Overclocking Haswell procesora ?

poruka: 133
|
čitano: 22.061
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Overclocking Haswell procesora ?
sale1902 kaže...

Evo mali update s moje strane...random BSOD-i su bili zbog neispravne memorije :( Trenutno je na servisu, a imam zamjenske pločice.

Sustav radi super stabilno (0 BSOD-a i 0 grešaka u eventima). Postavke su:

45x100 = 4500mhz na svim jezgrama @ 1.28v

42x100  = 4200mhz cache frekvencija @ 1.18v

VCCIN mi je na default. Radi kao urica :)

Dobro pa ti je stabilan na 1.28V i 4.5GHz...

13 godina
protjeran
darijoman kaže...

Dobro pa ti je stabilan na 1.28V i 4.5GHz...

zasto ne, to je prosijek, cak i nize ide, nema nis cudno! LP

Intel® Core™ i7-4770S inside
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 11:58 (Stjepanj).
12 godina

A da vidim ipak je drugi model procesora 4670K, kod mene je 4770K mozda ima neke razlke u klokanju jer meni je se rušio na 1.285V u crysisu 3 dok je u  većini testova bio stabilan,ali morao sam dizati voltažu na 1.295 kao i voltažu cache.I cache mi radi na 4.4GHz.

13 godina
protjeran
darijoman kaže...

A da vidim ipak je drugi model procesora 4670K, kod mene je 4770K mozda ima neke razlke u klokanju jer meni je se rušio na 1.285V u crysisu 3 dok je u  većini testova bio stabilan,ali morao sam dizati voltažu na 1.295 kao i voltažu cache.I cache mi radi na 4.4GHz.

aha sry, ja sam mislio na "saletov" i5 4670k! i7 svakako treba malo vise soka{#} LP

Intel® Core™ i7-4770S inside
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 12:12 (Stjepanj).
14 godina

4670k radi na 4500 mhz na 1.28v. Nije mi se dalo prckat vise. Radi stabilno, pa san ga ostavija tako. Hladi se s H110. Idle temp 30c- 34c ( ovisno i profilu ventilatora ). Load temp 62c - 68c.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Jeli poželjno držati istu frekvenciju i jezgre procesora i cache frekvenciju npr. 4.2GHz core i 4.2GHz cache ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
darijoman kaže...

Jeli poželjno držati istu frekvenciju i jezgre procesora i cache frekvenciju npr. 4.2GHz core i 4.2GHz cache ?

Za tebe

12 godina

Tnx.

Znam za taj video.Po njemu sam učio osnove klokanja {#}

13 godina
neaktivan
pozdrav

@darijoman ovak mislim da ti je 1.285 V malo previse za 4.4GHz. Primjer ja dobijem 4.5GHz na 1.200 V stabilno a imam isti proc ko ti znaci 4770k. i stabila temp sa verificiranom aida64 extreme mi ne prelazi 71C (zracno hladenje, takoder preporuceno od strane frajera iz gornjeg videa)

e sad ja nisam isao preko manual-a da dobijem to nego sam iso preko xmp profila di mi zajedno oc-a i proc i memoriju i stablno drzi 4.5 preko svih 4 jezgri i naravno za voltazu sam stavio adaptive profil na 1.200V nisam stavljao manual. e sad sto se tice cpu cache ratio tu sam stavio jednako kao i sve jezgre 45 (min. i max.)
ako si gledao video koji je postavio @zajeb skuzio bi da je frajer reko da nije preporucljivo na ovom procu ici vise od 1.250V. (nije pametovanje samo savjet) :)
ako imas vodeno hladenje navali ako ti je zracno hladenje moja preporuka nemoj ici iznad 1.250V.

evo i slika

http://postimg.org/image/guu0q48nj/full/

btw pratis average temp ne min max ni sveukupni cpu :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav.

Ne,nisam niti pomislio da je neko pametovanje.Kao prije svega, hvala ti što si ostavio komentar u mojoj temi.

Evo dodao bih svoje mišljenje na sve ovo.

Što se tiče voltaže procesora nakon više vremenskog testiranja i zezancije oko svega toga mogu reći da je i meni procesor bio stabilan na nižoj voltaži kada sam ga testirao u Prime95 i u sl.testovima gdje zakuca procesor na 100% i drži ga konstantno.Ali problem je bio u testovima koji turiraju procesor sad na 100% pa na 40% pa opet ga digne na 100% pa vrati na 20% itd.

Tu je dolazilo do česte pojave plavog ekrana na monitoru i restarta.Te sam testove prebrodio sa dizanjem voltaže core CPU i cache CPU do vrtoglavih 1.295 s time da i cache radi na 4.4GHz max.dok min.cache na auto.

Kao dobar test stabilnosti procesora savjetujem testiranje u Intel Extreme Utility Tuning( odvrtiti benchmark) i crysis 3 misija welcome to jungle.(pogledati video od 7:40min) kada trčiš po onom polju gdje te sa tornja raketiraraju sa laserskim topovima.

Odvrtiti benchmark Odvrtiti benchmark
14 godina

Lola kaze do 1.280 v. I to predlaze pocetnicima. Meni je proc na 1.285 4.5ghz. Sve ovisi od lutrije. Naravno da on ima najbolji procesor koji se lako s malom voltazom kolokaju. Mi nismo takve srece. Meni treba skoro 1.300v za dignit na 4.6 ghz. Tako da sam ga ostavija na 4.5ghz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

primjer meni stoji proc stabilan na 4.5GHz sa 1.200V.
istina da je tu lutrija koliko ces kvalitetan proc dobit nema sumnje. ima haswell-a koji trebaju i 1.300V da dobije 4.3 ili 4.4GHz, al opet mislim da mu 1.285V previse ako ima zracno hladenje.
e sad znam da nije dio teme al da ne otvaram novu temu, zasto primjer meni 3dmark 11 detektira 3.5GHz a cpu-z i aida64 detektiraju 4.5GHz? Prekopo citav internet nema nigdje nista u vezi toga :)

EDIT : @darijoman Prime64 nije provjeren niti testiran od strane Asus-a tako da mislim da bezveze vrtis njega zato sto previse bombardira proc da bi ti dao tocan status stabilnosti procesora. mislim da ti je najbolje koristiti aida64 extreme da test stabilnosti posto je provjeren i preporucen od lola.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 15:32 (bubach1989).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Sretnici,

1.250V za 4.4GHz.{#}

Svi imate neke bolje primjerke,moji je bananko.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
13 godina
protjeran
bubach1989 kaže...

istina da je tu lutrija koliko ces kvalitetan proc dobit nema sumnje. ima haswell-a koji trebaju i 1.300V da dobije 4.3 ili 4.4GHz, al opet mislim da mu 1.285V previse ako ima zracno hladenje.
e sad znam da nije dio teme al da ne otvaram novu temu, zasto primjer meni 3dmark 11 detektira 3.5GHz a cpu-z i aida64 detektiraju 4.5GHz? Prekopo citav internet nema nigdje nista u vezi toga :)

zato sto ti se nakon testa takt proca spustio i 3dmark je to ocitao u tom trenutku i zapisao, tako je i za grafu...nebitno zaista to su samo trenutne informacije!lp

Intel Core™ i7-4770S inside
13 godina
neaktivan

@paradox1 nije samo stvar u cijelom procesoru nego.i do jezgri. probaj samo jednu jezgru dignut na 4.4GHz na 1.200V ako drzi stabilno dogni i drugu na istom naponu. znaci nejdes sync all cores nego svaku posebno pa ces vidjet ali ce drzat mozda samo jedna jezgra nemre drzat taj takt na toj voltazi a ostale mogu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

E sad problem je u tome sto se meni takt ne spusta na zavrsetku testa nego je lokan na 4.5GHz znaci ne radi se o turbo modu da ga samo boosta i spusti nego.je cijelo vrijeme 4.5GHz

EDIT : sry za 2 posta zaredom :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 16:49 (bubach1989).
13 godina
protjeran
bubach1989 kaže...

E sad problem je u tome sto se meni takt ne spusta na zavrsetku testa nego je lokan na 4.5GHz znaci ne radi se o turbo modu da ga samo boosta i spusti nego.je cijelo vrijeme 4.5GHz

EDIT : sry za 2 posta zaredom :)

ma nebitno kaj ti pise za cpu i gpu(ne opterecuj se) ocitava kak njemu pase u nekom trenutku(stock,oc,random itd..), bitno je da je tebi cpu radio na onoliko ghz koliko si zelio i dobio zadovoljavajuci skor na tim postavkama, ne?! daj skor tu pa da vidimo physics od haswella na 4,5ghz:)

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 16:56 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

trenutno nisam doma pa nemrem nis :) al svakako cu stavit kad dodem doma :)

12 godina
bubach1989 kaže...

EDIT : @darijoman Prime64 nije provjeren niti testiran od strane Asus-a tako da mislim da bezveze vrtis njega zato sto previse bombardira proc da bi ti dao tocan status stabilnosti procesora. mislim da ti je najbolje koristiti aida64 extreme da test stabilnosti posto je provjeren i preporucen od lola.

A šta ja mogu što je previše kad mi se ruši u crysisu 3 i Intel extreme utility tuning benchu.Kod mene je Syn.core a voltaža je manual tj.statična.Nisam probao Per core.Mogu ga držati na ovoj voltaži jer se ne pregrijava iznad dozvoljene razine.U idle je temp. 32-33C pri sobnoj temp. od 25C dok u gamingu ide do 50-70C ovisno koja igra i to je sasvim prihvatljivo.

Paradox1 kaže...

Sretnici,

1.250V za 4.4GHz.{#}

Svi imate neke bolje primjerke,moji je bananko.

Kako kod tebe situacija ? Koliko si uspio kloknuti ?

12 godina
neaktivan

Pozdrav,

meni IETU baš nije bio dobar za testiranje stabilnosti...često mi je on pokazivao 0 grešaka, a rušio bi se sustav pod opterećenjem.

Iskreno, najbolji zasad mi je IntelBurnTest, 15 ponavljanja na high i ako ne pukne siguran si.

Još jedan tip ako netko naiđe na ovaj problem...ovaj OC prije sam radio bez GPU-a.

Nedavno sam dobio novu grafu: MSI R9 270x gaming, i dobivao bi tu i tamo blue screen ili artefakte u igrama.

Tajna je u povećanju VCCIN-a :), bio mi je na defaultu, na 1.85v se sustav vratio u stabilno stanje (ako dobijete 0x0000124 BSOD - to je 100% to onda, problem je IMC).

Haswell je definitivno zabavan za overclock jer je daleko od samog vcore/multi dizanja :)

12 godina
neaktivan

Nažalost tako ti je kod haswella :(

Neki dobiju primjerke koje mogu vrtiti na 1.25v na 4.8ghz - to su pravi sretnici.

A pak ima ljudi koji ne mogu clocknut više od 4.2ghz :(

13 godina
protjeran
sale1902 kaže...

Neki dobiju primjerke koje mogu vrtiti na 1.25v na 4.8ghz - to su pravi sretnici.

nista od ovoga sto si nabrojao nije tocno! a i nedoreceno je...

osim zadnjeg to nema veze s procesorom nego s neznanjem! LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 12:52 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
sale1902 kaže...

Možeš objasniti? Što nije točno?

Ima masu postova sa renomiranih OC foruma, gdje je jasno rečeno (a i logično), da nije svaki wafer isti, i da stoga ne može ni svaki procesor biti isti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 14:26 (sale1902).
13 godina
neaktivan
sale1902 kaže...
Stjepanj kaže...
sale1902 kaže...

Možeš objasniti? Što nije točno?

slazem se sa tobom nije to do neznanja nego do kvalitete procesora. tipa video koji je u temi, ja sam pratio istu stvar sta je on radio i probo sam na 4,8GHz na 1,200V i nisam uspio. 4,8GHz kojih je on dobio preko svih jezgi ja sam dobio na 2 jezgre 4,8GHz i na dvije 4,6GHz na 1,285V i vise od toga nemogu nit nezeli vise ic tako da nije stvar do neznanja nego do kvalitete procesora

EDIT : skuzio sam da nema videa pa evo vida 

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 14:28 (bubach1989).
13 godina
protjeran
sale1902 kaže...

daj mi samo jedan primjer  nekog proca koji 4 jezgre se vrti na 4.8 ghz@1.25v?? mozda s jednom jezgrom...

koji to K model haswella neide na 4.2 ghz, cak mu se ne treba mnozitelj dirati moze mu i bclk samo pomaknuti i eto te na 4,2 ghz...i to s najsrotnijom otkljucanom plocom

nemoj pisati takve nebuloze... granicu od 4ghz probije skoro svaki proc mladi od 6 godina a kamoli neki noviji...LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 14:36 (Stjepanj).
12 godina

darijoman

4.4 sa 1.250V

Isao sam nize,al bi mi dosli random BSOD-i ili bi se sam restarto,a maticna automatsk resetira BIOS(ugradeno u nju).

Vise bas ne pokusavam jer mislim da je do HD 4600,jer sam jos uvijek na njoj.Pa kad uleti neki pravi gpu komad,budem nastavio prckat.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
12 godina
Stjepanj kaže...
sale1902 kaže...

WUT?!?!?

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
sale1902 kaže...

daj mi samo jedan primjer  nekog proca koji 4 jezgre se vrti na 4.8 ghz@1.25v?? mozda s jednom jezgrom...

koji to K model haswella neide na 4.2 ghz, cak mu se ne treba mnozitelj dirati moze mu i bclk samo pomaknuti i eto te na 4,2 ghz...i to s najsrotnijom otkljucanom plocom

nemoj pisati takve nebuloze... granicu od 4ghz probije skoro svaki proc mladi od 6 godina a kamoli neki noviji...LP

Pogledaj listu: http://www.overclock.net/t/1411077/haswell-overclocking-thread-with-statistics

Ne kažem da je svaki drugi procesor takav, ali ima ih...sve ovisi s kojeg wafera je došao..

Ovaj drugi claim za 4.2 sam možda malo pretjerao, ali imaš ljude kojima je trebalo 1.35v za 4.4ghz (to jednostavno nije dobar batch i gotovo).

Možda se radi o neznanju, i možda se radi o šrot ostatku hardvera, ali...

Ja znam da sam došao na cap sa 4.5ghz ako želim normalne temperature, i ako želim da mi proc traje dulje od 2 godine. Voltaže iznad 1.3v mi ne padaju napamet, čak ni sa mojom NH-D14.

13 godina
protjeran
Jovanka kaže...

WUT?!?!?

koji dio ti nije jasan! 1.25v@4.8ghz???

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2014 21:38 (Stjepanj).
12 godina

Nisi mi jasan ti sa nastupom slona u staklarni koji DECIDIRANO tvrdiš da među milijunima Haswella ne postoji niti jedan koji radi 4.8@1,25v kao niti jedan koji lupa plafon na 4.2.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice