 71-73°
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 12:35 (stoncin3).
15 godina
protjeran

Kak te nije strah igrati se s takvim temperaturama ja bi "crko" od straha

Nvidia 4EVER
16 godina
neaktivan
Tinča kaže...

Kak te nije strah igrati se s takvim temperaturama ja bi "crko" od straha

ma kakav strah.. neće mu bit ništa. Rekao sam ti, ako je temp prevelika pc se sam restarta i to je to.. Danas je tehnologija pametna

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice