Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 969.174
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,f
bradonja_85 kaže...

3 pitanja :)

Koliki bi bio maksimalan napon na koji bi mogao dignit svoj procesor, samo za test i za 24/7?

Ovisi li iznos napona samo o temperaturi, npr ako mi se procesor na 1,5 V u full load-u ne zagrijava preko 60 stupnjeva, je li sigurno taj napon ostaviti za 24/7?

I utječe li stavljanje zadnjeg biosa na OC? Trenutno imam F5 a zadnji je F13.

Za 24/7 nejdi preko 1.45v , za "bench" sam ja dao cak cca 1.67v (nemoj to radit ako nemas brutalno hlađenje i ako te ne svrbi parsto kn u džepu  :)   )

Sto se tice biosa, inace ako ti sve radi kak treba nema potrebe mjenjat bios. Razlika je minimalna/ako uopce ima razlike u OC. (bilo je par postova kojima su         potvrdili da u nekom slucaju i poboljsa OC tj. sa manjim naponom postignu isti ili malo veci oc ali to ovisi sta su proizvođaci korigirali u novom biosu.

Eto nadam se da sam barem malo pomogao :)

Werdum Combat Team
13 godina
protjeran
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

moze pomoc,

digao sam proc na 3600mhz i nakon 10 min primea se pojavio bsod:

clock_watchdog_timeout

temp u trenutku je bila 60C pri naponu od 1.312.

Jel zna netko  o cemu je rijec

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da, procesor ti nije stabilan na tim postavkama. Digni napon ili spusti takt a i bolje hlađenje ti nebi bilo loše instalirati.

13 godina
Koje hlađenje imaš?
Werdum Combat Team
13 godina
neaktivan

bok,evo imam amd athlon II x4 750k,maticna je msi fm2-a75ma-p33 i cooler coolermaster hyper 212 evo,kolko i kako bi to mogao clockati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ciljaj na 4.5Ghz a 4.2Ghz ti je 100%.

14 godina

bok, do kolko bi moga ici moj athlon, sa hladnjakom Zalman CNPS10X OPTIMA

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

evo i tako ja krenem klokat i stavim multiplier na 21 i napon 1.5V i nakon 5 min stability testa osjetim smrad spaljene plastike u sobi..odmah sam ugasio komp i otvorim ga da vidim jel ista izgorilo i nista nisam vidio..ponovo sam ga upalio i sve normalno radi..jel zna itko sta bi to moglo bit??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logi510 kaže...

evo i tako ja krenem klokat i stavim multiplier na 21 i napon 1.5V i nakon 5 min stability testa osjetim smrad spaljene plastike u sobi..odmah sam ugasio komp i otvorim ga da vidim jel ista izgorilo i nista nisam vidio..ponovo sam ga upalio i sve normalno radi..jel zna itko sta bi to moglo bit??

Zasto si stavio tako visok napon? Kakav cooler koristis?

12 godina
Almin94 kaže...
logi510 kaže...

nh-d14...citao sam po internetu da ljudi postizu 4,2 ghz tek sa 1.55V pa peko probat cu ja s nizim pa da vidim

14 godina
logi510 kaže...

To se tako ne radi, budeš nešto skurio.

Pun ti je net tutorijala malo proući pa tek onda oc.

Ako imaš stock cooler onda odmah u startu zaboravi dok ne kupiš neki aftermarket cooler.

Osim toga napon ne tako visoko i ne očekuj odmah oc od 1Ghz malo po malo...

12 godina
Tiby kaže...
logi510 kaže...

To se tako ne radi, budeš nešto skurio.

Pun ti je net tutorijala malo proući pa tek onda oc.

Ako imaš stock cooler onda odmah u startu zaboravi dok ne kupiš neki aftermarket cooler.

Osim toga napon ne tako visoko i ne očekuj odmah oc od 1Ghz malo po malo...

imam nh-d14..nagledo sam se tutorijala puno..a nista,jos cu jednom provjerit sve na maticnoj i krecem ponovo

14 godina
logi510 kaže...

imam nh-d14..nagledo sam se tutorijala puno..a nista,jos cu jednom provjerit sve na maticnoj i krecem ponovo

Prvo ga dobi stabilno na 3.6-3.8GHz i prati temperature...

15 godina
neaktivan
logi510 kaže...
Almin94 kaže...
logi510 kaže...

nh-d14...citao sam po internetu da ljudi postizu 4,2 ghz tek sa 1.55V pa peko probat cu ja s nizim pa da vidim

Previsok napon, tesko da ces postici stabilno 4.2GHz. Postavi 4.0GHz i 1.4V - 1.45V pa testiraj.

12 godina
Almin94 kaže...
logi510 kaže...
Almin94 kaže...
logi510 kaže...

Previsok napon, tesko da ces postici stabilno 4.2GHz. Postavi 4.0GHz i 1.4V - 1.45V pa testiraj.

na 3.8 ghz ide s stock naponom i testirao sam ga bio sat i pol i sve je ok..najvisa temp je bila 43 C

a kada budem testirao..da na occtu stavim na infinite ili da ja odredim vrijeme kolko ocu i koliko da budu idle periodi na pocetku i kraju?

