Imam slab procesor intelov 1.8 ghz volio bi ga dici na npr 2.2 2.3 temperatura sad 55 C.Maticna ploca je ova ECS P4VMM2 kakve su mi sanse nisam nikad to prije radio.Citao sam dosta na forumu tema oko overclockinga... pa sam otvorio temu da cujem vase misljenje.Naravno mjenjo bi kuler na cpu...dali bi izdrzala maticna i ostale komponente?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kao i uvijek overclockiranje radis na spostveni rizik.
ja sam 2003. godine imao neki p4 na 1.7GHz i isao je do 2.4GHz, na nekoj MSIjevoj ploci. Najbolje ti je da progooglash pa da vidis, jer ti niko ne moze konkretno reci 'ee on moze toliko i toliko'.
PS ako mislis da ces dobiti performanse overclockiranjem tog CPUa, varas se. Neces ni primjetiti, a samo bezveze rizikujes da sve izgori.
meni su prije 7 dana izgorile 2 8500GT u SLi zbog clockiranja... crkla im memorija...
kao i uvijek overclockiranje radis na spostveni rizik.
ja sam 2003. godine imao neki p4 na 1.7GHz i isao je do 2.4GHz, na nekoj MSIjevoj ploci. Najbolje ti je da progooglash pa da vidis, jer ti niko ne moze konkretno reci 'ee on moze toliko i toliko'.
PS ako mislis da ces dobiti performanse overclockiranjem tog CPUa, varas se. Neces ni primjetiti, a samo bezveze rizikujes da sve izgori.
meni su prije 7 dana izgorile 2 8500GT u SLi zbog clockiranja... crkla im memorija...
ja sam svoj stari pentium 4 digo sa 2.80 do 3.2 ghz radio je bes problema sa stock kulerom na 50 stupnjrva,,mislim tvojih 55 stupnjeva je sad malo više nek kaj bi trebalo biti,, pa si kupi novi culer pa ga možeš klokat do 2.4 ghz,, ak ti fsb radi na 200 mhz onda ga nečeš moći jako klokat jer oni imaju manji multiplear,,(množitelj),,ak imaš fsb na 133 mhz onda češ ga moći više klokat,,ali s novim culerom,,
Ako ti je jezgro Wilamette (možeš proveriti CPU-Z-om), ne očekuj čuda, oko 2GHz, možda trunku više. Ako je Northwood, koliko imaš dobro hlađenje i dobru matičnu, toliko će da ide.
slusaj, ako ces imati srece kao ja sa svojim zamjenskim procesorom, onda pokusaj cim vise...naravno prije toga prouci i raspitaj se o izdrzljivosti i mogucnostima svojih komponenata
prije god dana...P4 1,8 ghz northwood...bez povecavanja voltaze, bez ugradivanja kuleta, mjenjanja ventilatora ili ikakvog drugog tipa hladenja...klokao sam ga na 2,9 ghz...i radi do sada....moram uploadat sliku sa cpuz-a da mi vjerujes...temperatura max oko 45-50....
mbo bila asus p4b533-x...nista moderno
mislim da bi ti isto mogao postic slicno nesto
da ne zaboravim, naravno pokusaj ako imas slicne komponente kao gore navedene