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 21:13 (logi510).
13 godina
neaktivan

ja sam svoj amd athlon II x4 750k stavio na 4 ghz sa cooler coolermaster hyper 212 evo,e sad problem je da kad ja udem u hwmonitor kod procesora mi pise samo package nema mi ono core 1 2 3 i tako,normalna temp dok nista ne radim mi je 44 a kad igram far cry 3 na ultra dode i do 63,pa me zanima dali je to ok ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odredi ti vrijeme koliko zelis. Tri-cetiri sata ti je dosta na Large Data Set. Period prije i poslije testa nije bas bitan. Ostavi default, odnosno 1min na pocetku i 5min na kraju. Pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

da to je i meni bilo cudno zato i pitam da mi objasne oni koji se kuze u te stvari :D a sad nakraju sam razmisljo dali se se uopce vidit razlika sa 3.4 i 4.0 u igricama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo ovo su mi temp sve default 

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 22:35 (jura249).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Prevelika je to temperatura za Hyper 212 a i napon bi mogao biti puno manji za 4.0Ghz.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Da, procesor ti nije stabilan na tim postavkama. Digni napon ili spusti takt a i bolje hlađenje ti nebi bilo loše instalirati.

Zasad sam na stock cooleru.Slijedeci mijesec mislim uzet evo 212,posto ga svi hvale. Ugl kloknuo bi do 3,8mhz ali coller ce mi posluzit i kasnije ako se odlucim za bolji proc.Evo samo ukratko kuciste mi je coolermaster elite 335 sirok 163mm dok je evo 212 158mm.dali ima slican cooler kvalitetom a manji po dimenzijama ako iz bilo kojeg razloga nebude 212 moci stati u kuciste

13 godina
neaktivan

pozdrav ljudi,dal neko moze objasnit postupak klokanja za athlon ll x4 631,mislim ic do 3.0 ako moze,sta da dizem ili spustam,to bas ne kontam,lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovako znaci svoj sam Athlon 640 dotjero do 3.9 sad je pitanje ima li tko iskustva sa time da ga dotjeram do 4.0 temperatura nije problem jer tuje Hyper Tx3 evo sa Push pull konfom, a posto sam jos nov i neiskusan u svemu tome da mi date neke upute (jer voltažu nisam diro) kako, gdje i zasto. Hvala unaprijed {#}

[img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2817836.png[/img]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pikki kaže...

Ovako znaci svoj sam Athlon 640 dotjero do 3.9 sad je pitanje ima li tko iskustva sa time da ga dotjeram do 4.0 temperatura nije problem jer tuje Hyper Tx3 evo sa Push pull konfom, a posto sam jos nov i neiskusan u svemu tome da mi date neke upute (jer voltažu nisam diro) kako, gdje i zasto. Hvala unaprijed  {#}

To je stabilnih 3.9GHz i kolike su temperature?

Daj zakelji neku sliku cpu-z i temperatura pod stressom.

12 godina
neaktivan
Tiby kaže...
pikki kaže...

Ovako znaci svoj sam Athlon 640 dotjero do 3.9 sad je pitanje ima li tko iskustva sa time da ga dotjeram do 4.0 temperatura nije problem jer tuje Hyper Tx3 evo sa Push pull konfom, a posto sam jos nov i neiskusan u svemu tome da mi date neke upute (jer voltažu nisam diro) kako, gdje i zasto. Hvala unaprijed {#}

To je stabilnih 3.9GHz i kolike su temperature?

Daj zakelji neku sliku cpu-z i temperatura pod stressom.

ev, uglavnom trenutno se jos vrti Prime95 u pozadini

temp temp
evo cpu-z (ovo je bilo na onom validator-u) evo cpu-z (ovo je bilo na onom validator-u)
Wolf is an magnificent Beast
14 godina
pikki kaže...

ev, uglavnom trenutno se jos vrti Prime95 u pozadini

Nekako mi je napon na procesoru visok, moj stari 965 je išao na 3.8 s 1.4125V a kod tebe je skoro 1.5V.

Osobno mislim kako ovo nije za 24/7 ali pričekaj i neko drugo mišljenje od nekoga s istim procesorom.

12 godina
neaktivan

Radio je normalno na 3,75 pa sam odlucio malo povecat, kazem ti trenutno se vrti prime sutra cu javit rezultate. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dozivio sam razocarenje, nakon sat vremena stress testa blue screen, ali zato evo uspjesno radi na 3.8 sa toga ga ne micem fala na savjetima {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav ovak imam jedan problem sa oc-om 

Imam Athlon 64 x2 5200+ (znam da je star no comm {#}) i krenuo sam sa oc smanjio HT na 800MHz kako mi mogao preko FSB-a ic posto nema otkljucan MP. Dosao sam do 3.0GHz i radio sam strestest sa OCCT i nakon mozda 2 min je prekinuo i javio error. Prvi put kad je OCCT pokrenut radio je 5 minuta bez errora ali sam prekinuo test radi temperature koja se vec blizila 85 stupnjeva.

Mbo je pure sapphire 790fx chipset (znam staro {#} al komp je star 7 god)  http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=2&gid=5&sgid=341&pid=234&psn=&lid=1&leg=0

Ocitavanje temperature sam radio sa HWmonitor i termalna pasta je stavljena nova prije nekih tjedan dana i kompletan komp ociscen od prasine i jos ktome imam 3 ventilatora na kucistu (2 upuhuju 1 ispuh)

Voltazu nisam dirao jer sam vidio da je netko vec taj isti procesor oc na stock voltazi na 3.0GHz.

Sad mene zanima u cemu bi bio problem zasto mi je OCCT drugi put izbacio error

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ja smatram da ti je najveci problem koji imas starost komponenti ta stara garda jednostavno nije namjenjena oc-u, probaj smanjit frekvenciju i vidi dices doc...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice